oğluma öğretmenden dayakkkkk

Öğretmenin işi dayakla sindirmek değil, iletişim kurarak eğitmektir. Eğer bunu beceremeyecek kadar acizse öğretmen olmasın, olanlar da meslekten men edilsin zaten. Ne demek vurmak? Çocukta yanlış bir şey gördüğünü düşünüyorsun, onun yanlışını düzeltmek için çok çok daha büyük bir yanlışa yöneliyorsun, üstelik bunu da diğer tüm çocukların gözü önünde, bir örnek teşkil ederek yapıyorsun. Orta çağ yöntemlerini uygulayacaksan, nerede kaldı senin çağdaş eğitimciliğin? En önemlisi sen böyle bir insanken, istediğini elde etmek için şiddete başvurmayan çocuklar nasıl yetiştireceksin?

Henüz çocuğum yok ama şöyle bir şey başıma gelse, o öğretmen başına büyük iş aldı demektir.

Hala bu konu mu ya
bitiremediniz bi öğretmen nefretini
olay nefret değil.öğretmenllere nefretim olmadı hiç.
canım teyzemde öğretmendi benim,en yakın dostumda öğretmen.
olay meslekle de alakalı değil. farketmez,poliste olsa doktorda olsa şiddet varsa, ben karşıyım.
ve bunu, bu tarz konularda belirtirim. şiddeti savunana da karşı yazarım.

Sizi tebrik ediyorum.Düşüncelerime tam anlamyla tercuman olmuşsunuz.

olay nefret değil. canım teyzemde öğretmendi benim. olay mesleklede alakalı değil. farketmez,poliste olsa doktorda olsa şiddet varsa ben karşıyım.
Şiddetle ilgili değil bu olay.
kaç arkadaşımız sırf birilerinin kıymetli çocukları yalan söyledi diye jandarma tarafından baskına uğradı. Bildiğiniz ifadesi falan alındı günlerce canları sıkıldı. Yapsalar amenna. Benim çocuğum asla yapmaz demeden önce konuuşmak gerek ama ben burada tam tersi böyle bir şey olmuş öğretmeni nasıl linç etsem taraftarı insanlar görüyorum. Önce bir aslını astarını öğrenin, sonra linç edersiniz.
O meslek bu meslwk deniyor da ben hiç bu derece ağızlara sakız olmuş başka meslwk görmedim. Ayda 3-5 kere böyle nefret dolu annelerin mesajlarını okumak sinir bozuyor. Ve ben görüyorum, buradaki 10 öğretmenden 7'si dayağı savunmuyor dinleyin diyor, ekstrem durumları örnek veriyor ama hala "beceremiyorsanız öğretmen olmayın" modları.

bak sizlere yapılan yanlışlardada yanınızdayım ama şiddeti kalkıp burada savunanlarada karşıyım..
elma ile armudu kıyaslamam. ortada küüçük bir çocuğa sırf arkadaşıyla konuştu yada dersini dinlemiyor diye tokat atılmasını savunanlara,yada bunun şiddetini ayarlayın diyenlerede karşıyım. ona maruz kalan çocuğun psikolojisini düşünürüm ben. çünkü dediğim gibi şiddet olmasa bile okulda öğretmenden psikolojik şiddeti yaşamış biri olarak yazıyorum bunu

ha ayrıca inan ki doktorlar şiddeti hak ediyor diyende çok oldu buradada başka forumlardada. demişsin ya tek öğretmene yapılıyor bu diye. hayır

Buradaki öğretmenler de konu açığa çıkmadan önce bir öğrenin dedi. Konu sahibinin cevabı ise asla yalan aöylemez çocuğum oldu. Diyoruz ki söylüyorlar, hem de gözünün içine baka baka. Evet herkesin çok kıymetlisi çocuklar ama okul basmadan önce bir dinlemek gerek diyoruz.
geçen ben de bir olay yaşadım, sınıfa girmemle okul idarecisinin ikki öğrencime tokat atıp sınıftan çıkması bir oldu. Oldukça da şiddetliydi, gördüm. Çocuklar ağlamaktan derdini anlatamadı. Cuma günü son ders. Araya hafta sonu girdi, bir ikki aileyi aradım öğrencilerime sordum ve olayı öğrendim. İkisi de suçlu ancak aslını bilmeden gidip hesap soramazdım. Amaç zaten hesap sormak değil o çocuğun psikolojisini düzeltmek. Sonra gittim idarecinin yanına sinirli değil, gayet normal bir şekilde derdimi anlattım. 60 yaşında falan var adam, geldi aınıfta bütün arkadaşlarının içinde özür diledi, sarıldı çocuklara. Böylece incinen gururları da düzelmiş oldu.
O idarecimiz de dünya iyisidir ayrıca, okuldaki çoğu problemleri o çözmüştür. bir anlık olayda, bir kerelik yanlışla "yapamıyorsan mesleği bırak" demek ne benim haddime ne de velilerin.

Evet hocam. Liseyi ite kaka bitirenler gelip nefretini kusuyor.

Istanbulun en iyi 3 and lisesinden birinden mezunum. Doktorami yapiyorum. Cv onemliymis diye boyle giriyim dedim olaya.

Ilkokul 1de cok usluydum. Okuma yazma biliyodum. Cok icine kapaniktim. Sosyalfobim var zaten halen.

Ogretmenim bana tokat atti. Anneme soylemeye korktum ama yanagmda izi kalmisti ve arkadasimin annesi annemi arayip soylemisti.

Oh olsun o adama. Sonu ne oldu bilmiyoruz ama cok basini agritti babam. Milli egitime gitti. Sorusturma acildi. Aciga alindi.

Bir daha hicbir ogretmenle de sorun yasamadim. Ama o okula zor gittim o yil.

Allah kahretsin psikolojisi bozuk hincini cocuklardan cikaran ogretmenleri. Burdaki insanlar ogretmeni neden savunuyor hic anlamiyorum.

Savunma yaptiginizda bende yarattiginiz imaj sizin de cocuga vurdugunuz oluyor. Bu yuzden mi savunuyosunuz?

Halbuki sizler de ogretmen olarak bu meslekte sacma salak insanlari istememeniz lazim. Benim kendi yengem ogretmen. Hep elestirir dayak atani vurani.

Cok merak ediyorum cidden neyini savunuyosunuz dayakci ogretmenin. El kadar bebeye kiyilir mi hic ya? Nasil bu kadar vahsilesiyosunuz.

Ogretmenlik kutsaldir. Sabir ister. Cocuk sevgisi lazim ogretmen olmak icin. Siz cok yanlis gelmissiniz.

Bu konuda alman okul sistemini cok begeniyorum, orada okullar 3`e ayriliyor, onun icin bu tarz problemlerde yasanmiyor. Süper bir sistem, ders agirligida ona göre.
En azindan kurunun yaninda yasda yanmiyor...

Dansmarue yorum yazdigin kisi hafif sekilde vurulmali diyor zaten. Ama kime gore hafif orasi muamma. Hafifi siddeti muhim bu işlerin

Dansmarue yorum yazdigin kisi hafif sekilde vurulmali diyor zaten. Ama kime gore hafif orasi muamma. Hafifi siddeti muhim bu işlerin

Hafif sekilde kendi vursun kendi cocuguna o zaman. Oyle bisey mi var.

Ben konu sahibinin de oglum asla yalan soylemez tavrini sevmedim. Cocuk yani olaylari degisik anlatir. Bu kotu bir sey degil. Farkli algilar cunku onun dunyasi cok farkli.

Ama yani burda cocuga vurulmasini savunanlari ben hic anlayamiyorum.

uç örneklerle bir ilgisi yok anlatılanların, bunlar gayet de yaşanıyor. annesi çocugunu laftan anlayacak şekilde terbiye edemediyse, suç ögretmenin mi olur? 2-3 çocuk tüm sınıfın dersini aksatıyorsa geri kalan 30 çocugun ve ailelerinin günahı ne? çocuk var ''sus, dinle, yap'' denince anlıyor ve uyguluyor, çocuk var ne laftan anlar yumuşak yaklaşmaktan. şiddet yanlış demek yerine bir çözüm de siz sunun bari...

helikopter anneler bu çocuklarını koruma işini yanlış anlıyorlar. hep bu psikolog denilen tipler yüzünden çıkan saçma sapan şeyler bunlar... mesela şuradaki çocuk, sınıfta da terbiyesizlik yapsa, diger ögrencilerin bu çocuktan rahatsız olmaması için ne yapılabilir ;

Vurma dozu he yorumunuzu saskinlikla okudum
Peki esiniz siz istemedginiz gibu davrandiginda hafiften bir dokundursa tepkinix ne olurdu?
Hazir siddetten konu acilmisken dusuncenizi merak ettim

Peki bu bahsettiniz cocuklara siddet gosterince durum tamamen degusiyormu
Cocuk ogretmenin istedigi gibi oluyormu ben bu soruyu ogretmene sordugumda lafi degistirerek baska yerlere goturdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…