OFFF ÇOK SİNİRLİYİM AKIL VERİN LÜTFEN

Pinkyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
196
29
298
İzmir
Evlilik arefesindeyim iki tarafın ailesinde de maalesef para yok destek gelemiyor,biz çalışıyoruz her şeyi ikimiz yapmaya çalışıyoruz ama şöyle bi şey var Nişanlım uzun yıllar önce iş için (daha ben yokken) çektiği yüksek mebla bir krediyi ödüyor daha 2 yılı var bitmesine onun kirası kredisi vs derken - yle geçiniyor çocuk. Ben de kredi ödüyorum ve diğer borçlarım var kredimi bitirdim 2 aydır 1.500 liram boşa çıkmış durumda. (hala - deyim ama - den yersem 1.500 liralık limitim var yani) .

şimdi TV aldık beyaz eşya aldık taksitle hepsini. nişanlımla yarı yarıya ödemeye başlamıştık ki bedellisi çıktı onu ödemeye başladı diğer borçlar bana kalmış gibi oldu. (neden bedelli yaptı diye sormayın mecburi diyeyim ben) o da ödemeye çalışıyor ama mümkün olmuyor tabi. bugün babam aldıklarınızı nasıl ödeyeceksiniz dedi ben de öderiz bi şekil dedim. 'o da tabi bütün her şeyi sen ödüyorsun dimi' dedi. çok sinir oldum 'destek olsaydınız o zaman siz de hiçbirinizden hayır yok ki' dedim sinirle.
ya babam paragöz değildir asla ama beni saf yerine koyması sinirimi bozdu. yani Nişanlımın borçları bana tabiri caizse yıktığını düşünüp korumaya çalışıyor sözde ama sinir oldum kızlar ya, son söylediğim laftan dolayı da vicdan yaptım ki en temel şeyleri almamıza rağmen daha alınacak şeyler var bilmiyorum çok mutsuzum sinirliyim. ne demeliyim napmalıyım sizce??

Kendine güvenip evlenemiyorsan insanlar ne yapsın?
Aileniz size yardım etmek zorunda değil.
Evet yardım etseler iyi olurmuş ama etmiyorlarsa da onlara çıkışma hakkınız yok.
Borçla da evlilik olmaz,çabuk bıkıp bunalırsınız.

Bu kadar borç içinde evliliği ertelemeniz en sağlıklısı. Evlendiğinizde ki düğün yapmaya falan da kalkarsanız huzur bulamazsanız. Aileler destek olsa ne hoş olur ama yoksa insanlar da nerden bulsun? Var da vermiyorlarsa başka tabi.
Evlenelim diye ölüyorsanız nikah yapıp eşyalı eve geçmek en güzeli. Kredileriniz bitince evinizi döşersiniz.

Babanız bunu sormakta sonuna kadar haklı diğer tarafın ödemesi gereken şeyleri siz ödüyorsunuz.
Beraber halletmeniz gerekiyorsa beraber halledin habire nişanlınızın borcu nişanlınızın askerliği vs. Bunlar çıkmasın bir taraftan.
Çemkirmeniz gereken kişi babanız değil bunu bir düşünün.

Babaniz sizi korumak istemesiylemi sizi saf yerine koyuyor..
Babanizin maddi durumu vardami yardim etmiyor?
Yoksa napsin adamcagiz.

Varlik sevistirir
Yokluk dogusturur.

Dugunu erteleyin en iyisi

sizden onceki borcu kabullenmissiniz, bedelliyi kabullenmissiniz, baba haklisin dugunu borclar bitene kadar erteleyelim ben de kendimi toparlayim o da toparlasin demek yerine oyle bi cikis hos olmamis

aileler yardim eder etmez ona bisey diyemem, ben de olsam uyarirdim cocugumu. sonucta eski borcu yapan nisanliniz bedelliyi secen nisanliniz paparayi neden baba yedi??

Borçlarınızi tamamen bitirip öyle evlenseniz daha mantıklı olur.Borç varken evlilikte tatsizliginiz bitmez.

sizden onceki borcu kabullenmissiniz, bedelliyi kabullenmissiniz, baba haklisin dugunu borclar bitene kadar erteleyelim ben de kendimi toparlayim o da toparlasin demek yerine oyle bi cikis hos olmamis

aileler yardim eder etmez ona bisey diyemem, ben de olsam uyarirdim cocugumu. sonucta eski borcu yapan nisanliniz bedelliyi secen nisanliniz paparayi neden baba yedi??

papara yemedi zaten onu sinirle söyledim vicdan yaptım dedim, demek istediğim neden sen ödüyorsuna getiriyor Nişanlımın durumunu bildiği halde. Ben çalışıyorum tamam madem destek yok neden kendi çalışıp paraya kazandığım karışılıyor buna kızdım

Son düzenleme:
ki düğünü 1. 5 yıl erteledik borçların bitmesi yaklaşık 3yıl sürer 3yıl Daha da düğünü erteleyemem.

Babanız kızı olarak sizi korumak icin söylemiş size. Ama nişanlınızın bedellisini bile ortak ödemek degil babanızın söyledikleri batmış size. Kendine guvenen evlenmeli aileler yardim etmek zorunda degil. Sizden bir şeyler bekleseler derim olmaz ama sizden para beklemeyip size de bir sey vermiyorlarsa en guzeli.

ki düğünü 1. 5 yıl erteledik borçların bitmesi yaklaşık 3yıl sürer 3yıl Daha da düğünü erteleyemem.
Düğün yapmak zorunda mısın?
Evini şidmi dizmek zorunda mısın?
Şimdilik eşyalı eve çıkıp daha sonra yavaş yavaş eşyalarınızı alabilirsiniz.
Öylesine bir nikah yapın ondan sonra da bir davet yemek verin,olmaz mı?
Ya çok kızıyorum böyle insanlara ne yalan söyleyim.
Elinde kısıtlı parası var ama sırf "bu x'in düğünü de efsane" dedirtmek için elindeki parayı harcayıp üstüne borçlanıp düğün yapıyor.
Başkasını mutlu etmek eğlendirmek için bir dünya borca girip düğün yapamam,yapmam. O parayla gider tatilde yerim daha iyi.

Back
X