ocak 2012 yılı anneleri burdayız...

ben 12 +2 canım ama daha 11 de erken oluyoo 12 veya 13 haftalarda yapılabiliyo ama bizimki dün gittim 3 hafta sonra gel dedi bana ben yaptırmıycam zatenn

yok canım almadım ben daha hiç birşey cinsiyette belli olmayınca ama inan bende yeni duydum :)

ikili test sonuç çok şükür iyi bir ay sonra kontrole çağırdı cinsiyetini de o zman öğreneceğiz artık:))
sağlıklı olsunda hiiçç merak etmiyorum.usg resminden sevip duruyorum bebişimi:))

olmaz ama yaptırman lazım

Selam arkadaşlar bende ocak annesi olacağım Allahım kısmet ederse. Şu anda 13. haftadayız.Biz iki taneyiz ama....Ense kalınlığı için 11+2 de gittik bebeklerin ölçümü yapıldı. Allaha şükür normal çıktı sonuçlarımız.. İnşallah herkesinki normal çıkar. Hayırlısıyla Sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza alırız.Allah yardımcımız olsun..
Birde benim ayaklarım şişmeye başladıı . Sizdede oluyormu bana cevap yazınnnn....

evet cnm bende de var şişme ve yanma ilk gebeliğimde yoktu hatta doğumdan sonra olmuştu ondada ama bu kez gebe olduğumu öğrendiğimden beri var yanma ve şişme hataa sızlıyo

Son düzenleme:

canım senin çoğul gebelik ya ondandır belki bende şişme vs herhangi bi sorun yok sadece belimin kuyruk sokumundaki kemiği ağrıyor

bende bunu yeni duymuştum ve çok hoşuma gitmişti ,kızımda hiç duymamışım ama bu hamileliğimde sevdiğim bi arkadaşım yeni haberi duyunca baktım hemen bize geldi elinde bi poşet ,bebeğe atlet ve külot :) dedim bu ne :) dedi bebişe hediye ,donansın diye ilk duyunca hemen alınır dedi,aaa dedim ne hoş bişey ,sonra kızımda kardeşine hemen patik, çorap hediye almış ananesi ile , ona da çok sevindiydim,teyzem de hemen beyaz bi yelek hediye etmişti,,aaa dedim bu çocuk çok şanslı olacak

kocaeli gebze.. 12 haftamızdayızz ...ama daha bi doktora temel almadık bi türlü şimdi bi daha kontrolede memlekette olunca ordada bi doktora gidicez bakalım inşlhh dönünce oğlumun doğum yaptığım yere gitcem zaten burda gittiklerimdden bişi anlamıyorum sinir oluyorummm aklıma geldikçe doktorlarr

evet ayaklarım şişiyor benim de..

Birkaç haftadır yoktum, girip okuma fırsatım da olmadı yazılanları.. bu arada ikili test galiba onu yaptırdım. sonuçlar çıktı ama henüz doktora ulaşıp yorumlatamadım. konuyla ilgili tecrübelerimi aktarayım:

Benim SAT 18 nisan...

Eğer doktorunuz bu ölçümler için idrara sıkışık gelin dediyse ve doktorunuz çok meşgul olup da randevu saatiniz geciktiyse, bu durumda da siz çok sıkıştıysanız tutmayın. çünkü çok sıkışık olmak da USG de istenilen bişey değilmiş.. ikinci bir nokta USG ye aç gitmeyin, ben öğleden sonra 1 gibi yemek yemiştim ve randevum 5te idi.. aç hissetmiyordum kendimi ama, bebek usg de hiç kıpırdamıyordu... gidip çikolata falan yedim ve yarım saat sonra kıpır kıpırdı :) bu da demek oluyor ki sık sık birşeyler yemek lazım!

Biraz kilo aldığımı hissediyorum karnım büyüdü sanki... ayaklarım da şişiyor ama bütün gün sandalyed eo turuyorum ondan da olabilir..

Benden havadis bu kadar.. Ha son duruma göre muhtemel doğum günü 19 ocak :=)

bu hafta yaşadıklarımı bende paylaşayım,11+5 deyiz,2 gün önce doktorumuza gittik,doktor ikili test istemediğini o sadece 4 lü tsest istediğini söyledi,benimde bu ay son türkiyeden gidiyoruz bunu paylaşınca ikili yapalım gitmeden bi herşeyine bakalım orda nasıl doktora denk gelirdin bilemeyiz dedi adamcağım çok detaylı inceledi,ense kalınlığı normal çıktı kan sonucu haftaya çarşamba çıkacak,parmaklarına kadar tek tek saydı,dolaşım sistemi,göbek kordonu işlevini yapıyordu büyük ihtimalle normal bi çocuğa benziyor dedi için rahat olsun korkma endişelenme dedi,ciinsiyetini merak ettim erken ama kız olabilir dei 2 hafta sonra gelebilirsen net bişey söylerim dedi:)
sonra idrarımı yaparken tuhaf hissediyorum şişkinlik oluyo rengi bi tuhaf oluyodu bi tahlill istedim yaptı,,,çok fena çıktı zaten ben 1 yıldır sürekli idrar yolları enfksiyonundan şikayetçiydim,2 antibiyotik verdi onları kullanıyorum isimleri sefpotec 200 mg ve piyeloseptyl 50 mg verdi,umarım bu son kullandığım ilaç olur ve bir daha olmaz bu enfeksiyon,haftaya gel idrar kültürü yapalım bu neden bu kadar sık oluyor araştıralım dedi,inşallah haftaya gidebilirm,bu arada demir ilacı ve folik asit kullanıyorum çok ilaç içiyorum

ben de 15 gün önce idrar yolu enfenksiyonu geçirdim ALFASİLİN verdi doktor geçti... guatr için kullandığım PROPYCİL devamlı..bu hafta vitaminde verdi adı FERREVİT PRONATAL bunu kullanırken acaba folik aside devam etcekmiyim doktor bişide demedii sizin vitaminin adı nee ben atmadım bi kaç gündür folik asitt napayımm

Son düzenleme:

canım banada doktor ferrevit verdi.3. ayın bitsin folik asiti bırak ferreviti kullan dedi.ben şimdi günde 1 tane onu içiyorum.bugün tam 14.haftam bitti.2 haftadır sadece ferrevit kullanıyorum.bu arada 2 gün sonra kontrolüm var.inş bebişin cinsiyeti belli olur

saol canım içimi rahatlattın folik asit kullanmıyodum doktor o ilacı vereliden beri bende yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum vitamini...bende memlekkete ollcam bakalım o zaman öğrenirim artık cinsiyetini rabbim hayırlısıyla sağlıcakla versin inşlhh ...ikili yaptrdınmı?

evet yaptırdım canım.doktor sonuçlar çıkar çıkmaz getir dedi fakat gittiğimizde hastaneye doktor yoktu gösteremedim.2 gün sonra kontrolümde göstericem.inşallah bi problem çıkmaz.sen yaptırdın mı?

ben yaptrımadım henüz geçen hafta gitmiştim 3 hafta sonra dedi bana doktor kafam karıştı bilmiyorm

canım bana da dr ferrevit pronatal verdi, ayrıca demir ilacı verdi bunun içinde de 0,35mg folikasit varmış ilacın adı MALTOFER FOL, bu ikisni kullanıyorum şu anda biri tok diğeri aç karnına...ense kalınlığı ölçümü normal dedi ben ikili test yaptırmadım dr sen bilirsin dedi öyle diyince yaptırmadım ben de ... ağustosın başında kontrole gidecez yine bakalım hayırlısı inşallah.. bu arada cinsiyet için erkek olabilir dedi ama kızlar şaşırtabilir dedi dr.... bakalım bizde gelişmeler böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…