- 1 Mart 2016
- 1.619
- 4.708
- 133
Canım konuyu düzgün anlatmamışsın ki. Anlayamadım vallahi. Türkçeyi katletmişsin. Giriş gelişme sonuç yok. Olaylarda bütünlük yok. Cümlelerin ögeleri nerede belli değil. Dehşete düştüm şu an...Kızlar o gun boşanacam diye eltim geldi . Bende yüz vermedim hic babamin yanında . Dedim babam hep geliyor hic gelmiyor . Simdi ayrılacağımı duydu geldi . Oğlumda yenge dedi babam annemi dövdü dedi . Biliyor ben onu gorunce yüz vermiyorum . Cunku bana cok eziyeti oldu . Ben hic gıtmıyorum . Hep geliyor . Saçma sapan seyler yapıp gidiyor . Olayın ikinci gunu geldi . Sabah esim evdeyken . Bende hogeldin demedim . Konuşmadım . Zaten canım sıkkin . Beni sordu ben sormadım . Dayanamadım dedim sen niye aramadan geliyorsun .boyle diyince sinirlendi ben Bidaha gelmem dedi . Ben dedim gelme demiyorum . Aramak görgü kuralidir. Baktım bana kızıyor . Ben de dedim babam hep geliyor . Niye gelmedin illa ayrılmayı düşündüğüm gun geldin . Buna cok kırıldım . Eşimde lavaboda esimi arıyor . Esimin yanında konuşuyor . Eşimde görmezden geldi. Sonra kustu evimden çıktı . Amaca bak sen esimi kışkırtacak beni dövdürtecek eşimde kulağını sağır etti hic karışmadı ben ama kendimi savundum. Bu kadın cok yüzsüz kizlar .Gorumcemin kızıda bizdeydi 3gun boyunca . Eşine anlatmış gorumcemi çağırmışlar konuşmuşlar . Ben gittim beni üzdü . Yalan yanlış seyler anlatmış . Bana kırıldığını söylemiş . Bende dedim ben kus degilim kırılmadımda . Gorumcem yüz yüze kozlarınizi paylaşın . Ben dedim yüz yüze konusacak bisey yok dedim . Kaynanam gelsin bu konular konuşacaklarımis . Ben bunaldım kızlar .ben bunlarlami uğraşacağım . Gorunce dedim . Eltime ben o gun cok moralim bozuktu daha esimle aramı düzeltmeden sen geldin kusura bakma diyeyimmi . Bu eltim benle konuşmazsa cok iyi olur. Her gun rahatsız ediyor. Yalan yanlış laf çıkartıyor sülalede kimse konuşmuyor adını deli koymuşlar . Gorumcem diyor kırkın dedim ben kırılmamış konuşmasada saygı duyarım . Ne yapayım bilmiyorum kaynanam daha iyi eltimin yanında . Zamana bırakıyorum kizlar. Başka yapacak bisey yok . Tek kızım ne gelenim var ne zararım ne istiyor anlamadım deliler . Hersey üst üste geldi kizlar isin icinden çıkamadım . Bu Durum yaşandı . Hic pişman degilim . Neden bilmiyorum psikolojikmen cok rahatım . Altan almaktan bıkmıştım kötüye sen iyisin ben kötüyüm demekten bıkmıştım . bir öz güven gelmis anlamadım . Yoksa yoruldummu bu durumdan . Anlamadım . Desteginize cok ihtiyacım var kizlar .Kaynanam burda değil memlekete gitmiş . Gelince konuşacaklarımis . Rabbim kurtarır isallah kızlar . Kizlar yoruldum burda tanıdığım kimse yok . Ne yapayım kime anlatayım bilmiyorum .
Yorumları baştan okurken diyecektim kiArkadaşın terminolojisi benden daha değişik : )
Bi konusu vardı hani
Kayınvalidesine borç vermiş eşi, kayınvalideye gitmişlerdi bocu hatırlatmaya
Ödeme zamanı kayınvalide yan çizmiş biraz, konu sahibi de 'biz senin avuca para koyduk' yani borç verdik sende geri ver demiş
Sonra kıyamet kopmuş, kocası şiddet uygulamıştı
Kaynana oğlunu durdurmuştu kavgayı ayırmak için, konu sahibi kaçıp kendi evine gitmişti
Konu sahibi sonra tak diye eşine süt al diye mesaj atmıştı
İşte ondan sonra ayrılayım mı babamı mı çağırsam diyodu
Sanırım çağırmış
Görümce, görümcenin kızı, elti çok karmaşık ve bence önemsiz. Asıl sorun eş çünkü
bende baba mı bağırdı eşle mi birbirine girildi görümce kızı ortaya çıktı konu eltiye döndü kafa karman çormanHiç bir şey anlamadım. Yüklemlerden öznelerin kim olduğunu anlaşılmıyor.
Ya nasıl anlayıp yorum yaptınız? Ben hiçbir şey anlamadım
biz idmanliyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?