- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
Ben geçmişte yazdığım bir kaç posttan ötürü alındım üstüme.Burda ki yorumlarda da gördüğüm üzre ülkemizde hayvan sevgisi çok yanlış anlaşılmış
Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla yaratılan herşeyi sevsek keşke hayvanlara farklı bi bakış açısıyla merhamet oluşturup yan gözle bakana nefret kusma bi elitlik anlayışı sayılıyor gibi
Onun hayvan tanimina göre mi konusacakti? Bebekle köpeği bir tutuyorsunuz restorana girme hususunda. Cok ilginc ya. Hayvanları sevelim, asla eziyet etmeyelim, ettirmeyelim ama bu kadarı cok fazla. Hijyen kuralları gereği kanunda bu var, neyin tartışmasını yapıyorsunuz kiOnun hayvan tanimi daha başkadir belki. Ayni benim gibi. Kopege kediye hayvan demiyordur da kendini ustun goren başka canlilardir onun icin hayvan, bilemezsiniz.
Şurda birkaç sayfa okuduktan hiç şaşırmıyorumevet o beni de öyle görmüştü, o konuda aynı reçeteyi yazmıştı ikimize hattaşimdi düşününce hala hayvanları daha fazla seviyorum ben ya
Onun hayvan tanimina göre mi konusacakti? Bebekle köpeği bir tutuyorsunuz restorana girme hususunda. Cok ilginc ya. Hayvanları sevelim, asla eziyet etmeyelim, ettirmeyelim ama bu kadarı cok fazla. Hijyen kuralları gereği kanunda bu var, neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki
Burda ki yorumlarda da gördüğüm üzre ülkemizde hayvan sevgisi çok yanlış anlaşılmış
Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla yaratılan herşeyi sevsek keşke hayvanlara farklı bi bakış açısıyla merhamet oluşturup yan gözle bakana nefret kusma bi elitlik anlayışı sayılıyor gibi
O kadar hijyenikler ki kimsenin çocuğu yerlerde sürünüp yerleri yalamıyor o kadar işte bu hijyenlikRica ediyorum kanunun o maddesini görmek istiyorum (Yanı hijyen ,restaurant ve köpek üçlüsü). Sizin gibi bilinçli insanlara bu toplumun ihtiyacı var
Zaten kırılma noktası o;Hayvan hayvandır adı üstünde “evcil hayvan”ın senin.
O hayvan değil demesi çok saçma olmuş. İstediğin kadar seversin insandan çok seversin o ayrı ama hayvan yani sonuçta. Malesef biz insanlar bazı aşağılıklar için “hayvan” yakıştırması yapmasak belki de rahatsız olunmayacak ben bazı insan olamamışlara hayvan denmesinden rahatsızım aslında.
Evde bir hayvanım yok ama sürekli düşünüyorum bir kedi sahiplenmeyi ama yeteri kadar ilgilenebilir miyim diye düşünüyorum. Hayvanlardan eskiden daha çok korkardım küçükken bir köpek tarafından ısırıldım ama şuan temkinli olmakla birlikte sokak köpeklerinden korkmuyorum seviyorum aslında korkarken de seviyordum orası ayrı. Onları saldırganlaştıran da biziz çünkü.
Ancak bazı hayvansever arkadaşlarımın hayvanlarını aşırı sevmediğimizde, korktuğumuzda tepki göstermelerini çok yanlış buluyorum. Aynı şey bebekler içinde geçerli. Mutlaka sevmek zorundayız sanki. Beni evine köpeğimle davet etmeyen beni çağırmasın diyen ya da evine gidince köpeğinden korkan arkadaşa tepki koyanlar tek taraflı bakıyorlar ve hata yapıyorlar. Ben başkasının köpeğinin salyası halıma damlasın istemem ya da yıkanmamış poposunu koltuğumda istemem. Evcil hayvan alırsam bunlar da ancak eldivenle yapabileceğim şeyler olur. Kendi sivilcemi bile peçeteyle sıkabilen biriyim ben çünkü.
Bazı insanlar tiksinebilir, korkabilir ama bu hayvanı sevmediği, cana değer vermediği anlamına gelmez. Ben böceği öldürmeye kıyamam ama aklım çıkar görünce. Candır çünkü. Hayvandan tiksinen insandan tiksinmiyor diye bir şey yok ki. Hayvan kılı kimine insan kılından yeğ, kimine insan kılı hayvan kılından yeğ. Yemekten eşinin kılı çıksa tiksinmezsin belki ama herhangi bir erkek kılı bulsan tiksinirsin. Bu öyle bir durum.
Velhasıl, konu sahibini anlıyorum. Cıyak ciyak çocuğu ağlarken rahat rahat oturanlara da ayar oluyorum millet kafa dinlemeye çıkıyor sizin çocuğunuzu çekmeye değil. Özgürlük başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde biter. İki tarafında birbirine biraz hoşgörü biraz anlayış göstermesi gerekiyor.
Bacağıma kadar köpeğini değdirip ve ben korktuğumda bana çemkiriyosa benden anlayış beklemesin. Pardon diyorsa sıkıntı etmem güler geçerim. Karşılıklı hoşgörü!
O kadar hijyenikler ki kimsenin çocuğu yerlerde sürünüp yerleri yalamıyor o kadar işte bu hijyenlik
benim minnak yüzünden 35 yıl sonra cenin pozisyonunda yatmaya başladım yeniden aman rahatı kaçmasın diyeklimanın karşısında aman üşür mü, aman yere düşer mi bütün gece onu kontrol ediyoruz demek varsa hepimizde bir anormallik
Seni ayrı sevdigimi hep söylerim ben dimiçok şaapma hamile bi kıymetli kendi bebeleri dünyada başka canlı var mı umurlarında mı bigün kim ne hakediyorsa onu vericem
Kucağımıza yatıp uyuyan kızımız için eşimle birbirimize hizmet eder olduk:
Kediden önce:
-Gangsta çayımı tazeler misin?
-Daha yeni oturdum yeaa, sen tazelesene, hadi benimkini de.
Kediden sonra:
-Gangsta çayımı tazeler misin, uyumuş yine bu.
-Taam, kalma sen, ben tazelerim, uyusun.
Resmen dünyaya başka gözle bakmakKucağımıza yatıp uyuyan kızımız için eşimle birbirimize hizmet eder olduk:
Kediden önce:
-Gangsta çayımı tazeler misin?
-Daha yeni oturdum yeaa, sen tazelesene, hadi benimkini de.
Kediden sonra:
-Gangsta çayımı tazeler misin, uyumuş yine bu.
-Taam, kalkma sen, ben tazelerim, uyusun.
Biliyorum canım çok üzgünümYa zaten hassas dönemdeyim su sıra bu konuyla alakalı biliyorsun. Bi patlama gelecek birine ama hadi bakalım kime denk gelecek.
Türkiye'de gıda işletmelerine ve market gibi yerlere ( kapalı mekan), evcil jayvanla giremezsiniz. Açık mekanlarda tamamen işletmecinin insiyatifine bırakılmıştır. Sizin icin madde bulamayacagim, az dert okuyun da kendiniz arastirin madem siz bilincli türk vatandasiysaniz.Rica ediyorum kanunun o maddesini görmek istiyorum (Yanı hijyen ,restaurant ve köpek üçlüsü). Sizin gibi bilinçli insanlara bu toplumun ihtiyacı var
Hava atmak için köpek alıyorsunuz diye zırvalamıştı. Kendisine göre köpek sahipleri çok havalı demek ki uuuuişte bunlar hep anormallikgeçen konuda üyenin biri ego için hayvan besliyorsunuz demişti ay delireceğim, gerçi bu konuda da öyle bir şey okudum gibi ya neyse
Ne egosuysa peşlerinde şebek oluyoruz 115 kilo 37 yaşında kadın evde oraya buraya koşup saklanıyorum bibi hanım oynamak istiyor diye bide bulamayınca ki telaşını ağlamasını görmelisin Allahım verene şükürler olsunişte bunlar hep anormallikgeçen konuda üyenin biri ego için hayvan besliyorsunuz demişti ay delireceğim, gerçi bu konuda da öyle bir şey okudum gibi ya neyse
Hava atmak için köpek alıyorsunuz diye zırvalamıştı. Kendisine göre köpek sahipleri çok havalı demek ki uuuu
Kişi kendinden bilir işi demişler kendisi her hareketi gösteriş için yapıyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?