Off kızlar off neler oldu neler

Valla ilginçsiniz. :confused:

Okuyamadim ki anlayayim. Anlayan arkadaslar valla bravo.

Okuyunca bişey anlamadım ama eski konunu hatırlıyorum...

Kısaca biri durumu özet geçebilir mi? Kim gitmiş elti napmış, görümce kızı kim?

Bende pek anlayamadım ama onlar konsey toplansin ne konusursa konuşsun sana gelirlerse hiiç muhatap olma

Cümle kurma tarzın çok ilginç, bişey anlaşılmıyor
Konunun meali :

Babamı boşanmayı düşünüyorum diye çağırdım.
Eltim meraktan damladı normalde gelmez, beni sevmez. Zamanında çok eziyeti oldu bana
Hoş geldin demedim, o bana mahsus nasılsın dedi ben ona sormadım. Hatta dayanamadım niye habersiz geliyosun dedim filan diyo buralar çok önemli değil görgü kuralı öğretmek istedim diyo.
Ama eltim eşimi iyice kışkırtmak için bi daha gelmem dedi evi terk etti ki eşim yine beni dövsün diye
Eşim karışmadı konuşmaya

Görümceme de anlatmışlar, elti bana kırgınmış. Kaynana gelince bu mesele konuşulacakmış
Ne yapsam sırf kaynana gelince bu konu açılmasın diye eltiye kusura bakma eşimle aram düzelmeden sen gelince öyle konuştum desem mi?
Geçri eltim kötü biri benle görüşmese daha iyi , kaynanam eltimden iyidir

Bana da ne oldu bilmem bi özgüven geldi
Hiç bişeyi takmaz oldum, hayır olsun inşallah
Alttan almaktan bıkmıştım zaten Rabbim krutarır inşallah beni bu durumdan
Hadi hep beraber 'amiiiiin' diyelim

Amin

Şimdi karamelciğim, konu sahibinin bu konunun öncesinde açtığı 2 konu var. Seri gibi düşün birini okumayan ötekini çıkaramaz.
Neyse ilk konularında koca şiddeti, kayınvalide doldurması, kaynı görümcesi eltisi kim varsa bu konu sahibine ters giden tipler gibi şeyler içermekte.
Heh bu konuda da diyor ki eltim her kavgadan sonra bize damlıyor. Gıcık gıcık konuşup eşimi dolduruyor ki eşim beni dövsün o da sevinsin. Bu defa eşi ses çıkarmamış, bu da ağzına geleni saymış. Elti de gidip kaynanaya dökülmüş, kaynana da kozlarınızı paylaşacaksınız bilmem ne demiş. Görümceyle kızı da zaten şikayetçiymiş konu sahibinden, onlar da bir yandan bastırıyorlarmış. Konu sahibi şaşırmış artık, artık susmuyorum herkese sayıp dökeceğim ama kocamdan vazgeçmem, dövse de öldürse de kocam diyor.
Uff yoruldum. :KK51:
Yorumu beğenmiş??????!!! Konu sahibi dehşete düştüm. Senin tek seçeneğin boşanmak. Biz sana nasıl yardımcı olalım yoksa? Vohoreyy

Yorumu beğenmiş??????!!! Konu sahibi dehşete düştüm. Senin tek seçeneğin boşanmak. Biz sana nasıl yardımcı olalım yoksa? Vohoreyy
Eh işte onaylıyor kendisi, kocamdan vazgeçmem. Bana eltiyle, kaynanayla baş etmek için akıl verin diyor.
Valla türümün en geçimsiz kadınları arasında ilk 10'a girerim ama elti kaynana ilişkileri beni gerer. Midem bir hoş oluyor, bana göre değil. Uzman olanlar baksın madem.

Senin eşin seni zaten dövüyor, kaynanan elinden alıyordu.
Sen akşamına adama iki ekmek bir yoğurt diyebilecek bir ruh haline girebiliyordun.
O baban da boşanma karar toplaşmasında seni haksız görüp, bağırıp çağırıp giden adam değil mi? Sen ona da güvenme derim.
Seni eşin tutmuyor bir kere, eltinde hata aramak baştan yanlış. İmam cemaat ilişkisi diyoruz buna biz.
Ayrıca eve gelen misafire neden geldin demen de yanlış, kendi ağzınla dedin fırsat arıyor diye. Sen de veriyorsun. Sen ağzını da bozsan, bu insanlar değişmeyecek, seni her şartta mutsuz etmeyi kafaya koymuşlar. O yüzden çözüm mözüm yok, kendi elin ekmek tutacak boşanacaksın tek yol bu.
Birebir katılıyorum.

Konunun meali :

Babamı boşanmayı düşünüyorum diye çağırdım.
Eltim meraktan damladı normalde gelmez, beni sevmez. Zamanında çok eziyeti oldu bana
Hoş geldin demedim, o bana mahsus nasılsın dedi ben ona sormadım. Hatta dayanamadım niye habersiz geliyosun dedim filan diyo buralar çok önemli değil görgü kuralı öğretmek istedim diyo.
Ama eltim eşimi iyice kışkırtmak için bi daha gelmem dedi evi terk etti ki eşim yine beni dövsün diye
Eşim karışmadı konuşmaya

Görümceme de anlatmışlar, elti bana kırgınmış. Kaynana gelince bu mesele konuşulacakmış
Ne yapsam sırf kaynana gelince bu konu açılmasın diye eltiye kusura bakma eşimle aram düzelmeden sen gelince öyle konuştum desem mi?
Geçri eltim kötü biri benle görüşmese daha iyi , kaynanam eltimden iyidir

Bana da ne oldu bilmem bi özgüven geldi
Hiç bişeyi takmaz oldum, hayır olsun inşallah
Alttan almaktan bıkmıştım zaten Rabbim krutarır inşallah beni bu durumdan
Hadi hep beraber 'amiiiiin' diyelim

Amin

Tenk yu bacim. Sen de olmasan.

Kısaca biri durumu özet geçebilir mi? Kim gitmiş elti napmış, görümce kızı kim?
Konu sahibini kocasi dovmus bunu duyan elti kosmus gelmis:63:
konu sahibide niye haber vermeeden geliuorsun demis oda birdaha gelmem demis tartismislar.eside karismamis.
bu elti gidip horumceye yalan seyler anlatmis ama o yalan seyler ne hic bilmiuorum:KK14:
kaynana kozlarinizi paylasin demis.konu sahibide birak ya ne paylasacaz demis:KK76:
sonra icini dokmus iyice konu sahibi eside bisey dememis.gorunce kizi kim onu bende cozemedim:110:

C Cansu098
insan bakacagi yuze tukurmemeli, tukurecegi yuze de bakmamali. bu forumdaki bircok kadinin ortak kertesi kayyum aileleri ile olan sikintilar. yasanilanlar benzer. peki yasanilanlar benzerken neden etkileri farkli? iste o da sosyo-ekonomik, kulturel seviyelerin cok farkli olmasi ile alakali.

bir alinti yapmak istiyorum:

Kaynanam bizi çağırdı bizden borç para almıştı onu konuşmak icin . Kaynanam dedi beni ilgilendirmiyor . Bende boyle diyince senin avucu parayı koyduk sana verdik dedim . Birden esim üstüme atladı dövmeye başladı .

esinizden ne bekliyordunuz? karsilikli olarak saygi bu kadar yerle bir iken, adamin siddet uygulamasi hic de sasirtici degil.

cansu hanim,

esinizden bosanacaginizi sanmiyorum. hayatiniz bu sekilde yuvarlanmakla gececk belli ki ancak uc cocuk sahibi bir anne olarak lutfen tepkilerinizi ve kendinizi gelistirin. egitim ailede baslar. yarin evlatlariniz sizin yasadiginiz- yasattiginiz sikintilari baz alarak ilerlemesinler evlilik muessesine.

Yani eşin seni dövmüş,oğlun buna şahit olmuş,sen gelmiş halen eltim de eltim...iyi misin sen ya,beyin kafasını yaşıyorsun...oğluna yazık

Kızlar o gun boşanacam diye eltim geldi . Bende yüz vermedim hic babamin yanında . Dedim babam hep geliyor hic gelmiyor . Simdi ayrılacağımı duydu geldi . Oğlumda yenge dedi babam annemi dövdü dedi . Biliyor ben onu gorunce yüz vermiyorum . Cunku bana cok eziyeti oldu . Ben hic gıtmıyorum . Hep geliyor . Saçma sapan seyler yapıp gidiyor . Olayın ikinci gunu geldi . Sabah esim evdeyken . Bende hogeldin demedim . Konuşmadım . Zaten canım sıkkin . Beni sordu ben sormadım . Dayanamadım dedim sen niye aramadan geliyorsun .boyle diyince sinirlendi ben Bidaha gelmem dedi . Ben dedim gelme demiyorum . Aramak görgü kuralidir. Baktım bana kızıyor . Ben de dedim babam hep geliyor . Niye gelmedin illa ayrılmayı düşündüğüm gun geldin . Buna cok kırıldım . Eşimde lavaboda esimi arıyor . Esimin yanında konuşuyor . Eşimde görmezden geldi. Sonra kustu evimden çıktı . Amaca bak sen esimi kışkırtacak beni dövdürtecek eşimde kulağını sağır etti hic karışmadı ben ama kendimi savundum. Bu kadın cok yüzsüz kizlar .Gorumcemin kızıda bizdeydi 3gun boyunca . Eşine anlatmış gorumcemi çağırmışlar konuşmuşlar . Ben gittim beni üzdü . Yalan yanlış seyler anlatmış . Bana kırıldığını söylemiş . Bende dedim ben kus degilim kırılmadımda . Gorumcem yüz yüze kozlarınizi paylaşın . Ben dedim yüz yüze konusacak bisey yok dedim . Kaynanam gelsin bu konular konuşacaklarımis . Ben bunaldım kızlar .ben bunlarlami uğraşacağım . Gorunce dedim . Eltime ben o gun cok moralim bozuktu daha esimle aramı düzeltmeden sen geldin kusura bakma diyeyimmi . Bu eltim benle konuşmazsa cok iyi olur. Her gun rahatsız ediyor. Yalan yanlış laf çıkartıyor sülalede kimse konuşmuyor adını deli koymuşlar . Gorumcem diyor kırkın dedim ben kırılmamış konuşmasada saygı duyarım . Ne yapayım bilmiyorum kaynanam daha iyi eltimin yanında . Zamana bırakıyorum kizlar. Başka yapacak bisey yok . Tek kızım ne gelenim var ne zararım ne istiyor anlamadım deliler . Hersey üst üste geldi kizlar isin icinden çıkamadım . Bu Durum yaşandı . Hic pişman degilim . Neden bilmiyorum psikolojikmen cok rahatım . Altan almaktan bıkmıştım kötüye sen iyisin ben kötüyüm demekten bıkmıştım . bir öz güven gelmis anlamadım . Yoksa yoruldummu bu durumdan . Anlamadım . Desteginize cok ihtiyacım var kizlar .Kaynanam burda değil memlekete gitmiş . Gelince konuşacaklarımis . Rabbim kurtarır isallah kızlar . Kizlar yoruldum burda tanıdığım kimse yok . Ne yapayım kime anlatayım bilmiyorum .
sevmediğimiz insanları hayatımızdan çıkarmak insana her zaman rahatlık verir. illede yüzleş derlerse eğer onu görürsem elimden bir kaza çıkar dersin. madem kırılmış evime gelmesin yüzünü dahi görmek istemiyorum bu benim hayatım onu istemiyorum dersin

Okuduğum yere kadar anladığım "o dedi, ben dedim, o dedi ben dedim" kim ne dedi? Ahanda şu emoji gibi oldum :confused:

Arkadaş sizin habitatınız bu, hepiniz ayrı vakasınız fakültelerde okutmalı sizi,boşanıp 1000 seans terapi görüp normal insan ortalamasına gelmen gerek, olayları analiz etme resmin bütününü görme kabiliyetinden yoksunsun şu an

Back
X