OFFF ÇOK SİNİRLİYİM AKIL VERİN LÜTFEN

Borcun içinde nişan düğün büyük kutlamalar gereksiz bence, sülale eğlenecek diye borç ödeyeceksiniz.
Bir de eşya alırken öncelik sırasına göre alsaydınız.
Tv, bulaşık makinası diğer beyaz eşyalara göre daha sonrada alınabilirdi.
Salona ayrı oturma odasına ayrı mobilya yerine önce günlük kullanabileceğiniz tek mobilya almak gibi
Yemek odası takımı yine en son alınabilir, yani düğünde takılan paraya bakılır elnizdeki bütçeye göre seçilir en sona kalanlar.

düğünden sonra konu açarsın bütün altınlarım borçalara gitti çok mutsuzum ağlıyorum diye.
ne bu acele. neden düğünü erteleyemiyorsunuz. yaşlar kaç
ben şimdiki evlenecek nesili anlayamıyorum. fakirlik çekeceklerini bile bile zorla evleniyorsunuz.
bunun adı aşk mı. yoksa hısım akrabaya kendini kanıtlamak mı.

düğünden sonra konu açarsın bütün altınlarım borçalara gitti çok mutsuzum ağlıyorum diye.
ne bu acele. neden düğünü erteleyemiyorsunuz. yaşlar kaç
ben şimdiki evlenecek nesili anlayamıyorum. fakirlik çekeceklerini bile bile zorla evleniyorsunuz.
bunun adı aşk mı. yoksa hısım akrabaya kendini kanıtlamak mı.

akrabaya kanıtlamakla ne alaka ya. Ben farkiriz diye bir şey demedim. nişanlım da ben de çalışıyoruz zaten dedim sadece sıkışığız diyorum babam ödenir nasılsa maaşlarınız var altın da gelir halledersiniz demeyip kendisi için çektiğim kredinin üzerine her şeyi bu saf ödüyor zaten dediği için kızdım diyorum. zaten onun için erteledim ben düğünü 1.5 yıldır daha ne yapmam gerekiyor onun için söyler misiniz?

akrabaya kanıtlamakla ne alaka ya. Ben farkiriz diye bir şey demedim. nişanlım da ben de çalışıyoruz zaten dedim sadece sıkışığız diyorum babam ödenir nasılsa maaşlarınız var altın da gelir halledersiniz demeyip kendisi için çektiğim kredinin üzerine her şeyi bu saf ödüyor zaten dediği için kızdım diyorum. zaten onun için erteledim ben düğünü 1.5 yıldır daha ne yapmam gerekiyor onun için söyler misiniz?
Baban için daha bir şey yapma. Ev eşyalarının bütün yükünün altına da girme. Herkesin yazdığının anafikri bu. Biraz da nişanlın elini taşın altına koysun ev eşyaları için.

Kac yasindasiniz yani eger gencseniz bekleyin biraz daha bakin aile birakin destegi bizim kredimizi bize atta sen kendine bak bile dememis nisanli deseniz borcta yarin yersiniz birbirinizi borc harc diye samanlik seyran olmaz niye kimse bize destek olmuyorun hirsini birbirinizden cikarirsiniz ne sevgi kalir ne saygi olduda bir kaza oldu bebek falan oldu hepten cikmaz olur
Tavsiyem az daha sabredin yok illa diyorsaniz herseyi ustlenmeyin birakib oda elini tasin altina koysun yarin degersiz olan siz olursunuz

Hiç kusura bakmayın ama madem parası yok nedir bu bedelli yapmak durumu?
Ben hiç anlam veremiyorum. ayrıca babanızın bu kadarcık bir lafı bile size battıysa , ilerde ki durumları düşünemiyorum bile...

Evlilik arefesindeyim iki tarafın ailesinde de maalesef para yok destek gelemiyor,biz çalışıyoruz her şeyi ikimiz yapmaya çalışıyoruz ama şöyle bi şey var Nişanlım uzun yıllar önce iş için (daha ben yokken) çektiği yüksek mebla bir krediyi ödüyor daha 2 yılı var bitmesine onun kirası kredisi vs derken - yle geçiniyor çocuk. Ben de kredi ödüyorum ve diğer borçlarım var kredimi bitirdim 2 aydır 1.500 liram boşa çıkmış durumda. (hala - deyim ama - den yersem 1.500 liralık limitim var yani) .
ki düğünü 1. 5 yıl erteledik borçların bitmesi yaklaşık 3yıl sürer 3yıl Daha da düğünü erteleyemem.

şimdi TV aldık beyaz eşya aldık taksitle hepsini. biz nişan senin düğün benim ya da beyaz eşya senin mobilya benim vs ayırmadık ne alırsak ortak öderiz dedik hatta nişanın çoğunu zaten nişanlım ödedi. bedellisi yokken çoğunu karşılamaya çalışıyordu zaten. her şeyi nişanlımla yarı yarıya ödemeye başlamıştık ki işte bedellisi çıktı onu ödemeye başladı diğer borçlar bana kalmış gibi oldu. (neden bedelli yaptı diye sormayın mecburi diyeyim ben) o da ödemeye çalışıyor ama mümkün olmuyor tabi. Ben yine de sorun etmiyorum öderim diyorum aramız da da herhangi bir sıkıntı yok para vs herhangi bir konu bize sıkıntı olmuyor ama bugün babam aldıklarınızı nasıl ödeyeceksiniz dedi ben de öderiz bi şekil dedim. 'o da tabi bütün her şeyi sen ödüyorsun dimi saf' dedi. çok sinir oldum 'destek olsaydınız o zaman siz de hiçbirinizden hayır yok ki' dedim sinirle.
ya babam paragöz değildir asla ama beni saf yerine koyması sinirimi bozdu. yani Nişanlımın borçları bana tabiri caizse yıktığını düşünüp korumaya çalışıyor sözde ama sinir oldum kızlar ya, son söylediğim laftan dolayı da vicdan yaptım ki en temel şeyleri almamıza rağmen daha alınacak şeyler var bilmiyorum çok mutsuzum sinirliyim. ne demeliyim napmalıyım sizce??
Adam yoksa napsın?Elin adamı için babanızı kırmışsınız.Bence cok yanlış.
Para yok ama bedelli askerlik yapıyor.
Kime sorsak mecbur diyor zaten bedelliye.
Valla bukadr - bakiyeyle o evde huzur olmuyor beybisi.Sen ben muhabbeti illaki oluyor.
Bence borçların bitmesini bekleyin evlenmek için.

ailen seni evlendirmek zorunda değil ciler emınım gelmiştir ,

oyuzden uzatmadan bir iki kelıme yazacam

evinizde herşeyiniz tam olmak zorunda değil
buzdolabı olsun ama bulaşık mak olmsada olur
çamaşır mak olsun ama elek s. olmasada olur
demem o ki güzel bir nikah organızasyonu yap kendi bütçene göre eviniz diz

kimseyede gebe kalma

Back
X