Oğlum babaannesine Anne diyor?

Rabbim inşaallah eşinin işini hayirlisiyla nasipeeder de kendi düzenini zi kurtarsin canım Allah razı olsun Rabbim sizede nasip etsin en güzel şekilde S selifor

Neden oluyor biliyormusun, tahminimce babaanne onunla daha çok vakit geçiriyordur sizde ev işinden vs fazla vakit geçiremiyorsunuzdur çocuk işte kiminle çok yanyana kalırsa ona alışır kayınvalideni arada bir dürt kendine gelsin

Ben olsam yazdıklarınızın onda birinden cinnet geçirirdim. En hassas noktam. Çıldırırdım.
Sizin açınızdan Çok incitici bir durum olduğuna eminim, çok önceden çok daha yüksek ses çıkarmalıydınız, eşinize de size bu duyguları yaşatanlara da
En önemlisi evladınızla sizin aranıza mesafe koyanlar bu kişiler. Alnını karışlarım evladımı benden soğutacak kişinin. Siz annesiniz, çok daha dik durmanız lazım.

Anneciğim, annesinin kuzusu diye hitap edin. Size bir şey getirdiğinde "ver oğlum anneye aferin" diyin. Teşekkür et babaanneye diyin vs. Eşinize güzelce durumu anlatın. Farketmiyor da olabilir. Siz uyardıktan sonra eşiniz de bu konuda destek olursa babaanne yerini öğrenecektir. Babaanne olmak kötü birşey değil ki bunun kıymetini bilsin.

Oyle bir aileye kacmissin ki bunlari yasaman hic sasirtici gelmiyor bana. Hak ettin oh oldu vs demiyorum aksine cok uzuldum haline ancak bu aile bu koca yaninda yasadiklarin gayet normal. Umarim bir cikis yolu bulursun diyim ne diyim baska.

Hakikaten bosanmak istedigini dusunmuyorum. Kocan seninle olsun ayri eviniz olsun arada dovse de olur gibi bir izlenim olusturdun bende. Kayinvalide filan daraltmis seni. Coklu yasam, zorlu yasam... Haksizda degilsin bu konuda. Eltim anlasti ben kactimda geldim mantigini at bi kenara.. seninde hakkin kendi duzenini kurmak.

Bana kalsa toptan kurtul bu aileden ancak bosanip hayata yeniden baslayacak cesareti bulabilir misin bilmem? Aslinda cok gencsin.. biri elinden tutsa destek olsa neler neler basarabilirsin.

Oglunuzla babaannesinin oynayamayacağı oyunlar oynayın kosturmacali erkek çocukları seviyor top oyunları bide banyo tuvalet yemek yedirme gibi ihtiyaç larını ona yaptirtmayin kesinlikle o yapmak istesede babannesi ben yaparım diyin öyle olunca da yaptıran kişiye daha çok baglanirmis çocuk öyle duymustum psikolojik açıdan iyi bişey değil yaprigi

çocuğa şiddete karşıyım ama bazen terbiye etmek için gerektiğine inanıyorum . Küfür edince vaya size isminizle hitap edince ağzına acı biber sürmek gibi ceza yaptırımı uygulayabiliriz . aynı yaştayız ama sizin 3 yaşında oğlunuz var . Bir an empati kurmak istedim sonra düşündüm ve kv nizi bir güzel dövdüm kendi içimde kocanızın da kafasını duvara filan vurdum ... Ben dayanamam , yapamam yani sinir krizi cinnet filan geçiririm . Şiddete meğilli olduğumu düşündüm konunuzu okuyunca

susmayın lütfen susmayın etrafımda çok susan insan var ne olsa susana oluyor hiçbirşey kendiliğinden düzelmiyor hadi 3 yıl geçmiş böyle devam ederse daha geç olucak durumları kurtarmanız için... onun annesi sizsiniz herkes sınırını bilmeli benim babamıda babaannesi büyütmüş ama o annesinden ayrı büyümek zorunda kalmıştı sizin evladınızla ayrı kalmanız gibi bir durumda söz konusu değil babaane sizin gözünüzün içine baka baka bunlar yapamamalı lütfen susmayın...

Yarın bir gün ya kendinizi öldürürsünüz ya da onlar sizi... bu kadar ezik olmayın. Hiç dayanağım yok demeyin Allahin varlığını unutmayın.

Ayri eve cikin diyoruz, cikamazsiniz. Kaynanayi uyarin diyoruz, uyaramazsiniz. Cocugunuza da lafiniz gecmiyor. Kocaniza da lafiniz gecmiyor. Size butun yollar kapali anlasilan. O zaman alisin bu duruma, ve oturun bu sekilde, ne diyelim yani? Verilen adam akilli onerilerin hic birini uygulayamazsaniz yapacak bir sey yok. Arkadaslar cinnet gecir demis. Cinnet gecirirseniz dayaginizi yer yine oturursunuz. Bosanirsaniz, cocugunuz oyle veya boyle ya elinizden alinir ya da asiri huzursuzluk verilir. Cunku icinde bulundugunuz aile bu tur bir aile yani. Baskin ve baskici. Biraz disli bir kadin olsaydiniz bunlari yasamazdiniz. Fazlasiyla pasifsiniz. Kendiniz icin cabalayin biraz. Kendi ayaklarinizin uzerinde durun. Biraz da sesiniz ciksin. Soz konusu olan sizin dogurdugunuz cocuk, kaynananin cocugu degil. Siz kendi cocugunuzu tum bunlardan kendiniz koruyamiyorsaniz, size buradan kimse yardimci olamaz.

Allah b...lanizi versin!

Çıldırdıniź mi siz? 3 yasindaki cocuga aci biber surecekmis. Şiddete karsiymis bir de Allahtan. Hanimefendi psikolojik şiddet diye bir şey var bilir misiniz? Gerçi biber şurmek baya fiziksel şiddet katagorisinde. Ay neyse siz bence anne olmayin uzun bi sure. Cunku sabir gerektiren, dogru çozumlere gitmeyi gerektiren bi is. : (

Zaten gibi ceza yaptırımları dedim . O sadece bir örnek . anlatmak istedigim ödül ceza yöntemiydi.

Ek olarak çocuk psikolojisinde fiziksel siddet , psikolojik siddetten daha hafif kabul edilir .Çünkü çocuğun bilinci fiziksel şiddeti hatırlamaz yada hayal meyal hatırlar ancak cocuk söylenilen herşeyi bir kayıt cihazı gibi kaydettiği için psikolojik şiddeti kolay kolay unutmaz . Buna örnek olaraksa bir cocuga bağırmak şiddet olarak tokat atmaktan daha agır kabul edilir . O yüzden psikojik şiddettense ceza yaptirimini tercih ederim .

Burada beni uyarabileceğiniz veyahut düzeltebileceğiniz tek nokta aci biber kısmı olabilir . 3 yadindaki bir cocuga uymayacagi vs . Orada da gibi edatini kullandim zaten bastada söyledigim gibi bu sadece bir ornekti ne yapacagi anneye kalmis.

Benim kisiligimi , anneligimi veyahut sabrımı düsünmek yerine okudugunu anlayabilmek icin calissaniz daha iyi olur bence ...
Umuyorum kendimi daha iyi ifade edebilmisimdir.

Şu yoruma o kadar katılıyorum ki
Gereken Her şeyi söylemişsiniz

Konu sahibi bu pasiflik niye..?
Ne bu korku?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…