O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes empati kurabilse keşke...

Bu arada ben daha önce hayvanlar tarafindan saldiraya ugramis insanim, annemin kücükken burnunu yaran ve bacagini isiran bir köpegi bile varmis. Izi hale durur. Köpegin isirdigi ver toparlanamamis kesip atmak zorunda kalmislar cürümüs eti.
Yürüyüs yolumuzda sürekli cüssesi benim kadar köpeklerden kacarak spor yapiyorum. Köpek saldirilarini biliyorum, kulak dikislerini, yolu sahiplenmelerini, sürekli sahipleri dur, otur su tarafa gec komutu veriyor ama yine de korkuyorum.
Cocuklarim var, cok ama cok korkuyorum.
Hayvanlari cok seviyorum. Ama cocuklarimi da cok seviyorum. Korkuyorum, yok mu bir orta yolu bunun.

kakskak hangi filmden araklandı bu sahne? hadi doğruyu söyle...

Ayrıca o çiftin daha yemekleri gelmemişti,yemeğin ortasında kaldırılmadılar yani.

HAHAAHAHAHAHAHAH

İnanmıyorsanız neden okuyorsunuz?
Boş vaktim var hoşuma gidiyor
kopegime biri ayy ne tatli hayvan dese oradaki hayvan kelimesi gozume batmaz aklima dahi gelmez.
Ama hayvanin tuy dokuyor cik burdan dese o zaman gor nasil oluyor :)
Hayvan kelimesinden rahatsiz olan yok, o kelime asağilamak icin kullanildiginda rahatsiz oluyoruz bu farki bi anlasalar keşke.
Pardon da ne yapacakti, al bu kedi naparsan yap mi diyecekti. Gercekten hayvan seviyor olsaniz o kadinin yaptigi gozunuze batmazdi, sahiplendirecegi diger yavrular icin mutlu olurdunuz ne guzel arastirarak veriyor iyi yere gidecekler diye.

Bu arada 2 senedir kopek ve kedi besliyorum, ki kopegimin suan bi cilt rahatsizligi var yaklasik 5 aydir asiri tuy dokuyor ustunde tuy kalmadi traşlanmiş gibi oldu ona rağmen bir kere yemegimden kil cikmadi.

Ya ayrıca neden hayvan diyorki köpeğiniz desin adı var bilmeyen köpek der köpüş der kediş der burda maksat belli ama etrafta ölü gibi kokan 2 ayaklılara kimse birşey demek hem kediler köpekler kokar pis olur zaten 10 gün don değişmeyen insancıklar tertemiz çünkü

Yani bi bebeğin ağlamasından ben de hoşlanmam mesela otobüste vs uzun süre o sesten rahatsız olurum muhtemelen ama canı yanıyorsa çocuğa üzülürüm kaldı ki dönüp de hiçbi şeyden şikayet etmem. Yani çocuk bu ağlar, köpek bu havlar, kedi miyavlar, kuş öter daha bu liste uzar gider. Toplumsal olarak yaşıyorsak bunlara tahammül göstermek durumundayız bence. Çocuğunuza üzüldüm bu arada kedinin saldırması kötü olmuş yazık yavrum o da kormaz inşallah şimdi kedilerden geçmiş olsun. Ben de ileride çocuğum olursa hayvanları severek büyüsün isterim. Bahsettiğiniz saldırgan köpekler beni de ürkütüyor ama düşünsenize bir köpek çenesiyle bir insanın kemiğini kolayca kırabilir ama onlar bile kendilerine saldıranların kemiğini kırmayı değil kaçmayı tercih ediyorlar.. mesela çok saldırgan bir köpek vardı elimi uzattım seveyim diye havladı elimi ısıracak gibi yaptı ama ısırmadı :) ısırsaydı vay halime ama ısırmadı :)

İlkokul öğretmenimin bize öğrettiği bir şey vardı. Çocuklar hayvanları çok sevin. Ama şunu bilin ki hayvan ve insan arasında öncelik insanın olmalı derdi. Benim öğretmenim caniymiş demek ki yazık. Nasıl bir mantığınız var anlamıyorum.

Etrafindakileri rahatsiz etmeyeceksin, temel prensip bu aslinda. Ben de acik mekanlarda sigara icilmeyen bolmelerde oturabilme hakki istiyorum mesela. Yaz ortasinda iceri kapanmak zorunda olmak istemiyorum...

E tabi uslup onemli.
Hayvan kelimesini kufur niyetinde kullananlar ile de alakam yok. Ben oyle gormuyorum yani nötrm.

Ama bu son cumleleriniz hos olmadi.
Gercekten hayvan sever olsaydiniz vs diye..

Kadin cidden abartmisti. Yoksa tabiki arastirmasi guzel birsey.
Ben kedileri cok severim yani oyle boyle degil. O son yazdiklarinizi kabul etmiyorum.

Ayrica o fanatik konusunda da tekrar deginmek istiyorum. Cunki Burda bazi yorumlara hayretle bakiyorum. İnsanlar ve hayvanlari niye karsilastiriyorsunuz ki, cok sacma.
Hayvanlari yuceltmek guzelliklerini bildirmek icin insanlari yermeye gerek yok. Hepimiz guzel ve cesitli yaratilmis, can verilmis varliklariz kendimizce.

Niye konuyu saptırıyorsunuz? Ter kokan insanlardan rahatsız olmadığımı nereden biliyorsunuz?

kadın hayvanla iceri girerken ordaki garsonlar görmemiş mi ... bende rahatsız olurum en önemliside korkarım ... mecburmuyum sizin hayvanınız yüzünden tedirgin yemek yemeye

Konunun inandiriciligi hakkinda yorum yasak ama sadece diyorum ki
Yasak olan yere girebiliyor, oturabiliyor, siparis verebiliyor (henuz yemekleri gelmemisti dedigine gore konu sahibi) ama prenses hanim laf soyleyince hemen kaldirip kovuyorlar. Konu sahibi de haddini bildirmis oluyor kendince filannn...
Artik yorum sizlerin.

Boşuna anlatmayın arkadaşım. Bunlar anlamaz. Az kaldı sizi de cani ilan etmesine. Benden söylemesi.

Köpek korkusu olan insanlar icin, yeri gelir tüglerinden midesi bulananlar icin saygi duymak zorundayiz. Bebekler icinde hapsedemeyiz ki bir yere, bebek bu agliyor. Simarilik baska, haddini bilmezlik baska, bes aylik bir bebegin aglamasi bu.
Cok zor konular bunlar. Herkes anlayisli olsa keske. Ben zaten rahatsizlik verdigimi biliyorum ama otobüsten inip yola kendimi de atamam dag basinda.
Ben dedigim gibi rahatsiz olmam köpekten yemek yerken ama korkan insanlarin varligi da bir gercek, ben bile korkuyorum cogu zaman yasadigin seylerden ötürü.
Karsilikli sevgi ve anlayis istiyor bu konular.

Her şeyi abartmaya bayılıyoruz gerçekten. Hayvan değilmiş... Sigara içen insanlarda da var bu çemkirme durumu. Bence bilinçaltında başkalarına zarar verdiklerinin farkındalar. O nedenle böyle gereksiz üslup ve konuşmalara giriyorlar. Suçlu olduklarını biliyorlar çünkü.

Hayvan kelimesini aşağılamak için mi söyledim? Birisi çiçeğe bitki dese aşağılamak için mi olacak peki? Veya birisi bana insan dese? Pes...

Aaa olur mu hiç, fobisi olan her insanı ,alerjisi olan her insanı linç etmeli! Ne münasebet alerjileri oluyor(!)

Hani senin iletişim problemin vardı ? Ne oldu bir gittin psikologa şak şak konuşmaya mı başladın

Kadın az bile söylemiş.Mekana girilmesi yasak olduğu halde içeri alınıyorsa bu kadının ya da köpeğin değil görevlilerin suçu.Gidin mekan sahiplerine kızın,görevlilerine kızın.Yok tüyü uçuşmuş falan,sanırsın kuş

Hayvanın size ne zararı olacak,ayrıca hepimiz hayvanız biyolojik olarak kendini de soyutla madem ortamdan.Sıkıldım artık insanoğlunun her şeyi sahiplenmesinden.Hayvanların doğasını mahvettiğimiz yetmiyormuş gibi bir de ''yemek yerinde olmasın,apartmanımda olmasın,görmek istemiyorum'' falan filan.Onlar bizi görmeye bayılıyorlardır eminim.

Bir şey itiraf edeyim ben de kedi sahiplendireceğim zaman gidip evlerini falan ziyaret ediyorum. Bakıyorum balkonda cam var mı pencerelerde tel var mı ev çok yüksek katta mı çocukları var mı varsa çocuklar nasıl uslu mu yoksa yaramaz mı kediye zarar verir mi meslekleri ne eğitimliler mi bilinçliler mi vicdanlılar mı aylık gelirleri ne kadar o kediye kaliteli mama alırlar mı aşılarını yaptırırlar mı.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…