oğlan evlendiriyoruz! mu acaba??

ys evet ben de böyle düşünmeye çalışıyorum da bir yandan da eşim işin başında otursaydı karı-koca gidip alsalardı diyor. aman ne bileyim ya

takısızdır diye yazılan davetiyeyi de ilk defa duydum. ne fark eder abisinden önce evlendiyse. sizin ailenizin olmaması erkek tarafında " nasılsa tek arkası yok" olarak anlaşılmış ve siz de biraz sessiz kalarak bunu destekleyip hem eşinizin hem de kendinizin ezilmesini sağlamışsınız. aile takıyı takarken illa büyük oğluma takılsın diye mi takar hiç kimse bunu böyle yapmaz. eşinde ayrıca çok saf ne diye gereksiz işlere kendi atlıyor

abide bir gariplik mi var acaba? o yuzden midir bu kadar destek
o
yok kıymetli ondan diye düşünüyorum. bir de beni çok kabullenmediler bence. o konuya çok girmek istemiyorum ama ailede tek okumuş eşim tek çalışan gelin benim. o yüzden benim onlara cephe alacağımı düşündüler bence. ama sonradan şaşırdılar tabi.

yani beğenilmiştir önce pazarlık için satın almaya gidiyordur sadece diye düşünüyorum. Yani perdeden anlamıyorum deyip eşinize seçtirip aldırmak ilginç geldi.
yok ya öyle değil işte ölçüyü alıp gitti eşim. bana modelleri atarken öğrendim tek gittiğini ve ne diyeceğimi bilemedim.

İlk defa duydum takısizdir davetiyesi. ..biz niye ülkece hep geriye gidiyoruz anlamıyorum niye karı koca halletmiyorlar da senin kocana söylüyorlar erkeklerde gram akıl yok yeminle

ys evet ben de böyle düşünmeye çalışıyorum da bir yandan da eşim işin başında otursaydı karı-koca gidip alsalardı diyor. aman ne bileyim ya
Ya bazı çiftler gerçekten beceriksiz oluyor. Bak sen şanslısın ki senin kocan her işten anlıyor diye çağırıyorlar. Sende gerim gerim geril benim beyim her işi anlar diye :)

yok ya öyle değil işte ölçüyü alıp gitti eşim. bana modelleri atarken öğrendim tek gittiğini ve ne diyeceğimi bilemedim.
Ee esinin begendigini begenecek mi gelin hnm?
Cok tuhaf.
Baska islerde yardim edebilir tamam abisidir de perde almak nedir ?
Ailede erkekler mi yapar butur isleri ondan mi acaba?

ondan mı yoksa onlar çalışıyor para kazanırlardan mı acaba

ne kadar abes bir durum gerçekten ben de duymadım.getiren ilk evlenen getirir getiremeyen sonrakine takar.abisinin hakkı ne demekse.
Çocuklarının kısmetlerine karışıyorlar, bir de üstüne gelen davetlilere karşı kendilerini küçük düşürüyorlar.
Ben mesela gidip takı takacağım, takmayın deniyor ne saçma.

28 yaşındayım,bu yaşıma kadar "takısızdır"yazan davetiyeyi ne gördüm ne duydum. Ayıptır yahu,size haksızlık.
Diğer yapılanlar da aşırı saçma,eşin niye kabul ediyor onu anlamadım
evet yani ben de görmedim
o halde babası millete takı takarken sadece büyük oğlunu düşünmüş demek ki geri gelsin diye
keşke düğün de yapmasalardı yaptılar mı bilmiyorum ama takısızdır yazıp millet düğüne gelecek milleti yedirip içirip eğlendireceğim çok saçma
hayır yani düğünü aman da takı gelsin diye yapmıyoruz tabiki ama isteyen gönlünden kopan takısını takar yani bu nedir takısızdır yazmak
çok terbiyesizlermiş
ama konu sahibi doğru diyor hani belirgin bir tavır koymamış kendisi ama biraz da çekilmek istiyor eşinden de bunu bekliyor
ama zaten bu tip ailelerde genelde kazığı yiyen erkeklere tatlı geliyor ki anlamıyorlar yedikleri kazıkları
adam bence de bu kadar sokulmamalı her işe
ya da madem öyle abisi evlenince onlara geri gelen takıların yarısı da bunlara verilmeli o halde bu hesapla öyle ya tek evlat abi mi ?

Evet olabilir kendi ayakları üstnde tek duramayan biri mi acaba evini konu sahibesinin eşi döşüyor,işi de eşiyle ortak yapıyorlarmış, takı hakkı için bile ailesi eksta bi koruma altına almış
evlat ayrımı yapılıyor ancak bu kadar göze sokulmaz ve bu kadar gelin hanım da mülayim olmaz

ozaman bildiğin ayak işlerini yaptırmak olmuş bu ölçü alınıp perde seçildikten sonra sipariş vermenin nesi var anlamıyoruz bu işlerden diyecek

Ee esinin begendigini begenecek mi gelin hnm?
Cok tuhaf.
Baska islerde yardim edebilir tamam abisidir de perde almak nedir ?
Ailede erkekler mi yapar butur isleri ondan mi acaba?

o da ayrı konu zaten. gelin hanımın annesi yok. bir babası var. o da benim param pulum yok hiçbir şey yapamam demiş.
kız çalışmıyor da. o yüzden çok da ben seçicem ben yapıcam demiyor. zaten herşeyi kaynım alıyor diye sanırım. çünkü ben çok şaşırdım. yani ben evimdeki çay kaşığı bile ben seçmeliyim görüşündeyim.

sonundaoldu peki kayınpederin zamanında düğünlerde taktığı altınlardan sizin hiç hakkınız yok mu ?
bu hesaba göre kaynınıza düğünde gelen altınların yarısını size vermeleri gerekir ( çirkeflikse, aha da çirkeflik budur )
kayınpederin zamanında taktığı altınlar neden tek oğluna gitsin ki ?

Şimdi davetliler ilk oğlunun düğünü takısızdı bu da takısızdır diye düşünüp takı takmasa ne hoş olur

kızı götürmüyorlar ve onun fikrini sormuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…