- 8 Nisan 2016
- 612
- 292
- 18
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Kıyamam ya ne kadar şeker. .vicdanlı olması çok güzel aslında ama biraz fazla gibi bu yaşta daha küçükken nasıldı benim oğlum da çok duygusal çekingen içine kapanık 2bucuk yasna geliyoMerhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bence zamanla daha gerçekçi bakacaktır olaylara, iletişiminiz çok güzelmiş zaten, satıcıya ağladığında misal anlatabilirsiniz lahanaya ihtiyacı olanlar almıştır oğlum yada yarın alırlar, dinazora ağladığında o aslında gerçek değil biz eğlenelim izleyelim diye kağıda çizilmiş komik olsun diye dinazoru düşürmüşler gibi.Çocuğumu hiçbir şey için zorlamadım. Kendisi can ata ata gitmek ve okumak istiyordu. Hala öyle. Anne kuran okuyalım der ara ara. Kuranı kerim in türkçe anlamı ağır çocuk için evet,bu yüzden çocuklara türkçe meal okunmuyordu zaten. Sadece arapca olarak kuran okumayı öğrenmiş oldu. Ve bunu seve seve, isteye isteye yapıyor. Evet şu an okuduğunu anlamıyor.o Ama o harekeleri okuyup, kelimeyi çözmek onu mutlu ediyor. O yuzden kuranın meali çocuk için ağır söylemi burada geçerli değil.
Ben de katılıyorum çocuğun bu düşüncelerini kırmak için anne olayları daha basit,yüzeysel göstermeli.Bence zamanla daha gerçekçi bakacaktır olaylara, iletişiminiz çok güzelmiş zaten, satıcıya ağladığında misal anlatabilirsiniz lahanaya ihtiyacı olanlar almıştır oğlum yada yarın alırlar, dinazora ağladığında o aslında gerçek değil biz eğlenelim izleyelim diye kağıda çizilmiş komik olsun diye dinazoru düşürmüşler gibi.
İlaç kullanmayın ya el kadar çocuğa duygusal olduğu için. Vicdanı çok hassas ama iletişimle biraz daha olaylara gerçekçi bakabileceğini düşünüyorum.
Bir de mesela yemeğini yemezsen beni üzersin tarzı konuşmalar da buna itmiş olabilir çocuğu, kendi davranışlarının başkaları üzerinde direk büyük duygusal etkiler yaptığını düşünmüş olabilir.
Sizin gittiğiniz pedagog mu emin misiniz? Arkadaşın birinin de demiş olduğu gibi ilaç yazması çocuk psikiyatristi olduğunu düşündürdü.
Evet bizde sasırdık ilaç yazınca. Pedagog olduğuna eminiz. Zaten bu ilaç hafif. Ağır bişey değil diye diye yazdılar. Bilemiyorum o kısmı. İyiki almamışız ilaç falan. Mesela yemeğini bitiremediğinde falan ben bu yemeği yemezsem yemek ne olacak. Dökecek misin çöpe der. Yok oğlum niye dökeyim. Ben yerim derim. O şekilde yemeğini bitirmeden kalkar bazen. Dökeceğim desem zorlayacak kendini yiyecek. Ole yani. Olaylara bakış açısı olarak Onerilerinizi dikkate alacağım.Bence zamanla daha gerçekçi bakacaktır olaylara, iletişiminiz çok güzelmiş zaten, satıcıya ağladığında misal anlatabilirsiniz lahanaya ihtiyacı olanlar almıştır oğlum yada yarın alırlar, dinazora ağladığında o aslında gerçek değil biz eğlenelim izleyelim diye kağıda çizilmiş komik olsun diye dinazoru düşürmüşler gibi.
İlaç kullanmayın ya el kadar çocuğa duygusal olduğu için. Vicdanı çok hassas ama iletişimle biraz daha olaylara gerçekçi bakabileceğini düşünüyorum.
Bir de mesela yemeğini yemezsen beni üzersin tarzı konuşmalar da buna itmiş olabilir çocuğu, kendi davranışlarının başkaları üzerinde direk büyük duygusal etkiler yaptığını düşünmüş olabilir.
Sizin gittiğiniz pedagog mu emin misiniz? Arkadaşın birinin de demiş olduğu gibi ilaç yazması çocuk psikiyatristi olduğunu düşündürdü.
bu çocuk bu kadar derin düşünüyorsa mutlaka yeteneği de vardır.yeteneğini keşfedin erken yaşta yönlendirme çok faydalı olur.Evet bizde sasırdık ilaç yazınca. Pedagog olduğuna eminiz. Zaten bu ilaç hafif. Ağır bişey değil diye diye yazdılar. Bilemiyorum o kısmı. İyiki almamışız ilaç falan. Mesela yemeğini bitiremediğinde falan ben bu yemeği yemezsem yemek ne olacak. Dökecek misin çöpe der. Yok oğlum niye dökeyim. Ben yerim derim. O şekilde yemeğini bitirmeden kalkar bazen. Dökeceğim desem zorlayacak kendini yiyecek. Ole yani. Olaylara bakış açısı olarak Onerilerinizi dikkate alacağım.
Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
benim yeğenim de öyleydi. psikoloğa da gitii. herşeyi normal dendi. bizde ailecek ağlarızMerhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Çıcuk annesini göremeyince ben bu yaşta ağlarımTeşhis olarak normal değil bu kadar dediler. Çok ince düşünmesinin bu yaşta iyi olmayacağı gibi şeyler sölediler. Yazdıkları ilaç da bu kadar detaylı düşünmesinin önüne geçmek için dediler.ilacın adını falan bilmiyoz çünkü eşim ilaç deyince bakmadı da hiç almadı da
tam buna benzer bir konu açsam mı diye düşünüyordum, ama çocuğa kafayı taktı dersiniz diye çekiniyordum açıkçası :)
benim oğlum da inanılmaz duygusal ve çekingen.
bir de kendini korumuyor ki, şu aralar kreşteki en büyük problemimiz.
düşünün şiddet görüyor ama karşısındakine hiç bir tepki vermiyor.
bir kez sadece kendi oyuncağını vermemek için direnmiş, öğretmeni nasıl mutlu anlatıyor. diyor ki diğer çocukları engelliyorum ama x'i engellemiyorum hiç, hatta bazen izliyorum hemen müdahale etmiyorum, bu sefer kendini koruyacak mı acaba diye, genelde de anlatıyorum, işte sen de bağır falan diye diyor.
çocuklarımızın huyunu değiştiremeyiz, sadece acımasız dünyada kendilerini kaybetmemeleri için biraz cesaretlendirmeliyiz.
ama sizin gittiğiniz pedagogların tavrı bana çok enteresan geldi, ilaç yazıp göndermek, ne bileyim, bir çocuğa ilaç çok çok son seçenek olarak uygulanır yani. sizi yönlendirmesi gerekmez miydi?
dini eğitim alıyormuş sanırım oğlunuz, o konuda fikir değiştirmez misiniz?
oğlumun bir kitabını okulumuzdaki pedagoğa danışmıştım, kitapta şu tarz ifadeler vardı "Allah bizi yarattı" vs gibi, bu yaştaki çocuk için bu tarz ifadeler içeren kitapları önermediğini söylemişti. soyut kavramlar yaşına uygun olmayan sorular sormasına ve sonrasında anlayamadığı cevaplarla boğuşmasına yol açabilir tarzında konuşmuştu.
Muhafazakar pedagog Ahmet Güneş'i dinlerim, o da belirli yaş öncesi dini terimlerin öğretilmemesi gerektiğini söylüyor, özellikle kötü olan cehennem, cin vb terimlerin...
her şey iyi güzel de sizin çocuğun öğretmeni oğlunuza SEN DE BAĞIR falan mı diyomuş?
tam tersi olarak diğer çocuklara bağırmamayı öğretmesi gerekmiyor mu bu öğretmenlerin?
Merhaba arkadaşlar. 7 yaşında bir oğlum var. Aşırı derecede duygusal ve vicdanlı bir çocuk. Bir kaç tane örnek verecek olursam Şöyle ki, mesela 2 GUN once kardeşinin gösterisi vardı oraya gittik. Çocuklar sahnede oynadılar. Arka tarafa geçtiler. Herkes alkışlıyor falan bi baktım benim oğlan ağlıyor. Noldu dedim. O gösteri yapanlardan Bi Tane çocuk kalabalıkta annesine bakmış görememiş, herkes annesine el sallamış o çocuk el sallayamamış. Sebep bu. Bi kerede okuldan eve donuyoruz. Köşe başında bi lahanacı bağırarak lahana satıyor. Neyse apartmanın merdivenlerini çıkarken baktım gözünden süzülüyor yaşlar. Sebebini sorduğum da lahanacıdan kimse lahana almıyormuş. O adam da kimse almadığı için üzülüyormuş. Çok yazıkmış. Öyle diyor. Neyse döndük aldık lahana da öle gönlü oldu. Mesela bi oyuncakcıya gittik. İstediği oyuncak yoktu. Satıcı oğluma bak bu oyuncak da çok güzel, ne güzel oynarsın diye başka bi oyuncağı verdi. Bizimki de tamam dedi. Oyuncağı aldık çıktık. Üzgün yüzü. Neden bölesin dediğim de ben aslında o oyuncağı istemiyordum. Ama ben o oyuncağı alırsam amca mutlu olacaktı. O yuzden tmm dedim. Sakın geri vermeyin değiştirmeyin. Amca para kazandı. Geri alırsak parayı mutsuz olur diyor. Çizgi film izliyoruz sinemada, film bitiyor. Herkes mutlu mesut o ağlamaklı. Filmin ortasında dinozorun başına bişey gelmiş, canı yanmıştır onun diyor. Bunun gibi şeyler. 2 kere pedagog götürdüm. İkisi de ilaç yazdı. Çocuğu böyle Olan var mı? Endişelenmeli miyim yoksa normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben sizde artık art niyet görüyorum. Yine tekrar ediyorum, yanına bir maalesef ekleseydiniz bile niyetinizi sorgulamazdım.Normal değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?