o eski tarz gereksiz ve aşırı dayakları kimse savunmaz.
ama açıkçası okuldan atılmaktansa, ya da psikolojik şiddete maruz kalacagıma ya da ögretemen tarafından tamamen görmezden gelinecegime, hafif bi vurmasını tercih ederim.
faat öğretmenim anlattığınız öğrenciden aynısı bende var 36 öğrencim var 1 tanesi hepsine bedel. resmen bütün sınıftaki her öğrenciyi kırdı geçirdi. daha 1. sınıf 2 ayda bütün sııf veliler okul idaresi yıldık bildiğiniz gibi değil. burda afra tafra yapıp konuşan bayanlar hepinizi bizim sınıfa 1 günlüğüne öğretmencilik oynamaya davet ediyorum. taş olsa çatlatan öğrencilerle uğraşın. o zaman yok kızmış yok kafasına vurmuş görmek lazım sizleri. toplumun yapısı bu kadar bozulduysa bu öğretmene değil veliye yada öğrenciye değer verilip bizleri susturmalarından dolayıdır. ben öğretmenime asla karşı gelmezdim. hem döver hemde severdi. ailemde bir kere bile sen haklısın öğretmin kim oluyorda vuruyor demedi. iyikide dememiş. öğrenci olarak benim gözümde öğretmenimi küçük düşürmemiş. tavsiyem çocuklarınıza bu kadar arka çıkmak yerine öğretmeninide dinlemektir
Veliler neden böyle bir şeye ses çıkarmıyor?Ayrica bul yil sahit oldugim birsey oldu ogrwtmen toplantida bazen olaylari durdurmak icin saclaeini cektigini soyledi hafif olarak kimseden ses seda yok bende gecen yil bu konuda oldukca konustugumuz icin birsey deme gereginde bulunmadim
aradan bir hafta gecti ogretmen bir cocugun sacini cektu ve tam o sirada cocugun veliye yakalandi olay cikri okulda
Toplantuda sesunu cikarmayaj hatta sessizligi ile destekleyen veliler icin cok buyuk olay oldy
yani velilerde zaman zaman cok tutaarsiz davranabiliyor
Bende onu anlamis degilim hic sesimi cikartmadim hic kimsede ses yok illa cocuklqr bunu yasamalimi tepki vermek icin anlamadimVeliler neden böyle bir şeye ses çıkarmıyor?
ne demek yani bazen saç çekiyorum?
ben böyle bir şeyi asla savunmam sadece bazı dueumlarda çaresiz kalındığını söylüyorum, plansız bir durum o an için.
arkasını döndü saçını çek, ödevni yapmadı kafasına vur...
Yazdiklarinin hepsine tek tek katiliyorumBenim cocugum siddet gorse ogretmeninden sunu düşünürüm
bilmem kac kişilik sinifta rencide edildi öyle ya siddetin her türlüsü küçuk dusurucudur. Psikolojik boyutuna kafa yorar kendimi uzerim cocugum icin noldu simdi onca yil cocuguna karşı hosgorum noldu 2 yaşındayken burnuna sopayi dusurdugunde aglamadij bile korkmasin diye noldu hamileyken kucağına al diye yirtinirken ikna etme cabalari gibi ornelerveririm
Bakin çoğu kisi egtimsiz ve sevgisiz aileleri ornek gösteriyor nereden biliyorsunuz sözüm misal cocugun evde aski memnu izledigini nereden cikariyorsunuz ilgisiz birakildigini nerden cikiyor da çocuğun simarik zuppe yetistirildigini neden yani hep bu örnekler. Aileden disiplin almamasina geliyor bu sözler .
Ufacık bir çocuk derste konusuyorsa suanda okul baslayali olmus 2 ay da kafasina tokat yemesini hakettigini.
Eminim benim gibi bir cok anne suanda bu mesajlari cocuguna zaman ayirsin kokan masanin etrafindan okuduguna.
Benim çocuğum siddet görse veyahut toolantida ogretmenimiz baska bir cocuga siddet gosterdigini duysam her türlü sikayet kanalini kullanirim.
Kocalarimizin bizi itmesine bile tahammül edemiyorken hangi vicdan ufacik bedenlere siddeti şurada hakli gosterebilir biz annelere. Lütfen adil vicdanli insan olma yönünde Allaha dua edin
Ogretmene dayak ha.Humanistligi iyi benimsemişsiniz
Iyi yapmissin. Ellerine saglik.. Ne hale gelmis yav okullar... Benim zamanimda da (40 sene onceÇocuk o ilgiyi mahalle çocukları ile de çeker, yapacağını yapar.
Topluma faydalı bir birey çıkmaz ortaya. Yine çözüm yok. Sorunu yok saymak bu..
Yapılmıyor o düzenlemeler işte.
O veli de ağlıyor, benim çocuğumu okuldan atmayın idare edin diye ağlıyor.
Ama sabır denen bir şey var değil mi?
5 yıllık öğretmenim iki kez öğrenci dövdüm ikisi de bu çocuk..
Sınıftan çıkıp ikisinde de ağladım. Neden böyle bir sınıfla uğraşmaktayım, neden bir çocuk dövmek zorundayım diye?
Ben bunca yıl çobanlık etmek için okumuşum diye ağladım..
Siz hobi niyetine çocuk dövüyor öğretmen sanıyorsunuz işte sorun bu..
Biri gözlerime bakıp o küfürü iki kez tekrar ettiğindeydi.
Diğeri arkadaşının gözünü o hale getirdiğindeydi.
Dayakla o çocuk süper çocuk olmadı ama eskisi kadar azıtmıyordu da artık ders işleyebilir oldum ve
diğer çocukları bulunduğu sınıf seviyesine yetiştirmeyi güç bela başardım..
Bu nedenle dayak dilinden anlayan çocuk da var diyorum..
Kimse atıp tutmasın..
Herkes birilerinin canı.. Diğer çocukların, velilerin günahı ne?
Düzgün ebeveyn ol, düzgün çocuk yetiştir.
Kimse senin çocuğunun saçmalıklarından bu derece etkilenmek zorunda değil.
Biz de öğretmeniz sizin saygısız, terbiyesiz çocuklarınıza çobanlık etmek zorunda değiliz..
Yine bir kendi cocuklarimiza inanmamamizi ogutleyen mesajlar
elin insanina inanin kendi cikardiginiza iii inanmayin
Tecavuzvulerde boyle saklaniyordu degil mi bu inanilmayan cocuklara ozellikle
Nie ögretmenin dokunulmazligi mi varda humanit olayimcocuklari doven ogretmenler de bna gore sadist o zamn.kendi cocuklarini dayakla terbiye etsinler.elalemn degil.sen de azcik dokunmasnda ne var diyorsan o halde sende sadistligi iyi benimsemissin o vakit
Kurdugu iliskiye bak. Ne alaka. Sadistligin kelime anlamini bilmiyorsun heralde. Egitim durumun bariz ortada. Kurdugun alakasiz cunlelerden.
Zaten bakiyorum da ogretmenleri hice sayanlarin profiline. Ilkokul mezunu. Bazilari da biraz zorlamis. Ite kaka lise okumus. Ogretmenlere kin nefret bu yuzden galiba.
boşver cute. bir gün kendi çocukları dayak yemiş gelirse öğretmenden o zamanda aynı şeyi söylerlerse okey diyorum.Uc örnekler veriliyor
halbuki k9nu sahibinin çocuğu anlatilan örnekleri yapamayacak kadar küçük
ben anlatilan örnekler de kesinlikle siddete hala karşıyım
burada yazan bazi ogretmen arkadaşların egolarinin cok sisik oldugunun zannedersem sadece ben farkinda degilim
ne diyelim Allah bana öyle öğretmen düşürmesin
Ve eminim bir çocuğu henüz çocuk sahibi bile degil akşam üstü cocugumla oyun oynarken attigim top yüzüne geldi ve suanda uyuyor ve üzülüyorum.
Ve alisverise giderken yolda gördüğüm dilencicocukta icimi ayni üzüntü kapliyor.
Ben bir anneyim 3.5 kere dövüp henüz hala hic pisman olmayan o arkadaş bizi anlayamaz ister öğretmen olsun ister mühendis o bir anne degil.
yazilan yorumlara cok kızıyorum elbette serseri lise öğrencileri vardir benik sinifmda yoktu okurken ama mutlak varlar sikinti cekerler eyvallah ama gorduk ki bir cok insandan öğretmenlik gönül isi degilmis ne yazik ki.
Bu yorumuma itafen sizin 1 çocukla ilginemenizde biz 45 kisiyle ilgileniyoruz denmesini kabul etmiyorum çünkü bu direk herkzi ayni kefeye koymaktir son 5 sayfayi oturuo hepsini okumadim fakat @faat arkadasimizi bu konudan ayri tutuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?