o ilkokul ben üniversite mezunu...

Karakterle eğitimi karıştırıyorlar. Karakter oluşumu formal eğitimden önce başlıyor, yani klasik olacak ama aile veriyor 6 yaşına kadar. Sonrasında eğitimle birazcık daha şekilleniyorsun fakat, sende altyapı yoksa Piaget gelse yine sana bir şey veremez.
Eğitimi bu konuda belirleyici yapmak yanlış. Çocuk gününün üçte birini okulda geçiriyorsa kalanını ailede geçiriyor, suçlanacak bir faktör varsa aile ve çevre oluyor bu durumda.
Üniversiteleri ve kalitelerini konuşmadan önce, bu ülkede eğitime ayrılan bütçe ne kadar, öğretmen seçimi dünyada nasıl yapılıyor, bizde nasıl yapılıyor vs. gibi konuları araştırıp verilerini incelemek lazım.

İlkokul mezunlarını övmek için üniversite okuyanları gömmenize hiç gerek yoktu. Böyle yapınca siz karşıdan çok bilgili görünmüyorsunuz haberiniz olsun. Bu arada konu sahibi kendini geliştirmiş mi yılda kaç kitap okuyor, dünya ve Türkiye siyaseti hakkında neler düşünüyor sor

Çünkü ülkemiz insanı genelleme yapmaya bayılır. Alternatif fikirlere bakış açılarına tahammülleri yok. Eğitim hakkında dediklerine katılıyorum. Olması gereken bu değildi

Duygularım olumlu mantığım ise yarı yarıya olumlu.... Diploma değil de karakter ve iletişim daha önemli benim için.

Çünkü ülkemiz insanı genelleme yapmaya bayılır. Alternatif fikirlere bakış açılarına tahammülleri yok. Eğitim hakkında dediklerine katılıyorum. Olması gereken bu değildi
Oysa eğitimde bütçe artışı daha yeni yeni yapılan bir şey. Öğretmen seçimleri ise Singapur ve Finlandiya gibi ülkelerdeki uygulama ile pek benzer yapıda değil. Bunu uzun uzun yazardım ama gerek yok.

Oysa eğitimde bütçe artışı daha yeni yeni yapılan bir şey. Öğretmen seçimleri ise Singapur ve Finlandiya gibi ülkelerdeki uygulama ile pek benzer yapıda değil. Bunu uzun uzun yazardım ama gerek yok.
O bütçe başka okullara gidecek. Aynen gerek yok boşver herkes herşeyi biliyor nasılsa :)

Pek çok yorum yapılmış, tek tek okudum ve teşekkür ediyorum. Konuyu gereksiz yere çekenler de gereksiz bir iş yapmışlar:)) Durum şöyle görünüyor:

-ben daha çok başında bitirim ilişkiyi ve şu an sadece arkadaş olarak iletişim kuruyoruz.
- eğitimli olmak oldukça önemli ve üniversite okumak iyi(kişi bu ortamı değerlendirebilir isterse, üniversitenin kalitesi ise göreceli bir konu)
-aramızdaki uyumdan etkilendim
-hayata bakışı ve geniş görüşü beni etkiledi
-nezaketi ve efendiliğini beğendim fakat sanırım arada bir küfürlü konuşabiliyor ki ben küfür edemem asla.
-kariyer anlamında benden daha iyi, işi var tecrübeli ve işi için diplomaya ihtiyacı yok istese kendisi için okuyabilirdi.
-ailesi ile ilişkileri iyi, ailesi baskıcı ve tutucu insanlar değiller(sağlam referanslarla araştırdım)
-önemli bir ayrıntı ise aynı kültürden geliyoruz(aynı lehçe, aynı gelenekler, aynı memleketler)
-kitap okumuyor pek çok erkek gibi, benim kitaplarla aram çok iyi
-müzik zevkimiz farklı
-ezik değil aksine öz güveni benden daha fazla.
-ailem eğitim açısından denk bulmuyor.
-ve son olarak sevgi hissi var kalbimde ki bu kriteri konuştuğum daha eğitimli insanlarda bulamadım.

ve bu konuyu zamana bırakmaya karar verdim yani 'ilişki' adını koyarak yeni bir başlangıç yapmayacağım.

Şu an icin engel teskil etmez ..askin gozu kördür... ancak evlenince ve cocuk sahibi olunca işler ilk zamanki gibi olmuyor..kültürel ve sosyal farkliliklar iliskiyi catirdatmaya basliyor..denklik önemli...bitirdiyseniz zaten dogrusunu yapmissiniz...karsi tarafada yazik .. ileride o da bu durumun altinda ezilecektir...

Annem ilkokul babam ünv. Mezunuydu. Annem dışardan lise ye kadar bitirdi evliliği sürecinde. Bunu Babam ondan rica etmiş evlenirken . Sizde ondan rica edebilirsiniz. Düşmez kalkmaz bir Allah , ilerde birşey olur iflas eder o zaman lise mezunu olur en azından iş bulur. Birde çok eskiden bir patronum vardı. Düşün adam hem tekstilci hem inşaatçı deli zengin ve o da ilkokul mezunu idi . Ama dışarıdan ortaokulu bitirdi ben işe girdiğim yıl. sonra duydum inşaat müh. Okuyordu son yılıydı. Onu da karısı çok destekliyordu . Hatta bazen ders çalıştırıyordu öğlen arası gelip.

Okumuş ama adam olamamış cahil kalmış bir sürü insan var , önemli olan diploma degil bir insanın sosyal toplumda kendini nasıl geliştirdigidi . Bazı insanların üniversite diplamasını kültür seviyesi ile eş degerde tutması bana acayip itici geliyor .

Size küçük bir örnek vereyim . Ümmiye koçak ilk okul mezunu mersinde bir köyde yaşayan bir teyzemiz , yazdıgı ve yönettigi YÜN BEBEK filmi new york ta ödül aldı. Önemli olan tek şey kendini sosyal toplumda nasıl yetiştirdiğin diplama meslegin için bir etikettir .

Bende eskiden cok kizardim egitim durumlarini kiyaslayan insanlara, ta ki evlenene kadar. Ne farkeder derdim ha ilkokul ha uni. Ama hic de durum oyle degil. Evlilik kolay degil, sevgili olmaya benzemez. Eger kisi normal gelisim sureclerini gecirmis biriyse, egitim durumunun getirdigi farklilik tokat gibi carpar yuzunuze. İstisnalar elbette vardir ama su da bilinen bir gercektir ki istisnalar kaideyi bozmaz ve davul bile dengi dengine calar. Benim 28 yillik su hayatimda bu konularla ilgili edindigim tecrube: egitim durumunuzda, orfunuzde, kulturunuzde birbirinize uyacak.. Sizin goruslerinize uymayan kisiyle evlenmeyeceksiniz. Sonradan degistiririm su bu vs olaylarina hic girmeyeceksiniz cunku kimse degismez. Ve de ailenizin fikirlerini onemseyeceksinjz, gozardi etmeyeceksiniz. Hayatinizda her sey gelip gecebilir ama aileniz her zaman her kosulda sizinledir. Daha yazmak isterdim ama uzatmak istemiyorum. Sevgiler

Ya bırakın Allah'ın aşkına ne var siz üniversite o ilkokul mezunuysa ne kadar takılır olmuşuz bir kağıt parçasına evlilik zor zanaat uyum ve anlaşmak esastır her zaman.insanlık bir kağıt parçasından daha önemlidir unutmayınki yapılan araştırmalar üniversite mezunlarının evliliklerinde şiddetin daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.Biz ne vakit bu hale geldik ne zaman diploma karakterin şahsiyetin ahlakın insanlığın önüne geçer oldu yazık yahu çok yazık.Eğer ben o çocuğun yerinde olsam bana bunu bahane eden insanı asıl ben istemem

Bütün sayfaları okumayı şimdi bitirdim. "Okumamış ama kendini geliştirmiş- üniversite mezunu ama cahil kalmış" temalı yorumları okurken kusacaktım artık. Kaç tane okumamış kendini geliştiriyor? İstisnalarla konuşmuş çoğu kişi. İstisnalar kaideyi bozmaz. Çoğu ilkokul mezunu cahil kalıyor, kendini geliştiren az. Doğruya doğru.

Bir de kişinin karakteriyle eğitim seviyesinin ayrımını yapamayan bir dolu yorum... Ne alakaysa. Bir de "üni mezunu olup dövse sövse daha mı iyiydii" diye, sanki "üni mezunu olsun da çamurdan olsun" denmiş gibi coşmalar...

Zaten konu sahibinin son yorumuyla, bu adamın ilkokul mezunu ve kendini "geliştirmemiş" biri olduğu ortaya çıktı. Şaşırmadım. Kendini geliştirmiş denilen şey adamın bir işinin olmasıymış işte. 35 yaşına gelmiş adam bir işe yarayacak artık tabii ki, bu bir gelişme örneği değil. He bir de konu sahibinden daha özgüvenli filanmış, ama bu bir kıstas değil. Göreceli.

-nezaketi ve efendiliğini beğendim fakat sanırım arada bir küfürlü konuşabiliyor ki ben küfür edemem asla.

-kitap okumuyor pek çok erkek gibi, benim kitaplarla aram çok iyi
-müzik zevkimiz farklı
-ezik değil aksine öz güveni benden daha fazla.
-ailem eğitim açısından denk bulmuyor.

bu adam mı kendini geliştirmiş naif adam
kendinizi kandırmayın
bildiğiniz yurdumun sıradan insanlarından

Kesinlikle yuzde yuz katildigim bir cevap olmus.
Kesinlikle evlilikte ailenin sozu cok onemli, onlarin karari cok onemli. Anne-babayi cahil gorup, onlar ne anlar deyip kucumsemeyeceksin, cunku onlar evladi icin herseyin en iyisini biliyorlar. Ayrica onlar evlilik nedir/ne degildir bunu da cok iyi biliyorlar.
Kesinlikle de mumkunse herseyde denk olacaksin arkadasim, kimse ama kimse evlenince degismiyor, degisse de yuzde 1-2 oraninda. Orf de onemli, adet de, gelenek de, egitim de, aile sartlari da onemli, ailelerin denkligi de, hatta ne alaka diyeceksiniz ama maddi durumda denklik de onemli. Hele ki inancta denklik en onemlisi. En sinir oldugum da bu zaten, erkekler evlenmeden once dindar gorunuyorlar, evlenince bakiyorsun cuma namazina bile gitmiyorlar. Ah ahhhhh benim esim ne namuslu, ne dindar, ne namaz, ibadet ehliydi evlenmeden once, bir evlendik cumaya bile gitmiyor. Onun gevsekligi beni de sardi malesef Soyleyince de kiziyor, ona gore dindarlik sigara/alkol kullanmamasi, capkinlik yapmamasi, haram para kazanmamasi imis meger.
Cahillik ne fena bir belaymis, egitim anlaminda cahillik demiyorum, bir genc kizin evlilik konusundaki cahilligi. Kimseleri dinlemeden kalbinin pesinden suruklenip gitmesi... Cezasini omrumuzle oduyoruz.

Kendini yetiştirdiyse hiç bir önemi yok... benim dayım ile yengem böyleydi , dayım işlkokul mezunu, esnaf ama yengem bankacı, sonuç gayet mutlulular ama dayım kendini yetiştirrmiş biri, hakkkına girmeyeyim şimdi

Ama türkiye de kaç Ümmiye Koçak var sizce?İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…