Oğlum çok duygusal

Doktor bile normal değil demiş. Ben diyince mi kötü oluyorum? Polemiğe girmeyin lütfen, gerek yok. Bu kadar hassasiyet her şeye üzülüp ağlamak hem normal değil hem de iyi bir şey değil. Net.

Doktor bile normal değil demiş. Ben diyince mi kötü oluyorum? Polemiğe girmeyin lütfen, gerek yok. Bu kadar hassasiyet her şeye üzülüp ağlamak her normal değil hem de iyi bir şey değil. Net.
Ben söyleyeceğimi söyledim gayet açık şekilde. sadece niyeti sorguluyorum.

7 neyse 70 sinde ayni olur ne yapsan hep böle vicdanli kalicak 7 yaşinda yeni huy ediniyor..
düşünüyorum da çocuk ilerde vidanli yüzünden çok acı çekicek.. enine sonuna hayatı öğrenecek annesi..
kötü mü iyi mi ayırt etmesini öğretmelisin ki. çocuk anlasin. bazı çocuklar kendi kendine öğreniyor. tam öğretme zamani.. insanlarin nasıl bişey olduğu ballandira ballandira anlatmalisin..

Şaşırdım
Peki ya ailenizde maddi duruımlar cok mu on planda
ya da bişeylermi duyuyor

benim oğlumda çok duygusal 6 yaşını dolduracak.. oğlunuzla yaşıt sayılırlar allah hepsine ömür versin.. seninki kadar değil ama biz de duygusallığı sebebiyle çok üzülüyoruz.. ufacık şeye ağlaması ve kendini savunamayıp dışardaki başka çocuklara karşı hep yenik durmasına çok üzülüyorum... duygsal oluşu hayatını zorlaştırıyor, gerek arkadaşlarıyla gerek bizlerle olan iliişkiini...yırtık ve biraz cadı tipinde bi çocuk olmasını çok isterdim..her daim boynu bükük durmasın üzülüyorum rabbim başka dert vermesin.. bizimkinin en büyük derdi de babaanne dede gibi büyüklerinin yanında kendini kaybetmesi... bambaşka birine dönüşüyor oğlumu tanıyamıyorum.. şımarıklık aksilik laf dinlemezlik diz boyuna çıkıyor onlar varken...bende o dertten muzdaribim

Ayy tatlın oğlun aynı ben ama bu hiç iyi birşey değil söyliyim ilerde daha büyük paikolojik sorunlara yol açabilir. Benim oğlumda yaşıtlarından daha duygusaldır..beni çekmiş derim hep ama onu birazda ben öyle yaptım insanlara karşı daha duyarlı olması için hep başka pencerelerden bakmaya çalışmsını sağladm. Arkadaşları hakkında insanların fiziksel özellikleri ile dalga geçilmemesi maddi imkanlar.yaşlılar sürekli anlattım.
Ama büyüdükçe değişiyorlar özellikle ilk ergenlik dönemleri falan. Bence sürekli konuşun. Olaylara başka pencerelerden bakmasını sağlayın.ben olsam öyle yapardım sanırım.pedagog diycektim ama hemende ilaç yazmak nedir yaa başka bildikler yok sanki

karşısındaki insanları düşünmesi empati yapabilmesi çok güzel.sadece bir yere takıldım istemediği oyuncağı sırf üzülmesin diye alma kısmı bu kısmı oğlunuzla eminim konuşmuşsunuzdur ama yine konuşabilirsiniz mesela oğlum sen almazsan başkası alacak almazsan satıcı üzülmez yine maaşını alır falan gibi.eğer hep başkları üzülmesin diye kendi istemedği şeyleri yaparsa kendi üzülecek ve bunu göze alıyor gibi oğlunuz.

hayatı boyunca belki hep önce başkalrını düşünüp istemediği mutsuz olduğu şeyler yapacak bunu bilemeyiz .örn.bir arkadaşım vardı kimseyi kırmak üzmek istemeyen çok rahatsız edici bir durumdu çok yıprandı.terapi aldı sonucunda da mink bir çocukken annesini onu bir konuda sakın babana anlatma babana bir daha izin vermez gitmemize beni döver vs demesi kız terapi ile kurtuldu.tabi oğlunuzun ki başka ama birşeyden etkilenbilir çocukluk döneminde çocuklar

oğlunuz değil de kızınız duygusal olsaydı yine sorun edecek miydiniz? bence abartı bi durum yok.

kıyamam ben onaya ne kadar ince düşünüyor öyle. normal mi bilemedim ama benim yiğenimde mesela ama daha ufaktı sanırım 5 olabilir masal okurduk masalın sonunda kardan adam eriyordu niye eridi gitti diye baya bi ağlamıştı sonra bir çizgi filimde baba oğuyla buluşuyordu baya bi süre kayıptı oğlu ondada da çok ağlamıştı bunun gibi bir iki örnek daha oldu.pedagoga gerek duymadılar hiç.nitekim büydükçe geçti şimdide merhametli amatrabi o tip olaylar bittti artık şuan 14 yaşında ergenlik döneminde yavaş yavaş gayet umursamaz hiç bişeyi.

Ben de böyleyim. Bu seviyede değildim, ama yakınım. Anlatamam ne kadar acı çektiğimi. Aptal değilim, saf değilim. Ama kıramıyorum insanları. Kazık yiyorum. Arkadaş edinemiyorum. Başarılı bir okul hayatım vardı güzel bir meslek hayatım olacak çünkü kafam çalışıyor. Tek avantajım benim bu. Sizin oğlunuz da zeki muhtemelen ama çok mutsuz olacak benim gibi. Eğer müdahele etmezseniz tabi.
Burda aman ne iyi ne güzel diyenlere de bakmayın. Onlar da sadece kendini düşünen empati yeteneği sıfır olan duygusuzlar. Anlamazlar. Uzun süreli uzman yardımı alın. Daha acımasız olsun, kötü desinler ama bu kadar hassas olmasın.
O kadar çok kırıldım ki. Bünyem dayanmıyor hasta oluyorum. İlaç kullanıyorum hep. Keşke zamanında bana da yardım etselerdi. Şimdi değişmeye çalışıyorum ben. Sadece kendimi düşünmek insanları kullanmak biraz olsun mutlu olmak istiyorum.

Aglama seklinde degilde icine atip kurgu kurma boyutum ayniydi simdimi kimse bilmiyor ama ayni lakin cevrem beni tarif etse kararli sogukkanli mantikli diye tabirler oysa bu saydiklarim sadece bir!maske..ama merak etmeyin bununla yasamayi öğreniyor insan yanliz bu 25 imden sonra oldu..

Canım benim kıyamam. Umarım gelecekte birilerini kırmamak için yanlış birşeyler yapmaz. Sürekli telkin verin. Bazen insanları kırması gerekebileceğini kabul etmeli.

kiyamam ben ona ya.. ne kadar tatli :) bizim acimizdan bakinca tatli gerci, onun icin bir yuk olsa gerek. doktorlara da gitmissiniz, bence en dogrusu. ama ilaclarin yan etkisi cok degilse kullanmanizi tavsiye ederim. kucukken ben de her halta aglardim, 12 yasimda antidepresana basladim o yuzden. kisa surede duzelmisti bircok sey. simdilerde yine kullaniyorum gerci ama bu sefer cok farkli sebeplerden :')

Ne düşünceli ince bir çocuk çok tatlı:)
Ama böyle çok zarar görür her köşe başındaki satıcıya ağlayacaksa mutsuz olur hep bence ona duygularını olumluya yönlendirmeyi öğretin ...size biraz iş düşüyor bence mesela her ağladığında köşe başında esnaftan bişey almayın deyin ki ben gördüm ondan aldı komşular şimdi alan yok sadece deyin bir sürü kişi alışveriş yaptı için rahat olsun deyin.Dinazora üzülünce anlatın dinazor sadece filmde gerçek değil diye..Ya da atıyorum biri düştü çocuğunuz ağladı hemen anlatın artık öyle koşmaması gerektiğini öğrendi iyileştiğinde bi daha düşmeyecek çünkü dikkvt edecek vs vs hani hep olumluya hep olumluya çevirin.Yoksa hayatı boyunca her şeye üzülür yazık.Halbuki hayat zaten başlı başına yorucu ve yıpratıcı olumlu düşünmeye alışmak lazımki katlanılır olsun yoksa hep depresyon hep bunalım kendine zarar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…