Çocuk Hastalıkları O minik burun neden tıkanıyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Haklısın canım buyuk oldugu için degılde hasta oldugu ıcın buyuyormus genız etı

Tesekkur ederım sızede cok gecmıs olsun

Inan bende en son dusundum amelıyatı çok doktorada götürdüm agız bırlıgı etmıscesıne amelıyat denılınce artık mecbur kalıyosun

O amelıyattan cıkmalarını beklemek kadar acı veren bişey yok Rabbım korusun kızucuklarımızı
amin canım.
annelik hayatn en güzel ama en zor görevi.
çocuk nefesin, havan, suyun, canın, umutların, hayallerin kısaca yaşama sebebin oluyor.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

şu dorugunanneısnın hesaplamama göre 34 yasında tam 4 tane bebesi var :KK45: yanlısmı anladım
ipekcim biz okula basladık :nazar:

şu dorugunanneısnın hesaplamama göre 34 yasında tam 4 tane bebesi var :KK45: yanlısmı anladım
ipekcim biz okula basladık :nazar:
3 tane bebesi var. Ama kızından biri baya büyükmüş 14 yaşında. Diğeri 5 yaşında en küçük 2 yaşında. 18 yaşında evlenmiş anacım.

Nasıl gidiyor okul? Severek gidiyor mu?

Bizim de ptesi başlayacak:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Abısıyle aynı okulda canım aynı sınıf degıl ama o yuzden

Bıde degısık geldı öğretmen arkadas sonradan ıstemezse bılemeyecegım
Yok yok başından pürüz çıkarmazsa sonradan sorun olmaz.

Demek ki doğuştan sosyal bir yapısı var. Bazı çocuklar hakketen öyle oluyor.

İsmi falan da etkileyebilir bu tür şeyleri, ben çok inanırım isimden etkilenme olayına.

Herhangi bir enfeksiyon gecirdiginde
peki bu orta kulak iltihabının ne belirtileri oldu sende akıntı, ağrı,??
şiddetli griple mi başladı??
zonklama?
çocuk kaç yaşındaydı ve nasıl dile getirdi kendini?[/QUOTE]

Grible başlamis ..yani 3 yaşlarında idi...ağrı yoktu tv sesi açmalar. ..soyledigi mızı anlamamalar (ki biz umursamamis zannediyorduk) tekrar grip olduğunda Dr. Gittik o söyledi ve kbb ye yönlendirdi. Ara ara kulağının agridigini soylerdi bazen de fena tutardı. ....akıntı yoktu zaten akıntı olsa büyük ihtimalle kulak zarı delinmis olabilirdi...ki akıntı olduğu zaman mikrop kapabilecegi dusunuldugunde antibiyotik kullanılması gerekebilir. ..mikrop kapmasi demek daha kötü sonuçlar demek o yüzden bu konuda insanlarin kendi kendine kulaga damlatdiklari damla niyetine var ya hani işte onları sakıncalı görüyorum. .belki iyi gelecek belki disaridan içeri mikrop taşıyacak büyük risk...bize teşhis kulak iltihabıssık oluyordu ancak devamli son raddeye gelmiş kulakta sıvı toplanması vardı. .

çocuklarla uğraşmaktan yazamıyorum iyi mi? Ben kızımda Boğaz oğlum da da Boğazkulak cçok çektim. ..kulak için yapmam gerekenleri artık biliyorum..boğazı da artık kim ne derse desin kan testi yaptırmadan imkanı yok antibiyotik kullanmıyorum kullanmayin da..benim kuzum Boğaz dediler antibiyotik...artik öyle bir hale geldi ki dusunun 10 gun 1 torba ilaç kullanıyordu. .ayda en az 2 kere bu şekilde. ..en son hastalandı gıda Dr. Dedim ben kullanmak istemiyorum..yapmayın xx hanim siz cahil degilsiniz. .Babası gibi mi olsun istiyorsunuz? Dedi (baba tonsilitten ameliyat olmustu) ben de tabii ki hayır dedim..ilaçları aldım eve geldim...düşün düşün kafayı yiyecek ama artık o raddeye gelmişim. .çocukta bağışıklık denen bir şey kalmamış. ..o gün tam 4 Dr. Gittim.hepsi yakın ilaçlar verdi ve aynı şeyi söyledi. .ama artık bir gör ağlıyorum uzuntu den. .çocuğum açıyorum kendime açıyorum. .evde hapis olduk resmen...ben araştır araştır kadir Tuğcu beyefendinin yazılarını okudum..cesaret geldi üstüme zaten bir ona ihtiyacımvvardı. ..direndim korkak korkak ilaçları kullanmadım. Yerine rahatlatacak seyler yaptim...daha once de yaptigim seylerdi...birkaç gün geçti Dr. A gittim devamli gittiğime ne dedi Biliyormusunuz? ben sana demedim mi kullaniilaçları kullanmamazlik yapma bak iyi olmuş. ..ve ben şok tabii...ama ben dedim kullanmadım ki kadının yüzünü ölsem gitsem unutamam herhalde...işte o gün benim doktorlara olan inancımı kaybetmeye başladığım gün oldu..sonrasinda bayagi hasta oldu yalan yok çünkü bağışıklığı ilaçsız atlatmaya basladi..cunku bağışıklık denen birsey kalmamıştı. ..cevremde herkes bana kızdı söylendi. .ama ben daha önce ne çektiğimiz biliyordum..kararliydim. .zoru başardım sonunda ve artık kızım eskiye göre çooook iyi maşallah. .ama tabi bunun için çok dikkatli ve bilgili olmak lazım. ..kadir Tuğcu nun her yazdığını ezberledim neredeyse daha önce yaşayanları neler çektiklerini ve nasıliyi oolduklarını kendi gözüme gördüm inandım korkak korkak ve bizde aralarına katıldık cook şükür. ..artik daha iyiyiz..hasta olmuyor mu oluyor olacakta yeni mikroplarla tanistigi surece ama eskisi gibi değil ve en az ilaçla!!! Allah o beyefendiden razi olsun...ona birsey olursa inanin baska kime guvenirim bilemiyorum..yazdiklarima sabirla cevap verdi ve yonlendirdi..sana birsey soyleyeyim mi bir tek kulak konusunda tereddudum vardi..cunku kbb dr.tanidik idi ve ona guveniyordum..en son artik tamam kesin ameliyat demisti ve son care olarak kadir beyin dediklerini uyguladim..ve iyi oldugunu gordum..yani bu durumda 2 sik var..bu adamin bildiklerini dr.da biliyordu ama ameliyat etmek icin yapmadi yada bilmiyordu ve laboratuvar da dönen işler var...sence hangisi olabilir? Bence 1 ve 2 bağlantılıolabilir cçünkü o da çok eski Dr. Lardan di? Neyse fazla uzatmayım. .

bu soylediklerim de yaz bir kenara unutma...biz çoook çektik. ..yaşayan bilir...en azından ne olur kan testi yaptırmadan kullanmayin şu ilaçları ama onun için kan testinin değerlerinin ve ne zaman neyin yüksek ya da düşük çıkacağını da bilmek lazım. .cunku Afedersiniz ama onun bile kazığı yedik biz başka zamanda..Dedigim kişiyi araştır sabırla soru cevap bölümlerinden kendinize yakın şikayet olanları bir oku ve gör insanları. ..ve anlayacaksınız vücut sisteminin nasıl çalıştığını ve maaleswf diğer sistemleri...ben burada anlatırım ama hem doğru olmaz hem de cook uzun sürer. ..lütfen bakın dediğimi yapın bir anne olarak rica ediyorum sizden...ve ilaçsız çocukların iyileşmedigine inandığımız icin cesaret işi zor cesaret edin ve kararli olun. .Ancak o zaman beni anlayabilirsiniz...Bakın cesaret etmek için önünüzde ben varım örnek. ..beni bu yola iten aslında birde şu vardı çevremde bakıyordum benim gibi ilgili anneler hep Dr. Da...bakıyordum ilgisiz annelerin çocukları 1000 de bir Dr. Da...Çocuk öksürüyor hapsiriyor burun desen aayrı ateşi var bir gor nasil hirilti anneleri geçer geçer bir şey olmaz diye bilinçsizce çocuklarının bağışıklığı kuvvetlwndiriyorlarmis megerse...ben de artık çevremde öyle gorunuyor olabilirim ama dedigim gibi cayır da salmiyorum. .temkinliyim ne zaman ne yapacağımı biliyorum artık durumun ne zaman tehlike arz edebileceğini de...çok şüphe de kalsam güvenilir bir yerde kan testi yaptırıyorum..

Babasının ısmı canım babasıda fazla sosyal hatta bana göre 3 de fazla sosyal

Eşim konuskan güler yüzlü pozıtıf bırı çocuklarda ona benzemıs

Ben soğuk davranırım bıraz

Ama alısıyorum yavas yavas

peki bu orta kulak iltihabının ne belirtileri oldu sende akıntı, ağrı,??
şiddetli griple mi başladı??
zonklama?
çocuk kaç yaşındaydı ve nasıl dile getirdi kendini?

Grible başlamis ..yani 3 yaşlarında idi...ağrı yoktu tv sesi açmalar. ..soyledigi mızı anlamamalar (ki biz umursamamis zannediyorduk) tekrar grip olduğunda Dr. Gittik o söyledi ve kbb ye yönlendirdi. Ara ara kulağının agridigini soylerdi bazen de fena tutardı. ....akıntı yoktu zaten akıntı olsa büyük ihtimalle kulak zarı delinmis olabilirdi...ki akıntı olduğu zaman mikrop kapabilecegi dusunuldugunde antibiyotik kullanılması gerekebilir. ..mikrop kapmasi demek daha kötü sonuçlar demek o yüzden bu konuda insanlarin kendi kendine kulaga damlatdiklari damla niyetine var ya hani işte onları sakıncalı görüyorum. .belki iyi gelecek belki disaridan içeri mikrop taşıyacak büyük risk...bize teşhis kulak iltihabıssık oluyordu ancak devamli son raddeye gelmiş kulakta sıvı toplanması vardı. .

çocuklarla uğraşmaktan yazamıyorum iyi mi? Ben kızımda Boğaz oğlum da da Boğazkulak cçok çektim. ..kulak için yapmam gerekenleri artık biliyorum..boğazı da artık kim ne derse desin kan testi yaptırmadan imkanı yok antibiyotik kullanmıyorum kullanmayin da..benim kuzum Boğaz dediler antibiyotik...artik öyle bir hale geldi ki dusunun 10 gun 1 torba ilaç kullanıyordu. .ayda en az 2 kere bu şekilde. ..en son hastalandı gıda Dr. Dedim ben kullanmak istemiyorum..yapmayın xx hanim siz cahil degilsiniz. .Babası gibi mi olsun istiyorsunuz? Dedi (baba tonsilitten ameliyat olmustu) ben de tabii ki hayır dedim..ilaçları aldım eve geldim...düşün düşün kafayı yiyecek ama artık o raddeye gelmişim. .çocukta bağışıklık denen bir şey kalmamış. ..o gün tam 4 Dr. Gittim.hepsi yakın ilaçlar verdi ve aynı şeyi söyledi. .ama artık bir gör ağlıyorum uzuntu den. .çocuğum açıyorum kendime açıyorum. .evde hapis olduk resmen...ben araştır araştır kadir Tuğcu beyefendinin yazılarını okudum..cesaret geldi üstüme zaten bir ona ihtiyacımvvardı. ..direndim korkak korkak ilaçları kullanmadım. Yerine rahatlatacak seyler yaptim...daha once de yaptigim seylerdi...birkaç gün geçti Dr. A gittim devamli gittiğime ne dedi Biliyormusunuz? ben sana demedim mi kullaniilaçları kullanmamazlik yapma bak iyi olmuş. ..ve ben şok tabii...ama ben dedim kullanmadım ki kadının yüzünü ölsem gitsem unutamam herhalde...işte o gün benim doktorlara olan inancımı kaybetmeye başladığım gün oldu..sonrasinda bayagi hasta oldu yalan yok çünkü bağışıklığı ilaçsız atlatmaya basladi..cunku bağışıklık denen birsey kalmamıştı. ..cevremde herkes bana kızdı söylendi. .ama ben daha önce ne çektiğimiz biliyordum..kararliydim. .zoru başardım sonunda ve artık kızım eskiye göre çooook iyi maşallah. .ama tabi bunun için çok dikkatli ve bilgili olmak lazım. ..kadir Tuğcu nun her yazdığını ezberledim neredeyse daha önce yaşayanları neler çektiklerini ve nasıliyi oolduklarını kendi gözüme gördüm inandım korkak korkak ve bizde aralarına katıldık cook şükür. ..artik daha iyiyiz..hasta olmuyor mu oluyor olacakta yeni mikroplarla tanistigi surece ama eskisi gibi değil ve en az ilaçla!!! Allah o beyefendiden razi olsun...ona birsey olursa inanin baska kime guvenirim bilemiyorum..yazdiklarima sabirla cevap verdi ve yonlendirdi..sana birsey soyleyeyim mi bir tek kulak konusunda tereddudum vardi..cunku kbb dr.tanidik idi ve ona guveniyordum..en son artik tamam kesin ameliyat demisti ve son care olarak kadir beyin dediklerini uyguladim..ve iyi oldugunu gordum..yani bu durumda 2 sik var..bu adamin bildiklerini dr.da biliyordu ama ameliyat etmek icin yapmadi yada bilmiyordu ve laboratuvar da dönen işler var...sence hangisi olabilir? Bence 1 ve 2 bağlantılıolabilir cçünkü o da çok eski Dr. Lardan di? Neyse fazla uzatmayım. .

bu soylediklerim de yaz bir kenara unutma...biz çoook çektik. ..yaşayan bilir...en azından ne olur kan testi yaptırmadan kullanmayin şu ilaçları ama onun için kan testinin değerlerinin ve ne zaman neyin yüksek ya da düşük çıkacağını da bilmek lazım. .cunku Afedersiniz ama onun bile kazığı yedik biz başka zamanda..Dedigim kişiyi araştır sabırla soru cevap bölümlerinden kendinize yakın şikayet olanları bir oku ve gör insanları. ..ve anlayacaksınız vücut sisteminin nasıl çalıştığını ve maaleswf diğer sistemleri...ben burada anlatırım ama hem doğru olmaz hem de cook uzun sürer. ..lütfen bakın dediğimi yapın bir anne olarak rica ediyorum sizden...ve ilaçsız çocukların iyileşmedigine inandığımız icin cesaret işi zor cesaret edin ve kararli olun. .Ancak o zaman beni anlayabilirsiniz...Bakın cesaret etmek için önünüzde ben varım örnek. ..beni bu yola iten aslında birde şu vardı çevremde bakıyordum benim gibi ilgili anneler hep Dr. Da...bakıyordum ilgisiz annelerin çocukları 1000 de bir Dr. Da...Çocuk öksürüyor hapsiriyor burun desen aayrı ateşi var bir gor nasil hirilti anneleri geçer geçer bir şey olmaz diye bilinçsizce çocuklarının bağışıklığı kuvvetlwndiriyorlarmis megerse...ben de artık çevremde öyle gorunuyor olabilirim ama dedigim gibi cayır da salmiyorum. .temkinliyim ne zaman ne yapacağımı biliyorum artık durumun ne zaman tehlike arz edebileceğini de...çok şüphe de kalsam güvenilir bir yerde kan testi yaptırıyorum..[/QUOTE]
sakın bir yere gitme bir şey yazacağım sana.

3 tane bebesi var. Ama kızından biri baya büyükmüş 14 yaşında. Diğeri 5 yaşında en küçük 2 yaşında. 18 yaşında evlenmiş anacım.

Nasıl gidiyor okul? Severek gidiyor mu?

Bizim de ptesi başlayacak:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
valla ipekcan ben izin aldım işte okula baslayabılmek ıcın . ilk tabı bız esımle gıttık okula bırakmaya , bizde bir gerilım fılan aglayacak kesın ben malum pek atıp tutuyorum yok cocugum bana cok duskun vay efendım cok baglı benı cok sever ana bılır elımı ayagımı oper, bız neye ugradıgımızı sasırdık ardına bıle bakmadan oyun odasına girince kameradan seyrettım 10 dakıka kadar 10 dakıkada ıslemler surdu odeme filan. öğretmen bize bence siz evinize gidin dedi napcam ben o kadar hazırlamısım kendimi döne dolana agladım :D eve gittik ilk gün bize cok zor gectı 4 te koptuk okula gıttım etrafında sessızce dolastım 1 saatte zor cıkardık okuldan, 2. gun sende benımle kal dedı evden cıkarken aa sen bana sakamı yapıyorsun anneler okulda durmazkı ama dedım , yine hemen ikna oldu ben bu sefer ayaklarıma dolanacak dedim . ikinci gün vay sen benı boyle bırakırsan dedım eve gıttım kahveye ınsan cagırdım , utu yaptım cıps cola tv takıldım , klaktım banyo oldum , tv karsısına gectım , camasır yerlestırdım , dondum dolastım 5 te esımle almaya gıttık
bla bla
bır annenının okul depresyonunu okuduydunuzda :D

ipek ilk deneyimimi buarada?
öğretim tesvıgıne basvurdunuzmu?

ha bırde ıpek bız saglık raporu ıcın hala kaka tahlılı verecegız de....

Evet canım sız???
ben yenı duydum kahroldum halıyle ben baska bır okula vermek ıstemıstım yarım gunu 700 tl
servısı 200 tl :S
ya pa 'nın okullarından bırı ama cok asırı pahalı gelınce seneye dıye bıraktım
sımdıkı okulumuzda hakketten ıyı guzel ancak ben suanda uzatılmıs sure 8 ıle 18 eylul arasında ona basvuracagım pazartesı cıkarsa eger cok mutlu olucam gercekten ama okuldan alıp dıger yere vermek ıstemıyorum bu sene olan oldu basladı cunku ama duymuş olsaydım hersey farklı olurdu

Bırak canım sigarayı, bırakmaya çalış. Hiç yararı yok ki.

Tabi demesi kolay bunun da..

Öğretmenlerin çoğu içiyor hele eskiden bizim zamanımızda sigara yasağının olmadığı dönemde öğretmenler odası duman altı olurdu. Sis bombası patlatılmış gibi.:KK45:
ayyyy eveeet :KK48: içmeyenlere ne büyük haksızlıktı, ben az içiyorum aslında ya yazın iki günde 1 yada 2 tane, okul zamanında günde 4-5 tane... aslında onu da içmeme gerek de işte :KK14:

sen tam benim aradığım insansın. yani ilaçsız tedavileri denemiş birisin.
ben de doktorlara olan tüm inancımı kaybettim.
Sapasağlam babamı anjiyo yaparken böbreklerini etkiledir.

Apar topar diyalizlik oldu babam..diyalizden kurtarma çabaları için kemoterapide kullanılan ilaçları verdiler. Hani biz de prof değiliz ya güvendik teslim olduk. O kadar ağır ilaçlarmış ki babamın bağışıklığı dayanmadı çöktü. Bu da akciğer mantarına çevirdi. İlaç ilacı çekti ne yaptılar bilemiyorum artık babam 1 haftada vefat etti.

Bu noktada ben zaten ilacı sevmeyen biri olarak hastane ve doktor kombinasyonuna karşı inanılmaz soğudum. Daha önceki tecrübelerimiz de var tabi..

Daha sonra amcamın torunu kızımla aynı yaşta soğuk algınlığı için verilen antibiyotik kulaklarını etkilemiş aynen hava/sıvı dolması ya da buna benzer bir dizi sorunla uğraştılar.

Ben bu kış ilaç olayına ne de hastane olayına bulaşmadan 1 tane kelebeğimi nasıl hafif dereceli olarak hastalıktan kurtarırım diye açtım konuyu.

Yine elbet hasta olacak ama dediğin şekilde ilerlememesi bizim amacımız.

Şu noktada Allah daha fazla dert vermesin sana diyorum ve bildiklerini bizimle paylaşır mısın?

Çoğaltalım ve uygulayalım. Kadir Tuğcu'yu yazdım şimdi ilk fırsatta bakacağım. Ama neler yaptın çocuğun için ilaçsız.

İnan altın kıymetinde tavsiyelerin.

ben yenı duydum kahroldum halıyle ben baska bır okula vermek ıstemıstım yarım gunu 700 tl
servısı 200 tl :S
ya pa 'nın okullarından bırı ama cok asırı pahalı gelınce seneye dıye bıraktım
sımdıkı okulumuzda hakketten ıyı guzel ancak ben suanda uzatılmıs sure 8 ıle 18 eylul arasında ona basvuracagım pazartesı cıkarsa eger cok mutlu olucam gercekten ama okuldan alıp dıger yere vermek ıstemıyorum bu sene olan oldu basladı cunku ama duymuş olsaydım hersey farklı olurdu
Özelden yazdım canım ama gelmedı sanırım:((

valla ipekcan ben izin aldım işte okula baslayabılmek ıcın . ilk tabı bız esımle gıttık okula bırakmaya , bizde bir gerilım fılan aglayacak kesın ben malum pek atıp tutuyorum yok cocugum bana cok duskun vay efendım cok baglı benı cok sever ana bılır elımı ayagımı oper, bız neye ugradıgımızı sasırdık ardına bıle bakmadan oyun odasına girince kameradan seyrettım 10 dakıka kadar 10 dakıkada ıslemler surdu odeme filan. öğretmen bize bence siz evinize gidin dedi napcam ben o kadar hazırlamısım kendimi döne dolana agladım :D eve gittik ilk gün bize cok zor gectı 4 te koptuk okula gıttım etrafında sessızce dolastım 1 saatte zor cıkardık okuldan, 2. gun sende benımle kal dedı evden cıkarken aa sen bana sakamı yapıyorsun anneler okulda durmazkı ama dedım , yine hemen ikna oldu ben bu sefer ayaklarıma dolanacak dedim . ikinci gün vay sen benı boyle bırakırsan dedım eve gıttım kahveye ınsan cagırdım , utu yaptım cıps cola tv takıldım , klaktım banyo oldum , tv karsısına gectım , camasır yerlestırdım , dondum dolastım 5 te esımle almaya gıttık
bla bla
bır annenının okul depresyonunu okuduydunuzda :D
Ahh cute ne kadar şanslısın.

Geçen sene okul açılmadan benim kızım çok hevesliydi.

Bir sürü şey aldık birlikte..

İlk gün ağladı.

İnşallah bu sene senin oğluşun gibi olur.

Back
X