Oğlum evlenince benim evimde oturmayı düşünüyor.....

ev sadece onun degil ev hepiinizin sizinde hakkiniz var o evde
bu kadar bencillik yyapmasina müsade etmeyin
verin yukari kati begenmiyosa kursun kiralaasin evini

Eğer geniş olan kısmı büyük oğlunuza verirseniz küçük oğlunuzun hakkı yenmiş olmayacak mı? Oğlunuz hazır eve konmaya çalışmış akıllılık yapmış. Herşeyden önce küçük oğlunuzu da düşünmelisiniz.

Çevremde sizin gibi örnekler mevcut, annemin arkadaşının da iki oğlu var sizin gibi. Küçüğüyle sorunu yok ama büyük oğlu ölen babasına rahmet okutuyor (aşırı kıskançlık sonucu şiddet) üstelik çalışmıyor, annesine para bul beni ilgilendirmez deyip babasının emekli maaşına konuyor. Kadıncağızın maddi durumu kötüydü ve astsubay emeklisi bir taliplisi vardı. O kadar çok sorun çıkardı ki oğlu, kadın lanet olsun dedi evlenmekten vazgeçti. Evlatlar bencil olabiliyor. Kendinizi kullandırmayın derim.

kesinlikle bu şartlarda kabul etmeyin darılırsa darılsın küçük oğlunuzun hakkını yedirmeyin sonra geri alması zor olur.

annelerin hakkı ödenmez bu kesinlikle böyle emin olun siz haklısınız oğlunuz düşüncesi becilce kalıyor, evet ev varken niye borca gireyim diyor ama niçin imkan varken bir yere daha sahip olmayı düşünmüyor, zaten borca girilmeden mal edinilmez, bırakın istediği gibi üst katı hallettiirsin orda otursunlar bu dağdan gelip bağdaki kovmay benzer, zaten çalışıcaklarmış karı koca akşam yemegi berber yersiniz herkes odasına çekilir, onlarda kendi katlarına çıkarlar, o ev hem büyük oğlunuz hem küçük oğlunuzun hemde SİZİN hakkınız.

benimde babam yok ve erkek olsam asla böyle bişey teklif edemem anneme.annem kücücük yerde oturcak düzenini bozacak ben sefa sürcem annemin düzenini bozup yazıklar olsun benim evlatlığıma o zaman.çoook yanlış çoook

sna niye güveniyo oğlun anlamadım ben mesela aklımdan hiç geirmedim kayınvalidemin evine yayılayım ohh diye benim bildiğim ev lenen çift ev tutar tayani kendine hayatını düzene koyar saçma

Çok haklısınız. Belki biraz öğrencilik psikolojisi, belki kafasının hep kendi evi, kendi evliliği ile meşgul olması nedeniyle, sizi ve bir kardeşi daha olduğunu ve onunda evde hakkı olduğunu düşünmüyor. Bencillik de var olabilir tavrında, ama çocukluk, hayatı tanımama da rol oynuyordur belki tutumunda.

Evleneceği kızla bence sizin bir şey konuşmanız gerekmez. Üstelik daha ortada hiç resmiyete dökülmüş bir şey yokmuş. Kızın ailesi, kendisi hiç böyle bir şey düşünmüyor da olabilir.

Siz oğlunuza kararınızı net ve açık şekilde, sebepleriyle birlikte söylemişsiniz. Belki o da küçük yaşta babasız kalınca her derdini sizin halletmenize çok alıştığından biraz fazlaca bozulmuştur bu işe, hele ki kıza da bu konudan bahsettiyse, ama maalesef dünyanın kendi etrafında dönmediğini öğrenmek zorunda.

Sizin açık ve net olarak düşüncelerinizi belirtmeniz gerekir çünkü şimdi pasif kalırsanız ileride zor duruma düşersiniz. Çocuklarınız arasında dengeyi sağlayamamış olursunuz. İpin ucu bir kaçarsa ilerde onlar ayrı düşerler.

Çok yakın bir arkadaşımın babası 4 sene evvel vefat etti. 2 evleri vardı. Abisi evli çocuğu var. Arkadaşımın abisi evlerin bir tanesini satıp, parasıyla iş kurmak için annesine baskı yapmaya başladı. Kadın hep sessiz kaldı. Arkadaşım annesinin sessiz kalması ile abisi ile karşı karşıya kaldı en sonunda. Çünkü evi sattılar en son. Annesinin arkadaşıma önerisi ise gel şu an oturduğumuz evi de senin üzerine yapayım oldu. Ve bir şekilde abisinin kulağına gitti bu durum. Bu sefer abisi öteki evi sattırıp evin parası ile kurduğu işi batırıp iflas etmesini unutup arkadaşıma ağza alınmayacak laflar söyleyerek sataştı ve kalan evi üstüne yaptırmak için annelerini kandırmakla suçladı. O evde benim de hakkım var diye ortalarda gezindi. Annesi bu duruma da ses çıkarmadı hayır ben teklif ettim o istemedi bile demedi. Kızcağız şimdi annesi ile de abisi ile de görüşmüyor, ev taksidine girmişti ev yapılana kadar 1 ay bir yerde 1 ay bi yerde kalıp borçlarını ödemeye çalışıyor. Kaldı ki annesinin teklifine de evet dememişti ve suçlu duruma düştü kendi kabahati olmayan bir sebep yüzünden.

O sebeple oğlunuza isteklerinizi açık ve net belirtmeniz gerekir muallakta kalmayın, sessiz kalmayın. siz susarsanız eğer o da isteğini kabul ettirdi sanar ona göre rahat davranır. Bir hayat kuracaksa kendi imkanlarına, gücüne güvenerek yapmalı bunu.

kesinlikle vermeyin.. siz uygun bi teklif yapmissiniz, gercekten evlenmek yuva kurmak isteyen o teklifi opupte bsina koyardi.. herkes ayaklari uzerinde durabilmeyi ogrenmeli.. siz orta yasa gelmissiniz ancak rahat bi nfes alabilmissiniz.. oyle yemek pi$, agzima dus olmaz.. cesit cesit durumlar soz konusu .. ondan bastan tavrinizi koyun ortaya.. haklisinizda......... iciniz parcalaniyo belki evladiniz oldundan ama bu durumda diger evladinda hakkini korumalisniz.. o da o evde yasiyacak onnunda rahat etme hakki var..

kesinlikle böyle birşeyi kabul etmeyin o nedemek öle küçük oğlunuzun hakkınıda almaya çalışıyor. ev tutup evlensin neden o evde oturcakmış ki çok yanış bir düşünce kendinizde sakın suç bulmayın ve bunu kabul etmeyin çünkü siz haklısınız.

ikiside çalışacaksa akşamdan akşama eve gelecekler evde fazla vakit geçirmeyecekler...
maddi açıdanda zorlanamayacaklar bence oğlunuz çok bencil sizde söyleyin buraya boşuna masraf yapma sonuçta burda kardeşininde hakkı var bölüşeceksiniz veya sonra hevesin geçer oturmassın fln deyin...kızarkadaşıylada tanışın oda oğlunuz gibi bencil çıkmaz inş.bence açık konuşun kendi evladınızdanmı çekineceksiniz.
ahhh ahhhh sizden kaynana olmaz valla böyle sessiz geri çekilen....

geçen maydonoz koparıyorum bahçesinden ektinmiki topluyosun dedi bnm kaynana.....sizin elinizden koca ev gitme yolunda ses çıkaramıyosunuz...

Son düzenleme:
aman aileme yük olmayayım, beni okuttu büyüttü şu yaşıma kadar kahrımı çekti diye düşünüp harçlık almaktan bile utanırken bu adamın yaptığına bak! annesinin yaşadığı eve göz dikiyor

Kaynanalık içgüdüsü galiba hazıra konmak hee senin gelini istediğin yok zaten oglunun hakkıymıs falan bahane... Kız sizinle oturmak istemese yine kötü olcaktı sizde oturmak ıstıyor ve hakkı olarak evı guzellestırme derdıne bunada karısıyorsunuz pess vallla

aynen bunu oğluna da söyle. kırılırsa kırılsın, üzülürse üzülsün. hata yapan ve saçmalayan o, elbet bunu anlar, bir süre tavır yapsa da sonra farkeder hatasını.
diğer oğlun da gelip iki sene sonra ben de evleniyorum abime verdiğin gibi bana da 140 metre kare ev ver derse ne diyeceksin?

müsade et de kendi evine de karışsın sadece evlenen oğlunun mu evi

nerede diğer çocukla annenin hakkı

iyi de bayan küçük oğlunun hakkını korumaya çalışıyor o ev gelinin evi mi olacak ki sadece de evi kafasına göre yeniden düzenleyecek?

Öyle birarada zaten olmaz ki...Onlar da yeni evli olacak bunlar hiç kovalamaca falan oynamayacaklarını mı düşünüyorlar :)

En iyisi ikisinin de madem mesleği var kiraya birkaç yıl çıksınlar sonra krediyle ev alırlar zaten

oğlunuz henüz okulunu bıtımemış hala okuyor.

ne ara okulunu bıtırcek de askerlığını yapıcak da ış başına geçıcek.bunları tamamlamadan evlenmeyı düşünmesı bıle çok saçma olur.

geç mı kaldı evlenmeye.tamam cıddı bı ılışkısı olması ıyı güzel evlılık düşünmesı aıle kurmayı ıstemesı çok güzel ama yukarda saydıklarım tamamlanmadan evlenmesıne ızın vermeyın oğlunuzun.

ayrıca oğlunuz henüz öğrencı ve büyük ıhtımal kız arkadaşı da öyledır.
kızın aılesı ışı olmayana askerlğını yapmayana nsl kız verıcek merak edıorum doğrusu. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…