o ilkokul ben üniversite mezunu...

İlişkiye bir isim vermeden birbirinizi tanımaya çalışın. İlk tanıdığımız insanlar muhteşem görünür gözümüze. Belki ilerleyen zamanlarda sana çok cahil gelecek, belki de sana çok iyi uyum sağlayacak. Bunun cevabını başkalarına sorarak da alamazsın çünkü herkesin doğrusu kendine. Bence bir şans ver, aklında kalmasın.

İnsan faktörü mesele olduğu zaman şu şudur bu budur diye kesin yargılar bizi yanlışa düşürür, morel bağzı herkez yazan üniversiteliler de gördü bu forum ki gerçek hayatta da var bunlardan, kendini yetiştirmiş ilkokul mezunları da var, dil bilen duygusal zekası yüksek iletişimi süper insanlar tanıyorum, hele özgüven konusunun eğitimle hiç ilgisi yok, 5 sene başı önünde kampüse gidip gelen tip vardı,ama benim kayinvalidemi mozambike koy mantı yapmayı öğretsin 1 aya da dil öğrensin kendisi ilkokul mezunu çıkrıkçılar yokuşunda çalışmış yıllarca

İlkokuldan sonra ne yapmış. Yaptığı işte ustalasip bir meslek edinmiş mi kendine? Yani eskiler der ya bir altın bileziği var mı?

Sosyal ilişkileri nasıl? Bunlara bak.Kafalarınız da uyuyorsa neden olmasın. Belki sen yönlendirince dışardan okumaya başlar.

ya ne kadar saçma kafada düşünüyosun öyle olsa nolur kıyafetle ve okumayla herkes adam olunsaydı ohoooo yani insanlık önemli daha çok

uzun zaman gecirmeden ne evlenmesi...

Yani ben yapamazdım. Üniversite okumak demek, 4 sene kampüse gidip gelmek demek değil. Bunu hakkını vererek yaşayan biri, kendiyle benzer ortamlarda bulunmuş, o süreçleri yaşamış biriyle daha çok şey paylaşabilir.
3 senedir bir sınıf arkadaşımla yakın arkadaş olduk. Beraber ders çalışıyoruz, kütüphaneye gidiyoruz, kitap okuyup tartışıyoruz, sinemaya-sergilere falan gidiyoruz. Meslekler aynı olacak, yani duygusal anlamda bir şey hissetseydim mükemmel bir çift olurduk.
Ama kültürel ve ideolojik anlamda benzer olmadığım biriyle yapamam. Konuşacak bir şey bulamam en basiti. Tamam aşk meşk, heyecan diyelim de sonra ne olacak?

evet mesleği var işi var, benden iyi kazanıyor. ve benden daha çok özgüveni var.

bence anlaşmak, iletişim kurabilmek ve beraber ağlayıp beraber gülebilmek varsa hayatta birlikte yürünebilir. aşk ve para gelir ve gider belli olmaz ancak seni anlayan ve düşünen bir eşin varsa dünyanın en güzel kadını olabilirsin... bu düşüncedeyim ama karşımdakini biraz daha tanımam gerek galiba... ve geri dönmesini sağlamam lazım.

evet mesleği var işi var, benden iyi kazanıyor. ve benden daha çok özgüveni var.
O zaman kalbinin sesine de kulak vereceksin biraz.Seviyorsan anlasabiliyorsan neden olmasın.
Daha çok yeni anladigim kadari ile.Biraz zaman geçirin,hemen evlilik olmaz zaten tanıyın iyice birbirinizi.
Ailenizin de ne düşündüğü önemli ama.Eğer net bir tavırla istemiyorlar ise zor olur.

Okuyan ne oluyor ki bakış açısı ise çok fena, okudukça üzüldüm. Zaten böyle diye diye daha kötüye gider olduk. Eğitime hak ettiği değeri verseydik o bahsedilen okulların hali böyle olmazdı.
O yüzden eğitim almış insanları bu denli geri plana atmak doğru değil. Yani ben bir acaba derim, insanlığı yeter deyip geçemem. Bunu söylemek istedim sadece.

Okumak tabi ki çok güzel birşey. Ben hala okumaya devam ediyorum.Çok seviyorum okumayı.
Ama iş sadece okumakla da olmuyor.İlk eğitim ailede başlıyor hepimiz için. Ailesı gerçekten çok önemli. Yeterince tanımaya çalışın.

Tabi ki buradan eğitimli insanların kaba tabirle adam olamadığı gibi bir anlam çıkarılmamalı. Eğitim her halükarda en iyi çözüm şu gidişata. Eğitim insanı güzelleştiren terbiye eden bir tercih. Gereken kıymeti vermeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…