bende çok kötüyüm ağlamaktan gözlerim şişti cuma günü 3 lü tarama sonuçlarında afp 5,98 değerinde dr. lar oldukça yüksek buluyor açık spina bfida riski çok yüksekmiş ilk gebeliğim 5 haziranda ayrıntılı ultrasona randevum var çok korkuyorum ilk kez duyuyorum böyle bişeyi bebişime ii bakamadımmı diyorum çok kızıyorum kendime Allah ın takdirimiydi bilemiyorum içim çok acıyo adeta dünya başıma yıkıldı 18+5 haftalık hamileyim rabbim hiçbir anneyi evlatlarıyla sevdikleriyle sınamasın inşallah çok zor
merhaba ezgi,
öncelikle bu acıyı yaşamış ve bebeğini kaybetmiş birisi olarak senin neler hissettiğini çok iyi anlıyorum, o stresli süreçte beklemek bile çok zor ama içini ferah tutmaya çalış, afp değerinin yüksek çıkması usg de de aynı sonucun çıkacağı anlamına gelmiyor bence. ayrıca sanırım ya bu forumda ya da başka bir forumda okudum afpsi yüksek çıkıp da detaylı ultrasonda hiçbir şey çıkmayan kişiler de var. hamile kalmadan önce folik asit filan kullandıysan bu risk daha da azalıyor ama sonuç olarak biliyoruz ki gelen her şey Allah'tan. onun için daha 5 hazirana çok var bebeğini şimididen üzme bence, inşallah her şey yoluna girer ve bebeğini sağ salim kucağına alırsın.
inşallah dediğiniz gibi olur rabbim utandırmasın hamileliğimin sonuna kadar gider bebişimi sağ salim kucağıma almak nasip eder inşallah ve sizede hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah rabbim , böyle bi acıyı yaşamış birisinden böyle olumlu pozitif şeyler duymak insanı birazda olsa umutlandırıyor çok çok teşekkür ediyorum dua etmekten başka çaremiz yok rabbim ol derse olur , ben gebe olduğumu 6. haftasında öğrendim o zamandan beri folik asit kullanıyorum fakat kırmızı et tüketmediğimden dolayı kan testlerindede kansızlığım çok yüksek çıktı o yüzden olabilirmi diyorum ayrıca ben folik asitin bebek üzerindeki bu kadar olumlu etkiyi bilmiyordum taa bu durum başıma gelene kadar buarada sizede çok çok geçmiş olsun yazınızı okurken ağladım bu acının tarifi yok başka bişeyede benzemiyo Allahım sevdiği kulunu sınarmış kesinlikle umudunuzu kırmayınız inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur
merhaba ezgi,
nasılsın, aklıma geldi sanırım dün detaylı ultrasona girecektin, umarım bebeğinin sağlık durumu iyidir ve her şey yolundadır, kendine iyi bak, hoşçakal.
çook teşekkür ederim seestern o tarihten itibaren annemlerdeydim çünkü psikolojim çok bozulmuştu annemlerde net olmadığından dolayı telefonumdan cvp yazmıştım fakat olmamış, o gün ayrıntılı ultrasonda rabbime çok şükür bebeğimiz sağlıklı çıktı dr.lar afp değerin yüksek çıkmasının sorunun benden kaynaklanabıleceğini söylediler bunun üzerine beni bir eğitim araştırma hastanesine yönlendirdiler gebeliğimin 22. haftasına göre randevu verdiler yani dün 21 haziranda gittim ayrıntıllı ultrasonda servikal yetmezliği teşhisi konuldu rahmimde yırtılma varmış içerden kanama oluyormuş rahmim boyu 15 mm olmuş 9 mm de açılma varmış erken doğum riskim oldukça yüksek şuan bile ara ara sancı kasılma kramplarım oluyo yürürken bile sürüne sürüne yürüyorum çünkü kasıklarımdaki ağrı dayanılacak gibi değil p.tesi günü beni hastaneye yatırcaklar dikiş atılcak kaç gün yatacağımda belli değil 2 günde olabilir 1 hafta da yada 2 haftada olabilir dedi dr.lar , canım eşimin ve benim psikolojimiz bozuldu çooook zooor bir süreç çevremden gördüğüm kadarıyla ben hamileliğin laylomdan ibaret olduğunu düşünüyordum başıma gelenleride ilk kez duyuyorum ya hani insanın bunalıma girmemesi mümkün değil hamileliğimden hiçbişey anlamıyorum resmen kabus gibi geçiyo dün artık büyük konuşmak istemiyorum fakat eşimle 2. çocuğu yapmamaya karar verdik çünkü eşiminde gözü iyice korktu hayırlısıyla inşallah bu çocuğumu sağ salim doğurup kucağıma almak istiyorum en erken 7,5 aylıkken bile dünyaya gelse ona razıyım yeterki şimdi gelmesin 2 ay daha sabretsin bebeğim diyorum bakalım kısmet
canım çok çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm, ben ilk bebeğimi dandy walker yüzünden ikincisinide ensefalosel yüzünden kaybettim daha doğrusu sonlandırıldı.. bunlar ntd diye geçiyo, üst üste tekrarlayınca genetik olmasından şüphelendi doktor genetik testler yapıldı eşim bende genetik hiç bir şeye rastlanmadı bende kan pıhtılaması çıktı gebe kalmadan bir ay öncesinden coraspin kullanmaya başladım hamilekalıncada her gün iğne oldum birde gebe kalmadan çok öncesinden yaklaşık 7 ay öncesinden doktor tavsiyesiyle elevit ve folbiol kullandım gebeliğin 5. ayına kadar folbiolu kesmedi doktor, çok şükür bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım 6 aylık oldu bile kuzum şu anda mışıl mışıl uyuyor allahım isteyen herkese versin, sende sakın umudunu kaybetme ama biraz bekle derim vücudun dinlensin acele etme sakın sağlıklı beslenmeye özen göster folbiol almayı ihmal etme, inşallah en kısa zamanda seninde kucağn dolar canım
başak merhaba,
yine seni bir kaç soru sorarak rahatsız edeceğim. kusura bakma ne olur aslında o acılı günlerini sana hatırlatmayı hiç istemem ama benim yaşadığım aynı sıkıntıyı yaşamış birisi olarak bana yol göstereceğine inanıyorum, onun için tekrar tekrar sana soruyorum... geçen hamileliğimin sonlanması kararını veren perinatolaga gittim bana 1 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi (başka bir perinatologda toplam 4 ay sonra hamile kalabileceğimi soylemişti) ve bu sürede sadece 5 mg folbiol içmemin yeterli olacağını söyledi.hatta günde 2 tane iç dedi. bunun dışında başka hiçbir şey gerekli değil dedi. ayrıca kısa sürede hamile kalmanın hastalığın tekrarlaması ile alakası olmadığını söyledi. fakat ensefaloselin bazı türleri yüzde 25 nüks edermiş. sana doktor hiç böyle bir şey söyledi mi, bu çok yüksek bir oran. bunun dışında sen ikinci gebeliğini kaç ay sonra yaşadın arada bir de düşüğün olduğunu söylemiştin o ne zamandı. bunları sana soruyorum kusura bakma ne olur ben yaklaşık 5 ay sonra hamilelik düşünüyorum her şey yolunda giderse tabi yani toplamda yedi ay beklemiş olacağım çok mu erken sence ama daha fazla da beklemek istemiyorum. ayrıca bu esnada diyetisyene gitmeyi bu doğrultuda beslenme çizelgesi oluşturmayı planlıyorum. benim ilk hamileliğim plansızdı ve çok kötü bir zamana denk geldi ablam hastanedeydi onun yanında kalıyordum 10 15 gün hastanede yatıp kalktım hiç birşekilde beslenmeme dikkat etmedim, yemek bile yediğimi hatırlamıyorum çoğu zaman.devamlı ağlıyordum çünkü ağır bir ameliyat geçirdi ablam. o esnada grip oldum ateşlendim ilaç içtim, sonra saçlarımı boyattım vs... bütün bunları düşününce kendimi suçluyorum, üzülüyorum, belki nedeni bunlardır diyorum, o yüzden de ikinci hamileliği daha planlı dikkatli geçirmeyi düşünüyorum, o zaman da aynı şeyleri yaşarsam diyecek bişey yok takdiri ilahi demekten başka. bana yardımcı olursan çok sevinirim
başak merhaba,
yine seni bir kaç soru sorarak rahatsız edeceğim. kusura bakma ne olur aslında o acılı günlerini sana hatırlatmayı hiç istemem ama benim yaşadığım aynı sıkıntıyı yaşamış birisi olarak bana yol göstereceğine inanıyorum, onun için tekrar tekrar sana soruyorum... geçen hamileliğimin sonlanması kararını veren perinatolaga gittim bana 1 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi (başka bir perinatologda toplam 4 ay sonra hamile kalabileceğimi soylemişti) ve bu sürede sadece 5 mg folbiol içmemin yeterli olacağını söyledi.hatta günde 2 tane iç dedi. bunun dışında başka hiçbir şey gerekli değil dedi. ayrıca kısa sürede hamile kalmanın hastalığın tekrarlaması ile alakası olmadığını söyledi. fakat ensefaloselin bazı türleri yüzde 25 nüks edermiş. sana doktor hiç böyle bir şey söyledi mi, bu çok yüksek bir oran. bunun dışında sen ikinci gebeliğini kaç ay sonra yaşadın arada bir de düşüğün olduğunu söylemiştin o ne zamandı. bunları sana soruyorum kusura bakma ne olur ben yaklaşık 5 ay sonra hamilelik düşünüyorum her şey yolunda giderse tabi yani toplamda yedi ay beklemiş olacağım çok mu erken sence ama daha fazla da beklemek istemiyorum. ayrıca bu esnada diyetisyene gitmeyi bu doğrultuda beslenme çizelgesi oluşturmayı planlıyorum. benim ilk hamileliğim plansızdı ve çok kötü bir zamana denk geldi ablam hastanedeydi onun yanında kalıyordum 10 15 gün hastanede yatıp kalktım hiç birşekilde beslenmeme dikkat etmedim, yemek bile yediğimi hatırlamıyorum çoğu zaman.devamlı ağlıyordum çünkü ağır bir ameliyat geçirdi ablam. o esnada grip oldum ateşlendim ilaç içtim, sonra saçlarımı boyattım vs... bütün bunları düşününce kendimi suçluyorum, üzülüyorum, belki nedeni bunlardır diyorum, o yüzden de ikinci hamileliği daha planlı dikkatli geçirmeyi düşünüyorum, o zaman da aynı şeyleri yaşarsam diyecek bişey yok takdiri ilahi demekten başka. bana yardımcı olursan çok sevinirim
cnm meraba acın hala devam ediyor biliyorum hiçbir zamanda geçmeyecek...başak arkadaşıma sormuşsun ama ben cevaplayabildiğimi cevaplıyım sana...ben 9 ay sonra hamile kaldım....7 ay folbiol kullandım doktorlara her ay gittim başka başka belki biri birşey der diye hatta başka vitaminlerdende istedim ama sadece folbiol kullansam yeterli olacağını söylediler...senin enfesolel benim spina bifidaydı...hemen hemen aynı sayılır hepsinin genel adı Nöral tüp defekti araştırmaktan artık kafayı yedim ben...bunu ciddi söylüyorum ama...günde bir tane folbiol alman yeterli ben her ay gittim folik asit değerimi ve b12 değerimi ölçtürdüm en son 25 di folik asit değerim normal değerleri 3 ile 22 arası olması gerekiyormuş...benim 25 di yüksek ve doktorumdanda b12 ilacı istedim oda bana benexol diye bir ilaç verdi onu kullandım 15 tane içtim hamile kaldım...ama şuan 26 haftalık hamileyim Allahıma şükürler olsun kızımda sorun yok şimdilik Allah izin verirse kucağıma almama az bir zaman kaldı...ama ilk kızım aklımdan çıkmıyor hala diyorujm ki keşke herşeyden haberim olsaydı da o ilaçları kullansaydım yememe içmeme dikakt etseydim bebeğim sağlıklı olurdu ama Allahın takdiri hala içim yanıyor mezarına bile gidemiyorum hamileyim diye...ilk bebeğimi düşünürken kzıım hep tekme atıyor ben üzülünce oda üzülüyor biliyorum bu acının tarifi yok...Allahım kimseye yaşatmasın cnm folbiolunu iç değerlerine baktır...sonra hamile kal Allahın izniyle hiçbirşeycik olmayacak seninde sağlıklı bir bebeğin olacak...
cnm meraba acın hala devam ediyor biliyorum hiçbir zamanda geçmeyecek...başak arkadaşıma sormuşsun ama ben cevaplayabildiğimi cevaplıyım sana...ben 9 ay sonra hamile kaldım....7 ay folbiol kullandım doktorlara her ay gittim başka başka belki biri birşey der diye hatta başka vitaminlerdende istedim ama sadece folbiol kullansam yeterli olacağını söylediler...senin enfesolel benim spina bifidaydı...hemen hemen aynı sayılır hepsinin genel adı Nöral tüp defekti araştırmaktan artık kafayı yedim ben...bunu ciddi söylüyorum ama...günde bir tane folbiol alman yeterli ben her ay gittim folik asit değerimi ve b12 değerimi ölçtürdüm en son 25 di folik asit değerim normal değerleri 3 ile 22 arası olması gerekiyormuş...benim 25 di yüksek ve doktorumdanda b12 ilacı istedim oda bana benexol diye bir ilaç verdi onu kullandım 15 tane içtim hamile kaldım...ama şuan 26 haftalık hamileyim Allahıma şükürler olsun kızımda sorun yok şimdilik Allah izin verirse kucağıma almama az bir zaman kaldı...ama ilk kızım aklımdan çıkmıyor hala diyorujm ki keşke herşeyden haberim olsaydı da o ilaçları kullansaydım yememe içmeme dikakt etseydim bebeğim sağlıklı olurdu ama Allahın takdiri hala içim yanıyor mezarına bile gidemiyorum hamileyim diye...ilk bebeğimi düşünürken kzıım hep tekme atıyor ben üzülünce oda üzülüyor biliyorum bu acının tarifi yok...Allahım kimseye yaşatmasın cnm folbiolunu iç değerlerine baktır...sonra hamile kal Allahın izniyle hiçbirşeycik olmayacak seninde sağlıklı bir bebeğin olacak...
inşallah canım dediğin gibi olur da hamile kalır bende sağlıcakla bebeğimi kucağıma alırım.yaşadığımız bitmeyen azalmayan bir acı, çok üzülüyorum, çok ağlıyorum, sanki hiç bitmeyecek bir acı bu. ama sen çok şükür hamilesin ve bu haftaya kadar gelmişsin ne güzel inşallah sağlıkla bebeğini kucağına da alırsın. rabbim bu acıyı yaşatmasın bize bir daha ancak bebiş olunca acımız biraz azalır biliyorum senin az kalmış 14 haftan var inşallah. ben şuanda canım benexol ve folbiolu kullanıyorum zaten ama elevit kullananlar da varmış acaba onu da kullanmak gerekir mi bilmiyorum, diyorum ya dr diyo ki sadece folbiol yeter ama değerlerini ölçtürdüğünü söylemen çok iyi oldu bende öyle yapıcam her ay gidip değerlerimi ölçtürücem inşallah ona göre hamile kalırım, çok beklemek istemiyorum neredeyse her gün hesap yapıyorum, ne zaman hamilelik düşünücem diye ama ben kasımda hamile kalmak istiyorum nasip olursa, stresli bir işte çalışıyorum doktora yapıyorum benm için en rahat stressiz olacağım dönem o sıralar oluyor işte. hamilesin dualarını bizim gibi olanlardan eksik etme ne olur,belki senin duan sayesinde sağlıklı bebişlermz olur inşallahh...
canım bence sabırlı ol ve ümitsizliğe sakın kapılma, bebeginin iyi olması çok güzel bir haber. inşallah rahimdeki sorunda tedavi ile halledilebilir. ama sana tavsiyem gerçekten olumlu düşün katlandığın bütün sıkıntılar bebeğini sağlıkla dünyaya getirebilmek için. eminim bebişini kucağına aldığında bütün sıkıntıların geçecek ve tabiki ikinci çocuğu da isteyeceğin günler de gelecek. ben sancı çekerken bir daha hamile kalamam bu ağrılara dayanamam diye düşünüyordum çok acı çektim o esnada ama şimdi acılar geçti bilsem ki bebeğim de hiç bir sıkıntı olmayacak hemen hamile kalabilirim bile.. onun için çok üzme kendini iyi düşün iyi olsun inşallah bebeğini kucağına alırsın biz de senin mutlu haberlerini burdan öğreniriz.
inşallah canım dediğin gibi olur da hamile kalır bende sağlıcakla bebeğimi kucağıma alırım.yaşadığımız bitmeyen azalmayan bir acı, çok üzülüyorum, çok ağlıyorum, sanki hiç bitmeyecek bir acı bu. ama sen çok şükür hamilesin ve bu haftaya kadar gelmişsin ne güzel inşallah sağlıkla bebeğini kucağına da alırsın. rabbim bu acıyı yaşatmasın bize bir daha ancak bebiş olunca acımız biraz azalır biliyorum senin az kalmış 14 haftan var inşallah. ben şuanda canım benexol ve folbiolu kullanıyorum zaten ama elevit kullananlar da varmış acaba onu da kullanmak gerekir mi bilmiyorum, diyorum ya dr diyo ki sadece folbiol yeter ama değerlerini ölçtürdüğünü söylemen çok iyi oldu bende öyle yapıcam her ay gidip değerlerimi ölçtürücem inşallah ona göre hamile kalırım, çok beklemek istemiyorum neredeyse her gün hesap yapıyorum, ne zaman hamilelik düşünücem diye ama ben kasımda hamile kalmak istiyorum nasip olursa, stresli bir işte çalışıyorum doktora yapıyorum benm için en rahat stressiz olacağım dönem o sıralar oluyor işte. hamilesin dualarını bizim gibi olanlardan eksik etme ne olur,belki senin duan sayesinde sağlıklı bebişlermz olur inşallahh...
cnm etmemmi hiç Rabbim en kısa zamanda sağlıklı bir evlat sizede nasip etsin....o acı hiç bitmeyecek ama birazda olsa azalıyor...içini ferah tut elevite felanda gerek yok sadece folbiolu kullan yeter ...he dediğim gibi değerlerini ölçtür her ay sonra Allaha kalmış cnm herşey inş. güzel olur senin için...ben inanıyorumm buna birde hamile kaldıktan sonra daha zor bir süreç seni bekliyor olacak...hep içinde bir tedirginlik ayrıntılı ultrasyona giderken kalbimin nasıl attığını anlatamam kalp krizinden gidecektim nerdeyse her doktor kontrolümde bile..çok şükür sağlıklı gözüküyor ama kucağıma alana kadar içim rahat etmeyecek...Rabbim kimseye evlat acısını göstermesin...
nasılsınız ?yazacak çok şey var fakat elim gitmiyor
canım çok teşekkür ederim güzel yorumların için yarın kandil Allahın izniyle senin ve bebişim için bol bol dua edeceğim şuan sancımla mücadele veriyorum ve oldukça korkuyorum şuan bu durumdayken 5 dk sonra ne olacağımı kestiremiyorum kafamda bir yığın soru işareti acaba acaba hep acaba kendimi iyi göremediğim için olumlu düşünemiyorum İnşallah Rabbim sanada en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir evlat verir sende burdan güle güle oynaya oynaya paylaşırsın hamilelik sürecini
ezgi merhaba,
nasılsın, tedavin yapıldı mı , sancıların azaldı mı merak ettim, inşallah her şey yolunda gidiyordur da bu sayede sende biraz hamileliğin tadını çıkarırsın..
benim dünyalar güzeli oğlum melek oldu kucağım boş kaldı
canım çok üzüldüm gerçekten Allahım sabır versin çok zor bir acı biliyorum benim bebişim de oğlandı ben de kaybettim onu 3 ay geçti nerdeyse ama acısı hiç azalmadı, sabır edeceğiz,elimizden bir şey gelmiyor, bizim de sınavımız bu kadar ağırmış işte başka ne denir ki...
merhaba cnm nasılsın bu sayfaya girmemeye çalışıyordum arada bir girdiğimdede bişeyler yazmak istedim elim gitmiyordu herşey boş geliyordu psikolojik olarak çok ağır ve zor bi dönem geçirdim ara sıra aklımı kaybedecekmişim gibi hissettiğim anlar oldu şimdi nasılım diye sorarsan son 15 gündür iyiyim artık bir oğlum vardı diye hatırlıyorum sadece yüreğimin ilk günkü darbesiyle, daha fazlasını düşünmek istemiyorum hemen kafamı dağıtıyorum o an firar ediyorum güçlü durmak zorundayım hayat çok garip ama hayat böyle işte benim güzel melek oğlum beni dahada olgunlaştırdı güçlendirdi hayata bakış açımı değiştirdi kendimi sanki bambaşka bir dünyaya geçiş yapmış gibi hissediyorum 23 haziran gecesi bebeğimin kaybetmenin acısıyla yaşadığım en korkunç en kabus dolu bi gece oldu RABBİM büyük herşeyi görüyor ve biliyor ya kimsenin ahı yerde kalmaz ALLAH'a havale ettim o iblisleri, elbet RABBİM bir gün o iblislere bana yaşattıklarının 10 katını yaşatacaktır.O gece içimde kalan tek şey keşke oğlumu kucağıma alıp öpüp koklasaydım keşke, 4 gün boyunca göğsümden her damlayan sütümü bulaşan peçeteyi çıkarıp bambaşka mis kokuyu bebeğimin oğlumun kokusu diye içime çektim çok çook güzel kokuyordu benim melek oğlum ,doğurduğumda aynı şu profil resimdeki gibi pozisyonda doğdu benim güzel oğlum yüzü direkt bana dönüktü bana bakıyordu bebeğim benim dünyalar güzeli oğlum içimde o kadar mutluymuş ki tebessüm ederek veda etti annesi ve babasına, çok yakışıklıydı benim oğlum herşeyi oluşmuştu babasına benziyordu kulakları göz kapakları yüz şekli aynı babasıydı kocama her baktığımda oğlumu görür gibi oluyordum parmakları bana benziyordu ince uzundu herşeyiyle çook güzeldi oğlum bakmaya doyamadım, bir sabah eşim beni uyandırdığında canım oğlum deyip sarıldım boynuna eşimde bende çok zor ağır bi sınavdan geçtik canım kocam oğlumuzu kendi elleriyle kucağında götürmüş mezarlığa çok istiyorum beni götürmesini götürmüyor biraz daha toparlanmam lazım galiba, çok isterdim RABBİM'den bi oğlum olsun o bana yeter diye vardır elbet RABBİM in bi bildiği yalnız benim güzel oğlum hamileliğimin başlagıcından doğuma kadar sıkıntılarla beraberinde süprizleride getirdi mutluluğu ve acıyı en dibinde yaşadık arka arkaya birçok kez, bebeğim bize sınav için hazırlanmış çünkü çok bambaşka bi boyutta yaşadık eşimle birlikte hamileliğim süresinde
ezgi başın sağolsun Allah hepimize sabırlar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?