Öfkemi kontrol edemiyorum

Tek çocukta bile sabrım tükenmişti benim. Uykusuzluktan oluyor. Yüzde yüz eminim. Cagirabileceginiz bir yakınınız yoksa imkanınız da varsa kendinize bakıcı tutun ciddiyim. Mesela sadece 1 aylık. O çocuk baksın siz geçin içerde film izleyin dışarı çıkın. Mutlu olursanız geçer.
Ayrıca ben birkaç kişisel gelişim çocuk gelişimi mutluluk vs üzerine kitaplar da okudum iyi geldi. Kafana uyan birkaçını al oku.

Doğumumda annem geldi ve beni acayip sinir etmişti. Sunu yapar mısın falan dediğimde kendini hizmetci gibi hissediyormuş 😒 gidebilirsin demiştim gitmemişti de. Onun kaprislerini bir daha çekmeyeceğim ikinci çocuğuma imkanım olursa bir iki aylık bakıcı tutacağım. Gece ben bakarım gündüz o bakar ben de uyurum

Bende de doğumdan sonra aynı durum oluştu ve hala devam ediyor. Olur olmaz herşeye sinirleniyorum. Kendimce bir kaç çözüm buldum. Öncelikle beni sinirlendiren dış faktörler ile iletişimi kestim. Beni geren insanları yok sayıyorum ki onların sözlerine kafayı takıp daha çok gerilmeyeyim. Çocuğum gerçekten gün içinde çok yoruyor onada çözüm olarak herhangi bir şeyde inatlaştığında ve olmayacak bir şey istediğinde bağırıp ağlarsa (yalandan) kendi haline bırakıyorum hiç müdahele etmiyorum bir kaç dakika içinde susuyor zaten. Eğer her seferinde ikna edersem huy haline getiriyor ve üstüne koyarak ilerliyor buda beni sinirlendiriyor. Genel olarak zararsız yapacağı şeylerdede müdahelem yok zaten.

Eğer baş edemeyecek duruma gelirseniz mutlaka bir psikiyatriste gözükün. Ben bir kaç yıl önce devlet hastanesinde başka bir sorunum için bir profosore gitmiştim bana hiç ilaç vermeden yol gödtermişti. Eğer yine sorun olursa o kadına gideceğim. Ama malesef şehir uymuyor yoksa size de tavsiye ederdim. Umarım en kısa sürede atlatırız bu süreci.
Evet başedemiyorum artık ve bu hale nasıl geldim kendi kanım canıma tahammülüm yok 😞

Doğumumda annem geldi ve beni acayip sinir etmişti. Sunu yapar mısın falan dediğimde kendini hizmetci gibi hissediyormuş 😒 gidebilirsin demiştim gitmemişti de. Onun kaprislerini bir daha çekmeyeceğim ikinci çocuğuma imkanım olursa bir iki aylık bakıcı tutacağım. Gece ben bakarım gündüz o bakar ben de uyurum
Zorlanırsanız tutun elbet.inanın küçükken daha kolay büyüdükçe iki çocuğun dağıttıklarını toplamaktan ev işi yemeği bile yapamayacak hale geliyor insan

Back
X