Bebek Beslenmesi ocuklarnzn baklk sistemini glendirmek iin ne yedirip-iiriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sizede çok geçmiş olsun canım,zaten aşırı hassasiyetimizinde çabuk hasta olmalarında etkisi var gibi geliyor bana...bakıyorsun bazı anneler ellerine bir parça ekmek verip geçiştiriyorlar,çocuk sokakta oynuyor üzerinde incecik bir bluz....
biz dikkat ettikçe ,sarıp sarmaladıkça dahada çabuk tutuluyorlar hastalıklara...

haklısın canım, ben mi abartıyorum dersin, belkide eşim gibi çocuktur hasta olur demem lazım ama o kadar rahat olamıyorum işte:gitme:

arı sütü bal polen karışımı var dynebella diye aç karnına bir kaşık
balık kabak çekirdeği brokoli bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
bol meyve sebze
bize çok sık hasta olduğumuz için dr. iki ilaç verdi biri bronco 10 gün kullanılıp 20 gün ara veriliyor diğeri bitkisel şurup ekinezya mürver çinko c vit. içeriyor imuzing daha yeni başladık bakalım ne olacak

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi gıdaları tüketmeli
Beslenme

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Zehra Akören, “Kış aylarında sağlığımızı korumak; kişiye özel, sağlıklı gıdalarla beslenmekle olur ” diyor.

Kış aylarında bağışıklık sistemimizi olumsuz etkileyen faktörler nelerdir?
1- Kötü beslenme alışkanlıkları
2- Alkol-sigara-uyuşturucu
3- Serbest radikaller
4- Ağır metaller-hormonlar-genetik yapısı oynanmış gıdalar
5- Kimyasal ilaçlar
6- Hava kirliliği
7- Egzersiz azlığı-hareketsizlik
8- Şişmanlık
9- Protein - vitamin ve mineral alımının yetersizliği
10- Bakteriyel ve viral enfeksiyonlar
11- Beden ve çevre için gereken temizlik kurallarına uyulmaması
12- Uyku saatlerinin düzensizliği
13- Vücut ısısının, sıklıkla değişik sıcaklıktaki ortamlara maruz kalması
14- Güneş ışığının azlığı

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi gıdaları tüketmek gerekir?
- Kış aylarında yeterli protein alımı önemlidir. Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, süt, yoğurt, kurubaklagiller gibi protein içeren gıdaları almak gerekir. Ayrıca özellikle Omega 3 içeriğinden dolayı balık ve balık yağı tüketmek önemlidir. Omega3 bağışıklık sistemini de güçlendirerek, kış depresyonunun oluşmasını engeller.
- Ayrıca kış aylarında A-C vitamininden zengin gıdalar almak da bağışıklığı güçlendirmek için faydalıdır. Limon-portakal-greyfurt gibi turunçgillerin yanı sıra kırmızı ve beyaz lahana da yüksek oranda C vitamini içerir. Ayrıca lahanadaki indoller kansere karşı korur.
- Maydanoz: Hem kış hem yaz sebzesi olan maydanoz C vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur ve mideyi güçlendirir.
- Kuşburnu: C vitamini açısından zengindir.100 gr kuşburnu, 100 gr. portakaldan 40 kat fazla C vitamini içerir. Kan yapıcı ve tansiyon düzenleyici edici özelliğinin yanı sıra grip ve soğuk algınlığına karşı korur.
- Zencefil: Kan dolaşımını uyararak solunum yolu rahatsızlıklarında ısıtıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir.
- Havlıcan: Zencefil grubundan olup içindeki alginin maddesi vücudu ısıtır, baş ağrısı ver baş dönmesinde de faydalı etkiye sahiptir. Ayrıca ürk asidin atılımını arttırır.
- Gelinciğin taç yapraklarından yapılan gıda takviyeleri de nezle ve gripte etkilidir.
- Ekinezya ve Astragalus yine gıda takviyesi olarak alındığında, kanda T hücrelerinin üretimini arttırarak, vücutta bakterilerin çoğalmasını engellerler.
- Çam Fıstığı: Bronşit ve akciğer hastalıklarına ve kış depresyonuna iyi gelir.
- Ada Çayı: Bademcik iltihabında yapılan gargara gerçek bir yardımcıdır. İçeriğindeki cineol öksürüğü engeller. Antibiyotik özelliği vardır. Yabani olmayan adaçayını kullanmaya özen göstermeliyiz. Hamileler ada çayı, biberiye ve kekik kullanmamalıdır.
- Yoğurt ve sarımsak vücutta antibiyotik etkisi yapar.
- Çikolatada bulunan theobramine yine öksürüğün yumuşatılmasında yardımcıdır.
- Isırgan ve Papatya çayı grip ve nezle tedavisinde etkilidir.
- Papatya buğusu nezle ve sinüzitte yardımcıdır. Papatya çayı kaynatılmaz, demleme usulü yapılır.
- Isırgan otu ve çayı bahar nezlesi yani alerjik nezlede iyi gelir. Soğuk algınlığına yatkınlığı engeller. Isırgan otu, A B C vitaminin yanı sıra demir içeriğinden dolayı güçsüzlüğe de iyi gelir. Aşırı üşütmelerde solunum yollarının açılmasını sağlar.
- Doğal gıdalar en iyi eczanedir.

akıllıbebek sitesinden alıntıdır

tebessum77, teşekkür ederim canım paylaşımın için
konu 400 aşkın tıklanmış ama çok az yazılıyo, sanırım herkes aynı dertten muzdarip
:gitme:

kuru soğan bağışıklığa iyiymiş.bol bol yemeklerine koyuyorum.

haklısın canıma.s.

saol canım önerilerin içina.s. immuzinc işe yaramadı bizde bende bi haftadır multitaps LGG diye bi vitamine başladım, aynen dediğin gibi kuru üzüm veriyorum.
evde dut pekemzide var ama onu sevmedi, ben harnup daha iyi diye duydum için şimdi harnup pekmezi veriyorum

hanımlar selam
benim oğlumda anaokuluna başaldı ve daha ilk hafta hastalandı.allahtann grip aşısını okula başalmadan vurdurmuştuk.bizim oğlanın sebzeyle ya da meyveyle sorunu olmuyor özellikle sebze yemeklerini çok seviyor hemen hemen hiçbir sebze yemeğini seçmiyor.ve de tam bir balık tutkunu bayılıyor balığa ne çeşit olursa olsun çok seviyor. akşamları mutlaka yemekten sonra bir bardak ıhlamur içiriyorum uyumadan öncede bir bardak ılık ballı süt içirip öyle yatırıyorum. yoğurdumuzu bol bol yiyiyoruz. ayrıca birde salatalara mutlaka kuru soğan doğrarım ve onu yedirirm.dahaönceleri balık yağı ve çeşitli vitaminler kullandık ama hiçbirisi fayda etmedi. yemedi yemiyolar yani. birde bazı sabahlar bir kaşık keçiboynuzu pekmezi veriyorum ki o da kan yapıcı olduğu için çok faydalı. geçen haftada doktorumuz okula başladığı için bir ilaç verdi akşam yemeklerinde verilecek onu kullanmaya başlıyacağız.

ooo maşallah arkadaşım daha ne olsun Allah'a emanet inşallah oldukça besleyici ve koruyucu gıdalar veriyorsun ne güzel yiyor demekki oğluşun benim bebeğim henüz iki yaşına girecek çok iştahlı bi bebek değil işte zoraki kandırarak mamalara vs katarak ne yedirebilirsek artık ama düzenli olarak günlük meyve , yoğurt pekmez , bal , balık , ceviz vb gıdaları vermeye özen gösteriyorum bende bu aralar biraz rahatsız balla tatlandırılmış nar suyu veriyorum antioksiden deposu nar birde kuşburnu marmelatı veriyoruz kahvaltısında

sağol canım amin işallah ama işte ne kadar böyle gözünün içine bakarsın üstüne titrersen yine de hasta oluyolar. ama işte bu mikrobik bir olay olduğu için sınıfta başkası olsa hemen kapıyolar hastalığı. canım ben de ceviz veriyorum ara sıra zeka gelişimi için çok faydalı koyuyorum bir avuç kaseye o gidip gelip yiyor a.s

karamuk, kuzey, teşekkürler kızlar tavsiyeler içina.s.

bide ben yatarken bi havuçun suyunu sıkıp veriyorum, hatta kendi yapıyor makinede, havuç suyuda çok faydalı betakaroten açısından
karamukçum bu dr nin verdiği ilaç ne acaba reçetesiz bişeyse söyleyebilirsin burdan sorun olmaz
kaydirigubbakcemile5

yok canım reçeteyle aldık doktor yazdı ben sana özelden atarım ismini ama dr una sor öyle kullan canım gerçi doğal hiçbir yan etkisi olmayan bir ilaç belki sende biliyosundur dur atayım özelden san ismini

chess canım özel mesaj atamıyorum sana ben özel mesaj seçeneği çıkmıyo sende:uhm:

bende oğlum küçükken multitabs ı kullandım.inanın çok işe yaradı .oğlum o dönem kilo bile almıştı.ama en güzeli doğal olanı tabi meyva sebze yemeleri.geçen gün bir doktordan duydum diyorki çocuğunuza vitamin vereceğinize her sofraya oturtun yeter diyor.

bağışıklık sistemini birde kefir güçlendiriyor .
evde kendinizde mayalayabilirsiniz. maya aktarlarda satılıyor mayalanması aynı yoğurt gibi yanlız soğuk süte mayalanıyor.24 saat bekletiliyor en az 12 saat
tabi hazır satılanlarıda var
bu arada iştahada iyi geliyormuş

benımde oglum 18 aylıkken kreşe basladı sureklı öksürük grip geniz akıntısı bıtmek bılmedı su an 5 yasında ama hala genız akıntısı bıtmedı hastanelerde yattık her ay mutlaka 2 tane antıbıyotık ılac bıter 3 gun ıyı 4. gun yıne aynı 1 yıl aylık ıgne var bılırsınız ondan vurdurduk astım tuplerı kullanmaya basladık bı gun tesadur anneolunca anladım sıtesındekı dr kadir tugcu beye rastladım yıne ıgne oluyorduk ve astım ılacına baslamıstık yazdım dr dr bey bana sen cocugunumı oldureceksın dedı bırak tum ılacları dedıgımı yap 3 gun ıcınde duzelme olmazsa yıne goruselım dedı bıraktım ıgneyı ılacları soyledıgı sey suydu ben fayda gordum belkı sızlerde gorursunuz ballı limon ve burnuna bol bol serum fizyolojık damlatılacak ınanılır gıbı degıl ama fayda gorduk sımdı ballı lımonu bakıyorum bıraz hasta gıbı hemen verıyorum ıcebıldıgı kadar hıc bır yan etkısıde yok serum fızyolojıkte burnunu sureklı temız tutuyor burdan kadır tugcu beye tekrar tekrar tsk edıyorum duzenlı olarak ballı lımon karısımı yapıp verın cocuklarınıza bronsıt olanlar ozellıkle asla ılac kullanmayın dıyor kadır bey bızım turkıyedekı dr nezle ıle grıbı ayırt edemıyor bronsıt edıyor cocukları verdıgı ılacların yan etkılerını bır bılsenız dıyorkı cok dogru ben kadır beye guvenıyorum sızde deneyın gorun
allahu teala hepımızın yavrusunu korusun acıl sıfalar ıhsan etsın ınsaallah

çok geçmişler olsun canım sizeŞeniz
nasıl hazırlıyosun karışımı tarif edebilirmisin peki ben de onu duymuştum öksürüğe falan iyi geliyo diye ama hiç denemdim şimdiye kadar a.s

ben doktora poleni sordum ama 2 yaşının altındakilere önermiyoruz dedi.
bağışıklık sistemi için kestane balı vermeye başladım yeni çok çok faydalı internetten araştırabilirsiniz.üzüm ve dut pekmezi veriyorum.dengeli beslemeye çalışıyorum.birde haftada 2-3 kez balık yediriyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…