ocak 2012 yılı anneleri burdayız...

olmadı sabahları kuru erik ile kuru kayısı yedikten sonra ılık su iç hatta içebilirsen üstüne 1 bardak süt

ben badem yağını kıllana yapıyor diye biliyorum. geçen hafta aktardan kayısı, susam ve buğday yağı aldım karıştırım günde 1 kez kalça göbek ve göğsüme sürüyorum ablamda böyle kullandı ve hiç çatlağı yok umarım benimde olmaz

slm . bende bebeğimin erkek oldugunu hissetmiştim en başından beri. hatta rüyalarımda bıle görüyodum hep. bende ınanıyorum annenın bebeğinin cinsiyetini hissettiğine.

kızlar sanırım bende tutmadı ben yıllardır erkek bebek görürdüm rüyalarımda, arkdaşım annem rüyaya istihareye yattıklkarında bile erkek gördüler , ben hep erkek hisettim eşimde öyle bu arada tüm gidişat da erkek gibi gitti ancak:))) kız ım olcakmış ama ilk zman erkek demişlerdi:))

eveeeeeeeettttttttt büyük gün geldi doktorumuza gittik ama a a a a göstermedi bir türlü cinsietini doktor kız benzetti ama kesin emin olamadı çünkü sımsıkı kapamış bacakları kerata

çok şükür sağlığı yerinde 2 li testim iyi olduğundan 3 lüye gerek görmedi 7-8 gün geriden geliyo şimdilik sorun yo 168gr olmuş (boyunu unuttum heycandan )ama farkın açılmaması koşuluyla

kabızlık için önce doğal lifli gıdalar ye olmadı duphalac önerdi

doğuma kadar kan ilacına devam(ferrum fort)

baş ağrım için çok sık olmamakla birlikte minoset önerdi

böbreklerimde büyyüme var demişti devlet hastanesinde çok şükür böbreklerde normal

daha ne isteyim allahtan demi

yalnız çalışırken çok zor oluyomuş hamilelik bugün 21:00 de evdeydim çok yorgun oluyorum yaa

herkese iyi geceler bebişleriyle tatlı rüyalarrrr

bende kakao ve badem yağını karıştırdım kullanıyorum doktorada sordum, ama kokusu biraz ağır geliyo bazende bebe vazelini kullanıyorum. ama çok düzenli kullanamıyorum ne yazıkki.:96:
bu arada bence zamanında başlamışsın erkenden tedbir almakta fayda var hergün sürebiliyormusun?

Herkese merhaba,
daha yeni katildim siteye, ben de ocak annesi olacagim insallah :)
Finlandiya'da yasiyorum, daha bu sabah doktora gittim, 17+2 su an ve her sey normal cok sukur.. ilk defa bebegimin kalp sesini dinledim, 140 atiyormus :)
burada standart olarak 2 kere sokuyorlar ultrasona, 2.ye 20. haftada girecegim o yuzden hala bilmiyorum cinsiyetini, ümidim kiz olmasi..
hamileligin basindan beri devamli bi bulantim olmadi ama sadece ac kalinca cikardigim oluyor hala.. bu aralar da bazen basim agriyor.
yuzustu yatmayi seviyorum ama sanirim benim de yan yatmaya dikkat etmem gerekecek artik, sirt ustu yatinca da bazen sanci girebiliyor..
birbirinize verdiginiz destek cok guzel gercekten, cok mutluyum katildigim icin, gurbet ellerde aklima bir sey geldikce danisabilecegim birileri var artik :)

Kızlar ben 16+3 ama hiç kilo almadım hamile kalmadan öncede 58-59 geliyordum şimdide aynı acaba bişe olurmu

Hoşgeldin.
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

Ben de almadim henuz, hatta 2. ayda 1 kilo vermistim... yeme duzeninle alakasi olabilir ya da bulantin cok oluyosa, cok cikariyosan o da etkiliyomus..
ben hamileligim basladigindan beri eskisi kadar cok yiyemedigim icin gunde 6-8 ogun kucuk porsiyonlar alabiliyorum. bu da kilo almami engelliyo ve okudugum kadariyla saglikli beslenmenin de bu sekilde olmasi gerekiyomus. insallah hamilelik bitince midemin bu aliskanligi gecmez de boyle saglikli beslenebilirim :)
annem ve bilumum yasli yakinlarim "5. aydan itibaren baslarsin kilo almaya o zaman, bekle de gor" diyolar.. gorcez bakalim..
konusu acilmisken soyliyim, bizim klasik "sen 2 can tasiyosun, 2 katini yemelisin" mantigi da cok yanlis. bebegin gunluk ihtiyaci 300-400 kilokalori bir sey, o da bizim 3 ogunluk duzenimize gore ufak 1 ogun fazla yemek yememiz anlamina geliyor..
sonuc olarak :) : daha 4.ay bitiyor, kafana takma bence...

bende 58 dim 59 görünüyorum 16.hafta oldu,bende çok merak ediyorum acaba bebek iyi midir

Yakın bir geçmişe kadar doktorlar anne adaylarının kilolarını belli sınırlar içinde tutmaya çalışmışlardır. Gebeliğin seyrinde anne adaylarının kilo artışları sıkı bir şekilde incelenmiş ve "aşırı" kilo alanlara düşük kalori diyeti uygulanmıştır. Bu devrelerde gebelerin tüm gebelik dönemleri boyunca 7-8 kilo almaları durumunda daha kolay doğum yapacaklarına ve doğum sonrası kilolarını daha kolay atacaklarına inanılmıştır. Bu görüş günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Ön planda olan alınan kilonun miktarı değil, bebeğin gelişimi, anne adayının tansiyonunun normal sınırlarda seyretmesi ve idrarda albumin çıkışı olmamasıdır.

çok güzel yazmışlar

ınsaalah cnmbuda ılgınc bı karısım:44:

yok cnm ya bende hergun suremıyorum ama yarından sonra surcem kesın sabah aksam

kızlar fiziksel olarak değişimleriniz oldu mu?mesela benim gögüslerim inanılmaz karardı ve büyüdü de,göbeğin aşağısında ki koyu renk bi çizgi var ya o da baya belirgin hale gelmiş,sizde de oluştu mu,bir de dün gece bel ağrısından rahat uyuyamadım sızlıyor sanki,

bu tip degişimler normal ben de 2 gündür bel ve gobegmde sanki agırlık var hissi yaşıyorum sanki biri bastırıyor galiba gobek iyice buyumeye basladı. zaten artık hamile olduum gayet belli. 20. haftadayım 5 kilo aldım aslında oldukca sorunsuz bir hamilelik geciriyorum umarım boyle devam eder. küçük bir kızım olucak:)

bende 58 dim 59 görünüyorum 16.hafta oldu,bende çok merak ediyorum acaba bebek iyi midir

bende doktora ilk 8. haftada gittim 62 idim bugünde gittim yine 62 ama doktor bebeğiniz ok toplu dedi ve benim daha bariz bi göbeğim bile yok kilo almadığımı söyledim onunla alkası yok bebeği beslemişsin dedi çok sevindim ama meyve filan çok yiyorum galiba tombiş bi oğluşum olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…