umarım sonuçlarımız iyi çıkar...
ben bi aydır beklıyorum kontrolubakalım buyumusmu kılosu artmısmı en son bıraz zayıftı ınsallah normal cıkar herseyı hem sevınıyorum gorecegım dıye ama bıtaraftanda hep stres ters bısey cıkarmı dıye
ben bi aydır beklıyorum kontrolubakalım buyumusmu kılosu artmısmı en son bıraz zayıftı ınsallah normal cıkar herseyı hem sevınıyorum gorecegım dıye ama bıtaraftanda hep stres ters bısey cıkarmı dıye
Ahhh direnc resmen hissediyorum 1 haftadir cok mutluyum rabbime sukurler olsun binlerce kez...nazayse, bebiş hareketlenmeye başlamış sanırım?? bol bol tekmelen inşallah :)))
Cnm ben besik ve oda takimi almayi dusunuyorum park yataklara hic mi hic isinamaim ya. Hem o da masraf snra oda apican park yaagi nereye koycan dimi besik kuuk hic olmazsa:)konuştuğum herkes park yatak tavsiye ediyor, ama benim aklım beşiklerde :44: nasıl karar vericem bilmiyorum.
beşik-dolap-şifonyer takımlar çok hoşuma gidiyor. park yatak alırsak oda takımını nasıl tamamlıycaz??
:)))))))))) cnmcım utangaçsın ölemi öleyse anlatıyım sana doğuma giderkenki serüveni...önce doğumun geldiğinde hastaneye gidiyosun önce soyun diyolar komple doğum odasında sonra lağman yapıyolar.üstüne önlüğü giydiriyolar.sonra sancı odasına alınıyosun belli müddet hemşire 5 dak.da bi geliyo alttan bi parmak atıyo açılıp açılmadığına bakıyo.yada kaç santim açıldı diye.sonra sedyeye alınıyosun ameliyathaneye götürülüyosun orda üstünü komple soyuyolar içeridede nerden baksan 5 6 kişi var ve sen çırılçıplaksın.içerisi buz gibi.sonra örtü geriyolar suratına altına bişeyler sürüyolar narkozu veriyolar(bn sezaryen olmuştum ondan) sonra hiçbişey hatırlamıyosun...odaya çıkarılıyosun bebeği en son sen görüyosun...ağrılar açlık kum torbası baygınlık hali vssss.ayrıca ne ne giyinmesi boyna altını temizliyolar kanları faln.giyinme ta akşama.sondada takılıyo tabii.şimdilik bu kadr anlatmam doğrumuydu bilemiyorum ama oldu bi kere kızmayın sakın anlatmasaydın keşke diye :)
Bence moralini bozma sadece cok kalorili yerine besleyici seylere yonel bebse bisy olmaz da snra verirken zorlanabilz:)kızlar moralım bozuk benım.cok fazla yemedıgım halde 9-9,5 kılo falan aldım sımdıye kadar.daha doguma 15 hafta var.kılo alımım hızlandı.son 1 ayda 4 kılo aldım neden boyle oldugunu anlamıyorum.en sonkı kontrolde 1 hafta ondeydı gelısımıımız.acaba ondan mı boyledır?cocuga zarar vermesınden korkuom hızlı kılo alımımın(((((
Ben normal doğum yapmak istiyorum... Acısına da dayanabileceğimi düşünüyorum. Bebeğimi ilk ben göreyim ve doğumdan sonra bebekle ilgilenebileyim. Sonradan acı çekmektense doğumda acı çekip sonra bebeğimle keyif yapmayı tercih ediyorum :))
Arkadaşlar,
doğuma ve kiloya bu kadar takılmayın bence. Allah inş. doğurtsun. Benim şu anda moralim çook bozuk mesela. Dün dra gittik özel bi dr. Bi sürü şeye baktı ve maalesef benim rahim ağzım kısalmış. 30 mm olması gerekirken 15 mm ye düşmüş. Sonuç bugünden sonra ebvden hiç çıkmayacağım ve hiç iş yapmayacağım. Bu arada evde de yalnız olmak yok. Ve maalesef benim ailem vefat ettiği için ve yaşadığım yerde kimsem olmadığı için dünden beri ağlıyorum. Ve bu benim 4. gebeliğim. Hepsi abort. Şimdi ki çok sağlıklı ama şimdi de erken doğum tehlikesi altındayız umuyoruz ki 30 haftayı görelim..
Bu şartlar altında, oda, çatlak,kilo, sezaryan, doğum, korku hepsi boş geliyor insana, umarım hiç bişi olmadan doğururum. Ne var 10 dakika acı çeksem ya da her tarafım batsa. Birileri beni dağılmış görse. Umarım bebeğim doğar ve bende hayatımda hiç görünmediğim kadar kötü gözükürüm. Sonuçta hastaneden çıkınca tüm kuaförler ve güzellik salonları benim değil mi?? Ne var sanki şişsem. Güzellik yarışmasına mı katılıcam sanki?? Hem tüm o kainat güzelleri bile aynı yollardan geçiyor, onlarda o yatakta çirkin ve dağılmış oluyor.
Sonuç: böyle saçma şeyler için kendinizi üzmeyin bence, tadını çıkarın her halinizin. Hamile kadın hep güzel ve masum sonucta. Hem cennetin kapıları da annelere açık, güzellere değil
Şimdi, bugün herkes aynaya bakıp şişmiş halinin, bebeğinin ve sağlığının tadını çıkarsın.. Mutsuzluk değil mutluluk esas!!
Hayatı kendinize de eşinizede çevrenize de zehir etmeyin. Her şeyin iyisini hayırlısını versin Tanrım..
Sevgiler ve Mutluluklar.. :)))
bu soruyu bende merak ettim. aylık kontrolde dr.şikayetin var mı diye soruyor. yok diyorum ultrasonda bebeğe bakıyor o kadar.
bu tip ölçümler belli haftalardan sonra mı yapılıyor acaba?
Cnm 24 dolunca yapiliyo seker yuklemesi bnm de 2 hftam varkızlar önümüzdeki ayın başındaki kontrolümde şeker yükleme testi yapılacağını söyledi dr.um.sizede söylendi mi?
Hic bilgim yok cnm ama bnce 1 2 dra daha gozuk icin raht eder...Kızlar Merhaba, dün doktara gittim ve renkli dopler çekildik, bebeğimin sağlıklı olduğunu ve haftasıyla boy kilosunun uyumlu olduğunu söyledi. Ancak muayene sırasında rahime giden sol damarımda çentik gördüğünü ve bu sebeple hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde yüksek tansiyon, şişlik gibi problemler yaşabileceğimi söyledi. Ayrıca bu sorun erken doğum riski de yaratıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
o stres hayatımız boyunca asla bitmeyecek.. annelik böyle işte :))
ilk öğrendiğimiz andan bu yana hep korku yaşıyoruz, bebişler koca adam da olsa onlar için endişelenmeye devam edicez :)))
geçen kontrolde benim oğlanın kilosu da eksikti, yani aynı haftalarda olduğumuz bir arkadaşımın bebeğine göre !!
bir kaç gün düşündüm, sonra takmadım fazla. sağlıklı olsun da gerisi boş.
inşallah canım nasıl ıcecem glıkozu bakalım ac karnına kusmasam ıydır
slm kızlar
bugün benim de şeker yüklemem yapıldı sakın korkmayın hiç korkulacak bi durum yok kızlar sadece tatlı bi su içiyorsunuz ben oturmuş sakin sakin içiyordum
adam geldi öyle değil birden içeceksiniz dedi
ay ne güldüm nerden bileyim ben sölemediler ki verenler
dua edin kızlar salı günü sonuçları alıcaz...
bu arada ürolojiye gittim malum taşlarım için dr hayretler içerisinde kaldı düşürdüm deyince nasıl ya ameliyata alınman gerekiyordu fakat hamilesin diye almadık nasıl yani düştü mü diyor
dedim ewet hemen bakmamız lazım dedi ama idrar yollarım da da iltihap oluşmuş o yüzden idrar tahlili ve kan tahlili de verdim p.tesi sonuçlar çıkacak ama idrraın kültürü de lazım olduğundan 1gün geç oluyormuş hepsini alıcam ultrasona da salı giricem inşaAllah herşey yolunda gider dua edin kızlar
bu arad dün ultrason da bebişimi de gördüm
oğluşumuz büyümüz teyzeleri =)
1hafta önde gidiyoruz 767 gr mız
dr a dedim boyu kg nasıl dedi önemli olan haftasıyla uyumlu olması yoksa kg ve boyu az da olsa problem olmuyormuş kızlar boşuna stres yapmayın kendinize
slm kızlar
bugün benim de şeker yüklemem yapıldı sakın korkmayın hiç korkulacak bi durum yok kızlar sadece tatlı bi su içiyorsunuz ben oturmuş sakin sakin içiyordum
adam geldi öyle değil birden içeceksiniz dedi
ay ne güldüm nerden bileyim ben sölemediler ki verenler
dua edin kızlar salı günü sonuçları alıcaz...
bu arada ürolojiye gittim malum taşlarım için dr hayretler içerisinde kaldı düşürdüm deyince nasıl ya ameliyata alınman gerekiyordu fakat hamilesin diye almadık nasıl yani düştü mü diyor
dedim ewet hemen bakmamız lazım dedi ama idrar yollarım da da iltihap oluşmuş o yüzden idrar tahlili ve kan tahlili de verdim p.tesi sonuçlar çıkacak ama idrraın kültürü de lazım olduğundan 1gün geç oluyormuş hepsini alıcam ultrasona da salı giricem inşaAllah herşey yolunda gider dua edin kızlar
bu arad dün ultrason da bebişimi de gördüm
oğluşumuz büyümüz teyzeleri =)
1hafta önde gidiyoruz 767 gr mız
dr a dedim boyu kg nasıl dedi önemli olan haftasıyla uyumlu olması yoksa kg ve boyu az da olsa problem olmuyormuş kızlar boşuna stres yapmayın kendinize
Şeker yüklemesi nedir?ne işe yarıyormuş? bana yapmadılar neden ki?:44:
Şeker yüklemesi nedir?ne işe yarıyormuş? bana yapmadılar neden ki?:44:
bende aynı şeyi düşünüyorum yollarda zaten aç yola çıkınca midesi bulanıyor insanın birde şekerli su ööö :)
umarım herşey yolunda gider iyi sonuçlar alırsın cnm ...
şeker yüklemesi hamilelikte mutlaka yapılması gereken bir test canım.şeker hastalığı oluşmuş mu var mı diye yapılan bir test ve eğer yapılmazsa hem anne hemde bebek için kötü sonuçlar doğuruyor.benimde daha yapılmadı önümüzdeki ayın başında gidicem o zaman yapılıcak.sanırım seninde o zaman yapılır.ama bunu sana dr.unun en son gittiğin kontrolde söylemesi gerekirdi.
ben gecen ay kontrole gittim canım doktoruma detaylı ultrason yaptırdım bu haftaıcı onu goturcem belkı bu sefer söyler.. benım hic haberım yoktu duymamıstımda.. sayenizde haberim oldu bilgilendırme ıcınde tesekkur ediyorum doktor söylemezse ben hatırlatıyım bakalım
arkadaşlar herkese güzel bir hafta diliyorum..
kalça kemikleri ağrıyan var mı? ben 2 gündür çok huzursuzum yaa..
arkadaşlar herkese güzel bir hafta diliyorum..
kalça kemikleri ağrıyan var mı? ben 2 gündür çok huzursuzum yaa..
selam, bende çok ayakta kalırsam oluyordu.. 1.5 hafta önce olan akıntım sonunda doktorumdan aldığım uyarı sayesinde, hayatımı yavaşlattım.. o zamandan beri sıkıntım olmuyor.. artık bol bol dinlenme, gerek olmadıkça uzatıp bacakları yatmaca, keyif yapmaca zamanları.. hele bir de evdeysen ne güzel olur, zira işyerinde biraz zor oluyor.. :)
dün biraz ayakta kaldım resmen kemiklerimin batmasını hissettim. bugün işteyim, çok ayakta kalmadım ama yine ağrım var:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?