- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Karakterle eğitimi karıştırıyorlar. Karakter oluşumu formal eğitimden önce başlıyor, yani klasik olacak ama aile veriyor 6 yaşına kadar. Sonrasında eğitimle birazcık daha şekilleniyorsun fakat, sende altyapı yoksa Piaget gelse yine sana bir şey veremez.Pardon da Türkiye'de ünv mezunu oranı %11.Üniversite mezunu olmakla ilkokul mezunu olmak nasıl eşdeğer olabilir, gerçekten okumuş ve bilgiye kıymet veren biri nası bunu söyleyebilir aklım almadı şahsen.Madem bi kıymeti yoktu ünvnin okumasaydınız.
Ayrıca üniversite insana karısını dövmemesi gerektiğini öğretmez.Harvard'a gidene de öğretmez.18-20 yaşına gelen bi birey o yaşa kadar o erdemi kazanamadıysa üniversitenin o erdemi katmasını beklemeyin bunlar çok basmakalıp laflar.Üniversite insana evrensel bir bakış açısı ve bilgi sunar.Anasının babasının o yaşa kadar büyütüp adam edemediğini üniversite adam edemez, öyle bi misyonu da yok zaten hiçbi üniversitenin.Orası ahlak terbiye okulu değil.
Çünkü ülkemiz insanı genelleme yapmaya bayılır. Alternatif fikirlere bakış açılarına tahammülleri yok. Eğitim hakkında dediklerine katılıyorum. Olması gereken bu değildiKarakterle eğitimi karıştırıyorlar. Karakter oluşumu formal eğitimden önce başlıyor, yani klasik olacak ama aile veriyor 6 yaşına kadar. Sonrasında eğitimle birazcık daha şekilleniyorsun fakat, sende altyapı yoksa Piaget gelse yine sana bir şey veremez.
Eğitimi bu konuda belirleyici yapmak yanlış. Çocuk gününün üçte birini okulda geçiriyorsa kalanını ailede geçiriyor, suçlanacak bir faktör varsa aile ve çevre oluyor bu durumda.
Üniversiteleri ve kalitelerini konuşmadan önce, bu ülkede eğitime ayrılan bütçe ne kadar, öğretmen seçimi dünyada nasıl yapılıyor, bizde nasıl yapılıyor vs. gibi konuları araştırıp verilerini incelemek lazım.
Siz ne düşünüyorsunuz? Ağır gelen taraf ne? Duygulariniz mi? Mantiginiz mi? Tamamen kriterlerinize bağlı bi durum bu. Günlük yaşamda uyumluysaniz (zevkler,beklentiler,istekler) ama buna rağmen ille de diploması olmali yoksa eksikliktir benim için diyorsanız kararinizi tekrar bi eleyin derim..
Oysa eğitimde bütçe artışı daha yeni yeni yapılan bir şey. Öğretmen seçimleri ise Singapur ve Finlandiya gibi ülkelerdeki uygulama ile pek benzer yapıda değil. Bunu uzun uzun yazardım ama gerek yok.Çünkü ülkemiz insanı genelleme yapmaya bayılır. Alternatif fikirlere bakış açılarına tahammülleri yok. Eğitim hakkında dediklerine katılıyorum. Olması gereken bu değildi
O bütçe başka okullara gidecek. Aynen gerek yok boşver herkes herşeyi biliyor nasılsa :)Oysa eğitimde bütçe artışı daha yeni yeni yapılan bir şey. Öğretmen seçimleri ise Singapur ve Finlandiya gibi ülkelerdeki uygulama ile pek benzer yapıda değil. Bunu uzun uzun yazardım ama gerek yok.
İşi var ve kendisini geliştirmiş. Çok da nazik birisi...
-nezaketi ve efendiliğini beğendim fakat sanırım arada bir küfürlü konuşabiliyor ki ben küfür edemem asla.
-kitap okumuyor pek çok erkek gibi, benim kitaplarla aram çok iyi
-müzik zevkimiz farklı
-ezik değil aksine öz güveni benden daha fazla.
-ailem eğitim açısından denk bulmuyor.
Kesinlikle yuzde yuz katildigim bir cevap olmus.Bende eskiden cok kizardim egitim durumlarini kiyaslayan insanlara, ta ki evlenene kadar. Ne farkeder derdim ha ilkokul ha uni. Ama hic de durum oyle degil. Evlilik kolay degil, sevgili olmaya benzemez. Eger kisi normal gelisim sureclerini gecirmis biriyse, egitim durumunun getirdigi farklilik tokat gibi carpar yuzunuze. İstisnalar elbette vardir ama su da bilinen bir gercektir ki istisnalar kaideyi bozmaz ve davul bile dengi dengine calar. Benim 28 yillik su hayatimda bu konularla ilgili edindigim tecrube: egitim durumunuzda, orfunuzde, kulturunuzde birbirinize uyacak.. Sizin goruslerinize uymayan kisiyle evlenmeyeceksiniz. Sonradan degistiririm su bu vs olaylarina hic girmeyeceksiniz cunku kimse degismez. Ve de ailenizin fikirlerini onemseyeceksinjz, gozardi etmeyeceksiniz. Hayatinizda her sey gelip gecebilir ama aileniz her zaman her kosulda sizinledir. Daha yazmak isterdim ama uzatmak istemiyorum. Sevgiler
Ama türkiye de kaç Ümmiye Koçak var sizce?İstisnalar kaideyi bozmaz.Okumuş ama adam olamamış cahil kalmış bir sürü insan var , önemli olan diploma degil bir insanın sosyal toplumda kendini nasıl geliştirdigidi . Bazı insanların üniversite diplamasını kültür seviyesi ile eş degerde tutması bana acayip itici geliyor .
Size küçük bir örnek vereyim . Ümmiye koçak ilk okul mezunu mersinde bir köyde yaşayan bir teyzemiz , yazdıgı ve yönettigi YÜN BEBEK filmi new york ta ödül aldı. Önemli olan tek şey kendini sosyal toplumda nasıl yetiştirdiğin diplama meslegin için bir etikettir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?