Oğlum evlenince benim evimde oturmayı düşünüyor.....

samanyolu

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
2.358
709
688
Merhaba arkadaşlar,canım sıkkın sizlerle paylaşmak istedim,eşim 11 yıl önce vefat etti 2 oğlum var,kendimize ait dublex bir evim de var çok şükür,eşim babasının yanında çalıştığından ve bende hakkımı almadığım için geçinmemize yetecek kadar paramız var çok şükür,Sorunum şu büyük oğlum üniversite 3 te okuyor,kız arkadaşı da var,okul bitince evlenmek istiyor ama benim oturduğum eve gelmek şartıyla,ben ve küçük oğlumun yukarıda çatı katında yaşamamızı istiyor,yukarıda 2 oda biri karanlık,çok küçük bir mutfak ve banyo var,birde açık teras ...aşağısı 140 m2,Ben yukarıda yaşayamam gibi geliyor,eşyalarımı atmam gerekecek,bir odayı oğluma hazırlasam ki okuyor mecburum,diğer oda benim oturma ve yatak odam olacak nasıl olacaksa...
bİRDE bu eve 3 yıl önce taşındık,yeni bina herşey sıfırdı,şimdi burada oturunca mutfağı yıktırırım,banyoyu yeniden yaptırırım falan diyor,bizi düşündüğü yok...
Ben dedimki hiç masraf yapmadan yukarı sen yerleş,kız da çalışacakmış,zevkine göre döşe ama hiç bir yeri yıkmadan,evi ben geçindireyim burada yiyip için krediyle evini al,borcun bitince taşın neden boşyre borç ödeyeyim ev varken diyor,ama bu ev sadece onun değil ki yarısı kardeşinin hakkı...
Babam da kendi düzenini sakın bozma,onlar genç sen kolaylık teklif etmişsin kendi bilir diyor,şimdi oğlum bana tavırlı davranıyor,
ne olur bbana düşüncelerinizi söyleyin,ben yanlış mı düşünüyorum,yoksa oğlum mu çok bencil....

O ne demekmiş canım öyle gitsin ev tutsun başka yerde sizi neden yukarıya hapsediyor ki?? bence sessiz kalmayın tepkinizi belli edin aslında bunu oğlunuzun düşünmesi lazım sonuçta elinizde bi eviniz var ne saçma şey ya madem kendine güvenmiyor evlenmesin ozaman.Sizi fazlalık gibi kayırmasıda çok can sıkıcı.Bence açıkca tepkinizi belli edin istediği kadar surat yapsın koskoca adam artık yani..

bence oğlunuz haksız olur mu hiç bence ayrı bir eve çıkmayı teklif edin kiraya çıksın sonra para biriktirip alır madem ne olcak ki çalışıyorlarsa siz haklısınız bence üzülmeyin..

Sağol arkadaşım gerçekten kaç gecedir uyku uyuyamıyorum,haksızlık mı yapıyorum diye ama sadece onu düşünemem ben ölünce kardeşinle senin bu ev dedim ama o tek kendini düşünüyor gibi...

Sağol arkadaşım gerçekten kaç gecedir uyku uyuyamıyorum,haksızlık mı yapıyorum diye ama sadece onu düşünemem ben ölünce kardeşinle senin bu ev dedim ama o tek kendini düşünüyor gibi...

Bence ona konumunuzu ve birbirinizden başka kimsenin olmadığını anlatmanız lazım alın karşınıza konuşun sonuçta bu yaştan sonra gidip çalışıp kendine ev alıcak halin yok o daha genç çalışıp eşiyle alırlar hatta daha güzellerini alırlar hiç kendini sıkıntıya sokma oğlunada biri gerçekleri göstersin artık..Hem kız arkadaşı bu konuda ne düşünüyor oda önemli!! oğlunuz bukadar hayal kurduğuna göre kızın da bişeylerden haberi var demekki???

bence oğlunuz haksız olur mu hiç bence ayrı bir eve çıkmayı teklif edin kiraya çıksın sonra para biriktirip alır madem ne olcak ki çalışıyorlarsa siz haklısınız bence üzülmeyin..

Konuştuğu kız da mimar çıkacakmış,kendi de güzel bir bölümde okuyor, evlenince o da çalışacak diyor,ama o borca girmeden hazıra konmak derdinde galiba,iyi bir araba alırım falan diyor...Teşekkür ederim yorumunuz için içimi ferahlattınız....

Banada öyle geliyor,belki ona annemler yukarı çıkar biz aşağıda otururuz dedi,ben: Belki kız ayrı yerde oturmak ister dedim, o beraber oturmayı sorun etmez dediğine göre...

Banada öyle geliyor,belki ona annemler yukarı çıkar biz aşağıda otururuz dedi,ben: Belki kız ayrı yerde oturmak ister dedim, o beraber oturmayı sorun etmez dediğine göre...

Aslında kız arkadaşıyla konuşma sansınız olsa niyetlerini tam olarak anlayabilirsiniz??

artık böyle düşünen çocuk mu kaldı yaa
kız kabul ediyor muymuş bari
direkt hazıra konmaya çalışıyo
işe girsin çalışsın evlensin
çok garip yaaa

madem evlenecek kadar kendine güveniyor o zaman kendi evini kendisinin alması lazım.

hazıra konmak adına sizi üst kata göndermeye hakkı yok

madem evlenecek kadar kendine güveniyor o zaman kendi evini kendisinin alması lazım.

hazıra konmak adına sizi üst kata göndermeye hakkı yok

Aslında kız arkadaşıyla konuşma sansınız olsa niyetlerini tam olarak anlayabilirsiniz??

artık böyle düşünen çocuk mu kaldı yaa
kız kabul ediyor muymuş bari
direkt hazıra konmaya çalışıyo
işe girsin çalışsın evlensin
çok garip yaaa

Hayır.Bunu siz onlara söyleseniz kabul ederlermi:).Olmaz öyle şey

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim,beni rahatlattınız,kız arkadaşıyla henüz tanışmadım,niyeti nedir bilemem,kızı da suçlayamıyorum doğrusu,benim oğlum böyle bencil olduktan sonra...Aslında ben de onlarla altlı üstlü oturmayı istemiyorum doğrusu,şimdiden böyle düşünen oğlum evlenince nasıl olur bilemiyorum....Zaten şimdiden torunlarına da bakacaksın deyip duruyor,herşeyden tasarruf etmiş olacak,bakıcı da ben olucam yani,kız il dışında oturuyor,annesinden ne kadar fayda görecek ki....
Bencil olmasın canımı veririm ama sadece kendini düşünüyor,ben şimdi yeni yeni rahata kavuşuyorum onu düşünmüyor....

allla allah oğlunuza nasıl şaşırdım millet anamız babamız rahat etsin die uğraşır oğlunuzda annemin elinden nasıl alırım evi die düşünüo yazık yha

Oğlunuz sizi, sizin evinizde misafir etmek istiyor anladığım kadarıyla.

Siz gayet mantıklı bir çözüm önermişsiniz.

O kabul etmemiş bencil davranmış

Taviz vermeyin bence ama inatlaşmayında.

Tatlı dilli, iyilikle halledebilirsiniz umarım.

Son düzenleme:
Bence oğlunuz bencil bi insan.. Annesisiniz siz onun rahatınızı düşünmesi lazım.. Gitsin ev tutsun yani çokmu zor madem yapamam edemem diyor üst kata çıksın demişsiniz o kolaylıgı bile saglamıssınız yani orda oturup kendi evini bile satın alabilirdi kirada oturupda kredi ile ev alanlar var yani ne duırumda olanlar var diğer oğlunuzuda düşünürsünüz elbet. Bu konuyu baştan aşağı bi konuşun oğlunuzla yanlış anlamaya mahal vermeden... Elbette siz annesiniz herşeyin iyisini bilirsiniz diceklerim bunlarla sınırlı...

Bir de olaya şu açıdan bakın. Şimdi oğlunuzun isteğini kabul edip evi ona teslim ederseniz bu sefer ayrımcılık yapmış olacaksınız ve küçük oğlunuza haksızlık olacak.
Neticede evde onun da hakkı var sırf bü yüzden size darılabilir hatta abisiyle arasında bbüyük sorunlara yol açabilir
Büyük oğlunuz o eve yerleşirse kardeşinin hakkını düşüneceğini zannetmem bakın siz annesisiniz sizi bile düşünmüyor kkardeşini hiç düşünmez.
Siz annesiniz ilerde oğullarınız arasına soğukluk girse birbirlerine zıtlaşsalar üzülmeyecek misiniz?
Şimdi hayır derseniz küçük oğlunuzu da düşünmüş olacaksınız ama abisi bubunu düşünüp ona darılmaz size de darılsa bile bu dargınlık uzun sürmez.
Siz söylediniz büyük oğlunuzun ve gelininizin iyi meslekler sahibi olduğunu demekki iyi kazanacaklar dara düşmezler.
Gönülleri gibi evlerini arabalarını da alıp düzenlerini kurunca bunları unutur oğlunuz küskünlük de kalmaz inşallah.
Ama öbür türlü küçük oğlunuzun hakkı yenmiş olr, siz bir anne olarak çocuklarınızın arasında eşitlik gözetmelisiniz.
Eğer ev miras kaldıysa veya miras kalan parayla alındıysa büyük oğlunuz yetim hakkı yemiş olur allah korusun.
Ne oğlunuzun hak yemesine ne de diğer oğlunuzun hakkının yenmesine müsade etmeyin lütfen.
Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Siz çok doğru düşünüyorsunuz, evet o evde diğer oğlunuzun da hakkı var, eşiniz olmadığı için sizinde garantiniz o ev bir bakıma. Bencil düşünüyor oğlunuz ona sunduğunuz teklif de çok iyi. Size müteşekkir olması lazım. Bu evde kardeşinin de hakkı var ayrı eve çıkın da diyebilirdiniz.

Olaya su yonen baktim bir an,siz kabul ederseniz ve ilerine ayni evde sorunlar cikarsa adiniz KOTU KAYNANAYA CIKICAK,siz kabul etmezsenide adiniz KOTU KAYNANAYA CIKICAK.... Ne uzucu bir durum,sizin gibi dusunen biri arada kaynayip gidicek...
Oysaki hic hakki yok siz daha olmediniz o evde yasama hakki sizin,ust kata nasil ikinizide tikiyor anlamadim!
Kendi gitmez yukari...Pes dogrusu...Huzurunuz bozulur dikkat edin derim....

oğlunuz sizi yanlız bırakmayı içne sindiremiyormu acaba
umarım öyledir
yoksa çok bencilce düşünüyor
kendi evinizde sığıntı gibi olacaksınız bu çok kötü
inşallah husursuzluk olmadan doğru yolu bulur

Şimdilerde hala kayınvalide ile yaşamak isteyen gelin var mıymış ? Şaşırdım doğrusu. Gelinin fikri alınmış mı acaba ?
Oğlunuz çok bencilmiş. ben olsam annemin babamın rahatı için herşeyi yaparım. Ama o biraz hazırcı ve sizi hiç düşünmüyor gibi geldi.
Koskocaman adam olmuş, gitsin bir ev alsın. Geleceğini garantiye alsın. Hangi bir gün siz 2 göz odada yaşacaksınız ?
Ayrıca o evde kardeşinin de hakkı varken olmaz ki böyle. Bence oturun bir konuşun. Ne kadar evladınız da olsa, yaşam mücadelesi vermeyi öğrenmeli herkes gibi.
Hazıra konmakla gitmez bu iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…