o gelinin yerinde olmak istemezdim....

uzuldum gelın hanıma ama bence kendını hıcccc uzmesın cunku o kız maskara olmus elaleme..ben eskıden hep derdımkı dugunumde benden baska beyaz gıyen olursa ustune vısne suyu veya sarap dokcem yanlıslıkla gorsun gununu dıe ama buyuk konustum benım dugunumdede esımın kuzenı beyaz gıyınmıstı..aslındaa hıcc umrunda olmuo ınsanın sonucta o gunun en guzelı ve en ozelı bendım ısterse herkes beyaz gıyınsın..yalnız komık bısey oldu ben bızımle cekılen aıle resımlernı ayırıodum bıtane ayrmısım sonra bı baktım ne ben varım o fotoda ne esım..megerse o beyaz gıyen kız varmıs bende kucuk halıyle sectgım ıcın resmlerı kendım sanmısım..dugunumde bole ınce ayrıntıları onemsemedım tadını cıkarmaya baktım acıkcası:)

Belki milletin gözü onun üzerinde olma sebebi,
biraz uygunsuz yada tuaf göründüğü içindir.

Şahsen, öyle birini görmuş olsaydım, zavallı, giyim ile büyük bir sorun yaşıyor derdim.

herkez cok iyi bilirki, bir düğüne beyaz bir abiye secimi cok ama cok yanlıştır. Belkide bu yanlışına bakiyorlardir.

tum erkeklerin gözlerinin onun üzerinde olmazsıda okadar önemli değil gelin için, önemli olan damadın gözleri gelinden başka hiç bir şey gormemesidir.

fakat, bu arkadaşı cok dengesizmiş, gelin içinde tabiki üzücü...

çok sinir bi durum ya. ben olsam gelinin yerinde alırdım mikrofonu önce davetlilere hoşgeldiniz şu bu deyip en son da şunu derdim.
"çok sevdiğim bazı davetliler var. görüyorum ki gelin olmaya gelinlik giymeye pek heves etmiş bugün. onu böyle görünce onun adına çok hüzünlendim. umarım en kısa zamanda kendi düğününde de beyaz gelinlikler giymeyi nasip eder allah. "

yani olay sadece beyaz giymek değil. bunun amacı belli.
çünkü gelin tacıda takmış. gelmesindeki amaç resmen bir intikam.
ben o söylediğiniz nedenden daha başka nedenler olduğunu düşünüyorum. mesela damatla alakalı olabilir...ya damatla bir beraberliği vardı,bu kız onla evlendi..çünkü bunun içinde çok daha farklı bir şey olduğu belli.
ha kız intikam alıp gelini ağlatmış ama rezil olan kendisi
.komik duruma düşürmüş kendini.

geline üzüldüm açıkçası... ama şu da bir gerçek ki o kız ne kadar güzel olursa olsun komik duruma düşmüş

benimde çok samimi arkadaşım evlenirken,
görümcesi arkadaşımın gelinliginin aynısını giyinmişti
tek farkla
tarlatanı ve duvagı yoktu...şaçlarını bile ona benzetmişti.
arkadaşım çok bozulmuştu ama belli etmemeye çalıştı ve bütün salon kızı ayıplamıştı.
çok kötü bişey bu ya ,kim giyer yada neden giyer anlamam
bekar görümcesi anlam veremedik.....

ayyyyy görümce nefretim depreşti...
Ben anlamıyorum bunu gören kaynana kayınpeder ya da her hangi biri
nasıl müdahale etmez. Ayıp giyilmez demez yaaa..
Pufff ben görseydim yedi yabancı halimle ohaaaa
kıskanç mısın yakışık almaz derimm

benden büyük ve o zamanlar bekâr olan görümcem benzer birşey yapmıştı, bembeyaz tuvalet, beyaz çiçekli tokalı gelin saçı gibi topuz. baştan aşağı herşeyi bembeyazdı. bir de eşimin dibinden ayrılmıyordu.
görüntü olarak gerçekten komikti, kendini rezil etmişti resmen. kendi akrabaları, benim arkadaşlarım, yüzüne karşı; bu ne hal, dedi resmen. akrabaları, kardeşinin düğününde böyle giyilir mi, dedi benim yanımda. başlarda gülerek karşıladı ama sonrasında onun da keyfi gitti..
hele benim arkadaşlarımın arkasından öyle yorumları olmuştu ki görüntüsü hakkında, onun adına ben utandım artık... düğünümün olduğu da çok uzun süre oldu. eskiden bu kadar yaygın değildi düğünlerde beyaz giymek. bizim düğünde çok dikkat çekmişti görümcem. o tuvaleti de birdaha giydiğini görmedim

sen arkadaşına söyle, böyle boş niyetli kişiler için hiç kendini üzmesin, gününün tadını çıkarsın. bakanların hepsi beğendiği için bakmamıştır.
ve anlamında bakanlar da olmuştur. kendini gereksiz bir yarış haline sokmuş o kişi. onun yüzünden düğün tadını kaçırmasına hiç gerek yoktu...

Son düzenleme:

canım, bu kızın demek ki Allah vergisi bir güzelliği de var. beyaz değil de başka renk giyseydi yine daha çok dikkat çekecekti belki.
kızın yaptığı çok ayıp benim gözümde ama giydiklerini taşıyorsa, ne renk giyerse giysin çok dikkat çeker.
benim de çevremde böyle Allah vergisi çok güzelliği olanlar var, düğünlerde sade olmaya çalıştıkları halde, yine de çok dikkat çekiyorlar. arkadaşın keşke dikkate alıp canını sıkmasaymış.

keşke gelin hanım da 2. evliliği bile olsa güzelce gelinliğini giyseymiş böylece kimse onun görüntüsünün üstüne çıkmamış olurdu sonuçta düğün yapılıyorsa gelinin abiye giymesi gereksiz olmuş sade nikah olsa neyse üzüldüm kızcağıza

gelin hanım çok güzel hanım hanımcık bembeyaz tenli mavi gözlü, maşallah diyeyim gerçekten çok güzel...ama bu kız gelini bile bastırdı geçti...

ben yakışan bir rengin, gelinlikten daha fazla insanı güzelleştirdiğine inanıyorum. düğünümüzden çok daha güzel olduğumuz zamanlar olmuştu benim ve bazı arkadaşlarımın.

arkadaşının bundan sonra yapacağı şey, o kızın düğününe giderken, kendisine en çok yakışan renk ve modelde bir elbise bulup, saçını makyajını en güzel şekilde yaptırıp onun düğününe gitmek olsun bundan sonra...
arkadaşın en güzel intikamı bu şekilde alır.

yakınları olarak onu rahatlatacak şekilde konuşmalısınız. sakın bunları dile getirip de balayını zehir etmesin kendine ve eşine...
o kızın tek derdi, arkadaşını aşırı kıskanması ve günü ona zehir etmek istemesiydi bence. arkadaşın da maalesef izin vermiş ona. hiç umursamasaydı keşke...

bazı kadınlar böyle işte beğenilme merakı yokmu çok şaçma normal giyin yeter bu kızın tamamen amacı gelin hanım la yarışmak bence belkide gelinin eşini beğeniyordu olabilir kızla yarışa girdiğine göre böyle bir mesele bence birkaç kere böyle şeyler duymuştum..

benim yengemde düğününde bi sorun yaşamıştı
amcamın kuzeni amcama aşıkmış ve hep evleneceklerini filan düşünüyomuş öyle hayal ediyomuş
yemgemle evlenirken de gelin odasına girmiş bu kız ablasıyla sürekli murat seninle nasıl evleniyo hala anlamıyorum bi türlü anlam veremiyorum diyip durmuş ikiside
yengemde sinirlenmiş duvağını açmış ve bana bakın murat beni almayacaktı da sizi mi alacaktı demiş
baya bi bozmuş çıkıp gitmişler

ben hala o kızın damattan hoşlanmış olabileceğini düşünüyorum. yoksa niye o kadar masraf yapsın ki akraba düğünü için.

damat yakışıklı mıydı acaba merak ettim

Son düzenleme:

canım ama sorun sadece beyaz giymesi de değil
resmen gelin başı da yaptırmış önceki sayfalarda baktıysan sürekli ortada oynamış herkesle dans etmiş
yani dikkatleri üzerinde toplamak için ekstra bi sürü çaba sarfetmiş

bence daha normal bi kıyafet giyse tamam gören bakardı beğenirdi ama gelinin önüne de geçemezdi yani
bakp güzel kız derlerdi ama bu derece konuşulan kız olmazdı
zaten pek çok kişi de kıyafetine saçına makyajına şaşırdığı için bakmıştır diye düşünüyorum
yoksa düğünler güzel kız kaynıyo çoğu zaman ama gelinin önüne geçmeye çalışmıyo kimse

o kızın yaptıklarının aynısını görümcem, kendi düğünümde yaptı canım. yukarıda yazdım, o gelini en iyi anlayacaklardan biriyim inan. hiçbir şekilde kızın yaptığını hoş karşılamıyorum.
bazen çok güzel kızlar, özenmese bile gelinden güzel olabiliyor. evet, bu denli konuşulmazdı belki ama yine de gelinin kendi düğününde bu kadar takılmasına üzüldüm ben.
2.evliliği, biraz daha olgun olup, onu hiçbir şekilde ciddiye almamalıydı. kendi gününü yaşamalıydı. gelin üzüldükçe, o kız neşesine neşe katmıştır. mantıklı ve aklı başında biri, gidip gelinle bu şekilde bir yarışa girmez zaten.

açıkcası hiç takılmazdım zaten benim düğünümde herkesten güzel olmalıyım tüm ilgiyi üstüme toplamalıyım diye bir düşüncem olmadı.tuhafım galiba:44 kızın amacı neydi bilmiyorum ama keşke gelin ona takılacağına düğünün tadını çıkarsaydı gülüp geçseydi

Herkesin gözü bende olsun herkes benimle ilgilensin diye bir derdim olmazdı ki olmadı da :26: ohh ben sevdiğim adamla evlenmişim mutluyum diğer insanlar isterse yüzüme bakmasın çokta umrumda olmaz

damat dünya ahiret kardeşim olsun gerçekten çok yakışıklı bi çocuk...
hatta biz kızlarla şöyle bi şey demiştik gülüştük falan...bukadar yakışıklı bi eşim olsun istemezdim, kıskançlık yer bitiri insanı, eşin sana sadık bile olsa etraftaki kızlar rahat bırakmaz ki bukadar yakışıklı birini demiştik...:)
ama ben hala o kızın damada bi ilgisi olduğunu sanmıyorum, yani ne bileyim sevgilisi varmış zaten üniversitel o kız sevgiliside üniversitedenmiş...damada ilgisi olsa neden sevgilisi olsunki...
bilemiyorum ben çözemedim, şuda kafamı kurcaladı, sevgilisi olan bi kız neden birçok erkekle dans ederki??
onuda anlamış değilim...ya sevgilisi çok geniş biri, yada sevgilisine sadık değil bilemedim...

canım illa ki adamla kendisi evlenecek değil ya
ama bazı insanlar içten içe hoşlanıyo beğeniyo yani
bide akraba olunca çok yakışıklı olunca belki zamanında içinden geçirmiştir ama damat ilgilenmeyince önüne bakmıştır
böyle bi sürü örnek var hoşlanıyolar ama dile getirmiyolar karşı taraftan bi adım olmayınca vazgeçiyolar
ayrıca da senin de dediğin gibi sevgilisi var ama düğünde herkesle dans etmiş
ailesi de biraz geniş herhalde ben kalkıpta erkeklerle dans edemem akrabalarımın olduğu yerde
bi de sevgilimi düşünerekte davranırım yani demek ki kızın çok ta umrunda değil sevgilisi

benim aklım almıyo gelin bu kıza birşey yapmamış ki sadecedtartışmışlar
insan bunun için böyle bi intikam almaya kalkmaz
resmen ben senden daha güzelim ben varken seni kimse görmez edasına girmiş kız
benim gözümde böyle yani
kimse düğüne öyle gelin gibi gitmez
burda görümceler falanlar filanlar yapabilirde bu kardeşi değil ki damadın

aynen canım dünden beri aklıma geldikçe sinir oluyorum kıza....ben gelinin yerinde olsam napardım diye düşünüyorum ama o an insan napar bilemiyorum...
o kız evet çok güzeldi, normalde de gzeldir belli oluyor ama neden böyle bi yarışa girmek istedi anlayamadık...
yani güzelsen ve güzelliğinden eminsen neden çabaya girersin ki...
güzel değilsen kendini eksik hissediyorsan belki hasetinden yapar diyecem ama gerçekten güzel bi kız...gencecik çıtır desem yalan olmaz...
boylu poslu...yani erkekleri etkileme gayesinde olsa inan hiçbir erkeğin hayır diyemeyeceği bi güzellik...
söyelmesi ayıp olacak biz bile kıskandık kızın güzelliğini :) o derece yani...
birde bu güzelliğin üzerine, bembeyaz bir abiye ve gelin başı gibi bir baş, düşün artık sen gelin hanım neler hissetti kimbilir..kesin kendini ezik hissetmiştir...
geçmiş sayfaları gördüysen gelin başını ve elbisesinin benzerini paylaştım resmini..o şekilde hayal ederseniz hak verirsiniz bana, gerçekten arkadaşım adına çok üzüldüm...
birinci evliliği de aldatılma durumları olmuştu zaten....sonra yalanlandı falan aslı yokmuş dediler...epey bişeyler dolaştı ortada....
bunları yaşamış biri olarak bu gelinin o andaki psikolojisini düşünün..ben çok acıdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…