olay nefret değil.öğretmenllere nefretim olmadı hiç.Hala bu konu mu ya
bitiremediniz bi öğretmen nefretini
Öğretmenin işi dayakla sindirmek değil, iletişim kurarak eğitmektir. Eğer bunu beceremeyecek kadar acizse öğretmen olmasın, olanlar da meslekten men edilsin zaten. Ne demek vurmak? Çocukta yanlış bir şey gördüğünü düşünüyorsun, onun yanlışını düzeltmek için çok çok daha büyük bir yanlışa yöneliyorsun, üstelik bunu da diğer tüm çocukların gözü önünde, bir örnek teşkil ederek yapıyorsun. Orta çağ yöntemlerini uygulayacaksan, nerede kaldı senin çağdaş eğitimciliğin? En önemlisi sen böyle bir insanken, istediğini elde etmek için şiddete başvurmayan çocuklar nasıl yetiştireceksin?
Henüz çocuğum yok ama şöyle bir şey başıma gelse, o öğretmen başına büyük iş aldı demektir.
Hala bu konu mu ya
bitiremediniz bi öğretmen nefretini
Şiddetle ilgili değil bu olay.olay nefret değil. canım teyzemde öğretmendi benim. olay mesleklede alakalı değil. farketmez,poliste olsa doktorda olsa şiddet varsa ben karşıyım.
nerden biliyorsun bunu. müneccim misin.Evet hocam. Liseyi ite kaka bitirenler gelip nefretini kusuyor.
bak sizlere yapılan yanlışlardada yanınızdayım ama şiddeti kalkıp burada savunanlarada karşıyım..Şiddetle ilgili değil bu olay.
kaç arkadaşımız sırf birilerinin kıymetli çocukları yalan söyledi diye jandarma tarafından baskına uğradı. Bildiğiniz ifadesi falan alındı günlerce canları sıkıldı. Yapsalar amenna. Benim çocuğum asla yapmaz demeden önce konuuşmak gerek ama ben burada tam tersi böyle bir şey olmuş öğretmeni nasıl linç etsem taraftarı insanlar görüyorum. Önce bir aslını astarını öğrenin, sonra linç edersiniz.
O meslek bu meslwk deniyor da ben hiç bu derece ağızlara sakız olmuş başka meslwk görmedim. Ayda 3-5 kere böyle nefret dolu annelerin mesajlarını okumak sinir bozuyor. Ve ben görüyorum, buradaki 10 öğretmenden 7'si dayağı savunmuyor dinleyin diyor, ekstrem durumları örnek veriyor ama hala "beceremiyorsanız öğretmen olmayın" modları.
Buradaki öğretmenler de konu açığa çıkmadan önce bir öğrenin dedi. Konu sahibinin cevabı ise asla yalan aöylemez çocuğum oldu. Diyoruz ki söylüyorlar, hem de gözünün içine baka baka. Evet herkesin çok kıymetlisi çocuklar ama okul basmadan önce bir dinlemek gerek diyoruz.bak sizlere yapılan yanlışlardada yanınızdayım ama şiddeti kalkıp burada savunanlarada karşıyım..
elma ile armudu kıyaslamam. ortada küüçük bir çocuğa sırf arkadaşıyla konuştu yada dersini dinlemiyor diye tokat atılmasını savunanlara,yada bunun şiddetini ayarlayanlara karşıyım. ona maruz kalan çocuğun psikolojisini düşünürüm ben. çünkü dediğim gibi şiddet olmasa bile okulda öğretmenden psikolojik şiddeti yaşamış biri olarak yazıyorum bunu
Evet hocam. Liseyi ite kaka bitirenler gelip nefretini kusuyor.
Ben de önyargılı annelere yazıyorum.koalina ben konuda yazan ve şiddeti savunanlara yazıyorum. sen savunduysan sana,yada kim savunduysa ona.
bence de kandırmayın kendiniziVurma dozu ne ya
Iste buna katila katila gülüyorum. Vurma dozuymus pehhhh. Dozlu dozsuz dayaga karsiyim. Vurma dozu diye bir sey yok kandirmayin kendinizi
Dansmarue yorum yazdigin kisi hafif sekilde vurulmali diyor zaten. Ama kime gore hafif orasi muamma. Hafifi siddeti muhim bu işlerinIstanbulun en iyi 3 and lisesinden birinden mezunum. Doktorami yapiyorum. Cv onemliymis diye boyle giriyim dedim olaya.
Ilkokul 1de cok usluydum. Okuma yazma biliyodum. Cok icine kapaniktim. Sosyalfobim var zaten halen.
Ogretmenim bana tokat atti. Anneme soylemeye korktum ama yanagmda izi kalmisti ve arkadasimin annesi annemi arayip soylemisti.
Oh olsun o adama. Sonu ne oldu bilmiyoruz ama cok basini agritti babam. Milli egitime gitti. Sorusturma acildi. Aciga alindi.
Bir daha hicbir ogretmenle de sorun yasamadim. Ama o okula zor gittim o yil.
Allah kahretsin psikolojisi bozuk hincini cocuklardan cikaran ogretmenleri. Burdaki insanlar ogretmeni neden savunuyor hic anlamiyorum.
Savunma yaptiginizda bende yarattiginiz imaj sizin de cocuga vurdugunuz oluyor. Bu yuzden mi savunuyosunuz?
Halbuki sizler de ogretmen olarak bu meslekte sacma salak insanlari istememeniz lazim. Benim kendi yengem ogretmen. Hep elestirir dayak atani vurani.
Cok merak ediyorum cidden neyini savunuyosunuz dayakci ogretmenin. El kadar bebeye kiyilir mi hic ya? Nasil bu kadar vahsilesiyosunuz.
Ogretmenlik kutsaldir. Sabir ister. Cocuk sevgisi lazim ogretmen olmak icin. Siz cok yanlis gelmissiniz.
Dansmarue yorum yazdigin kisi hafif sekilde vurulmali diyor zaten. Ama kime gore hafif orasi muamma. Hafifi siddeti muhim bu işlerin
Vurma dozu he yorumunuzu saskinlikla okudumsanirim silahin kabzasiyla falan vurdu ki bu kadar tepkilisiniz. 50 kere soylendiginde bile anlamayan ya da simarikligindan soz dinlemeyen cok cocuk var. vurma dozunu da hesaba katin. ha bir de sunu unutmayin: her ogrenci "ben bisiy yapmadim o geldi vurdu " rolunu iyi oynar
Peki bu bahsettiniz cocuklara siddet gosterince durum tamamen degusiyormuuç örneklerle bir ilgisi yok anlatılanların, bunlar gayet de yaşanıyor. annesi çocugunu laftan anlayacak şekilde terbiye edemediyse, suç ögretmenin mi olur? 2-3 çocuk tüm sınıfın dersini aksatıyorsa geri kalan 30 çocugun ve ailelerinin günahı ne? çocuk var ''sus, dinle, yap'' denince anlıyor ve uyguluyor, çocuk var ne laftan anlar yumuşak yaklaşmaktan. şiddet yanlış demek yerine bir çözüm de siz sunun bari...
helikopter anneler bu çocuklarını koruma işini yanlış anlıyorlar. hep bu psikolog denilen tipler yüzünden çıkan saçma sapan şeyler bunlar... mesela şuradaki çocuk, sınıfta da terbiyesizlik yapsa, diger ögrencilerin bu çocuktan rahatsız olmaması için ne yapılabilir ;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?