inşallah sağolun :)Üst konşumun kızı okuldan gelir (4yaşında kreşe gidiyor) ,annesine gitmeden bana girer saatlerce bende durur ,annesi çağırır hadi gel artık der ,ama gitmez.çocuk rahat olduğu yeri seviyor.merak etmeyin büyüdükçe tek sevdiği kadın siz olcaksınız.
evet biliyorum bunları ama tam ayrıntılı bir şekilde araştıramadım dahaDaha önceki yorumlarda bahsedildi mi bilmiyorum ama bebeklikte bağlanma çeşitleri var . Güvenli bağlanma, güvensiz bağlanma vs . Bazen çocuk Anne onu bırakıp gitti diye döndüğünde annesini görmezden gelerek tepki verebiliyor. Güvenli bağlanmaydi bu yanlış hatırlamıyorsam ama araştırın. Gelişim Psikolojisi bağlanma türleri diye.
Ama dimi ya insan hemen üzülüyo ondan sonra senaryolar dönüyo ya şöyle ya böyle diye işte..Ahh kiyamam. Insan anne olunca gercekten cok takıntılı oluyo. Cocugunuzla daha cok vakit geçirmeye ozen gösterin. Benim oglumda 8 aylik kaynanamin kucagindan bazen bana gelmes cok gicik olurum kiskanirim, cildiririm. O yüzden durumunuzu gayet iyi anliyorm.
HaklısınızBenimde kuzenimin 2.5 yasinda bir oglu var. Apartmanda onunla oyun oynayan ilgilenen ona durmadan hediye getiren 19 yaslarinda bir komsu kizi var. Onu gorunce deliriyor resmen kosup kucagina atliyor annesine gitmek istemiyor.
Annesini hergun gordugu icin ilgi gosteren baska insanlara boyle davranmasi normal bence uzulmeyin. Siz sadece sinava birakip gitmissiniz o zaman calisan anneler ne yapsin?
Evet ben genellikle stresliyim malesef herşeyi kafama takıyorum eltim daha pozitif ve sakin birisi haklısınız bu büyük bir etken olabilir
Ben çok stresliyim oğlum konusunda. Herşeyimiz saatli tabi bazen aksayabiliyor bazen de olmuyor oğlum uymuyor bu saatlere tabi. En ufak şey de bende sıkıntı stres yapıyorum bu da onu etkiliyor haliyle. Mesela saati geliyor uyutmaya çalışıyorum o uyumuyo benimde içimde ne volkanlar patlıyor uyumuyor diye kendimi yiyip bitiriyorum. Biraz sakinleşmeye rahatlamaya ihtiyacım var gerçekten. Mesela eltimin kuralları yoktur çok sakin maşallah kızmaz bağırmaz sesini bile yükseltmez ve hep güleryüzlü. Ama o da kendi kızlarına yaranamıyor bazen de. Bu işler garip :) dikkat edicem bundan sonra daha sakin pozitif daha çok oyun inşallah havalarda düzeldi bol bol gezeriz oğlumla .canım elbette herkes her zaman aynı olamaz, ama dikket etmeye çalış.
okuduğum bir kitapta bazen bebeklerin ilk defa gördükleri bir yabancıda sakinleşmeleri ancak annelerinde sakinleşmemeleri örnek verilmişti bu konuda. anne stres oldukça çocuk o stresi hissediyor ve etkileniyor, o yüzden yabncı bile olsa sakin birinde daha rahat ediyor.
Aynen cnm valla bazen benm oglumu kaynanama birakmam gerekiyo disarda işim olunca kaynanamda diyo beni daha cok seviyo ben daha iyi bakarm vs. Cok zoruma gidiyoAma dimi ya insan hemen üzülüyo ondan sonra senaryolar dönüyo ya şöyle ya böyle diye işte..
Eşim de öyle diyor ben abartıyorum demi ya her çocuk yapar bunu dimi? Hiç böyle olmamıştı şimdi olunca ki sürekli birlikteyiz hiç ayrılmıyoruz şimdi böyle olunca çok üzüldüm. Bunu duymak iyi geldi sağolun
Evet ya nekadar içimi ferahlatsamda her çocukta oluyo falan filan diye ama o anı yaşarken çok üzülüyorum orda o anda ağlayasım geliyor öyle yapınca. Hayırlısı olsun bakalım allahım hayırlı uzun ömürler versin evlatlarımızaO değilde sizin üzüntünüze bende üzüldüm gerçekten çok can sıkıcı bi durum empati yaptım bi an Allah ferahlık versin çocuktur diyin fazla derin düşünmeyin daha çok sevip sarılın kucaklayın Allah acısını göstermesin en güzel derdiniz bunlar olsun
Ay bide böyle söylenir mi ya gerçekten çok sinir bozucu haklısın valla. Allah'tan eltim öyle bişey demedi bana yoksa nekadar sevsemde onu ay çok fena şeyler yapmak isterdim ona sinirimden. Ne güzel çocuk ağlamadan duruyorsa yanında ondan öyle diyordur üzülme :) bende sana teselli vereyim :)Aynen cnm valla bazen benm oglumu kaynanama birakmam gerekiyo disarda işim olunca kaynanamda diyo beni daha cok seviyo ben daha iyi bakarm vs. Cok zoruma gidiyo
Dün aynen böyle bir konu açacaktım . 11 aylık Kızım halasından bana gelmiyor beni farketmiyor diye. İnanın oturup ağladım. Yazdıklarınıza verilen cevapları kendi adıma da okudum.Merhaba arkadaşlar üç dört gündür moralim çok bozuk. Hafta sonu açıköğretim sınavları vardı. Kayınvalidemgille aynı sitede oturuyoruz. Bir tane eltim var o kvlerle aynı apartmanda ve sürekli beraberler. Sınav dolayısıyla oğlumu oraya bıraktım. Ben eltimi çok severim çok iyi anlaşırız. O da oğlumu çok sever ilgilenir gezdirir kısacası ben yokken herşeyiyle o ilgilenir. Sınavdan geldim düşünün üç dört saat görmedi beni oğlum uyuyordu uyandı ve bana baka baka gidip yengesinin kucağına yattı ona sarıldı. Sonra benim yanıma geldi. Biraz zaman geçti oğlum benim kucağımdaydı eltim mutfaktan geldi sanki annesi gelmiş gibi benim kucağımdan kendini yere atıp yengesine sarıldı onun kucağına gitti. Pazar günü sınavdan geldim kapıyı açtı eltim kucağında oğlum bak anne gelmiş diye gene bana gelmek istemedi ona sarıldı.
Dün iftarda beraberdik dönerken ben ayakkabılarımı giyiyorum oğlumda eltimin kucağında gel oğlum diyorum gelmiyo ona sarılıyo üç kere falan çağırdım kesinlikle kucağıma gelmedi ki normalde kapıda biri dışarı giderken onunla gitmek ister gezmeye gidicem dışarı çıkıcam diye ama bana gelmedi. Eşim geldi o çağırınca hemen geldi zaten babası varken kimseye gitmez hadi eşimi az görüyor oyüzden diyorum ama annesi varken neden bana gelmiyor Israrla yengesine sarılıyor onda kalmak istiyor? Çok üzüldüm beni istemiyor sevmiyor diye.inanın oğlum herkesi sevsin zaten dedim ya eltim çok iyidir bana abla oldu çok severim onu sevmesinde sorun yok ama beni annesi olarak böyle bana gelmemesi ona sarılması sürekli normal mi? Önceden de çok sever yengesini hep ona güler kucağına giderdi ama bu söylediğim gibi değildi şimdi beraberken sanki annesi o gibi davranıyor bu da beni kahrediyor inanılmaz üzüldüm.
Dün parka gittik orda eltiminde kızları var onlarda vardı gene benim oğlan yengesine koştu sarıldı.
Oğlumun herşeyiyle kendim ilgileniyorum oyun yemek herşey babası bile değil ben hep birlikteyiz onu asla bırakıp gezmeye biryere gitmem sadece sınav için bırakırım o da birkaç saat. Evde gayet oynarız güleriz evde sarılır eder. Ama bu hafta sonundan beri yengesini nezaman görse beni unutuyor. Ya bu normal mi geçer mi bu? Beni sevmiyor mu istemiyor mu sıkıldı mı benden? Çok ama çok üzülüyorum. Kılına zarar gelse hatta gelmeden ona bişey olacak diye yüreğim ağzımda gezerken ben o beni istemiyor başkasının yanında benden yüz çevirdi resmen. Kusura bakmayın çok uzun oldu ama üzüldüm işte içimi döktüm sizlere..
Bu açıdan düşünmemiştim hiç sağol canım. Ya zaten dediğin gibi ağlasın arkamdan benden başka kimseyi sevmesin diye düşünmem istemem de ama hani annesi yanındayken hele ki birkaç saat ayrılıktan sonra beni özlemiş olsun hemen kucağıma koşsun ilk bana sarılsın isterim. Belkide aman anneme hep sarılıyorum biraz da bu kadıncaza sarılayım dedi heralde :)Bu çok normal canım, sevinmelisin demekki oğluna muhteşem ilgi gösteriyorlar. Annem de annem diye ağlasa dahamı iyi demekki oğlunun sana güveni tam, annem beni bırakmaz yine dönüyor beni gelip alıyor. Merak etme seni çoooooooook ama çok seviyor yoksa böyle rahat rahat başkalarına gitmezdi canım.
Oh bunları okudukça rahatlıyorum valla sağolun :)Ben de küçükken teyzeme anne derdim bazen dilim sürçerdi, onda kalçam diye ağlardım çok severdim ama şimdi annemi dünyaya değişmem. Teyzemi de ayrı severim elbette ama anne başka. Lütfen endişelenmeyin ondan
Tamam bundan sonra sınır kural tanımıcam :) şaka bir yana doğru ben onu zorladıkça hem o hem ben sinirleniyoruz. Bugünler geri gelmicek çok doğru. Ilk doğduğu zamanlar kucağa alışır aman sürekli kucaklama derler ya ben tam tersi hiç ayırmadım koynumdan. Ama şuan kucağıma bağlasam gene durmaz :) sürekli koşma yürüme yaramazlık peşinde :)2 yaşından sonra daha yakınlaşır size.
Birde kurallarının varsa esnetmelisiniz.
Bu günler bir daha gelmeyecek. Çocuk bu , bazen uyur bazen uyumaz, yemez, kriz geçirir v.s . Anne sakın olmalı
. İnşallah ya öyle olsun önceden hatta uzak değil daha bu hafta sonuna kadar öyleydi.kucağa gidecekse bana koşar gelirdi. Bu hafta sonu yenge delisi oldu çocuk :) önceden de severdi ama böyle değildi tabi.Bebekler her zaman görmedikleri insanları daha dikkat çekici buluyor siz onun meleğisiniz düşünmeyin öyle :) şimdi anne duygusu ağır basıyor ondan böyle üzülmeniz. Biraz daha büyüsün bakın sizin kucaktan başka kucağa gidecek mi :)
:) Yeni ortamlar insanlar ilgisini çeker ama onun gözünde herşeyi sizsiniz yengemin 3 çocuğu var kucağıma düşkünlerdi 1 yıl sonra yengem onlardan kaçar oldu kucaktan inmiyorlar diye. İnşallah ya öyle olsun önceden hatta uzak değil daha bu hafta sonuna kadar öyleydi.kucağa gidecekse bana koşar gelirdi. Bu hafta sonu yenge delisi oldu çocuk :) önceden de severdi ama böyle değildi tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?