o ilkokul ben üniversite mezunu...

Bulmacanın çözülemeyen parçası gibi aslında söyledikleriniz..
Kafada hala deli sorular var,cevaplanmasıda biraz zaman alır..,
Tavsiyem birbirinizi biraz daha tanımaya çalışın,acele karar vermeyin sakın..
Eğitim olayına gelirsek,aynı durumda benim evladım olsaydı kesinlikle onay vermezdik...

Daha neler neler var..

Çoğunuzun fikirlerini değerlendiriyorum, tekrar tekrar değerlendiriyorum durumu.
Bizim toplumumuzda sizin sordugunuz soruyu soran kişiye cevaplatın cogu ilkokul mezunu olupta kendini yetiştirmiş insan ile univ mezunu olup cahil kalmış insan ornegi gosterilir.Bu uç örnekler neden verilir anlayamam.Univ mezzunlar arasında entellektuel olmal zorunda kalan bolumde okuyanlar olduğu gibi ders çalışma haricinde sosyal konulara eğilemeyen insanlar da var.çok geniş bir örnek vermek gerekirse mühendislik fakultesinde okuyan adam çevresinde nereye baksa kendi gibi erkek cogunluk gordugunden bayanlarla konuşma sosyallesme mevzularını bilemeyebilir.adam mezun olduktan sonra bir bayanla tanıstıgında bayan muh. Olmuş ama mal gibi hiçbirşeyden anlamıyor diye bir fikre kapılabilir.Ancak sosyoloji ya da tarih okuyan kişilrtin cogunlugu entellektueldir içinde bulunduğu ortam kişiliği bu şekilde şekillendirebilir.ya da iibf Okuyanlar çok fazla olduğundan kişiler çok sosyal olabilir.bakın hepsi içim genelleme yapmıyorum olumsuz istisnalar da çok çünkü artık her kesimden her farklı insan univ. Okuyabiliyor.Ancak ilkokul mezunu adam tabiiki karsısındaki lisans mezunu bayan karsısınsa ezik durmak istemeyecektir,hiç insan yetişkin yasta olupta karsısındakine ozguven eksikliğini hissettirir mi? Zaten adam iş yapmak cevre oluşturmak zorunda bu yüzden sosyal gorunmek zorundalar sizinde hayranlığınız bu noktada başlıyor.asosyal olup birde ilk okul mezunu olsa kim yüzüne bakar kız arkadaş olur kim iş verir.yani daha çok çaba sarfetmek zorunda olduğu için adam ozguvrnli olmak zorunda kalıyor.Ayrıca ilkokul mezunu ama çok kitap okur çok yabancı dil bilir falan kaç tane insan var Allah askına kaç tane bıyle insan var ki?bende işkokul mezunu olsam ve lisans mezunu bir kızın benden hoşlandığını fatkrtsem tabii ki kendimi şişiririm yani.ekstra bir özgüven gelir.ama eğitim olarak o kıza denk olayım madem ki ben kendimi grşiştirmişim bir okuyayım da bu denkliği sqğlayayım diye düşünmek yani.Bak nasıl geri çekiliyor neden açıkoğretime devam etmek istemiyor ya da belli etmeyip geri çekiliyor.el cevapzguven eksikliği...bu halde devam ederseniz daha çok olumsuzluk göreceksiniz karar sizin.

+1
Benim ailem de onay vermez böyle bir durumda kalsam.

Okula ne gerek var demedim hiçbir yorumumda .Okumamış ama kendini geliştirmiş mi,becerikli olduğu ustalastigi emek sarfettigi bir mesleği var mı dedim.İyi kazanıyor mu demedim .

Benim öğretmen arkadasimin esi ortaokul mezunuydu.Arkadasim zorla adama acik ogretim okutturdu.Tabi ki acik öğretim orgun ogretim kadar kolay degil.Adam basaramadi okumayi.Girdigi her ortamda arkadasim adami eziyordu.Artik ben gorusmek bile istemiyordum.Cunku adami ezip durmasina dayanamiyordum.En sonunda adam dayanamayip bosandi.Bir de ustune bu arkadasi aldatmis bosanmadan once.Artik ezikligin verdigi duyguyla sanirim.Tabi kabul edilemez bu durum asla.Size diyecegim iyi dusunun.Bu durumu gerçekten ama gerçekten sorun etmeyecekseniz evlenin.

Ee iyi de yaşlarınız küçük değil kı. 30 35 yaşına gelen adam illa ki bi iş kurmuştur kendine. Siz de diyorsunuz işi gücü yerinde nazik biri diye. Herşey üniversite mı ?? Akşam yemekte adamın önüne yada adam senin önüne diplomani mi koyacak aşırı abartanlar olmuş. Kendini yetistirdiyse önemli olan bu. Ülkemizde milyonlarca insan var zeki ama ekonomik sebeplerden okuyamamis ama kendini bi uyduruk universiteliden daha çok geliştirmiş niceleri var. On yargılı olmayın. 20 li yaşlarda olsa gene anlarım bi derece ama 35 yas gayette bişeyleri yoluna girdiği bi dönem.

Okula ne gerek var demedim hiçbir yorumumda .Okumamış ama kendini geliştirmiş mi,becerikli olduğu ustalastigi emek sarfettigi bir mesleği var mı dedim.İyi kazanıyor mu demedim .
Size demedim zaten, bazı yorumlarda böyle değerlendirilmiş manasında dedim.
Ne gerek var demek doğru değil diyorum, çok gerek var aslında.
Ayrıca konu sahibi adamı tam olarak tanımıyor, kendini geliştirip geliştirmediği hakkındaki sorulara net cevapları yok. Duygusal olarak etkilendi diye bile bile lades diyecek galiba.
Kendimden yaşça büyük, akademik kariyer yapmış bir hanımla bir sohbet etmiştik ilişkiler mevzusunda. Bana şey demişti, yüzü güzeldir, yakışıklıdır, bakmaktan dokunmaktan hoşlanacağın biri de olabilir. Ama unutma bunların çoğu geçici, cazip gelmemeye başladığı anda pişman olabilirsin. O nedenle gerek duygusal, gerek kültürel, gerek ilgi alanların vs. gibi alanlarda denk ve uyumlu olabileceğin kişileri seç. El ele tutuşup gezmekle iş bitmez, derin sessizlikler oluşmasın aranızda demişti. Hiç unutmadım bu söylediğini.

Ciddi bir uçurum var aralarında..
Birdeçoğu erkek,kadının kendisinden daha tahsillive maddi olarak yüksek olmasını pek kabullenemiyorlar..
Bu gerçeğide gözardı edemeyiz..
Kesinlikle. Örnek yaşanabilecek bir senaryo geldi bile aklıma. Her kendini ifade edemediğinde çok biliyorsun, okul okumadım diye aşağılıyorsun diye hır çıkarabilir. Yani ben birkaç defa şahit oldum da böyle olaylara.

Okumaya hevesi olmayan, bilgiyi küçümseyen biriyle sohbet edecek konum olmazdi.
Maddi sebepleri de kabul etmek pek anlasilir degil. Açıktan okuyanlar da var, hiç paraları olmadığı halde yine de liseyi bitirmeye çalışan öğrencilerim de var. Yani ilkokuldan sonra terk etmek bana direkt isteksizliği çağrıştırıyor.

Tabiki bu tarz söylemlerde olacaktır,sıkıntılı ve can yakıcı sözler söylenebilir..
Ben kaçtım iyi akşamlar diyeyim hemen..

Benim yorumumuda alintiladiginiz icin aciklayayim dedim.Çok doğru konustugunuz hanımefendinin tespitleri.Yani konu sahibi olur mu olmaz mı demiş bu çok yayilabilecek bir konu aslında .olabilirler de var olmayabilecekleri de.Tabiki herkes karakterine yaşamına uygun bir eş seçmeli.
Zaten ortada tutkulu bir aşk yok şuanda.
Dedigim gibi ben böyle bir durumda olsam sanırım annemin fikrine kulak verirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…