- 20 Ağustos 2015
- 6.544
- 15.766
- 248
- Konu Sahibi pamukannesi
-
+1
Dini eğitim çocukları korkutuyor. Cennet cehennem ölüm sevap günah kavramlari cocuklara 10 beden büyük kavramlar.
Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Doğrudur. Belirli bi vaktini dini eğitim veren bi kreşe gitti. Ama kıssa olayı yoktu yani bizde. Sureler,kuranı kerim, şarkılar falan vardı. Öle acıtasyon yaparak bi şeyleri dikte edecek bi kurum değil. Şubesinde çalıştığım için biliyorum. Ve öle olsaydı mutlaka anne böle olmuş diye anlatırdı bana.
Arkadaşlar benim oğlum cennet,cehennem nedir sorsanız bilmez yani. Çünkü o kısımlar anlatılmadı. Kuran eğitimi verildi. Çok isteyerek severek okuyordu onu da. Bu okulun bi şubesin de bekarken 2 sene çalıştım. Neler,nasıl öğretilir konusunda O güveni verdikleri için bu kurum da.
Arkadaşlar benim oğlum cennet,cehennem nedir sorsanız bilmez yani. Çünkü o kısımlar anlatılmadı. Kuran eğitimi verildi. Çok isteyerek severek okuyordu onu da.
Kıyamam onun küçücük yüreğineMerhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
İşte o dediğiniz bu yaşta ki çocuklara söylenmiyor. En azından o kreşte böle bişey yoktu. Ben oğlumdan bir kez bile anne böle yapmazsak yanarız cehenneme Gideriz diye bi cümle duymadım. Kaldı ki cehennem ne onu bile bilmez. Sadece anne allah çocukları çok severmiş, öğretmenimiz dedi dediğini bilirim.Ama Kuran ve dini kaynakların hepsi de iyi kul olmak , varsa ödül yoksa cehennemde yanmak konusu etrafında dönüyor. Bu kavramlar olmadan dini okuma olmaz illa ki adları geçer, bunlar da çocuklara uygun değil zaten.
bence endişelnmelisiniz.böyle olursa hayır demeyi bece remez hep kendisi mutsuz olur başkalarını mutlu etmek için. Çözümü nedir hiç bilemiyorum.biraz kırılması lazım ama yine de çok güzel bir özellik aslında.Böyle insanlar sanat alanında başarılı olabilir bence avantaja da çevirebilir bu özelliğini.Ne burcu oğlunuz?fıtrattan mı yoksa sonradan mı oldu Acaba?Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende o yuzden korkuyorum aslındabence endişelnmelisiniz.böyle olursa hayır demeyi bece remez hep kendisi mutsuz olur başkalarını mutlu etmek için. Çözümü nedir hiç bilemiyorum.biraz kırılması lazım ama yine de çok güzel bir özellik aslında.Böyle insanlar sanat alanında başarılı olabilir bence avantaja da çevirebilir bu özelliğini.Ne burcu oğlunuz?fıtrattan mı yoksa sonradan mı oldu Acaba?
bence endişelnmelisiniz.böyle olursa hayır demeyi bece remez hep kendisi mutsuz olur başkalarını mutlu etmek için. Çözümü nedir hiç bilemiyorum.biraz kırılması lazım ama yine de çok güzel bir özellik aslında.Böyle insanlar sanat alanında başarılı olabilir bence avantaja da çevirebilir bu özelliğini.Ne burcu oğlunuz?fıtrattan mı yoksa sonradan mı oldu Acaba?
Çocuğumu hiçbir şey için zorlamadım. Kendisi can ata ata gitmek ve okumak istiyordu. Hala öyle. Anne kuran okuyalım der ara ara. Kuranı kerim in türkçe anlamı ağır çocuk için evet,bu yüzden çocuklara türkçe meal okunmuyordu zaten. Sadece arapca olarak kuran okumayı öğrenmiş oldu. Ve bunu seve seve, isteye isteye yapıyor. Evet şu an okuduğunu anlamıyor.o Ama o harekeleri okuyup, kelimeyi çözmek onu mutlu ediyor. O yuzden kuranın meali çocuk için ağır söylemi burada geçerli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?