canım umarım çok ağrın olmaz..
ben vaselin kakao yağlı krem kullanıyorum. şimdilik çatlak görünmüyor ama son ayda çatlarız gibi geliyor. göbek o kadar büyüyecek ve bebek aşağıya doğru inecek, baskıyı düşünebiliyormusun
Ben normal doğum yapmak istiyorum... Acısına da dayanabileceğimi düşünüyorum. Bebeğimi ilk ben göreyim ve doğumdan sonra bebekle ilgilenebileyim. Sonradan acı çekmektense doğumda acı çekip sonra bebeğimle keyif yapmayı tercih ediyorum :))
kızlar moralım bozuk benım.cok fazla yemedıgım halde 9-9,5 kılo falan aldım sımdıye kadar.daha doguma 15 hafta var.kılo alımım hızlandı.son 1 ayda 4 kılo aldım neden boyle oldugunu anlamıyorum.en sonkı kontrolde 1 hafta ondeydı gelısımıımız.acaba ondan mı boyledır?cocuga zarar vermesınden korkuom hızlı kılo alımımın(((((
Ben normal doğum yapmak istiyorum... Acısına da dayanabileceğimi düşünüyorum. Bebeğimi ilk ben göreyim ve doğumdan sonra bebekle ilgilenebileyim. Sonradan acı çekmektense doğumda acı çekip sonra bebeğimle keyif yapmayı tercih ediyorum :))
ben de hayırlısıyla normal doğum istiyorum, kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim göreyim istiyorum ama bakalım bünyelerimiz de müsaade edecek mi :)
kızlar moralım bozuk benım.cok fazla yemedıgım halde 9-9,5 kılo falan aldım sımdıye kadar.daha doguma 15 hafta var.kılo alımım hızlandı.son 1 ayda 4 kılo aldım neden boyle oldugunu anlamıyorum.en sonkı kontrolde 1 hafta ondeydı gelısımıımız.acaba ondan mı boyledır?cocuga zarar vermesınden korkuom hızlı kılo alımımın(((((
arkadaşım, ben de zengin değilim :)) bizim eşyaları babaanne alacak, bebek arabasını da anneanne alacak. odanın perdesini ve halısını da görümcemle kendi kardeşime paylaştırmayı düşünüyorumsaolsunlar biz pek masraf yapmayacağız.
diyorum ki, hazır çok heveslilerken büyüyen yataklı takım mı aldırsam??2-3 sene sonra bi daha masraf olmazböyle yaparsam bir de yatak odama minik beşik lazım olacak. bebeği odasında yalnız bırakamam ki..
hahahhazaten istemem diyenden korkacaksın alış veriş için dolu dolu 3 ayımız var kızlar.. iyice araştıralım.
canım bende buyuyen yataklardan alacaktım ama dıyolarkı buyuyunce begenmeye bılır bebıskahramanlı yataklardan ıster felan :) oyuzden vazgectım ben sadece karyola almayı dusunuyorum bıde yatak odama kucuk bı besık ,şimdilik fikrim bu tabı hergun degısıyo tecrubelılerle konustukca fıkırler degısıyo
valla canım eskiden bizim fikrimiz olmuyodu bu konularda, şimdi ki bebişler, çocuklar pek bilmiş... aldık yatağını yat uyu dimi :))
ııı ııhhh illa onlar beyenecekler :))
benimde hergün fikrim değişiyo..bakalım ne zaman netleşecek.ben de geçenlerde çilek satan bir mağazanın önünden geçtim, ama içeri girip bakmadım.
bizim arkadaşların kızı var 4yaşında. yaz başında ona çok güzel bir ayakkabı aldık, hanımefendi giymedi. neymiş efendim sadece kendi seçip beyendiklerini giyermişbizimkiler böyle olmasa keşke...
canım benim kuzenin kızı var daha 3 yaşında her sabah kendı begendıgını secıp gıyıyo tabı dolabı bastan aşağı karıstırıyo , kız dolap duzeltmekten canı cıkıyo ama dınlemıyo kı :)
ben ilk defa doğum yapıcam ama çok yakın arkadaşımın doğumunda bulundum. sezeryan sonrası odaya geldiğinde ki hali korkunçtu.ağrıdan inliyordu bebeği falan gözü görmedi valla. 1-2 saat sonra gözünü açabildi.o yüzdeeeennnn çok da plan yapmamak lazım sanırım :))
ben eşime doğum öncesi epeyce nutuk vericem. odaya geldiğimde üstümü başımı o toplasın, kendi annemi dahi o halde istemem.
doğumdan ameliyat önlüğü ile geliniyo, o haldeyken kayınvalide falan görmesin aman çok utanırım. mümkünse eşim herkesi odadan çıkartıp beni giydirsin :26::26:
çok utangacım bu konularda, kimseleri istemem yanıma vallaaa
kızlar hiç kasmayın kendinizi bunca yıl bunca zaman bunca insan nasıl yaptı sizlerde yapacaksınız inş.hayırlısıyla ben tekrar söylüyorum belki anlatmamam gerekirdi ama birşeyleri bilipte gitmek herzaman bilmeyip gitmekten daha iyidir.ben tir tir titrediğimi hatırlıyorum hem soğuktan hem utanmaktan .ama oldu bitti işte hemde 2.kez yaşıcam ben.şöle düşünün bide bütün bu 9 ayın ve o doğumun bize ömrümüze katacağı güzelliği düşünün bunlar fasafiso gelir.
Arkadaşlar,
doğuma ve kiloya bu kadar takılmayın bence. Allah inş. doğurtsun. Benim şu anda moralim çook bozuk mesela. Dün dra gittik özel bi dr. Bi sürü şeye baktı ve maalesef benim rahim ağzım kısalmış. 30 mm olması gerekirken 15 mm ye düşmüş. Sonuç bugünden sonra ebvden hiç çıkmayacağım ve hiç iş yapmayacağım. Bu arada evde de yalnız olmak yok. Ve maalesef benim ailem vefat ettiği için ve yaşadığım yerde kimsem olmadığı için dünden beri ağlıyorum. Ve bu benim 4. gebeliğim. Hepsi abort. Şimdi ki çok sağlıklı ama şimdi de erken doğum tehlikesi altındayız umuyoruz ki 30 haftayı görelim..
Bu şartlar altında, oda, çatlak,kilo, sezaryan, doğum, korku hepsi boş geliyor insana, umarım hiç bişi olmadan doğururum. Ne var 10 dakika acı çeksem ya da her tarafım batsa. Birileri beni dağılmış görse. Umarım bebeğim doğar ve bende hayatımda hiç görünmediğim kadar kötü gözükürüm. Sonuçta hastaneden çıkınca tüm kuaförler ve güzellik salonları benim değil mi?? Ne var sanki şişsem. Güzellik yarışmasına mı katılıcam sanki?? Hem tüm o kainat güzelleri bile aynı yollardan geçiyor, onlarda o yatakta çirkin ve dağılmış oluyor.
Sonuç: böyle saçma şeyler için kendinizi üzmeyin bence, tadını çıkarın her halinizin. Hamile kadın hep güzel ve masum sonucta. Hem cennetin kapıları da annelere açık, güzellere değil
Şimdi, bugün herkes aynaya bakıp şişmiş halinin, bebeğinin ve sağlığının tadını çıkarsın.. Mutsuzluk değil mutluluk esas!!
Hayatı kendinize de eşinizede çevrenize de zehir etmeyin. Her şeyin iyisini hayırlısını versin Tanrım..
Sevgiler ve Mutluluklar.. :)))
Arkadaşlar,
doğuma ve kiloya bu kadar takılmayın bence. Allah inş. doğurtsun. Benim şu anda moralim çook bozuk mesela. Dün dra gittik özel bi dr. Bi sürü şeye baktı ve maalesef benim rahim ağzım kısalmış. 30 mm olması gerekirken 15 mm ye düşmüş. Sonuç bugünden sonra ebvden hiç çıkmayacağım ve hiç iş yapmayacağım. Bu arada evde de yalnız olmak yok. Ve maalesef benim ailem vefat ettiği için ve yaşadığım yerde kimsem olmadığı için dünden beri ağlıyorum. Ve bu benim 4. gebeliğim. Hepsi abort. Şimdi ki çok sağlıklı ama şimdi de erken doğum tehlikesi altındayız umuyoruz ki 30 haftayı görelim..
Bu şartlar altında, oda, çatlak,kilo, sezaryan, doğum, korku hepsi boş geliyor insana, umarım hiç bişi olmadan doğururum. Ne var 10 dakika acı çeksem ya da her tarafım batsa. Birileri beni dağılmış görse. Umarım bebeğim doğar ve bende hayatımda hiç görünmediğim kadar kötü gözükürüm. Sonuçta hastaneden çıkınca tüm kuaförler ve güzellik salonları benim değil mi?? Ne var sanki şişsem. Güzellik yarışmasına mı katılıcam sanki?? Hem tüm o kainat güzelleri bile aynı yollardan geçiyor, onlarda o yatakta çirkin ve dağılmış oluyor.
Sonuç: böyle saçma şeyler için kendinizi üzmeyin bence, tadını çıkarın her halinizin. Hamile kadın hep güzel ve masum sonucta. Hem cennetin kapıları da annelere açık, güzellere değil
Şimdi, bugün herkes aynaya bakıp şişmiş halinin, bebeğinin ve sağlığının tadını çıkarsın.. Mutsuzluk değil mutluluk esas!!
Hayatı kendinize de eşinizede çevrenize de zehir etmeyin. Her şeyin iyisini hayırlısını versin Tanrım..
Arkadaşlar,
Arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?