ocak 2012 yılı anneleri burdayız...

Benimde dogum nasipse ocak 12 bende 26 haftalığım en son kontrolümde bebeğimin kilosu 860 gr (22 haftalıktım kontrolde) herşey normal ve güzel gidiyor dedi doktor allah nasip ederse kızım olucak adınıda cansu düşünüyoruz :) allah hepimizin yardımcısı olsun hanımlar ...

Kislar masallah sizlere de bebislerinizede
Yanliz biz birax kucuguz sanirim 22.haftada biri 485 biri 450gramdi????????

ama zayif olanlar fazla kilo aliyorlar genelde ama yine de oyle fazla kilolu gibi gorunmuyorlar bu degisiyo sanirim bunyeye gore bende geceleri acikiyorum 2 gundur yatmadan biseyler atistiriyorum sonrada midemde yanma oluyor gec saatte yiyince ne yapicam bilmiyorum,bu ates basmasi icin ne yapabiliriz ki cok kotu bisey

ankarada eyüp ekici var o çok iyi

yalniz degilsiniz kizlar benim oglusum da oyle babasi 4 de geliuo 4 den yatana kadar bir tepinmez mi cocuk tepinmiyo babamiz bi turlu yakalayamiyo:))

Ben sırf babası da oğluyla duygusal bağ geliştirsin diye akşamları elime çikolatamı alıp eşimin başını karnıma yaslıyorum. Eşim oğlumuzun hareket yoğunluğunu gün be gün takip edebiliyor :)

sorma aynı dert 2 haftadır bendede var senın kacıncı haftan bılmıorum ama

ben 26. haftamdayım benimde bi kaç haftadır oluyo sırt ağrım.özellikle fazla ayakta durunca ya da bulaşık yıkarken falan.. bi tane tencereyi yıkamak işkenceye dönüşüyo malesef. daha da önümde epey zaman var inşallah daha artmaz bu ağrılar doktor kalsiyum ve magnezyum desteği verdi bu durumu söyleyince onları kullanıyorum

İns dogumdan sonra gecer ;/

aynen benim bebişim de öyle, babası geldi mi durup dinliyor çok zor yakaladı babası hareketlerini... uzun süre eli karnımda bekledik falan...:)

bana da az kan gidiyor demişti, çok üzülmüştüm. ama kendi doktorum 'o durum 10 hamileden 4-5 inde olabiliyor, korkma dedi'... sen de telaş yapma, o ölçümler çok değişke nolabiliyor... mesela 2 gün ara ile bebeğime 1000 gram ve 780 gram dediler... o yüzden hiç takmıyorum ben ölçümleri...

Yeşim, bi kere her doktor farklı birşey söylüyor... benim doktorum da hiçbir zaman uçağa binmeme ya da marmara bölgesi dışına çıkmama izin vermedi... hamileliğimde problem olduğunda falan değil, hiçbi hastasına izin vermiyor sanırım... kendi yaklaşımı o şekilde... beslenme konusunda beyaz ekmek, kızartma vb. dışarda yenen hazır yiyeceklerden kaçınmamı söyledi... ancak haftada 1 kere dışarda yiyebilirsin kebap vb. dedi... daha çok tencere yemeği önerdi... hamileliğimin 22. falan haftasında kontrole gittiğimde çok kilo almışım o yüzden diyetisyene yönlendirdi... iki haftada 5 kilo almıştım ve hiç normal değildi... diyesiyene gittim ve son 1 ayda hiç kilo almadım, en son ptesi günü gittim hiç kilo almadığım içni aferin dedi bana :) ama aldığım o 5 kilonun çoğu ödemden kaynaklanıyordu zaten 3 kilosunu 2 günde geri verdim... tuzu kestim, sadece ekmekten ve çok az kullandığım salçadan tuz alıyordum. bu diyet listeleri kişiye özel olmasına rağmen aşağı yukarı tüm hamilelere aynı şeyler öneriliyor. isteyen olursa örnek diyetimi gönderebilirim. Keten tohumu, maydonoz, adaçayı gibi bazı şeyler yasak, erke n doğuma sebep olabiliyormuş..şeker çikolata unlu mamüller bana da yasaktı, sadece meyve var listede, kuruyemiş, yumurta et süt yoğurt, salata vb şeyler yenilmesi zaten her gebe için öneriliyor. ctesi günü de doğum kursuna gittim, aynı diyetisyen verdiği kursta aynı şeyleri söyledi...
egzersizle ilgili konularda da bol bo lyürüyüş yapmamı önerdi, ama yorulmadan...
ben hamileliğimin 26. haftasındayım ve toplamda 6 kilo aldım bugüne kadar...
haftaya diyetisyene yeniden gittiğimde duruma göre yeni bi diyet listesi verecek, o şekilde almam gereken kadar kilo alarak tamamlıcam...

umarım sorularına yanıt olmuştur... yani doktorun söylediklerini kafana takma kimi doktor çok rahat oluyor, kimisi daha pimpirikli olup bazı şeyleri yapma diyebiliyor.. bu senin hamileliğinde sorun olduğu anlamına da gelmez, zaten ciddi bi sorun olsa emin ol hiçbi doktor, 'aman hastam üzülmesin' deyip de saklamıyor, açık açık söylüyorlar...

Son düzenleme:
kızlarrr sonunda öğrendim cinsiyetimizi erkekmiş yarında şeker yüklemesi yapılcak bebeğin gelişimi çok iyimiş maşlhh 1 kilo 80 grammış yavrum buda abisine çekmiş sanırım

iyi akşamlar

ben geçtiğimiz cumartesi yaptırdım şeker yüklemesini Allah'a şükür bir sorun çıkmadı.yalnız kafam karıştı şimdi benim bebeğim 570 gram çok mu küçük?
25 . haftaya girdik.siz kaç haftalıksınız?

canım merhaba bende seker yüklememi yaptırdım temiz cıktı cok şükür 23+3 te 640 gr dı yavrum her bebek aynı olacak diye bişi yok bende bazen cokmu acaba diyorum ama olabiliyomuş farklar kafanı takma....

canım merhaba bende seker yüklememi yaptırdım temiz cıktı cok şükür 23+3 te 640 gr dı yavrum her bebek aynı olacak diye bişi yok bende bazen cokmu acaba diyorum ama olabiliyomuş farklar kafanı takma....

degisiyo canim benim ki de kucuk buradaki verilenlerle kiyaslarsak ama doktor herseyi normal dedi.23.haftada 500 gr.boyu da 25 cm di.zaten artik cok hizli bir sekilde buyuyecek sen yarayisli gidalar ye bebegin icin o gayet saglikli gelisimini surdurecektir.uzulme.

benim bebek de 25+2 günlük kilosu üçdör t gün önce 826 10 gün onden gid,yormuş cok mu iri acaba bilgisi olan var mı bana fazla gibi geldi .....

canım inşallah dediğin gibidir düzelir ama ben şuan 25+5 ve bebeğimin ağırlığıda 550gr çok zayıf yaa

kizlar hamilelikte kullanilan antibiyotikler bebegin dislerinin sari cikmasina neden oluyormus ben hamilelgin baslarin bir kutu antibiyotik ictim simdi de midemde enfeksiyon cikti iki gundur cok fenayim ilaclar arasinda yine antibiyotik var ne yapacagimi sasirdim mideme kramp girip duruyo sik sik ve cok kotu canim yaniyo! ikinci bir problemimde bel agrilarim ne yapiyorsunuz bunun gecmesi icin cok fena dun agri kesici serum taktilar biraz iyi geldi gece yine cok fenaydi 1 tane agri kesici ilac aldim

kızlar ben de şu anda 26 haftadayım en son 2 hafta önce dr 'a gittim ksıa bilgi veriyorum:
64 kilo ile gebe kaldım şu anda 68'im
bebeğin kilosu 700gram'dı
boyu benim hesaplamama göre 31cm'di
( soran olursa hespalama yönetimini söyleyebilrim yanlız , 24.hftadan sonra hespalanabilyor bu şekilde)
şeker yüklemesi de normal çıktı sadece kansızlık sınırda çıktığı için ferro sanol 'u akşam yatmadna evvel kullanıyorum( kg almamak için)
bir dahaki kontrolum bayramdan sonra
ankara da bilgi hastanesine gidiyorum pınar hn ve çook memnunum...
herkese sağlıklı bebekler dilerim

slm kızlar aranızda alışverişe başlayan varmı acaba ne zaman almak gerekiyo ben almamıştım hişbişey ama bu hafta mothercare deki zıbınlara dayanamım 2 takım aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…