ocak 2012 yılı anneleri burdayız...

Arkadaşlar meraba
benim doğumumda kısmetse 31 oacak olarak görünüyo.
Uyku düzenimde problem yok sık sık idrara kalkmamam dışında..bebeğimde iyi görünüyo daha cinsiyetini öğrenemedik cumartesi 3 lü testi yaptırdıktan sonra öğreniriz dedi doktor..ben hem 2 li testi yaptırdım gayet iyi çıktı sonuç buna rağmen garanti olsun diye doktorum 3 lü testi de yaptırıcaz dedi.
asıl sormak istediğim kızlar akşam çok sancım oldu ilk defa kasıklarda değil ama..anlamadım neden olduğunu 2 saat çok feci ağrım oldu eşimde bend eçok korktuk bişi olacak diye..bugün araştırmalarım sonucu gaz sancısı olabileceğini anladım..ama hayatımda böyle ağrı çekmemiştim.gaz sancısı ve kabızlık öleceğimi sandım o derece..
bugün eşim doktora sorduğunda farklı ne yemiş diye sormuş bende dün ilk defa taze nane yedim meğer o yapmış...aman kızlar dikkat edin taze nane yemeyin sonu felaket oluyor hepinizi burdan uyarayım dedim tecrübe etmiş biri olarak.
şimdi bu sorunu aşmaya çalışıyorum doktora da sorucam.siz de böyle ağrılar yaşıyomusunuz???normal mi ??

bende dün 4 lü test yaptırdım, doktor istedi ikili iyiydi, teyit etmiş oluruz dedi...ama çok korkuyorum...galiba çogunlukla riskli çıkıyormuş 3lü ve 4lü testler... boşuna stres yasamak da istemiyorum :=((

bende dün 4 lü test yaptırdım, doktor istedi ikili iyiydi, teyit etmiş oluruz dedi...ama çok korkuyorum...galiba çogunlukla riskli çıkıyormuş 3lü ve 4lü testler... boşuna stres yasamak da istemiyorum :=((

canım 4 lü testin sonucu kaç günde çıkıyor? birde bende yarın gideceğim 16.haftadayım yapar mı acaba 4lü yada 3lü?

merhabalar doktordan gelıyorum ve ıkı tane fıstıgım olcanı ogrendım Alllahın ıznıylehersey yolundaymıs sımdılık bı problem yok sukurılk yuzlerı donuktu nazlı kızlarımın sonradan lafımı dınledıler ve donduler3lu ıcın kan verdım yaptırmıcaktım ama doktor gereklı dedı bakalım hayırlısı artık.

slm arkadaşlar kilolar ne durumda bizim dun kontolumuz vardı 2 kilo almışım şok oldum ben almadım zannediyodum bide edepsiz oğlumuzu gördük bacaklarını hiç kapatmıyo maşallah :)

canım 4 lü testin sonucu kaç günde çıkıyor? birde bende yarın gideceğim 16.haftadayım yapar mı acaba 4lü yada 3lü?

ben 18. haftamdayım, 4lüyü yaptırdım. doktor artık 3lünün yerini 4lü aldı dedi. ama heryerde yapılmıyor galiba...ben özel bi kliniğe gittim bu hafta orda yapıldı. bi haftada sonuç belli olur dedi

slm benim doktorum 2 li de sorun çıkmayınca 3lü yada dörtlü yaptırmıyoruz dedi ama bakıyorumda yaptıranlarda olmuş kafam karıştı

canım benim dr da istemedi.2 li iyiyse 3lüye gerek yok dedi.cumartesi de ayrıntılı ultrasona gönderdi iyi çok şükür.takılma bence.

ayrıntılı ultrasonda neye bakıyolar kızlar? ne işe yarıyor?

Detaylı ultrasonografide nelere bakılır?
1) Kafatası Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.
2) Beyin Kafa içi oluşumlar olan serebral ventiküller, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventirküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.
3) Yüz Bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir. Bu lensin opak olmaması doğumsal bir katarakt olmadığını gösterir.
4) Boyun Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genital hastalıklar açısından ipucu verebilir.
5) Omurga Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.
6) Kalp Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir
7) Göğüs Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.
8) Karın Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.
9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır.
bunlara bakılıyor canım bunu netten alıntı yaptım ama.

Selam tarihi aynı görünce dayanamadım yazdım :) eğer tam zamanında doğarsa bebişlerimiz aynı gün doğacak 31 Ocak benim meleğiminde doğum tarihi, sağlıkla alırız inşallah kucağımıza sevgiler...

cumartesi günü 20 haftalık oluyoruz ve ben de ayrıntılıya gireceğim..kızımı uzun uzun görürüm inşallah.oğlumun yüzünü ayrıntılıda çok net görmüştük bakalım bu sefer nasıl olacak

bende 9 eylülde ayrıntılıya gircem ayy nasıl kime benziyo sağlıklıdır inşallah diye meraklaırım çoğlaıdkça çoğlaıyor:)

kızlar iki gündür cildim çok kuru dökülüyor yüzümde ki deri,bol su tüketiyorum ama anlamadım sizde de var mı böyle bir sorun,bu arada 3 lü testin sonucunu aldım iyi dedi doktor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…