Gitmene hiç gerek yok o zaman.. 1 yıl sonunda olmazsa o zaman gidersiniz hem eşin de baktırır kendine..
Ben yumurtlama günlerimi takip ettiğimde gebe kalamadım hiç.. adetim bitti temizlendim o gün oğluma gebe kaldım.. ardından yine adet bitimi 2 gebelik daha geçirdim biri kimyasal gebelikti diğeri düşüktü.. yani ben adet bitimi gebe kalıyorum o şekilde gebe kalan arkadaşlarım da var epey.. bi de öyle deneyin isterseniz..
sadece buna cevap veriyim.
Zamanı gelince yaparım de geç !
Kimseye hesap vermek zorunda değilsin.onlara mı kaldı.Nefret ediyorum şu tarz soruları soran akrabalardan.Hoş akrabayı zaten sevmiyorum da...
İnşallah vesile olmuşumdur öyle mutlu olurum ki bundan.. hem ne hakkı aşkolsun bebişlerimiz gelsin sağlıkla yeterbende hep takip ediyorum bu seferde sizin dediğiniz sekilde deneyelim belki sizde bana vesile olursunuz çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin, zaman ayırıp yazdınız
inşaallah bu açtıgım konu dan sonra gelen tavsiyeleri dinleyip kendimi rahat bırakacagım, gerçekten beynimde en büyük yeri bu düşünce kaplıyorDenize gitmeden önceki hafta regl olmam gerekiyordu yoksa tatilim ziyan olacaktı ha geldi ha gelcek diye diye gelmedi. Yani stres yaparsan ters tepiyor emin ol. 2.5 yıllık evliymişsin 3 yıl olsun öyle düşünürüm de bi rahat bırak kendini yahu. Bu kadar beklenti iyi değil
inşaallah inşaallahh ! olursa ilk bu konuya yazacagım .. :)İnşallah vesile olmuşumdur öyle mutlu olurum ki bundan.. hem ne hakkı aşkolsun bebişlerimiz gelsin sağlıkla yeter
Dikkat et kendin olmayasın deMalesef her yerde bu tür insanlardan fazlaca var, hatta birde dümdüz soramayınca aaa ben seni geçen rüyamda gördüm, hamileydin yoksa bişey mi var bana mı malum olmuş diyenide oldu sabırr diyorum baska bişey demiyorum! bi tarafın açık kalmış senin öyle bişey yok dedim
Dikkat et kendin olmayasın deayyy helede biraz yaşı geçmiş birine denk gelirse cuksssssss suratını görmek isterim.Kapa kulaklarını,ağızlarının paylarını ver!
Bu çevreyi onun bunun dediğini takanları hiç anlamıyorumne güzel söylemişssiniz her birinize çok teşekkür ediyorum, çevremde o kadar çok hamile var ki benden sonra evlenenler ikinciye hamile benle bir evlenenler hamile, etraftakilerin hısım akrabanın soruları beni bu hale getirdi sanırımne cevap vereceğimi şaşırıyorum bazen
Seni anlayabiliyorum, çok zor bi durum ?? Sana "Hayıt Otu" hapını tavsiye ederim, sen yine de gidip bi Kadın doktoruna sor
çok teşekkür ederim, onu da bir araştırayım ilk defa duyuyorum
Benim sorumu mazur görün ancak epilepsi krizinde bebek zarar görmez mi
Yahu ne bu acele canım? Sabret, dua et hayırlısını dile Allah'tan.
Bak böyle kötü düşünürsen kadın düşürürse çocuk engelli doğarsa vicdan azabı çekersin...
Ya da hamile kalıp çocuğu kaybetme gibi ihtimallerde var teyzemin ilk bebeği düşmüş 3 yıl uğraşıp ondan sonra kuzenim doğmuş.
Düşün hem çocuk kaybetmişler hemde 3 yıl olmamış.
Şimdi kız gayet sağlıklı. Üniversite okuyor.
Başkasının başına da gelebilir daha önemlisi senin başına gelebilir...
Yapmayın etmeyin şöyle şeyler herkesin nasibi, yazgısı farklı. Hayatını yaşa, olumlu düşün çocuk olunca daha yoğun olacaksın daha az vaktin olacak sinemaya git kocanla piknik yap. Evliliğinizi yaşayın. Kocanla ilgilen vs..
Zamana bırak. Şükret.
Bu çevreyi onun bunun dediğini takanları hiç anlamıyorum
Bak kendimi anlatayım
Biz evleneli 8 yıl olmuştu, herkes ama herkes çoocuk cocuk diye başımızın etini yemeye daha ilk yıl başladılar
Sonra bu baskılar artarak devam etti
En son adımız kısıra çıktı:)) gülüyorum çünkü biz eşimle aynı şeyleri düşünüyoruz
Kimseyi takmadık çünkü çocuk istemiyorduk korunduk ve hiç bir şekilde o çocuk için gereken olayı gerçekleştirmedik bu konuda müthiş dikkatliydik
Bu 8 yılda bir kez bile kaza dedikleri olayı yaşamadık yani
Kaynanam bi yandan dr arıyo bize millet gırla laf
Annem bile artık ümidi kestik sizden dedi :)
Ama biz hiç umursamıyoruz bildiğin eğleniyoruz milletle
Helede o kötülükle söyleyenler varya hani içten içe sevinen diliyle üzülür gibi yapıp dan dan konuşup acıtmaya çalışanlar hani
En çok onlarla dalga geçtik:) her sorduklarında yok olmadı diyorduk bunlar dr tavsiye falana girince
Gülerek yok olmuyormuş biz sorduk hiç olmayacakmış ikimizinde olmuyor diyoduk kısırmışız (onların tabiri bu) diyoduk
Bunların hallerine fesatlıklarına gizli sevinçlerine gülüyorduk:)
Niye istemiyoduk erkn evlenmiştik, sorumluluk istemiyorduk ikimizde çünkü aslında çok sorumluluk sahibiyiz
Naptık doyasıya gezdik dolaştık turlara katıldık yurt dışlarına gittik kafamıza esen herşeyi yaptık okullarımızı okuduk
8 yıl böyle geçti artık ikimizde yaşımızın geldiğini düşünüyor ve çocuk istiyorduk ancak yinede o sorumluluk duygusu ağır basıyordu ama yinede tmm artık olmalı biz üstesinden geliriz dediğimiz andan sonra ilk kez dr gittik ve bilgi aldık
Mesela yumurtlama zamanı falan bilmiyordum açıkcası.. neyse sonraki günlerde pekte umursamadık yani günü mü zamanımı falan filan amann sadece korunmayı bıraktık ve akışına bıraktık hani olmasa sevincez yine çünkü bir yandan hala o korku var "sorumluluk"
Ve korunmayı bıraktığımız ilk hafta hamile kalmışım
Bir kaç hafta sonra ben hissettim hamile olduğumu, söyledim eşime oda dr gidelim hadi dedi yok dedim korkuyorum
Niye dedi
Dedim ki şimdi hamilesin derse ağlarım
Değilsin dersede ağlarım
Ve gitmedim :)) diğer hafta kendimi hazırlayıp duruma gittik ve keseyi gördük
Yani milleti takarsan olmaz bence
Bu işlerin psikolojiyle çok çok alakalı olduğuna inanıyorum
çok teşekkür ederim bu yazdıklarınız beni bu düşüncelerimden pişman olmama neden oldu, zaten böyle düşündüğüm için kendime çok kızıyorum, paylaşmak istedim , Allah korusun saglıkla dogsun bebişi, Allahım yakın zamanda benim gibi isteyen dileyen herkese nasip etsin inşaallah ...
Amin canım
Belli sen gönlü güzel bir insansın.
Duyguların üzüntülerin karmaşıklaşmış, kafa karışıklığı yaşamışsın ondan böyle hissetmen doğal o an.
Üzülme hiç Allah sana da nasip eder inşallah aklıma geldikçe dua edicem senin için
Çok teşekkür ederim, hiç tanımadıgım görmediğim insanların, yazdıklarıyla içimi ferahlatacagım, kendimi iyi hissedeceğim hiç aklıma gelmezdi.. Çok şükür hiç kimse bana bu düşüncemden ötürü kötü yorum yapmamış, zaten ben yeterince kendime kızgınım, Allah herkesin karşısına hem sanal da hem gerçek hayatta iyi hayırlı insanlar çıkarsın... Hakkınızı helal edin bu saatte derdime ortak oldunuz sagolun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?