Oğlum evlenince benim evimde oturmayı düşünüyor.....

az yesinde kendine bi ev kiralasın!ne demekmiş anneyi daracık odaya atıpta kendisi hiç çaba sarfetmeden 140m2 eve konmak.o ev senin hakkın.oğlun ünv okuyomuş işte gitsin işini bulsun kiralık bi ev tutsun eşyalarına da sen ve kızın ailesi yardım edersiniz alınır.evlenmesini biliyo ama sorumluluk almaya gelince yok!nasıl olsa annemin evi var atarız onu bi köşeye bize yardım da eder oh ne ala memleket!
sakın razı olma o artık bi yetişkin evlendikten sonra kendi düzenini kursun,kendi ayaklarının üzerinde dursun
hem aynı evde gelinle çok problem yaşarsın iki kere iki dört

bence hiç üzülmeyin hani onlar geçici kalıcak diye siz bütün düzeninizi değiştirmeyin sonra üzülürsünüz amannn arabayı da bir kaç sene sonra alıversin canım buarada bişey değil canım:82:

Kendinize haksızlık etmeyin böyle düşünmekte yerden göğe haklısınız.
Ev büyük bile olsa imkanlar varsa birlikte oturulmamalı.
İmkan yoksa elbette insanlar fedakarlıklarda bulunur.
Evlenmeyi düşündüğü kızın birlikte olunca neler yaşanabileceğinden haberi yok sanırım.
Gençler zaman zaman böyle düşüncesizlikler yapabiliyorlar ama siz uygun bir şekilde mutlaka anlatabilirsiniz.
Allah kolaylık versin.

Yok ev dublex aradaki merdiven kapatılacak o zaman ayrı bir daire oluyor ....

Üniversite okumuş iyi meslek sahibi insanlasr değil mi bunlar ya hu ! Nasıl olur da kendileri işe girmeden, kendi paralarını biriktirmeden, kendi ayakları üzerinde durmayı becermeden akıllarından evlenmeyi geçirirler anlamıyorum. Sizi oğlunuza karşı doldurmak asla haddime değil, aklıma şu soru da geldi .Acaba bu çocuklar babasız büyüsükleri için biraz şımartılmış olabilirler mi? Nasıl dayatabilir bir evlat annesine böyle birşeyi anlayamadım.

Sizin anne olarak vazifeniz onları okutmaktı, onlara vereceginiz en büyük miras buydu, ki siz vermişsiniz.

Ablacığım,
ben evlenmek üzereyken elimde bir ev alacak para vardı.
Babam sana ev alacağım diye kandırıp, aldı elimden paramı.
Hatta konu açtım bununla ilgili, zamanınız olursa okursanız sevinirim.
Sonra o evi karısının (üvey annem yani) üzerine yaptı. Rahmetli annemden kalan arsayı da sattı ve parasıyla oğluna (üvey kardeşime) sıfır araba aldı, üniversite kazanma hediyesiymiş. Ben derece yaparak kazandım üniversiteyi, burslarla okudum. "hediye çalışana alınır kusura bakma" dedi, dalga geçer gibi benim üniversiteye başladığım sene karısına cep telefonu aldı.
Daha neler neler, anlatsam roman olur. Burslarımı ona vermiyorum diye kızardı düşünün.
"E baba hani evi bana alıyordun" deyince, "üniversite okuttum seni, sen bana bir ev almışsın çok mu yani" deyiverdi..
Ben bu babaya bile surat yapmadım..
Oğlunuz hangi sıfatla size surat yapıyor, tepki veriyor?
Okulunu bitirir bitirmez evlenmek zorunda da değiller ayrıca.

Afedersiniz ama,bu konuda oğlunuz bencillik yapıyor. Demokrasiye uygun davranmak gerekirse herkesin fikrini almalı,bakalım gelin gelecek kız sizinle aynı evde rahat edebilecek mi ? Oğlunuza bunu söyleyin,sonuçta insanın kendi evi gibisi yoktur yani bence. Benim erkek arkadaşım böyle birşey teklif etse Allah korusun büyük konuşmak gibi olmasın ama ben kabul etmem. Sizden yanayım :)

Zaten gelin adayı gelmek istemez ki... Sanmıyorum yani.Gelinler kayınvalide ile aynı evde,apt.da yaşamayı istemez.

Aman diyim müsade etmeyin. Olay sadece üst katı istememe olayı değil bence sizin açınızdan. Birincisi ev ev üstüne kurulmaz. İkincisi gelin adayı bunu kabul eder mi üçüncüsü bu tip ilişkilerde yani gelin kaynana görümce elti vs gibi uzak olmak en iyisi. Bende kaynanamın üst katına geldim ama onun ısrarlarıyla oldu ne oldu şu an konuşmuyoruz bile ve daha 10 aylık evliyim bir sürü borca girip ev almak zorunda kaldım taşınıcam bayramdan sonra. Sonuç olarak kaynanamdan bir daha sevmemek üzere nefret ettiğimle kaldım. uzak olsak hiçbir sorunumuz olmayacaktı..

Yeni nesil cocuklarimiz maasallah pek hayirli evlatlar!! ne munasebet canim kendi evinde resmen siginti durumuna duseceksin..sen ve kucuk cocugun uzuleceginize mustakbel gelininiz ve oglunuz uzulsun bir zahmet..ogluna, henuz olmedigini, evinde de istedigin gibi yasayacagini soyle canim..hicde cekinme...eger kabul ederlerse, onlara bir yatak odasi hazirlayabilecegini soylersin ..ust katta hemde!! wahhhhh wahhhhhhhhhh evlatlarimiza bak!!!!!kadini kendi evinden atacaklar terbiyesizler!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilginc.Burada kayinvalideleriyle sorun yasayan yüzlerce gelin okuyoruz.bence siz oglunuza burayi okutun bence cünkü bunun hicde iyi bir fikir olmadigini anlatin.Gelinde kaynanada ne kadar iyi olursa olsun bir evde iki kadinin bulunmasini zorligundan bahsedin.ne demekmis öyle siz tavan katina tasinin.yarin öbür gün esim calisiyor diye ona hizmet te ettirir oglunuz.gelinde olsa kayinvalidede olsa kimse kimsenin kulu kölesi degildir.Oglunuz okuyor ama belliki daha büyümemis.gelin kizda daha baslarda oldugundan askin gözü kördür hesabi susuyor.Zaman ola hayrola.

o nasıl düşüncedir ;anne sen yukarı çık burası bizim olsun yakında yemeğe de inme orada ye falan mı diyecek?!!hayır ille yanınızda kalmak istiyorsa hani birikim yapalım kendi evimize çıkalım diye bi oda neyine yetmiyor madem?hele de erkek evlatların hemen ana babnın malına göz dikip sıkıya gelmeme isteklerine hayranım(!) çalışmaya zora gelmeye yanaşmıyorlar..bence evi ben geçindiririm falan da demeyin sonra herşey size kalır emin olun..eli ekmek tutacaksa evlenip yanınızda kalacaksa bişeyin ucundan mutlaka tutsun az olsa bile mutlaka tutsun önüne geçtikçe sırtını size dayamaya çalışır.bir de bakalımgelin hanımla siz anlaşabilecek misiniz bu da var..annem gelini yanında istememişti..çünkü anlaşamayız tatlıyken tatsızlık olur diye abim yanınıza gelelim dedği halde kabul etmemişti..hakkı da da varmış farklı yerlerde oturdukları halde anlaşmazlıklar oldu aynı evde otursalar ne olurdu diye düşünemeden edemedim şimdi..

Kesinlikle kabul etmeyin. sizin ona sunduğunuz teklif gayet yeterli...
sonra kendi evinizde hapis bi misafir gibi yaşayacaksınız.. darılsada gücensede kabul etmeyin..
onlar daha genç çalışır ederler herşeyleri olur.. siz dul bir kadınsınız tek guvencenız o ev... yoksa o da elinizden gider bir süre sonra..

Bence de kesinlikle kabul etmeyin Daha bugün eşim birinin evine gitmiş. Adam oğluna evi vermiş,kendi evinde sığıntı gibi oturuyor dedi,saygı yok,itibar yok. Bırakın oğlunuz madem çok tasarruf etmek istiyor,kendi sığıntı gibi otursun,zaten sizin teklif ettiğiniz gibi oturdukları zaman bir müddet sonra kendileri ayrı eve çıkmak isteyeceklerdir. İstemeseler de sorun değil,oğlunuz ve gelininiz sonuçta. Ama sakın evinizi ona vermeyin. Hayatta olduğunuz müddetçe iki oğlunuza da o evden çıkmayacağınızı belli edin. Dilerlerse üst kata yerleşsinler.

Oğlunuz size tavır yapacağına siz ona tavır yapmalısınız bence,size böyle bir teklif yaptığı için

bence sakın böyle bir şey yapmayın. daha sonra evinizde kşracı olmaktan beter olursunuz siz kiraya çıkarsınız diyeyim
tavırlı olsun boşverin. ikiside çalışacaksa kiraya çıksın. sakın kabul etmeyin. kiraya çık olğlum diyin. gelinle bir sıkıntı olsa size hiç acımaz oğlunuz söyliyim. şimdiden böyleyse. tecrübelerle sabit 2 gelinimiz var ben görümceyim ordan biliyorum.

oglunuz cok bencıl oldugu kadar sız de bır anne olarak cok yumusak yuzlusunuz
ama ben tanımadan bıle oglunuzun nıyetını hıc ıyı gormuyorum
sızı hıc onemsemıyor
kendınce belırledıgı hedeflerıne kendınce belırledıgı yollarda sızı basamak olarak kullanıyor
kendınızı kullandırmamanızı
hem kendınızın hem de dıger evladınızın hakkınızı kendı ellerınızle ayaklar altına aldırmamanızı tavsıye ederım

dugununde yardımcı olun ama ust katınıza bıle oturmasına ızın vermeyın
bırakın herkes gıbı o da ayakları uzerınde durmaya calıssın

Bence hiç bir kız böyle bir şeyi kabul etmez.Benim kayınvalidemde aynı teklifte bulundu.Evleri satıp dublex bir ev alalım birlikte otururuz diye ama en başından kabul etmedim.Ev ev üzerine olmaz.Oğlunuz hayal kuruyor ve çok bencil.Siz açık açık konuşun.

bence hiçbir şekilde kabul etmeyin yarın birgün kız istemiyecek çıkıp gidecekler siz düzeninizi bozduğunuzla kalacaksınız. çok istiyorlarsa tek bir oda verin orada kalsınlar bir süre yemek içmke birlik olsun ama asla düzeninizi bozmayın.

bence oğlunuz cok bencil ama eşinizin vefatından dolayı sizide yalnız bırakmak istemiyor sanırım önemli olan kızın düşünceleri bence .... ben olsam asla eşimin annesinin evine oturmazdım cünkü herkezin bir hayatı yaşam tarzı var mutfakta bile bardakların yerini farklı korsunuz çünkü zevkler bir deildir eğr aynı evde oturursanız mutlaka bi problem yaşarsınız çünkü ne o sizin öz kızınız nede o kızın öz annesisiniz mutlaka bi yerde bi tatsızlıklar cıkar .. boşu boşuna ağzınızın tadını bozmayın tatlılıkla anlatın oğlunuza kadınların tutumlarını yaşayabileceğiniz problemleri ayrı bi ev tutun ömür boyu mutlu muhabbetli olun saygılarımla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…