O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben dogdugumdan beridir annemin evinde on onbes kediyle yasamis, yatmis kalkmis yemis bir insanim. Evimizin icinde kediler, kapimizin önünde köpekler var. Yediririz, iciririz, veterinere götürürüz, sokakta ne kadar yardima ihtiyaci olan hayvan varsa bakar annem elinden ne geliyorsa. Bunu önceden bir yazayim.
Korkani var tiksineni var, evcil hayvani da insanlarin yemek yedigi yerlere de sokmayiver, o hayvancagiz da zaten restorantta cok da keyifli degildir.
Hayvan pis degildir, ama rahatsiz olan insanlar da olabilir saygiyla karsilamak durumundayiz.
Kimi kedinin yasadigi evde lokma yiyemez.
Ha ben yerim icerim restoranda yanimda dursun beni rahatsiz etmez, ama rahatsiz olan insanlari da düsünelim ne olur.

Ne yaptınız şimdi sizi de linç edecekler : (

Herkes empati kurabilse keşke...

Bu arada köpekten ben de korkuyorun isterse boyu ebatı 30 cm olsun. Bir yerde misafirliğe gittiğimizde evde köpek besliyormuş, ben köpeği görmedim ama sonradan denildi bana köpek besliyoruz biz diye. Ikram ettiklerini yemiştim, eve dönerken yol boyunca ağzımda bir kıl tüy varmış gibi hissettim tamamen psikolojik. Halbuki hayvan evde bile yok gayet de temiz insanlar. Ayrıca korkuyorum arkadaş, mekanda insanların istememesi gayet normal. Benim de evcil hayvanım var(2 adet muhabbet kuşum), cafede insanların yemek yendiği yerde ne işi var. Alerjisi olanları da düşünmüyorlar.

Edit: Bana da serin hikaye gibi geldi sonradan ama lafı açılmışken söyleyelim.

Son düzenleme:
Ayrıca o çiftin daha yemekleri gelmemişti,yemeğin ortasında kaldırılmadılar yani.

Artık yavaş yavaş sesimi çıkarmaya başladım. Psikoloğa gidiyorum.

Keşke sesinizi bu şekilde çıkarmasanız. mesela çok rahatsız olduysanız mekandan siz gitseydiniz.
çünkü biz o canların yaşam alanlarını ellerinden aldık.
ki bence durumu abartıyorsunuz bi hayvan durduk yere ne kadar çok tüy dökebilir ki? mekan çok mu küçüktü bu kadar sorun çıkartacağınıza masanızı değiştirseydiniz?
herkes herkese saygı duymalıysa neden insanlara saygı duymuyorsunuz?
bence yaptığınız şey ayıp.

Görevli olanlar evet yasak dediler,size eleştirmek düşmez. Bu ona buna sataşmak değil. Hakkını savunmak.

kadın da köpeğinin hakkını savundu!! ne kadar cazgır bir insansınız herkese karşı bi saldırı haliniz var. bence tavrınızı doktorunuzla konuşup asıl buna bir çözüm bulun.

Yasaksa kadinla muhattap olmak yerine direk ilgili kisilere sikayetinizi bildirseydiniz.
O mekanda "kopekle girilemez" ibaresi var miydi? Yoksa eger olmaliydi. Veya o kadini girerken hic mi kimse gormuyor o kadar kopek havlamis yine gormuyorlar ve siz laf atinca oturdugu yerden kaldirip kovuyorlar? Bunu basta belirtmeleri gerekirdi boyle terbiyesizlik olmaz.

Gerek senin iletisime gecme seklin, gerek kadini kovanlar haksiz durumda bence. Ben de sizin gibileri sevmiyorum ama kimsenin alninda yazmiyor iste. Kimbilir kimlerle ayni yerlerdeyiz.

Kadin kompleksliymis.
Bende hayvanlari severim. Onlar da bir can. Sen ve ben gibi.
Lakin bazilari abartiyor ..fanatiklesiyor
Hayvan kelimesini dahi asagilik birsey olarak gorecek ve boyle komik tepkiler verecek kadar..

Bir tanidigin arkadasindan kedi sahiplencektim bir defasinda. Kadin resmen sorulara bogdu beni. Nerdeyse cv yazmami, hayatimi anlatmami isteyecek hali vardi.
Halbuki ben kedilere asigim bayiliyorum yani. Boyle tavirlarla karsilasinca da kediyi istemedim..sanki hayvani iskence cektirmek icin istiyormusum gibi sacma sapan davranislar

Ha anlarim cok sapik var ne yazikki. Hayvanlara iskence cektiren vs. Ama her insana potansiyel sapik muamelesi yapilmasina karsiyim.

Yazdiklarinda da oyle bir kadin canlandi gozumde. Ben olsam guler gecerdim...
Yalniz o tuyler nasil sizin masaya kadar gelmis orasi ayri konu

Ya ağzını yirim diyesim geldi

Reactions: KV_

Iyi hos söylüyorsunuz keske herkes böyle hissetse, fakat otobüste bebegim korkup aglamisti cok kötü. Ben üzüntüden perisan oldum ugrasiyorum sakinlestiremiyorum yemedigim bir küfür kalmisti, ön koltukta bir genc kadindan bayagi hakaret yemistim bebegime ve bana karsi.. O kadar caresiz bir durumdaydim da karsilik bile veremedim. Simdi sirf bu travma yüzünden bu sene tatile cikamiyorum, cocuklarim ananne dedesini göremiyor, daha oglumu dedesi hic göremedim bile yurt disindayim. Buna ragmen gitmiyorum.
Bebek ya bebek, insan evladi. Dogurmasaydinlara kadar gidiyor. Cok zavalli bir dünyadayiz.
Bazi insanlar köpekten rahatsiz olabilirlar bu arada yemek yenilen yer. Hayvanlari cok seviyorum ve cocuklarima da sevdiriyorum. Mahallenin hep gördügüm kedisi bebegime bildigin saldirdi gecen, kediye megersek araba carpmis psikolojisi bozulmus basina darbe almis galiba, haberimiz yoktu. Ben kedilerle büyüdüm normalde bu hayvanlar insana saldirmaz, cani yansa bile kacarlar, bu kedi oglumum koluna sarildi dört bir patisiyle ve disleriyle. Cok derin yaralar acti.
Yemek yedigimiz mekan var bir tane acik alaninda cocuklar icin oyun yeri var köpegiyle gelenler oluyor.
O köpekleri seviyor cocuklarim uzaktan, yaklastirmiyorum cünkü köpegi korkan oluyor, saldirgan cikanlar oluyor. Cocuklarimdan rahatsiz olanlar bile oluyor köpekleri korkuyor diye.
Öyle bir hale geldi ki benim cocugum geziniyor diye suclu kaliyor, köpeklerine zeval gelmesin. Bu da var.
Zaten diken üstündeyim olur ya bir havlamasiyla nasil korkacak cocuklarim. Sürekli dikkat ediyorum rahatsiz olmasinlar köpek huysuzlanmasin diye, ama cocuklarim da cok seviyor yanina gitmek istiyor gülücükler atiyorlar.
Ben mi, ben cok ama cok korkuyorum. Arada kaliyorum. Nasil cözülür bu sorun bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…