O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her köpek sahibine sapık demiyorum. Köpeğimle sevgiliyiz,çocuğumuz oldu diyenleri kastediyorum.
Yahu bebekli kadınlar da çocuklarının babalarından bahsederken “babamız” der.
Teyzem oğlunu aşkım diye sever.
Size ne evciliyle iletişiminden?

Burada baktı ki destek göremedi çok, hemen böyle sapık sapık düşünceleri ortaya sürerek böyle yapıyollaa şöyle yapıyollaaa diye konuyu tersine çevirmeye çalıştı. Bakın bu tipler sessiz sinik gözükür ama böyle tehlikelidir. Aynı buradaki gibi her durumda ortalığı karıştırıp mağduru oynarlar. Evlerden ırak.

Konu yine nerden nereye gelmiş, sonluğunu topluyor .
Ayrıca konuyu ne kadar abartan insanlar var yahu . Herkes sizin kedinizin köpeğinizin kuşunuzun kıl ıni tüyünü sevmek zorunda mı? Hayvan işte. Hakaret mi bu anlamadım. Bende uzaktan severim hayvanları ama evde beslemek asla.
Saçı dökülenden rahatsız olurlarmis, bebeklerden rahatsız oluyorlarmis insanlar kokuyorlar onlardan rahatsız oluyorlarmis , burda kadın gelmiş rahatsızlığını belli etmiş sizde rahatsız olduğunuz şeyleri sevmeyip görmeyi istemediğiniz kişi veya varlıklara dile getirebilirsiniz.
Vurur tekmeler acımasız davranır bu denli savunulur onlar da can taşıyor diye ama bu kadar abartmaya ne gerek var anlamıyorum. Kaldı ki korkan insanlarda var kime ne ?

Valla 1 saattir yazmayayim dedim ama yazmadan edemeyeceğim , ben bu hikayeye gerçekten hiç inanmadım. Geçen gün benim actigim konunun altına kopeklere olan nefretinizi saklamaya calisarak bir sürü birşeyler yazmıştınız, şimdi burda konu olarak açmışsınız. Herhangi bir mekanda hayvan istersiniz istemezsiniz onu bilemem. Hic kimsenin kimseyi tabii ki rahatsiz etmeye hakki yok , gerek havlama gerek yuksek sesle konusma vs . Bunlarin hepsinde hak verebilirim . Ama tutupta ordaki köpeğin tüylerinin sizin masanıza kadar gelmesi doğanın kanuna aykırı bi kere ! Tabii sahibi köpeğin tüylerini tarayıp, sizin masanıza doğru firlatmiyorsa acikcasi hic inandirici grlmiyor yazdiginiz şey .
Benim yaşadığım ülkede çok şükür hayvan düşmanı sayısı çok az , hayvanlar restaurant dahil her yere girebiliyor . Kendim bir restaurantta çalışıyorum.
Şimdiye kadar hiç bir kimsenin yemeginde hayvan kili görmedim .
Köpeğin havlaması,rahatsiz etmesi cok başka bir olay ama yok yemek pislendi yok tüy geldi bilmem ne çok komik seyler bunlar . Bence direkt kopekleri sevmiyorum diyin , bu kadar senaryoya gerek kalmaz .

O köpecik senin masan da oturmuyordu ki. İnsanlar bir zamanlar kendi renginden olmayanı, gittiği okulda, otobüste, lokantada istemiyordu. Çünkü insandan sayılmıyordu. Bu canlının renk değil belki, tümden görüntüsü bizden değişik ama onunda bizim gibi dıyguları var. Bir gün onlarda daha fazla haklara sahip olacaklar. Buna inanıyorum. Ayrıca şu konuda size katılıyorum. Bazan köpeklere bir makyaj yapmadıkları kalıyor. Ama seviyorlar, ailelerinin bir ferdi olmuşlar ve her yeri onlarla paylaşmak istiyorlar. Bu da onların doğal hakları. Sizin ayağınıza dolanmadıysa keşke şikayet etmeseydiniz. Aynı şekilde masada orayı, burayı dağıtan, ağzıyla yediklerini burnundan çıkaran yaramaz bir çocuk görseydiniz şikayet edermiydiniz?! Veya dişlerini çatalla karştıran bir kıro görseniz ne yapardınız?.

Bu üye çocuk yalnız.
Belki elbirliğiyle yönlendirmeye çalışıyoruz, ailesinin göstermediği duyarı gösterip yazıyoruz.

Ve evet, çocuk sevmem, insan da sevmem,
3 papağanım var, papağan annesiyim, asla onların kakalarından iğrenmem, ama umumi tuvalet kullanmam.

konu ilk acildiginda demistim ben buralar cosar diye , köpüsümün selami var, iki tarafda hem hakli hem haksiz.

Başka masa yok muydu?

Ben köpekten çok korkarım yavru da olsa ama herhangi saldırgan bir tepkide bulunmam.Bu her insanın yapması gereken bir şey ekstrem bir durum değil.

Ancak köpek sahipleri de biraz anlayış gösterebilirler.Herkes hayvanlara canayakınlık göstermek zorunda değil.Nefret içerikli bir tepkide bulunulmadıkça tölerans göstermekte fayda var.

Konu sahibine gelince gayet normal bir istek.Ben mekan sahibinde eksiklik görüyorum.Mekanlarının bir kısmını hayvanlar için ayırabilirler bu sayede tatsızlıkların önüne geçilir.
Köpeğin sahibi hanımefendi de onu bir evlat gibi gördüğü için elbet üzülmüştür.

Ben konu sahibinin yorumlarını okumadım sadece son bi kaç yorumu okudum ve ilk bir kaç yorumu . Abartılan ögeler var konuda evet ama rahatsız olabilir. Rahatsız olması neden rahatsız etti insanları anlayamıyorum. Sevmeyebilirsiniz insanları ozaman insanlar için açılan yerlerde bulunmamaya dikkat edersiniz olur biter. Hayvanlarınızı kendi eviniz bahçeniz eliniz vs sokun sizin hayvanlara tanıdığınız hak kadar insanların da rahatsız olma hakkı var farkında mısınız ?

Konu sahibi yks, tyt'ye falan girdin de sınavların kötü geçti sanırım , üzülme otur çalış , burda insanlara sararak hiç bir şey elde edemezsin. Yaşından büyük işlere de girişme istersen, daha 18 yaşındasın çık gez bisiklet sür , kitap oku. Nasıl bir psikolojin var da burda herkesle polemik halindesin? Yeni çocukluktan çıkıp gençliğe geciyorsun bu nasıl bir ruh hali. Cıvıl cıvıl , yerinde duramayan köpeklere kedilere sarılıp , cimlere uzanan , şarkılar söyleyerek dolaşan biri olman gerekirken ne yaşadın da bu haldesin merak ettim. Ona laf sok , buna laf sok. Herkese laf yetiştirme pesindesin.

Yahu mesele gercekte böyle bir olayin olmamis olmasi ...
Kafadan uyduruyor .. benim konumun altina 'entel gorünmek icin hayvansever okuyorlar 'gibi sacma sapan birsey yazmisti simdi de o kadar ileri gidiyor ki hayvan severler hayvanlarina tecavüz ediyorlara getirdi .
Bence burda gerçekten çok ciddi bir sıkıntı var . Tehlikeli . Benden söylemesi ...

Şu durumda, hayvan haklarından söz edecek atmosfer bulamıyorum.
Paso insan keyfi, insan isteği. Köpeğin ne istediği kimin umrunda? O insanının yanından ayrılmak istemiyor.
Buyurun çözün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…