O konuşan ben değildim

karşınızdakinin acısını, üzüntüsünü hatta hastalığını küçümseyince noluyor, nasıl hissediyorsunuz gercekten merak ediyorum ya.
nasıl ayırt edebiliyorsunuz haklıyla haksızı da böyle pata küte dalıyorsunuz? buyuk resmi mi görüyorsunuz yoksa adalet terazisi mi var elinizde? diyelim bu kızın gerçekten hataları oldu; ama psikiyatrik bir rahatsızlık yaşadığı şu zamanda hem de böyle sınırda bir insana suclayıcı yorumlar yapmak nasıl kafaların ürünüdür... baydınız artık insafsızlığınızla. analiz kasmayı, kinayelerinizi, yıkıcı yorumlarınızı bırakın da becerebiliyorsanız insanları şifalarına götürecek şeyler söyleyin. yoksa buna dair lafınız susun daha iyi.

deniz, arkadaşlar da söylemiş yaşadığın şey depersonalizasyon gibi duruyor. bunu da doktoruna mutlaka anlat. daha 19 yasındasın, şu an olayın içindeyken dağılmış gibi hissetmen cok normal ama bu hep böyle gitmeyecek. çok yakından benzer rahatsızlıgı olan bir yakınımı izlediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki, beyin kimyan ilaçlarla düzenlendiğinde psikolojik durumun da duzelecek. sadece biraz sabret.

Hiç korkma, psikiyatriste git tedavi olup kurtulursun umarım, hiç üzme kendini.. en azından farkına varmışsın

bir keresinde ben de kardeşimi odadan cikinca taniyamamistim.
o konuşuyordu ben içimden bu oglan kim ya diyordum. sesi dalga dalga geliyordu.

emin ol bu daha garip bişey.

mesele o değil bence.
annesi gibi davranacaktı.
ortada kalmak biraz da kendi suçu.
anne ve abla sonuçta yetişkin ve kendi istedikleri hayatı yaşıyor. 19 yaşındaki ergen istiyor diye değişecek değiller.
konu sahibi susacaktı sadece.
en azından meslek sahibi olup kendi parasını kazanana kadar kör sağır yaşayacaktı.

şimdi elin evinde, kovulmuş, dışlanmış, berbat bir psikolojiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

annesinin koynunda ağlardı şimdi evde olsaydı.

Ben sana gerçekten çok üzülüyorum.Diğer konunda da yazmıştım ailene de çok kızıyorum.Bu yaşta bir başına bunlarla mücadele etmeni aklım almıyor.Allah şifa versin kuzum.İhmal etme doktoru.

herkesin olaylara vereceği tepkiler farklı olur. siz sadece bi tokat yemişsiniz ve hakettiğinizi düşünüp susup oturmuşsunuz. bu kız daha ağır şeyler yaşamış ve sizinle aynı şeyleri yapmamaya karar vermiş. neden anlamak istemiyosunuz?

Onu sen kendine yapiyosun beynini surekli korkunc seylerle meskul ettigin icin oluyor.ve eminim sen korku filmleri de izliyosun.neyse git gorun gecmis olsun

Evet ben yeni nesil olarak burnumdan kıl aldırmadığım için bu haldeyim çok şımarık olduğum için kafamın içinde bi sürü ses duyuyorum intihar etmeyi düşünüyorum çünkü çok şımarığım bunun kesinlikle böyle yaşamak istemememle alakası yok allah belamı versin

Kimse kusura bakmasın elin adamın evinde kalacağıma 10 tokat yerim daha iyi. Kimse anne babadan daha iyi olamaz, ona bakarsanız ablasına çok karıştığı için ablası da kovarak iyi yapmış oluyor bu mantığa göre?!
Ayrıca aklınca laf sokuyorsun ama ben bunu yemeyecek kadar olgunum Bir gün sizin de kızınız Sizi çekmeyeceği için kalkıp elin adamının evine giderse o zaman konuşuruz. :)
Bazen susmak gerekiyor hiç olmazsa uygun şartlar olana kadar.

yahu ben kız doğru yapıyor mu dedim? iyi ki elin adamının evine yerleşmiş mi dedim. bu olay özelinde demiyorum. genel olarak insanlar olaylara farklı tepkiler verebilirler. o kovulma noktasına kadar kız ne yaşadı bilemeyiz ki? laf filan sokmuyorum. burası kadınlar günü de değil lise ortamı da değil. hepimiz yetişkin insanlarız. karşımızda 19 yaşında ruhsal olarak bitik hale geldiğini düşünen bi kız var. derdini anlatıyor. aman yeni nesil çok nazlı diyerek yaklaşmak ne derece doğru ne derece işe yarar?

İşte ben ona diyorum gitsin ailesinin yanına sarılsın annesine, ablasını boşversin.. bu ona çok iyi gelecek tabiki doktora da gitsin. Böyle yaparak daha da kötü oluyor.

B Bremenmizikacisi inşallah dönemsel birşeydir. İnşallah atlatırsınız. Lütfen hemen yelkenleri suya indirmeyin. Okuduğum bir kitapta "İradenin olduğunu yerde imkan vardır". Yazıyordu. Herşey düzelecek. Yeter ki sağlık olsun.

Bence bir psikoloğa değil nöroloji uzmanına gitmelisiniz.

Ya kovsun ne olacak? Babasının malı mı? Duyma görme etme, ve karışma! Kim ne yaparsa kendine yapar. Elin adamından daha kötü olmazlar emin ol. Çık git ailenin yanına.

Aynen gözünü kör et kulağını sağır et derler bizim orda.Ya da köprüyü geçen kadar ayıya dayı ne bileyim.Elin adamıyla olmak daha mı iyi? Onun da sizi evinde neden kalmanıza izin verdiği belli gibi.Annemin ablamın çenesini çekerim okuluma giderim.İnsanlar hapiste bile yaşıyor sabrediyim der insan.

Yaşam tarzın farklı diye seni böyle eleştiriyorlar. Onlar dar kafalı baskıcı insanlar.lütfen onları böyle umursama .yerden yere vuranların kültürden dolayı böyle konuştuklarını unutma .aslında örneğin Avrupalılar için yaşam tarzı normal .kendi dar çevrelerinden yaşam tarzını eleştirenler empati yeteneği zayıf anlayışsız onyargili insanlar.mevlana'nin bir sözü var "bir lafa bakarim laf mı diye bir söyleyene bakarım adam mı diye" kimi ciddiye alacağını dikkatli seçmelisin. Çoğunluk her zaman haklı demek değildir.mantıklı olmayan onyargili insanları görmezden gelmelisin

Dünyanın en büyük sorunu, aptallar özgüven içindeyken akıllı insanların kuşkuyla dolu olmasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…