- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Mantığım diyor ki o kadar adam çıktı karşına, ne meslekler ne statülerden gelen epey sayıda insan... Davranışları tutarlı, dürüst, efendi, çalışkan, açık görüşlü, insancıl ve de kendi kültürüme yakın(diploma değil kastım) biri olduğunu gördüm bu kişinin. Fakat bunların ardında duran daha bilmediğim bir parça var bulmacada. O kısma dokunmaya girişmeli miyim? gerek var mı diye düşünüyorum.... Tabi eğitim durumu da soru işareti kafamda.
Ama siz sizin için önemli muhakkak bunlar olmalı bunlar olmamalı dediğiniz şeyleri kesin olarak söyleyebiliyo musunuz ?
- Giyim
-Oturma kalkma
- Hitap
-Şive
-meslek
vs vs bunları doldurabiliyo musunuz ?
Dışarda bir buluşun masada sizi nereye otutturuyolar ? Yoksa kendileri mi oturuyo ? Garsonu nasıl çağırıyolar ? Fikrinizi soruyolar mı yoksa hemen 4 çay mı diyolar ?
Bunlar bile büyük fikir verir aslında.
Bizim toplumumuzda sizin sordugunuz soruyu soran kişiye cevaplatın cogu ilkokul mezunu olupta kendini yetiştirmiş insan ile univ mezunu olup cahil kalmış insan ornegi gosterilir.Bu uç örnekler neden verilir anlayamam.Univ mezzunlar arasında entellektuel olmal zorunda kalan bolumde okuyanlar olduğu gibi ders çalışma haricinde sosyal konulara eğilemeyen insanlar da var.çok geniş bir örnek vermek gerekirse mühendislik fakultesinde okuyan adam çevresinde nereye baksa kendi gibi erkek cogunluk gordugunden bayanlarla konuşma sosyallesme mevzularını bilemeyebilir.adam mezun olduktan sonra bir bayanla tanıstıgında bayan muh. Olmuş ama mal gibi hiçbirşeyden anlamıyor diye bir fikre kapılabilir.Ancak sosyoloji ya da tarih okuyan kişilrtin cogunlugu entellektueldir içinde bulunduğu ortam kişiliği bu şekilde şekillendirebilir.ya da iibf Okuyanlar çok fazla olduğundan kişiler çok sosyal olabilir.bakın hepsi içim genelleme yapmıyorum olumsuz istisnalar da çok çünkü artık her kesimden her farklı insan univ. Okuyabiliyor.Ancak ilkokul mezunu adam tabiiki karsısındaki lisans mezunu bayan karsısınsa ezik durmak istemeyecektir,hiç insan yetişkin yasta olupta karsısındakine ozguven eksikliğini hissettirir mi? Zaten adam iş yapmak cevre oluşturmak zorunda bu yüzden sosyal gorunmek zorundalar sizinde hayranlığınız bu noktada başlıyor.asosyal olup birde ilk okul mezunu olsa kim yüzüne bakar kız arkadaş olur kim iş verir.yani daha çok çaba sarfetmek zorunda olduğu için adam ozguvrnli olmak zorunda kalıyor.Ayrıca ilkokul mezunu ama çok kitap okur çok yabancı dil bilir falan kaç tane insan var Allah askına kaç tane bıyle insan var ki?bende işkokul mezunu olsam ve lisans mezunu bir kızın benden hoşlandığını fatkrtsem tabii ki kendimi şişiririm yani.ekstra bir özgüven gelir.ama eğitim olarak o kıza denk olayım madem ki ben kendimi grşiştirmişim bir okuyayım da bu denkliği sqğlayayım diye düşünmek yani.Bak nasıl geri çekiliyor neden açıkoğretime devam etmek istemiyor ya da belli etmeyip geri çekiliyor.el cevapÇoğunuzun fikirlerini değerlendiriyorum, tekrar tekrar değerlendiriyorum durumu.
Buna bende katılıyorum ve kendi ailenin fikirleride gerçekten önemli.Herşey kalpte bitmesin,birazda mantık arayın bunda..
Buna bende katılıyorum ve kendi ailenin fikirleride gerçekten önemli.
+1Bulmacanın çözülemeyen parçası gibi aslında söyledikleriniz..
Kafada hala deli sorular var,cevaplanmasıda biraz zaman alır..,
Tavsiyem birbirinizi biraz daha tanımaya çalışın,acele karar vermeyin sakın..
Eğitim olayına gelirsek,aynı durumda benim evladım olsaydı kesinlikle onay vermezdik...
Okula ne gerek var demedim hiçbir yorumumda .Okumamış ama kendini geliştirmiş mi,becerikli olduğu ustalastigi emek sarfettigi bir mesleği var mı dedim.İyi kazanıyor mu demedim .İyi de burada denen şey şu, adamın işi var dolayısı ile parası da var okula ne gerek var. İyi de üniversiteler dünyanın hiçbir yerinde gelin size iş bulduk demez ki. Meslek öğrenirsin kabul ama, bunun üzerine farklı şeyler de kazanmana yardımcı olur. Bir üniversite öğrencisi olarak konuşuyorum, bir konferansa gidiyorsun, bir kitap okuyorsun, bir etkinlik yapıyorsun bakış açın değişiyor yeri gelince. Yani farklı farklı yerlerden entelektüel birikim yapma fırsatı sunuyor. Tabi öğrenciden öğrenciye değişir, okuldan okula da değişir. Şimdi en az 4 yıl böyle bir süreçten geçmiş birisi ile geçmemiş birisi arasında bariz farklar olabilir düşüncesini vurgulamış bazı arkadaşlar. Bana kalırsa çok da haksız değiller. Umarım iyi ifade edebilmişimdir.
+1
Benim ailem de onay vermez böyle bir durumda kalsam.
Bencede insan büyütüp yetiştirdiği emek verdiği evladını tanır.Benim annem başıma gelecek bir olayda nasıl tepki vereceğimi muhakkak bilir mesela.Ailenin fikirleri çok önemlidir burada..
Bencede insan büyütüp yetiştirdiği emek verdiği evladını tanır.Benim annem başıma gelecek bir olayda nasıl tepki vereceğimi muhakkak bilir mesela.
Size demedim zaten, bazı yorumlarda böyle değerlendirilmiş manasında dedim.Okula ne gerek var demedim hiçbir yorumumda .Okumamış ama kendini geliştirmiş mi,becerikli olduğu ustalastigi emek sarfettigi bir mesleği var mı dedim.İyi kazanıyor mu demedim .
Kesinlikle. Örnek yaşanabilecek bir senaryo geldi bile aklıma. Her kendini ifade edemediğinde çok biliyorsun, okul okumadım diye aşağılıyorsun diye hır çıkarabilir. Yani ben birkaç defa şahit oldum da böyle olaylara.Ciddi bir uçurum var aralarında..
Birdeçoğu erkek,kadının kendisinden daha tahsillive maddi olarak yüksek olmasını pek kabullenemiyorlar..
Bu gerçeğide gözardı edemeyiz..
Kesinlikle. Örnek yaşanabilecek bir senaryo geldi bile aklıma. Her kendini ifade edemediğinde çok biliyorsun, okul okumadım diye aşağılıyorsun diye hır çıkarabilir. Yani ben birkaç defa şahit oldum da böyle olaylara.
Benim yorumumuda alintiladiginiz icin aciklayayim dedim.Çok doğru konustugunuz hanımefendinin tespitleri.Yani konu sahibi olur mu olmaz mı demiş bu çok yayilabilecek bir konu aslında .olabilirler de var olmayabilecekleri de.Tabiki herkes karakterine yaşamına uygun bir eş seçmeli.Size demedim zaten, bazı yorumlarda böyle değerlendirilmiş manasında dedim.
Ne gerek var demek doğru değil diyorum, çok gerek var aslında.
Ayrıca konu sahibi adamı tam olarak tanımıyor, kendini geliştirip geliştirmediği hakkında sorulara net cevapları yok. Duygusal olarak etkilendi diye bile bile lades diyecek galiba.
Kendimden yaşça büyük, akademik kariyer yapmış bir hanımla bir sohbet etmiştik ilişkiler mevzusunda. Bana şey demişti, yüzü güzeldir, yakışıklıdır, bakmaktan dokunmaktan hoşlanacağın biri de olabilir. Ama unutma bunların çoğu geçici, cazip gelmemeye başladığı anda pişman olabilirsin. O nedenle gerek duygusal, gerek kültürel, gerek ilgi alanların vs. gibi alanlarda denk ve uyumlu olabileceğin kişileri seç. El ele tutuşup gezmekle iş bitmez, derin sessizlikler oluşmasın aranızda demişti. Hiç unutmadım bu söylediğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?