oğlan evlendiriyoruz! mu acaba??

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.625
30.327
798
mrb arkadaşlar. aklıma takılan birşeyler var onları sormak istiyorum size.

biz eşimle bundan 5 yıl önce evlendik. zerre kadar kimse yardım etmedi. ne kendi ailem ne onun ailesi. benim ailemde yoktu aslında. olsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum. onun ailesi ise söz falan vermişti ama yardım etmediler. biraz bozulduk ama neyse dedik.

sonra eşimin önünde bir abisi var. ondan önce evleniyorsan davetiyeye takısızdır yazdıracaksın, o takılar abinin hakkı dediler. kp zamanında her düğüne gidip takı takmış. karşılığında geri geliyor. yani onlarda adet bu. geri gelmesi. eşim de ben de tamam dedik. çünkü artık derdimiz şu düğün olsun bitsindi.
neyse yıllar geçti aradan. ben çok da üzüntümü belli edip bir tavır almadım kimseye.
eşim de abisiyle ortak bir iş kurdu. o işte her söz eşim de. yani hesap kitap alım satım. bir sıkıntı yok o konuda.
şimdi abisi evleniyor. eşim birgün evini boyuyor, birgün mobilyalarını kuruyor, birgün elti adayımı ve ablasını alarak alışverişe götürüyor. neden?? çünkü anlarmış bu işlerden pazarlık yaparmış. bugün de beni aradı perde alıyorum diyor. nasıl yani dedim?? onlar anlamıyormuş dedi. tek başına perde almaya gitmiş. tuhaf geldi yani. ben mi fitne düşünüyorum yoksa benim böyle düşünmem normal mi bilemedim yani.
hani madem vaktin var git evde bir yemek yap da akşam eve gidince bir dinleneyim. ya da al oğlumu gezdir de bakıcıyla değil babasıyla vakit geçirsin biraz diye düşünüyorum içimden.

28 yaşındayım,bu yaşıma kadar "takısızdır"yazan davetiyeyi ne gördüm ne duydum. Ayıptır yahu,size haksızlık.
Diğer yapılanlar da aşırı saçma,eşin niye kabul ediyor onu anlamadım

bu nedemek ya ilk defa duydum takısız düğün herkesin kısmeti farklıdır sanada takarlar yeni gelecek gelinede bunu ilk defa duyudm yani çocuk getirmeyin falan derlerde takısız düğün denilmesi çok şaşırdım...

bence çok haklısınız valla...çünkü ben böyle şeylein karşılıklı olduğuna inanırım..kaynım evlenirken eşim onlara tv almış..ama onların taktığı tek bilezik onu da biz aldık zaten..kaynım ev yerleşirken bize zerre yardım etmedi..ama şimdide o taşıncak..ve o gün hastayım deyip eşimi göndermicem..

sizde çok haklısınız bence..ama eğer eşinde benimki gibi safsa biraz... kardeşim deyip geçicektir..hep böyle olur zaten...saf olanı binin üstüne..

Bence o kesenin beraber olmasından kaynaklanıyor bir de eşiniz kimsenin yüzüne duramıyor yüzü de yumuşaksa kimseye hayır diyemiyorsa üzgünüm ama bu böyle devam eder aynısından bende de var çünkü

Takısız düğün kısmına herkes yeterince şey yazar o yüzden onu es geçiyorum
Diğer konuyu söyle düşün normalde eşinin yapacağı işi abisi devralır oda diğer işi halleder. Yani gün içinde aman gidiyim çocukla oynayım yemek Yapayım diye iş bırakılmaz kimse de o işi sahiplenmez ama bu alışveriş işi geçici bi süreç abi kardeş aralarında iş bölümü yapıp halledebilirlee. Benim hayatta asla herşey karşılıklı gibi bi düşüncem olmadı ben doğru olan neyse onu yaparım başkası da isterse yapar isterse yapmaz hep de bi şekilde kalbimin ekmeğini yerim. Sizee boşuna takılmayın. Özellikle size özel zamanlarını da oraya vermedikçe sıkıntı Yok.

davetiyeye takısız yazmak ta çok saçma kardeş bunlar kimin kısmetiyse o evlenir önce sırayla olmaz bu işler. takı ona da takılır abisine de takılırdı çok mantıksız geldi. Alışveriş olayı ayrı saçmalık anlamadığım perdeyi eşim tek başına gitmiş dedin eşin mi seçip beğenip alacak?

kese çok ortak değil aslında. şöyle ki ikimizinde işi var. maaşlarımızda var. eşim ek işini abisiyle yapıyor. ama her boşlukta işinin başına gidiyor. ve o işten 1 yıl olmasına karşılık henüz bir kuruş evimize girmedi. kaynımın tek işi olduğu için, bekar ve kvlerle olduğu için evi geçiniyor gerisi sermaye olarak işe dönüyor. para da umrumda değil benim. çünkü büyük hayallerim yok. tek hayalim sağlık ve kimseye muhtaç olmamak. ama eşim çok yumuşak yüzlü bu çok doğru. çok merhametli çok. zaten yerdımcı olsun ona tamamım da bu da abartı geldi artık bana.

Bu nasıl bir saçmalık
Takısızdır yazan bir düğün davetiyesi ilk defa duyuyorum. Ne demek onlar abinin hakkı herkesin hakkı ayrıdır. Önce veya sonra evlenilmesi neyi değiştirir? Çok büyük saçmalamışlar bence. Konu sahibi düşüncelerinizde çok haklısınız. Eşinizin ailesi eşinizi dolayısıyla da sizi resmen kullanıyor. Bence dişinizi göstermelisiniz hem eşinize hem ailesine.

ewt ben de ona takıldım zaten ve şok oldum!

benim eşim gibi aynı ama maalesef bu huy değişmez ben mesela aynı bina da oturuyoruz biraz uzaklaşmayı düşünüyorum çok muhabbet tez ayrılık getirir hesabı..

28 yaşındayım,bu yaşıma kadar "takısızdır"yazan davetiyeyi ne gördüm ne duydum. Ayıptır yahu,size haksızlık.
Diğer yapılanlar da aşırı saçma,eşin niye kabul ediyor onu anlamadım
ne kadar abes bir durum gerçekten ben de duymadım.getiren ilk evlenen getirir getiremeyen sonrakine takar.abisinin hakkı ne demekse.

Davetiyeye hiç takısız diye yazıldığını görmedim. İnsanlar takısını takmak ister yani küçük büyük diye ayrım yapılmaz ki kayınpederiniz onlara takmış onlarda ilk düğünde getirirler çok saçma geldi bana illa akraba arkadaş takmıştır yani..

Tek başına perde bakmaya gitmek ne alaka onu da anlamadım kız kendş seçer perdeyi eşiniz en bilsin. Kız demez mi kaynımın ne işi var kendisi bakıyor diye? parası ondan çıkmıyorsa sorunda etmeyin beklenti içinde de olmayın

abide bir gariplik mi var acaba? o yuzden midir bu kadar destek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…