Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .

sağol canım, inşaallah olmaz.
epeyce vaselin kullanan var galiba herkes onu tavsiye ediyo. Ben hızlı da kilo aldım ilk 5 ay 2 kilo bu geçtiğimiz ay 4 kilo tabi onca bulantıdan sonra yemenin nasıl bir nimet olduğunu bir kez daha anladım :)) ne diyelim hayırlısı artık.

Yalnız nurcanburak arkadaşımızın son mesajından sonra herkes doğurmaktan vazgeçti Ben doğurmuş olan tanıdığım herkese soruyorum nasıl oluyo diye, en ince ayrıntıya kadar anlattırıyorum. Geçen hafta da kuzenim sezaryenle doğum yaptı, başıma gelecekleri uygulamalı olarak güzelcene öğrendim. Önümüzdeki ay da diğer kuzenim normal doğum yapcak nasipse onu da görücem inşaallah :))
Ama herkesin doğum serüveni farklı, "doğururken ölücem sandım"dan tutun da "hiç ağrım olmadı bebek ağlamasa doğduğunu bile anlamayacaktım" diyene kadar hepsini duydum ben. O yüzden hiiiiç kasmayalım kendimizi zaten doğumda yaşayıp görcez inşaallah, şimdiden derdine düşüp de bebişlerimizi de üzmeyelim.

karışmış ortalık, tamam etkilenmedim desem yalan olur, ama nurcanburak'a güveniyorum, herkes nasıl yaptıysa diyor, çıktık bi kez bu yola, üstesinden geliriz inş..:)) sevgilerimle, iyi akşamlar..

kızlar moralım bozuk benım.cok fazla yemedıgım halde 9-9,5 kılo falan aldım sımdıye kadar.daha doguma 15 hafta var.kılo alımım hızlandı.son 1 ayda 4 kılo aldım neden boyle oldugunu anlamıyorum.en sonkı kontrolde 1 hafta ondeydı gelısımıımız.acaba ondan mı boyledır?cocuga zarar vermesınden korkuom hızlı kılo alımımın(((((

Ben normal doğum yapmak istiyorum... Acısına da dayanabileceğimi düşünüyorum. Bebeğimi ilk ben göreyim ve doğumdan sonra bebekle ilgilenebileyim. Sonradan acı çekmektense doğumda acı çekip sonra bebeğimle keyif yapmayı tercih ediyorum :))

ben de hayırlısıyla normal doğum istiyorum, kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim göreyim istiyorum ama bakalım bünyelerimiz de müsaade edecek mi :)

cnm kilonun bebeğe hiçbir zararı yok.ben ilk gebeliğimde her ay kilo aldım toplamında 20 kg...düşünebiliyomusun?ama şimdiki 2.gebeliğimde tam tersi 6.ayımdayım daha sadece 4 kilo aldım.buna çok seviniyorum.he birde beyaz ekmek hamile kaldığımdan beri yemiyorum bununda etkisi vardır diye düşünüyorum.

dilerim gönlünüzce olsun ...

ben de hayırlısıyla normal doğum istiyorum, kimseye muhtaç olmadan her işimi kendim göreyim istiyorum ama bakalım bünyelerimiz de müsaade edecek mi :)

sizinde dilerim gönlünüzce olsun...

merhaba,
bende son 1 ayda 3 kilo aldım. bi anda şiştim resmen. bebeğe zararı olmaz da bize olur, yani doğum şeklimizi etkileyebilir.
bel ağrılarımızı arttırabilir vs.
kafaya taksak da bi şekilde kilo alıyoruz.umarım doğum sonrası çabuk veririz.ben ne kadar dikkat etmeye çalışsamda acıkınca gözüm hiç bir şeyi görmüyor....

canım bende buyuyen yataklardan alacaktım ama dıyolarkı buyuyunce begenmeye bılır bebıs kahramanlı yataklardan ıster felan :) oyuzden vazgectım ben sadece karyola almayı dusunuyorum bıde yatak odama kucuk bı besık ,şimdilik fikrim bu tabı hergun degısıyo tecrubelılerle konustukca fıkırler degısıyo

valla canım eskiden bizim fikrimiz olmuyodu bu konularda, şimdi ki bebişler, çocuklar pek bilmiş... aldık yatağını yat uyu dimi :))

ııı ııhhh illa onlar beyenecekler :))

benimde hergün fikrim değişiyo..bakalım ne zaman netleşecek.ben de geçenlerde çilek satan bir mağazanın önünden geçtim, ama içeri girip bakmadım.

bizim arkadaşların kızı var 4yaşında. yaz başında ona çok güzel bir ayakkabı aldık, hanımefendi giymedi. neymiş efendim sadece kendi seçip beyendiklerini giyermiş bizimkiler böyle olmasa keşke...

canım benim kuzenin kızı var daha 3 yaşında her sabah kendı begendıgını secıp gıyıyo tabı dolabı bastan aşağı karıstırıyo , kız dolap duzeltmekten canı cıkıyo ama dınlemıyo kı :)

kendi istediklerini, seçimlerini minicikken kabul ettiriyorlar. aferin miniklere :81: :81:

aynen canım ya ama kayınvalidemler illa gircez derler bilirim ne yapcaz bilmiyorum =40::44:

aynen canım bende böyle düşünüyorum inşaAllah düşündüğümüz gibi olur
hakkımızda hayrlısı olsun ama en sağlıklısı da bu zaten

Arkadaşlar,
doğuma ve kiloya bu kadar takılmayın bence. Allah inş. doğurtsun. Benim şu anda moralim çook bozuk mesela. Dün dra gittik özel bi dr. Bi sürü şeye baktı ve maalesef benim rahim ağzım kısalmış. 30 mm olması gerekirken 15 mm ye düşmüş. Sonuç bugünden sonra ebvden hiç çıkmayacağım ve hiç iş yapmayacağım. Bu arada evde de yalnız olmak yok. Ve maalesef benim ailem vefat ettiği için ve yaşadığım yerde kimsem olmadığı için dünden beri ağlıyorum. Ve bu benim 4. gebeliğim. Hepsi abort. Şimdi ki çok sağlıklı ama şimdi de erken doğum tehlikesi altındayız umuyoruz ki 30 haftayı görelim..
Bu şartlar altında, oda, çatlak,kilo, sezaryan, doğum, korku hepsi boş geliyor insana, umarım hiç bişi olmadan doğururum. Ne var 10 dakika acı çeksem ya da her tarafım batsa. Birileri beni dağılmış görse. Umarım bebeğim doğar ve bende hayatımda hiç görünmediğim kadar kötü gözükürüm. Sonuçta hastaneden çıkınca tüm kuaförler ve güzellik salonları benim değil mi?? Ne var sanki şişsem. Güzellik yarışmasına mı katılıcam sanki?? Hem tüm o kainat güzelleri bile aynı yollardan geçiyor, onlarda o yatakta çirkin ve dağılmış oluyor.
Sonuç: böyle saçma şeyler için kendinizi üzmeyin bence, tadını çıkarın her halinizin. Hamile kadın hep güzel ve masum sonucta. Hem cennetin kapıları da annelere açık, güzellere değil
Şimdi, bugün herkes aynaya bakıp şişmiş halinin, bebeğinin ve sağlığının tadını çıkarsın.. Mutsuzluk değil mutluluk esas!!
Hayatı kendinize de eşinizede çevrenize de zehir etmeyin. Her şeyin iyisini hayırlısını versin Tanrım..

Sevgiler ve Mutluluklar.. :)))

Tüm konuyu özetlemişsin, aslında hepimizin temelde hissettikleri hep aynı, bu süreç içinde ufak tefek hepimiz yaşadığımız sorunlar karşısında aynı cümleyi kuruyoruz, "sağlıkla kucağımıza alalım da, gerisi boş" hakikaten de öyle, bu aynı ağır bir grip geçirirken, nasıl ki ağrımızın sızımızın olmadığı zamanlara özenip, ahh diyoruz sağlık ne kadar önemliymiş.. şimdi ise olayın içinde bir can daha var, tabi ki sorumluluğumuz fazla artık, ama söylensek de bazen naz yapsak da, yalnız kaldığımızda bizi nasıl bir sorumluluğun beklediğini düşünüyoruzdur.. zaten bu 9 aylık süreç de buna bir hazırlık değil mi? her şey o kadar mükemmel bir düzende ki, bize sabretmeyi, az çok zorluğu, sıkıntıyı yaşatıyor ki hazır olalım diye..
Senin sıkıntına gelince arkadaşım, öncelikle çok geçmiş olsun.. inanıyorum ki her şey yolunda gidicek, sen dikkatli ol, dediğin gibi üstesinden gelemeyeceğimiz zorluklar değil bunlar.. yatıver 3 ay nolcak di mi..:) inş. sonrasında bol bol ayakta kalıcaz zaten.. ağlamışsın içimde hissettim inan, ama bizde burdan destek oluruz sana, yalnız bırakmayız seni.. ne hissediyorsan yaz bize olur mu?gerisini sen zaten çözmüşsün, söylediklerine aynen katılıyorum..önemli olan ne kilolar ne güzellik.. hayırlısıysa, Allah hepimize bu yolu tamamlamayı nasip etsin..sevgilerimle güzel anne.. :)

aklıma gelmişken, herhangi bir şikayetin ya da belirtin oldu mu canım, yoksa rutin kontrolde mi çıktı bu durum?

arkadaşım, umarım bebeğin zamanında gelir.o kadar güzel anlatmışsın ki, takıntılarımız boşuna.
ben de bazen yok şiştim, yok çirkin oldum diye nazlanıyorum. ama kasıklarım ağrıdığı zaman aklım başımdan gidiyor. kötü bir şey olacak diye korkuyorum.
bu sürecte yanında kalabilecek bir yardımcı ayarlayabilirmisiniz? yani gün içinde yanında olsun,evi toparlasın, yemeğini yapsın gibi..
çok kolay değil bulmak ama yalnız kalmadığın için eşinin de içi rahat eder.

cnm çok üzüldüm inan çok geçmişler olsun.o kadar güzel anlatmışsın ki tamamen katılıyorum sana.sonuçta insan neler neler yaşıyor hayatında anlatsam roman olur derler ya benmki o cinsten.bende herşeyin başının sağlık huzur olduğunu öğrendim yaşayarak....yalnız şunuda söylemeden geçmiyim son dönemlerde hamileliklerde düşük,erken doğum vs riskleri arttı.artık herşey hormonlu onlardan mı kaynaklıdır bilinmez.yani hamilelerin 3 te 1 i yaşıyor senin yaşadığın durumu misal benimle birlikte 3 kişi daha biliyorum aynı anda kalan birinin düştü diğer 2 sininde düşük riski olduğu için yatıyorlar.Allahıma binlerce şükür benm şimdilik birşeyim yok.inşallahta olmaz.inşallah seninde hiçbirşey olmadan bebeğini kucağına almayı nasip eder Rabbim.ailenin olmamasıda beni çok üzdü.ama herşey yüce Rabbimden ne yapabiliriz ki?en çok ve kabul olunan dua kula kulun duasıymış.bende sana dua ediyorum RAABİM SAĞLIKLI SIHHATLİ BİR ŞEKİLDE BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH... kendini üzme üzüntü de bizim durumumuzda iyi değil biliyosundur.pozitif ol pozitif düşün tıpkı yazdıkların gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…