Oğlum çok duygusal

+1
Dini eğitim çocukları korkutuyor. Cennet cehennem ölüm sevap günah kavramlari cocuklara 10 beden büyük kavramlar.

Bugün facebookta dolanan bi haber vardı.Kreş çağındaki bi çocuk eve gitmiş anne ben ölmek istiyorum, ölüm çok güzel, günahsızlar cennete gidiyomuş demiş annesine.Kadın tabi şok.

bence ilaçlık bir durum değil doktor değilim ama çocuğunuzun çok güçlü bir empati yetisi var gibi geldi bana..
ileride meslek seçiminde bu ona yol gösterici olabilir, avantaja çevirebilirsiniz

7 yaş için fazla derin ve normal bir insan için dahi aşırı...
Oğlunuzun iyi niyeti suistimale her yönden açık.
Salt doktordan ilaç alıp tıpış tıpış yutturmayın çocuğa, konuşun da bol bol.
Doktora da söyleyin, hep birlikte hayata dair sohbetleriniz olsun.

Dini eğitim veriyorsanız, her dini bilgi her yaştaki çocuğa gitmez biliyorsunuzdur belki.
Mesela bi cehennemi anlatmamalısınız 7 yaşındaki çocuğa, cennetten çizgi film tadında bahsedebilirsiniz belki en fazla.
Arkadaşlar eklemişler, günah-sevap olmaz. Doğru - yanlış, iyi insan - kötü insan bunlarla başlamalısınız önce.

Açıkçası ben, dini eğitim veren kreşlere de pek güvenemiyorum bu devirde.
Kendiniz öğretseniz inanın daha iyi.
Ben de 7 yaşında namaz surelerini komple ezberden bilirdim, annem kağıda yazardı, tekerleme gibi ezberlerdim filan, oyun yapmıştık. Ama anlamları vs. bunlar ağır gelir çocuğa.

Bu kadar etkilenmesi zararlı olabilir hayatta baş çıkması gereken bir sürü sıkıntı olacak ama o orada takılıp kalabilir
Bence çok iyi bir çocuk psikoloğu ile bu sıkıntıyı çözebilirsiniz psikiyatriden ziyade psikolok bulsanız ilaçsız çözmeyi deneseniz

Arkadaşlar benim oğlum cennet,cehennem nedir sorsanız bilmez yani. Çünkü o kısımlar anlatılmadı. Kuran eğitimi verildi. Çok isteyerek severek okuyordu onu da.

Ama Kuran ve dini kaynakların hepsi de iyi kul olmak , varsa ödül yoksa cehennemde yanmak konusu etrafında dönüyor. Bu kavramlar olmadan dini okuma olmaz illa ki adları geçer, bunlar da çocuklara uygun değil zaten.

Çocuğum değil ama ben. Sanki benim çocukluğumu tarif etmişsiniz.

Hala her şeye ağlarım. Sürekli aklıma gün içindeki olaylar takılır. Hayır demeyi öğrenemedim. Benim yüzümden birileri üzülür diye çok korkuyorum. Hep ben üzülüyorum. Başarılı bir okul hayatım oldu. Şu an bu sayede standart üstü bi işim var. Ama iş ortamımda hiçbir zaman okuldaki başarıya sahip olamicam. Çünkü kimseye karşı gelemiyorum.İlaç kullanmaya şu an direnebilirsiniz ama ileride bunlara ihtiyaç duyabilir. Ben sürekli kullanıyorum.

Doktorum itaatkar olduğumu söylemişti bir kez. Ben de ona herkesin istediğini yapmaya çalışıyorum herkes mutlu olsun demiştim. Annemin babamın istediklerini yapıcam diye paralanıyorım hala. Onlara karşı yanlış olduğunu düşündüğüm konularda bile hayır diyemiyorum.
Sürekli isteklerimi gerçekleştiremediğim için ağlıyorum. Sakinleşmek için depresyon ilaçlarına sarılıyorum.

12 yaşımdayken okulda bi çocuğun gözlüğünü kırmışlardı. Günlerce o çocuğun gözlüğü için ağladım. Kabuslarıma girdi. Annemi okula getirtip çocuğu bulup gözlüğünü yaptırabildin mi yenisini mi aldın annen çok kızdı mı diye sordurtmuştum. Annesi çok kızmamış neyse ki ya da annem öyle uydurdu. Ben de rahatlamıştım biraz.

Bi kere hastaneye gittim annem beni daha götürmedi. Bütün hastaları tek tek aklıma kazıdım. her gün onlara dua ediyodum. Sürekli iyileşmiş midir diye annemn kafasının etini yiyodum.

Çocuğa fazla maneviyat yüklemeyin. Zaten çok hassas yapı olarak. Bilmiyorum ben hala çoğu şeyi Aşamıyorum. O yüzden tavsiye veremiyorum. Keşke annem babam benim bu hallermi görüp daha çok üstüme gelmeselerdi. Sen mesela bunun hastalıklı bi ruh hali olduğunu farketmişsin. Benim annemle babam bunu kullandı. Mesela o okulu kazanamazsan ailemizi yıkarsın. O liseye gidemezsin babanı kahredersin gibi. Bu lafı duyunca istediklerini hep yaptım galiba:) hayatta en çok korktuğum şey birinin benim yüZümden üzülmesi oldu.

Kıyamam onun küçücük yüreğine Bu kadar duygusal olması normal değil ama ne bileyim bu zamanda vicdan yoksunu insanlar arasında böyle bir melek çok duygulandırdı beni. Umarım biraz daha durulur bu hali yoksa depresyona girecek çocuğum yazık

Ama Kuran ve dini kaynakların hepsi de iyi kul olmak , varsa ödül yoksa cehennemde yanmak konusu etrafında dönüyor. Bu kavramlar olmadan dini okuma olmaz illa ki adları geçer, bunlar da çocuklara uygun değil zaten.
İşte o dediğiniz bu yaşta ki çocuklara söylenmiyor. En azından o kreşte böle bişey yoktu. Ben oğlumdan bir kez bile anne böle yapmazsak yanarız cehenneme Gideriz diye bi cümle duymadım. Kaldı ki cehennem ne onu bile bilmez. Sadece anne allah çocukları çok severmiş, öğretmenimiz dedi dediğini bilirim.

bence endişelnmelisiniz.böyle olursa hayır demeyi bece remez hep kendisi mutsuz olur başkalarını mutlu etmek için. Çözümü nedir hiç bilemiyorum.biraz kırılması lazım ama yine de çok güzel bir özellik aslında.Böyle insanlar sanat alanında başarılı olabilir bence avantaja da çevirebilir bu özelliğini.Ne burcu oğlunuz?fıtrattan mı yoksa sonradan mı oldu Acaba?

Ayni benim 7 yasindaki kizim.bende bu dertten muzdaripim.hayatinda hep mutsuz,kirilgan olacak.hayalkirikligi yasayacak..

lutfen yanlis anlamayin pamukannesi ama anaokulunda kuran egitimi - dini egitim veren bir kurumda ogrenim ne kadar dogru?

inanmak dunyanin en guzel seyi ancak kuran-i kerim bir cocugun dinlemesi - anlamasi icin agir degil mi? oku diye emredilmistir bize... bu sebeple evveliyatla okuyabilmek, okudugunu anlayabilmek gerekmez mi?

cocugunuz bunlardan etkilenmis olabilir. nitekim kuran-i kerim'in turkce tasviri cocugun algi kavramindan cok uzakta. eger ki simdiden bir terbiye vermek istiyorduysaniz cocuklar icin masal kavraminda islenen kissalarin oldugu mesnevilerden faydalanabilirdiniz evveliyatla.

Bende o yuzden korkuyorum aslında hep böyleydi. Sadece büyüdükçe kendini daha iyi ifade edebildiği için daha çok göze batmaya Başladı. Küçükken yanında biri ağlasın küçük büyük farketmez o da ağlardı.

Hayat kendini öğretiyor. Insanlardan sille ustune sille yedikçe insanin kabugu kalinlasiyor, bu çocuğa da öyle olacak.

Yerim ben onu yaa kıyamam nasıl ince düşünüyor. Bence çocuğunuzun kişiliği böyle. Yaşından daha olgun. Çok iyi bir çocuk, çok iyi bir insan olacak. Başkalarını üzmeyecek, insanların kalbini acıtmayacak büyük ihtimalle. Ben pedagogluk bir durum görmedim açıkcası ama siz annesiniz daha iyi bilir anlarsınız. Başka bir pedagog ile daha görüşün içiniz rahat etmiyorsa. Ama bana kalırsa kişiliği gereği ince düşünen, duygusal bir çocuk o.
Lütfen öpün benim yerime onu :)

Çocuğumu hiçbir şey için zorlamadım. Kendisi can ata ata gitmek ve okumak istiyordu. Hala öyle. Anne kuran okuyalım der ara ara. Kuranı kerim in türkçe anlamı ağır çocuk için evet,bu yüzden çocuklara türkçe meal okunmuyordu zaten. Sadece arapca olarak kuran okumayı öğrenmiş oldu. Ve bunu seve seve, isteye isteye yapıyor. Evet şu an okuduğunu anlamıyor.o Ama o harekeleri okuyup, kelimeyi çözmek onu mutlu ediyor. O yuzden kuranın meali çocuk için ağır söylemi burada geçerli değil.

Bana filmde dinozorun canı acımasına takılması biraz abartı gibi geldi.duyarlılığın yanında pesimist bir yanı var bence.film bitince olumsuz kısım aklında kalmış.

cocugunuzu zorladiginizi iddia etmedim zaten. benim oglum da fransiz okulunda okudu ana okulunu. simdi zaten gorev geregi fransa'da yasiyoruz. bu okula gideceksin dedim, basladi. belki cocuga sorsan fransiz okulunda okumak istemezdi.

yabanci dil ozellikle anaokulu cagindaki cocuklara fonetiginden dolayi hos geliyor. yani cocugunuz okudugu - anladigi - dinledigi seyin manasiyla degil; isittigi sesin fonetigi ile ilgileniyor.

cocuk yetistirme sekillerimiz farkli. ben bir anne olarak gorusumu yazmak istedim sadece. evladinizin mutlu bir omru olmasini temenni ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…