Ocak ayında da çalışacağım diyenler

elmacığım seni daha önce tebrik etmiştim haberi verdiğin gün ama arada kaynadı gitti belki de cevap vermişsindir ben görmemişimdir çünkü sürekli bakmıyorum tekrardan tebrik ediyorum inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın yavrunu. kan testi yaptırmamıştın dün bugün ne yaptın bilmiyorum çok geçmişi okumadım. ama şöyle söyleyeyim kanda değerin 1500 üstü olunca doktora karından bakılan usg ile keseyi görebiliyor bu da adet geçince 6. güne filan denk geliyor yani 5. gebelik haftanı doldurunca keseyi görebilir doktor

canom hani sen korunuyordun nasıl hamile kaldın kııız kaçamak mı oldu yoksa ayy inşallahhayırlı olacaksa hamilesindir yaa çok güzel olur bu haber

canım geri çekilme yöntemiyle olmuştu ne bilirdim tutacagını

canım geri çekilme yöntemiyle olmuştu ne bilirdim tutacagını

ay biz de öyle korunuyoruz ben prezervatif sevmiyorum :94: kız öyle gebe kalınırsa vay anasını o zaman bu kadar tam gününü tutturalım diye uğraştıklarımız yalan oluyor o zaman abow süpermiş o zaman:81: hamile kalmak isteyenler için tabiki ama korunduğumuz zamanda biz öyle korunuyorduk o zaman o yöntem riskli oluyor:44: eğer hamile kaldıysan ve hayırlı olacaksa süper olur bu sefer Allah inşallah yavrunuzu size bağışlar inşallah

Son düzenleme:
Hareketli Sperm Organel Morfolojisi Değerlendirilmesi(MSOME= Motile Sperm Organelle Morphology Examination)
MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği, hareketli spermlerin 6000-8050 kat büyütebilen donanımlı mikroskoplar ile yapılan sperm morfoloji analizidir.

Sperm morfolojisinin değerlendirilmesi erkek üreme potansiyelinin ve tedavi stratejisinin belirlenmesinde önemli rol oynar. Bugüne kadar yapılan birçok bilimsel çalışmalar ile sperm morfolojisinin döllenme, embriyo gelişimi ve gebelik sonuçları üzerinde önemli etkisinin olduğu gösterilmiştir. Erkek infertilitesinin teşhisindeki ilk aşama semen parametrelerinin (spermiogram) değerlendirilmesidir. Spermiogram sonucuna göre normal sperm oranı düşük olan vakalarda, şiddetli erkek faktörü nedenli infertilite durumlarında spermler MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği ile değerlendirilir.Aynı zamanda tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve açıklanamayan infertilitede spermiograma ek olarak erkek spermi MSOME tekniğiyle incelenir.

Sperm majör anomalilerinin yanında spermin başı içerisindeki anomalili yapıları ve vakuolleri (sıvı dolu kesecikler), MSOME tekniğin ile ayırt etmek mümkündür. Sperm başı içerisindeki genetik materyali içeren çekirdek kısmında bulunan vakuoller DNA yapısında hasar bulunabileceği konusunda ipucu vermektedir. Yapılan araştırmalarda vakoul içeren spermlerde vakuol içermeyenlere nazaran DNA hasarı oranının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Sperm DNA yapısındaki hasarlar, döllenme başarısızlığı, embriyo gelişiminin durması, kötü ve/veya yavaş embriyo gelişimine sebep olabilmekte ve dolayısıyla gebelik şansını olumsuz etkilemektedir.

MSOME tekniği ile klasik sperm morfoloji değerlendimesi arasındaki en önemli fark değerlendirilen spermlerin hazırlık yöntemidir. Klasik morfoloji değerlendirmesi için spermlerin tamamı mikroskop lamı üzerinde sabitlenir ve özel boyalarla boyanır. Bu nedenle değerlendirme yapılırken hareketli ve hareketsiz spermler birlikte değerlendirilir. MSOME tekniğinde ise sperm hazırlık yöntemleri sonrasında elde edilen hareketli spermler değerlendirilir. Böylece mikroenjeksiyon için seçilmesi muhtemel spermlerin kaliteleri hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir.

MSOME tekniği ile sperm morfolojisi değerlendirilirken aynı zamanda boyun ve kuyruk yapıları normal olan spermler içerisinde baş yapısı, baş içerisinde vakuol varlığı ve vakuollerin boyutlarına göre 4 aşamalı bir kalite değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirmeye göre normal morfolojiye sahip ve baş içerisinde vakuol bulunmayan spermler 1.kalite olarak tanımlanırken, vakuol sayısı ve boyutunun artışına bağlı olarak sperm kalitesi düşmektedir. Baş yapısı normal olmayan ve vakuol içeren spermler ise 4.kalite olarak tanımlanmaktadır.

adet geçmeden test yapabilenlerin cesareti kutluyorum.3 günüm geçti.hala korkudan test almaya gidemedim

adet geçmeden test yapabilenlerin cesareti kutluyorum.3 günüm geçti.hala korkudan test almaya gidemedim

ya ben çıkmayacak diye önemsemedim sen niye bekliyosun kızzzz günün geçmiş bekleyince de bişey değişmiyor varsa çıkar adetim gelmiyosa belki başka bişi var önlem alırsın

azcık korkutamda yappp

buarada arkdaslar.annem beni rüyasinda görmiş.diyolarmışki ona kızın hamilee hamilee.annem diyo ben rüya görmem görüncede çıkar.artık benimi avutuyo orasını bilmemem

gerçek bişi olmaz dimi beklersem:) valla içime aldım haa.sen hamilemi çıktın yoksaaa

canommmmm beni duyomusun sana bişi sorcam.geçmişi okudum hamileymissin.acaba karnın agrıdımı:? neolur işyş düşün

Canım bende hatırlamıyorum kesin arada kaynamıştır.
Çok teşekkür ederim henüz daha doktora gitmedim
Kan testide yaptırmadım bu hafta cuma gitmeyi planlıyorum

gerçek bişi olmaz dimi beklersem:) valla içime aldım haa.sen hamilemi çıktın yoksaaa

hee test bozuk değilse hamileyim galiba inşallah testi yap yaw yap testiiiii yap günün geçmiş zaten boşuna bekleyince kendini strese sokuyosun cesaretini toplaaaa git testi al yap olumsuzsa bile için rahatlar varmı yokmu endişesi kalmaz benim fikrim bu ben bile daha hamile oldugumu kabul etmiyoum kanda baktırcam öleee inanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…