Nur topu gibi derdin oldu geldi kucagima kondu

Neyine bakacaksın yahu bebek mi bunlar
Gerçi sen öyle sert demeseymişsin iyiymiş bezini mi bağlıcam falan deyince erkek ya işte kendince dayılanmış
Annem hasta hasta diye diye sinir hastası etmesin seni ben bazen oluyorum da

sinir oldum valla. bu ne ya bakmak istemiyorum demişsin açık açık. niye bu kadar ısrar ediyo. hayır annesi babasıda elden ayaktan düşen insan değiller. annesi babasıda gelip kalmaya razı mı ?belkide gelmezler evdede çocukları var yani onlarda hasta bırakamazlar heralde.

İnsallah planladigin gibi olur her sey
Fazla sozune guvenme

Normalde benımle bu konuda konusmaz kımseye laf soyletmez ezdırmez annem bulasık makınası aldık dıye soylendı hanı ıkı kısısınız ne gerek var dıye kızını sokakta bulmadım demıstı nerden cıktı bu konu anlamadım nıye boyle tepkı verdı acaba aılesı bu konu hakkında mı konustu cok acayıp ya babası dugun tarıhımızı bıle bılmıyor bugun ogrenmıs bunları gormuyorsa yazık

Canım gelırler mısafır gıbı dedım ozel bır ılgı ne yapabılırım altını baglayıp ellerımle yemek mı yedıreyım dedım ben saf once anlamadım meger adam temellı kalacak demek ıstıyormus ama ben yermıyım restı cektım sınırlendı yattı benımde uykum kactı

nasıl temelli kalacaklar beraber mi yaşayacakmışsınız

Sanmıyorum gelıp kalsınlar utanırlar dımı bence utanmaları lazım ama benım nısanlı bakmak ıstıyor

İnsallah planladigin gibi olur her sey
Fazla sozune guvenme

Bır kac gun yoklıyıp babama mı devretsem konuyu ama cıgrından cıkar ısler o zaman

nasıl temelli kalacaklar beraber mi yaşayacakmışsınız
Evet bıze yerleseceklermıs nısanlım efendı hayatta kımseye baktırmazmıs ben nıye olaya dahıl oluyorum kı kendısı baksın rahmetlı anneannem seker hastasıydı ıkıgunde bır dıyalıze gıdıyordu tek basına hareket edemezdı yuruyemezdı sureklı dıyet lıstesı vardı 7 ogun ayrı ayrı yemek yapardı annem Allah razı olsun seker hastalarının bakımı zor ne cektıgımızı bır ben bılırım helalı hos olsun o yuzden ıstemıyorum seker ılerlerse ben bu yuku tasıyamam

Sanmıyorum gelıp kalsınlar utanırlar dımı bence utanmaları lazım ama benım nısanlı bakmak ıstıyor

belki annenin babanın haberi bile yok .utanırlar dicem ama utansalar bi arayıp sorarlar . yani hani bi ihtimal evde diğer çocuklarına bakmak için kalmaya bilirler sizde.ama nişanlın ailesine çok düşkünse ya siz onlara gidersiniz sürekli ya da gelir napar ne der getirir eve.senin nişanlın kalcakları yoksa bile zorla kolundan tutup getirip baktırcak sana demedi deme. sen bence en uzak yere yerleş tabi nişanlın pek ister gibi gelmiyor bana ama...valla ben bile kayınvalideyle farklı şehirdeyim ama ordan yetiyo bana. bide aynı yerde düşünemiyorum bile. çok zor...

Dimi oda olabilir cok dogru inatlaşmamak lazim ben gitmem onlara orası garanti :) o konuda kesin eminim de avcılar uzak ordan ev bakıyorduk cok guzel ve ucuz kırası olan evde buldum fıkır degıstırdı bırden bıre senın aılene yakın olsun dedı onlara yakın olursa kahveden cıkmaz bende uyuz oluyorum kahvede oyun oynamasına hep bu sebeple tartısırız orda oturmayacagımı bılıyor kaynana kayınpeder ıstıyor dıyemem tanımıyorum hıc bır fıkrım yok gunahlarını da almak ıstemem sasırdım gercekten daha evlenmemısız bu pazarlık nıye ben kotu durumda olsalar bakmıycak kadar vıcdansızmıyım acaba gecmıste yasadıgımız olaylardan mı etkılenerek bakmıyacagımı dusundu bılemıyorum Allah sana da sabır versın

saol canım :) bence sen nişanlınla otur güzelce konuş sakin sakin. yani neden bu kadar ısrarcı olduğunu, annesi babası evde olunca rahat edebilcek mi, ve annesi babası hasta olmadığı halde neden illa bizde kalcaklar diyo, annesine babasına böyle bişey demiş mi dediyse onlar ne demiş, onun düşüncesini dinle sonrada sen düşüncelerini söyle ve elden ayaktan düşmemiş bakıma muhtaç olmayan anne babanın sizde neden durmaması gerektiğini açıkla. ..hayır annesiyle babasıyla aynı evde oturcaksa niye evleniyomuş yani. yaşasın annesinin babasının yanında ozaman :26:

Oncelikle nisanlinin ofke problemi mi var diye dusundum. Ne alaka yani anasina babasina sen bakacakmissin, yoksa sen kaybedermissin filan. Ne munasebet, bir de alttan alttan tehdit ediyor. Ruh hastasi mi bu insan? Ben boyle adamdan korkarim, siddet de uygular o. Bu ne diretmeler, ofkeler boyle...

Bir de butun yorumlari okudum. Sizde bir kultur catismasi olabilir. Senin ailen nereli bilmem ama nisanlinin ailesi Kurtce konustuguna gore dogudan bir yoredenler. Orlarda bircok yorede gelinin degeri yoktur. Kayinvalideye, kayinpedere bakar, bir de bilmemkac nufus iste, sizdeki gibi. Ev isi yap, onu bunu yap. Bir de koca derdi cek. Ezilir yani gelin. Sizinkilerde de boyle bir potansiyel gordum. Nisanlinin laflarindan bile belli. Evliligini iyi dusun. Sonra basini taslara vurma.

Birseyler sormak istiyorum. Nisanlin okumus, isi gucu olan biri mi? Evlendikten sonra senin calisman hakkinda neler dusunuyor? Calisiyorsan tabii. Kiskanc mi?
Kadinini ezen bir tip mi onu cozmeye calisiyorum.

Ayrilin bence
Sadece nisanlnla evlenmiyosun aileside onemli

Annesi bakıma muhtaçmı yada babası? Başka kardeşi yokmu nişanlınızın?
Ailesi tabiki ilgilenecek ama bakıma muhtaç değillerse ki değiller sanırım bakacaksın diye diretmesi hoş olmamış. Annesi yanlız olsa ağır depresyonu varmış , belki bi derece ısrar etmesi normal diyeceğim ama size gelene kadar nişanlınızın babası var yani.
Başta da belirttiğim gibi, fikrinizi sormadan bakacaksın diye diretmesi hoş değil.

Bu arada cok lafini etmissin de... Agir depresyon dedigin nedir ya? Sanki yatalak hasta. Kayinvalidenin market alisverisini yapabilmesini, hayatini idame ettirebilmesi neden garipsedin ki? Agir depresyon hastasi demek is goremez demek olmuyor ki. Insanin kafasi ucup gitmiyor yani, pekala her isini gorebiliyorsun. Bana da bir donem agir depresyon tanisi konmustu. Antidepresan kullandim. Universiteye gidiyordum, derslerim de stajlarim da son derece iyiydi. Insan iliskilerim de guzeldi. Ama depresyonluydum da yani. Baska depresyonlu tanidiklarim da var, gayet islerinde guclerindeler. Agir depresyon hastasi insan bakima muhtac, kendi basina hicbirsey yapamayan insan olmuyor yani. Cogu zaman soylemeseler belli bile olmaz bir insanin depresyonda oldugu. Ha annesinin intihar etmek gibi konusmalari, planlari varsa o baska. O zaman goz kulak olmak lazim. Onun disinda hasta bakar gibi bakmaya gerek yok boyle insanlara.

Son düzenleme:

1 hata en büyük hata! devam edersen hep süregidecek olan ve sorun deliğinin hep büyüyeceği bir hata...
sen daha evlenmemişsin, evini ayırmamışsın.. neden annesi babası için burun buruna geliyorsun da henüz olmayan olasılıklı şeyler için tartışmaya giriyorsun.
akıllı olmak demek lafı olur olmadık yerde sokmak demek değildir. akıllı olmak demek aklını mantıklı şekilde kullanıp çevreyi idare etmek demektir.
çok hatalısın.

Ayrilin bence
Sadece nisanlnla evlenmiyosun aileside onemli

Gece bu konu ile alakali geneli kapsayan sms yolladim gayet sakin
Kafami topladim sizlerin yorumlarini da harmanladim bu
-konunun nerden ciktigi
-bana ihtiyac halinde yapmiyacagimin ne dusundurdugunu
-benim fikrimin neden onemsenmedigini
-bu sorumluluklara hazir olmadigimi
-ailesi bizimle yasarsa rahat edemeyecegimizi huzursuz olacagimizi
-evlenince ailenle degil seninle mutlu olmak istiyorum diye guzelce yazdim

Sabah yolladigi cevapp

Of of sen yanlis anladin

Seytana uymayi sevmem ama gercekten cazip fikirleri var saat 12 baslayan bu konus hakkindaki yazismamiz 2 de son buldu yanlis anlamissin diyor

Burda dolup patlamasaydin keske :) cazip fikir neymis yanlis anlasilan ?

kesınlıkle cok dogru.. acık acık konus.. evlendıgınde cok cekersn yoksa.. ustelık nısanlının emrı vakı davranması cok kaba bı davranıs.

ailesi seni evine kabul etmiyor ama onlara sen bakacaksın falan aklım karıştı canım yaaaa...

nişanlınla açık açık konuş planı nedir senden beklentileri ne???

walla çok çekersin inan yani..

Aman sakın kabul etme
Haklısın vallahi yeni evli çiftin yanında anne babanın ne işi var?
Aynı ilde yaşamaktan bile bıkmış olanlar var hele aynı evde...
İnsan kendi eşiyle yaşamaya alışamıyor bazen bir de anne babası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…