o ilkokul ben üniversite mezunu...

Okumak ,eğitim öğretim görmek elbette ki çok önemli. Bir insan tabi ki buna önem vermeli.Fakat okumamış diye bir insanı da kestirip atmak da olmaz.Kaldı ki keyfinden de okumamazlik yapmamış. Bunun gibi nice örnekler var.İnsan okumaz ama becerikli olduğu bir yönünü keşfeder o alanda kendini geliştirir mesleğini edinir.Bu da bir başarı. Ben boylelerini takdir ederim.
 
Ya olaya sadece insan gözüyle baksanız çözülecek. "Ne prof.lar gördüm şöyle şöyle b.klar yiyordu" deyip sanki prof olmasıyla alakalıymış gibi konuşup okumuşluğu küçümsemek de yanlış.

ben şu an ünide mühendislik okuyorum birçok bölümden de tanıdığım var, çok leş cahil insanlar da var çok erdemli kültürlü ve çalışkan insanlar da. Ayrıca ilkokul ortaokul mezunu olup yine kara cahil olan toplumda gırla insan da var kendini geliştiren de.

İnsan olmanın üni okumakla ne alakası var? İnsan olmak erdemli, dürüst, saygılı, kibar olmak, kendini sürekli geliştirmek, dinleyebilmek muhabbet edebilmek mutlu etmeyi sevmek vs vs vs demek. Okumak veya okumamak bunların hiçbirini kazandırmaz kimseye.
 
Şimdi duymuyorsunuz diyelim,ya içlerine girince yanıldığınızı görürseniz peki.
Bu kadar emin konuşmayın derim,bunun sonrasında ailelerde bir araya gelecekler..
Konu sahibinin basına gelecek var.burada ne kadar olumsuz yorum yapan vat ise bunlara kulak tıkadıgını görüyorum.daha tam tanımadıgı adam için benden daha oızguvenli diyor.bir insanın kendini olduğundan farklı gosterebileceginin farkında değil.adamın ailesinin geniş goruslu iyi aile olduğunu ifade etmiş ama çocuklarına gecte omsa eğitimini tamamlaması yonunde destekçi olmamıslar,muhtemelen bu adam kendisi de okumayı göze almamış olabilir.neyse konu sahibi basına gelecek olan durumlar sonrası buraya dertlenmesin bir musibet bin nasihatten iyidir.
 
gene cok sevdigim bir kardeş gibi gördügüm bir cocuk var. eşimin tanıdıgı.
cok yüksek seviye ingilizce bilir, konuşur ve yazar. okur, bilgi küpü resmen. ilk tanıştıgımızda okumuş sandık ama maalesef ilkokul mezunu. ortaokula bile gitmemiş. ben şok olmuştum ve kızmıştım. elinde bu kdar imkan var kafanda calışıyor dışardan liseyi bitirmiyorsun filan demiştim. kem küm evet haklısın filan demişti.
zamanla o kişiyi tanıdıkca bazı hareket ve fikirlerinin basit kaldıgını gördüm. ama bilip , satır arası fark ediyorsun bunu. başkası fark etmez.
birde üniversite okuyup okumamış biri gibi olanlar var.
hangisi iyi dersen. ikisi de benim için aynı kefede.
sen bu adamı iyi degerlendir. görüş. bakalım ne olacak...konuşmaları olaylara davanışları ark.larına hitap şekli vs...
ayrıca 1. durust gibi duuruyor. acıkca sana demiş.
 
aileyi araştırdım ve bir sıkıntı duymadım.

Ama araştırdığınızda referans olan insanlar kim neye göre uygun ?

Senin rahatsız olduğun tahammül edemeyeceğin şeyler neler ailede bunlar var mı yok mu gözlemlemeden bilemezsin .

Benim kpim üni mezunu güzel yerlerde büyümüş ama büyüyen sadece bedeni kişiliği olmamış . Atletle karşılar beni bacakları uzatır yaya yaya yemek yemeyi bilmez .
Su istemeyi bilmez eşimde bilmezdi ona öğrettim ama babası ?

Kv desen keza evde mağazadan gelinip defile yapılırmış ultra lüks yaşamış herşeyi o da üni mezunu ama konuşmayı bilmez bana "bu" der.
Oturur sokar parmağını kulağına yarım saat karıştırır turbo modda . Asla giyinmeyi bilmez bi giderim üstünde pijama başkası gelir pijama , kızartma yapar üstü başı yağ o kıyafetle gezmeye gider. Yemek yapmayı bilmez hazır çorba stoğuyla geçirir hayatını, evde enbüyük yemek yumurta ıspanak pırasa onlarında neolduğunu anlamazsın ama herşeyi eleştirir .
Hiçbirşeyi anlamaz 10kere anlatsanda ve benim salak insanlara tahammülüm yok .

Dışarıdan değil içlerine gir yemek yiyin nasıl yedijlerine bak muhabbeti dinle
 

Herşey karşıdaki kişinin iyi olmasıyla eş değer değildir,hayata bakışı nasıldır mesela.
Nasıl bir ailede yetişti bunlar çok önemli detaylardır..
Herhalde yeni tanıştı diye düşünüyorum,eğer öyleyse çok ani karar verecek gibi..
 

Çoğunuzun fikirlerini değerlendiriyorum, tekrar tekrar değerlendiriyorum durumu.
 

Biraz önce bunu söylemeye çalıştım aile hakkında bilgin varmı diye..
 


İyi de burada denen şey şu, adamın işi var dolayısı ile parası da var okula ne gerek var. İyi de üniversiteler dünyanın hiçbir yerinde gelin size iş bulduk demez ki. Meslek öğrenirsin kabul ama, bunun üzerine farklı şeyler de kazanmana yardımcı olur. Bir üniversite öğrencisi olarak konuşuyorum, bir konferansa gidiyorsun, bir kitap okuyorsun, bir etkinlik yapıyorsun bakış açın değişiyor yeri gelince. Yani farklı farklı yerlerden entelektüel birikim yapma fırsatı sunuyor. Tabi öğrenciden öğrenciye değişir, okuldan okula da değişir. Şimdi en az 4 yıl böyle bir süreçten geçmiş birisi ile geçmemiş birisi arasında bariz farklar olabilir düşüncesini vurgulamış bazı arkadaşlar. Bana kalırsa çok da haksız değiller. Umarım iyi ifade edebilmişimdir.
 

Bu kişinin ailesini çok iyi tanıyan biri ile temasa geçtim. Aramız iyidir bildiğini söyledi. Bunun dışında benim bir akrabam var bu aileyi tanıyan ona da danıştım. Kendi kulaklarımla duyduğum ise önceki iki kişiden duyduklarımla örtüşüyordu. Gördüklerim neler? henüz bir şey görme şansım olmadı, olacağını da sanmıyorum bu şartlarda. Ailenin iç yapısı ancak aynı eve girince bilinebilir.
 
Hayatımın en kötü deneyimini yaşatan insan da üniversite mezunuydu, şuan en güzel duygularımı yaşatan da öyle. Yani üniversite okumak yada okumamaktan daha çok hayata ve bir insana verdiği değer önemli. Arada sevgi, saygı varsa olur yoksa istersen zibilyon tane üniversite bitir işe yaramaz. Madem çok yeni ilerisini düşünmeden tanıyın derim. Sonrası zamanla belli olur.
 

çok güzel bu yorum:)
 
Herşey kalpte bitmesin,birazda mantık arayın bunda..

Mantığım diyor ki o kadar adam çıktı karşına, ne meslekler ne statülerden gelen epey sayıda insan... Davranışları tutarlı, dürüst, efendi, çalışkan, açık görüşlü, insancıl ve de kendi kültürüme yakın(diploma değil kastım) biri olduğunu gördüm bu kişinin. Fakat bunların ardında duran daha bilmediğim bir parça var bulmacada. O kısma dokunmaya girişmeli miyim? gerek var mı diye düşünüyorum.... Tabi eğitim durumu da soru işareti kafamda.
 

Ama siz sizin için önemli muhakkak bunlar olmalı bunlar olmamalı dediğiniz şeyleri kesin olarak söyleyebiliyo musunuz ?

- Giyim
-Oturma kalkma
- Hitap
-Şive
-meslek
vs vs bunları doldurabiliyo musunuz ?

Dışarda bir buluşun masada sizi nereye otutturuyolar ? Yoksa kendileri mi oturuyo ? Garsonu nasıl çağırıyolar ? Fikrinizi soruyolar mı yoksa hemen 4 çay mı diyolar ?

Bunlar bile büyük fikir verir aslında.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…