aklıma gelmişken, herhangi bir şikayetin ya da belirtin oldu mu canım, yoksa rutin kontrolde mi çıktı bu durum?
kızlar önümüzdeki ayın başındaki kontrolümde şeker yükleme testi yapılacağını söyledi dr.um.sizede söylendi mi?
kızlar önümüzdeki ayın başındaki kontrolümde şeker yükleme testi yapılacağını söyledi dr.um.sizede söylendi mi?
bu soruyu bende merak ettim. aylık kontrolde dr.şikayetin var mı diye soruyor. yok diyorum ultrasonda bebeğe bakıyor o kadar.
bu tip ölçümler belli haftalardan sonra mı yapılıyor acaba?
cnm çok üzüldüm inan çok geçmişler olsun.o kadar güzel anlatmışsın ki tamamen katılıyorum sana.sonuçta insan neler neler yaşıyor hayatında anlatsam roman olur derler ya benmki o cinsten.bende herşeyin başının sağlık huzur olduğunu öğrendim yaşayarak....yalnız şunuda söylemeden geçmiyim son dönemlerde hamileliklerde düşük,erken doğum vs riskleri arttı.artık herşey hormonlu onlardan mı kaynaklıdır bilinmez.yani hamilelerin 3 te 1 i yaşıyor senin yaşadığın durumu misal benimle birlikte 3 kişi daha biliyorum aynı anda kalan birinin düştü diğer 2 sininde düşük riski olduğu için yatıyorlar.Allahıma binlerce şükür benm şimdilik birşeyim yok.inşallahta olmaz.inşallah seninde hiçbirşey olmadan bebeğini kucağına almayı nasip eder Rabbim.ailenin olmamasıda beni çok üzdü.ama herşey yüce Rabbimden ne yapabiliriz ki?en çok ve kabul olunan dua kula kulun duasıymış.bende sana dua ediyorum RAABİM SAĞLIKLI SIHHATLİ BİR ŞEKİLDE BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH...kendini üzme üzüntü de bizim durumumuzda iyi değil biliyosundur.pozitif ol pozitif düşün tıpkı yazdıkların gibi.
arkadaşım, umarım bebeğin zamanında gelir.o kadar güzel anlatmışsın ki, takıntılarımız boşuna.
ben de bazen yok şiştim, yok çirkin oldum diye nazlanıyorum. ama kasıklarım ağrıdığı zaman aklım başımdan gidiyor. kötü bir şey olacak diye korkuyorum.
bu sürecte yanında kalabilecek bir yardımcı ayarlayabilirmisiniz? yani gün içinde yanında olsun,evi toparlasın, yemeğini yapsın gibi..
çok kolay değil bulmak ama yalnız kalmadığın için eşinin de içi rahat eder.
aklıma gelmişken, herhangi bir şikayetin ya da belirtin oldu mu canım, yoksa rutin kontrolde mi çıktı bu durum?
Bakınıyorum ama onlar bizden daha nazlı malesef. Ecnebide istemiyorum. Türk olsun beni anlasın yalnızlığımda yoldaş da olsun istiyorum ama kısmet.. Bugün akşamüstü biri daha gelecek ya, bakalım.. Ev öenmli değil şimdilik kafamda. bende acil bişi olursa yanımda olsun. Evde şu anda biri var ama saatsel sorun yaşıyoruz çocukları yüzünden. geç gelip çok erken gidiyor.
Şişlik ve kilolar için dünyaca ünlü manken ve sanatçıların resimlerini tavsiye ediyorum.. Çok başarılılarBen onlara bakıp oohhh çekiyorum.. :))) Hem hamilelik bi kadının en güzel olabildiği zaman..
Umarım az şiş ve kilolu bi hamileliğin olsun ama önce çooook sağlıklı ol. Kilolar 2 ayda gider sıkı bi çalışmayla. zaten ufaklıklar da var o antremanlara bol bol destek olacak
Sanırım en önemli gizli bulguları, adet ağrısına benzeyen ama bazen ayakta duramayacak kadar çok ve şiddetli olan bel ağrıları ve ayrıca karnınıza sanki üsten biri bastıroyprmuş ya da 5 kg. ağırlık koymuşcasına yoğun baskı.. Rutin kontrol alttan yapılmadığı için malesef tam belli olmuyor. Benim şikayetlerim sonucunda bakıldı. Ama gerçekten ağrıdan bahsediyorum. Öyle normal ağrılar değil doğumdan kaynaklanan. Ayrıca bi gitiiğinde drunun bakmasının da bi sakıncası yok. Sonuçta için rahatlasın diye bakıversin. Bişey var mı acabadan daha iyi olan şey, Bişey yok olsa gerekÖlçüm haftasını tam emin olamamakla beraber hamileliğin başından itibaren yapabiliyorlar sanırım. Sonuçta taa 2. aylarından itibaren bu sebeple yatan insanlar var.
Sağlıklı hayırlı mutlu hamilelik ve doğumlar olsun.
ben pazartesi kontrole gıdıcem bı ay sonra geldıgınde seker yuklemesı yapalım demıstı ,bakalım yaptıracagım
Kızlar Merhaba, dün doktara gittim ve renkli dopler çekildik, bebeğimin sağlıklı olduğunu ve haftasıyla boy kilosunun uyumlu olduğunu söyledi. Ancak muayene sırasında rahime giden sol damarımda çentik gördüğünü ve bu sebeple hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde yüksek tansiyon, şişlik gibi problemler yaşabileceğimi söyledi. Ayrıca bu sorun erken doğum riski de yaratıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Merhabalar,
Bu konuda bazı bilgilerim var ama en güzel bilgiyi drun verir. Ancak böyle durumlarda bebeğin daha az gelişmesi söz konusu olabilir. Ama sonuçta 23 hflık bir bebekte drun herhangi bir sorun görmemiş. Yani seninki güzel büyüyyor. Eğer erken doğum gibi bir ihtimal varsa, o zmn şu anda bende aynı durumda olduyğumdan, çalışıyorsan (özellikle ağır ise) bence mümkünse işi bırak ki ebnim drum bunu baya bi önceden yaptırdı. Ayrıca DİNLEN ama gerçekten. Mesela dün dr bana bulaşık makineisni dahi boşaltmayacaksın dedi. Pasif ev hanımı ol. Hiiiiçççç üzülme, bi kere ağlamak istiyosan ağla, dök içini ama hergün değil. Rahat ol. Bebeğin sen varsan var unutma. Yaşam kaynağı sensin onun. Hiiiiç kafanı takma birşeye. Bir daha ki kontrolde herşey daha netleşecek. Ancak kafana takılan herşey için drunu ara ve gerekirse git. Bazen dr.lar bazı şeyleri hafife alabilir sen izin verme. Sonuçta sen bebek istiyorsun ve elinden geleni yapıp canını kanını kullanıyorsun. Dr buna saygı duymak zorunda. İstersen de tatmin olmadıysan da bu konuda çok iyi dr.lar var, birisine git. Rahatla, netleştir.
Umarım her ikimizde gününde doğum yaparız.Yavrularımızı alırız kucağımıza. Lütfen kendini yorma,kimseye de izin verme)))
tabii ki söyledi.. hatta yapıldı bile.. umarım, sonuçların iyi çıkar. sevgilerle :)
ben pazartesi kontrole gıdıcem bı ay sonra geldıgınde seker yuklemesı yapalım demıstı ,bakalım yaptıracagım
Kızlar Merhaba, dün doktara gittim ve renkli dopler çekildik, bebeğimin sağlıklı olduğunu ve haftasıyla boy kilosunun uyumlu olduğunu söyledi. Ancak muayene sırasında rahime giden sol damarımda çentik gördüğünü ve bu sebeple hamileliğimin ilerleyen dönemlerinde yüksek tansiyon, şişlik gibi problemler yaşabileceğimi söyledi. Ayrıca bu sorun erken doğum riski de yaratıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
çok geçmiş olsun arkadaşım umarım herşey yolunda gider...
duygucum bebişini görmeye 3 gün kalmış, ne güzel
benim koskoca 2 haftam var. özledim oğlumu. her gidişinde büyüdüğünü görmek çok mutlu ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?