oğluma öğretmenden dayakkkkk

Ayrica bul yil sahit oldugim birsey oldu ogrwtmen toplantida bazen olaylari durdurmak icin saclaeini cektigini soyledi hafif olarak kimseden ses seda yok bende gecen yil bu konuda oldukca konustugumuz icin birsey deme gereginde bulunmadim
aradan bir hafta gecti ogretmen bir cocugun sacini cektu ve tam o sirada cocugun veliye yakalandi olay cikri okulda
Toplantuda sesunu cikarmayaj hatta sessizligi ile destekleyen veliler icin cok buyuk olay oldy
yani velilerde zaman zaman cok tutaarsiz davranabiliyor

Elbette, eskiden oyleymis iste, hele koylu cocuklarina. Ogretmenler kutsanmis, aileler niye cocugumu dovuyor bile demezmis.

Bence o zamanlar ogretmenler vurdugu icin biz iyi deyildik. Ailelerimiz bizi daha iyi yetistiriyordu da ondan.
Simdi ki ahlaksizlik almis basini goturmus, ortalik cok berbat durumda. Kendisi kotu olan insanin yetistirdigi cocukta dogal olarak onun gibi oluyor.
Eskiden mesela diziler yoktu bu kadar yok aski memnu yok bilmemne. Ne kadar ahlaksizlik varsa moda oldu, genc kizlar erkekler iyice cigrindan cikti. Akillarinda gelicegi dusunmek yok, milletini vatanini dusunmek yok. Kendi zevkleri pesinde kosan koca bir nesil var artik. Okul yasindaki cocuklar uyusturucu kullaniyorlar, hem de rakamlar devsa buyumus, alkol kullaniyor, sigara iciyor o kucucuk bedenler. Yazik, ben cok uzuluyorum.

Son düzenleme:
Veliler neden böyle bir şeye ses çıkarmıyor?
ne demek yani bazen saç çekiyorum?
ben böyle bir şeyi asla savunmam sadece bazı dueumlarda çaresiz kalındığını söylüyorum, plansız bir durum o an için.
arkasını döndü saçını çek, ödevni yapmadı kafasına vur...

Bende onu anlamis degilim hic sesimi cikartmadim hic kimsede ses yok illa cocuklqr bunu yasamalimi tepki vermek icin anlamadim

Uc örnekler veriliyor
halbuki k9nu sahibinin çocuğu anlatilan örnekleri yapamayacak kadar küçük
ben anlatilan örnekler de kesinlikle siddete hala karşıyım
burada yazan bazi ogretmen arkadaşların egolarinin cok sisik oldugunun zannedersem sadece ben farkinda degilim
ne diyelim Allah bana öyle öğretmen düşürmesin
Ve eminim bir çocuğu henüz çocuk sahibi bile degil akşam üstü cocugumla oyun oynarken attigim top yüzüne geldi ve suanda uyuyor ve üzülüyorum.

Ve alisverise giderken yolda gördüğüm dilencicocukta icimi ayni üzüntü kapliyor.

Ben bir anneyim 3.5 kere dövüp henüz hala hic pisman olmayan o arkadaş bizi anlayamaz ister öğretmen olsun ister mühendis o bir anne degil.

yazilan yorumlara cok kızıyorum elbette serseri lise öğrencileri vardir benik sinifmda yoktu okurken ama mutlak varlar sikinti cekerler eyvallah ama gorduk ki bir cok insandan öğretmenlik gönül isi degilmis ne yazik ki.
Bu yorumuma itafen sizin 1 çocukla ilginemenizde biz 45 kisiyle ilgileniyoruz denmesini kabul etmiyorum çünkü bu direk herkzi ayni kefeye koymaktir son 5 sayfayi oturuo hepsini okumadim fakat @faat arkadasimizi bu konudan ayri tutuyorum

Buarada yorumumda bazi kelimeler yanlis olmus iki kere tekrar edilmis hem telefondan yaziyorum hemde ben yabanci biriyim anca bu kadar türkçe.
Sen once yazmayi bil diyen ozel mesajla atanlarada buradan cevap vereyim

Benim cocugum siddet gorse ogretmeninden sunu düşünürüm

bilmem kac kişilik sinifta rencide edildi öyle ya siddetin her türlüsü küçuk dusurucudur. Psikolojik boyutuna kafa yorar kendimi uzerim cocugum icin noldu simdi onca yil cocuguna karşı hosgorum noldu 2 yaşındayken burnuna sopayi dusurdugunde aglamadij bile korkmasin diye noldu hamileyken kucağına al diye yirtinirken ikna etme cabalari gibi ornelerveririm
Bakin çoğu kisi egtimsiz ve sevgisiz aileleri ornek gösteriyor nereden biliyorsunuz sözüm misal cocugun evde aski memnu izledigini nereden cikariyorsunuz ilgisiz birakildigini nerden cikiyor da çocuğun simarik zuppe yetistirildigini neden yani hep bu örnekler. Aileden disiplin almamasina geliyor bu sözler .
Ufacık bir çocuk derste konusuyorsa suanda okul baslayali olmus 2 ay da kafasina tokat yemesini hakettigini.
Eminim benim gibi bir cok anne suanda bu mesajlari cocuguna zaman ayirsin kokan masanin etrafindan okuduguna.

Benim çocuğum siddet görse veyahut toolantida ogretmenimiz baska bir cocuga siddet gosterdigini duysam her türlü sikayet kanalini kullanirim.
Kocalarimizin bizi itmesine bile tahammül edemiyorken hangi vicdan ufacik bedenlere siddeti şurada hakli gosterebilir biz annelere. Lütfen adil vicdanli insan olma yönünde Allaha dua edin

Yazdiklarinin hepsine tek tek katiliyorum
Kendinden cok acoz birine siddet gostermek cok kolay tabi
bende sizin dusundugunuz gibu yaparak son olan olayda baska bir coxuga siddet olmasina ragmen ogretmene bu konu hakkindaki tepkimi gosterdim
ne benim coxugum o sarrlarda o sinifta bulunsun neden baska bur yaavrucak siddet gorsun siddwtin kucugu buyugu olmas dusuncesindeyim

Ogretmene dayak ha. Humanistligi iyi benimsemişsiniz

Nie ögretmenin dokunulmazligi mi varda humanit olayim cocuklari doven ogretmenler de bna gore sadist o zamn.kendi cocuklarini dayakla terbiye etsinler.elalemn degil.sen de azcik dokunmasnda ne var diyorsan o halde sende sadistligi iyi benimsemissin o vakit

sanirim silahin kabzasiyla falan vurdu ki bu kadar tepkilisiniz. 50 kere soylendiginde bile anlamayan ya da simarikligindan soz dinlemeyen cok cocuk var. vurma dozunu da hesaba katin. ha bir de sunu unutmayin: her ogrenci "ben bisiy yapmadim o geldi vurdu " rolunu iyi oynar

amaaan ben de ağzını burnunu kırdı sandım.
siz evde bir taneyle cinnet geçirirken o insanlar günde otuz kırk taneyle ilgileniyor, kendi çocukları hariç.
çocuğunuzu olay hakkında iyice sorgulayın derim, bir öğretmen çocuğu olarak çok iyi biliyorum ki yarın öğretmenin karşısında mahcup olabilirsiniz.

Konuda dikkatimi cekti. Siddete karsi oldugunu buyuk bir hirsla savunan bazilari, o ogretmenlerin cocuklarina beddua etmisler, insallah kendilerine vuran ogretmenlere denk gelirler o cocuklar da diye. Ogretmen empati kuracakmis ya, cocugu insallah siddet gorsunmus o yuzden. Evet, acik acik beddua eden okudum. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu...

Cocuklarin ne sucu var ki beddua ediliyorlar? Kimileri sadece kendi cocuguna siddete karsi iste, diger cocuklar siddet gorebilir, haketmistir. Niye? Cunku ogretmen olan anasi babasi siddet konusunda farkli dusunuyor! Pes dogrusu. Vallahi pes. Insan olarak utandim bazi yorumlari okurken.

Iyi yapmissin. Ellerine saglik.. Ne hale gelmis yav okullar... Benim zamanimda da (40 sene once) sinifta azgin cocuklar olurdu ama ogretmen kapidan iceri girdi mi herkes mum olurdu. Dayak vardi tabii... Sira dayagi. Ogretmen yaramazlik yapanlari siraya sokar, cetvelle avucicine birer defa vururdu, o da yeterdi.. Sinifta bir daha da cit cikmazdi ders boyunca.. Sinifta kalma da vardi, zaten hep de bu edepsiz cocuklar kalirdi sinifta, digerleri de bir dahaki seneye onu cekmek zorunda kalmazdi, derste degil ama teneffuslerde.. Hic degilse veliler sinifta kalmasin diye biraz daha ilgilenirlerdi cocuklari ile.. O ne demek oyle ogretmene kufur, baska cocugun gozunu sisirmeler filan.. Ben kimsenin agzi bozuk, ahlaksiz yetistirdigi cocugun benim cocugumun onunde agiza alinmayacak kufurler savurmasina tahammul etmek zorunda degilim. Kimsenin terbiye veremedigi cocugunun da benim cocugumun yuzunu gozunu sisirmeye hakki yok sinifta... Iyi ki dayak varmis zamanimda, adam gibi okuduk. Dayak cennetten cikma diye bosa dememisler demek ki..

İnsanları memnun etmek çok zor. Herkes kendince seni eleştirecek.
Yeğenimin öğretmeni gerçekten çok kaliteli bir öğretmen. Geçen gün ablam Çocukla" Nisa öğretmenler çok ödev mi vermeliler? " diye sordu."Hayırdır?" dedim. Meğerse çok bilmiş veliler çocuklarımıza bu hoca az ödev veriyor, çocuklara kızmıyor, bizim sözümüzle hareket etmiyor, velileri işine müdahale ettirmediği için veliler sınıftan almışlar. Halbuki en iyi öğretmen derste öğreten ve daha oyun döneminde olan çocukları çok fazla ödev vermeden sıkmayandır. Bir baktım ki asıl zulümü veliler çocuklarına yapıyorlar. Çok sıkıyorlar çocukları.
Yeğenime baktım ve gerçekten güzel öğrendiğini gördüm.

Yine bir kendi cocuklarimiza inanmamamizi ogutleyen mesajlar
elin insanina inanin kendi cikardiginiza iii inanmayin
Tecavuzvulerde boyle saklaniyordu degil mi bu inanilmayan cocuklara ozellikle

Dikkat ederseniz çocuk yalan söyleyebilir, bir de öğretmenle konuşun demiş yazan hanımlar. Çocuğunuza inanmayın diyen ben okumadım. Ayrıca çocuk şikayet ettiğinde anne çocuğun karşısında öğretmen hakkında negatif de konuşmamalı. Çocuğa inandığını belirtip çocuğunda haberi olmadan öğretmenle görüşmeli. Eğer veli çocuğundan haberli olarak öğretmenle konuşmaya gelirse bu sefer çocuk sınıfın ortasında öğretmeni tehdit ediyor. "Anneme babama sizi diyeceğim göreceksiniz."
diyen çocuklar var bundan haberiniz var mı? Bu tür durumlarda velilere daha büyük görev düşüyor.

Cocuklar bu sekilde yalan soyler diye en az 5 tane yorum okudum . Bu zihniyetle olunmamali elbette yalan soyleyebilirler ama benim aklima bu dogru soylediginden sonra gelir ve ona gore hareket ederim. Illaki bu konu sahibide dusunmustur

Kurdugu iliskiye bak. Ne alaka. Sadistligin kelime anlamini bilmiyorsun heralde. Egitim durumun bariz ortada. Kurdugun alakasiz cunlelerden.

Zaten bakiyorum da ogretmenleri hice sayanlarin profiline. Ilkokul mezunu. Bazilari da biraz zorlamis. Ite kaka lise okumus. Ogretmenlere kin nefret bu yuzden galiba.

.

Kıskanıyorlar canımcım. Geçen bir arkadaşa lise mezunu bir bey nasıl eğitim vereceğini anlatmış. Emin olun gülmekten öldüm. Çok acıdım. Eğitim şart... Küçümsemek istemiyorum Ama zorla gel bizi aşağıla diyorlar.

boşver cute. bir gün kendi çocukları dayak yemiş gelirse öğretmenden o zamanda aynı şeyi söylerlerse okey diyorum.
hoş deseler bile,evinde çocuğuna fiske vurmayan birinin elin adamı yada kadını tarafından tartaklanmasını kabul edemeyenler olacaktır.benimde çocuğum yok,anne olan anlamaz değil olay. şiddet dendimi tüylerim diken diken oluyor ben im. yaşamadım Allahta yaşatmasın. yeğenim var. öğretmeni kılına dokunamaz. dokundurtmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…