oğluma öğretmenden dayakkkkk

benimde kardeşimin başına gelmişti yıllar önce.8. sınıftı.yoktan yere kitabı kapalı diye kafasına sopayla vurmuş.ağlaya ağlaya eve gelmişti.o öğretmenin ilk vukuatıda değildi.hergün yoktan yere bi çocuğu dövüyordu.aramızda 9 yaş var.o zamanlar 22 yaşındaydım.bir hışım çıktık evden annemle.önce kardeşimin abartma ihtimaline karşı arkadaşlarına konuyu sorduk soruşturduk.olanlar malesef ki doğruydu.öğretmeni bulduk.niye böyle yaptınız diye konuşmaya çalıştık.adam ters ters davranınca sinirlerimi hiç kontrol edemedim.sen ne hakla kardeşimi ve diger çocukları döversin.biz vurmaya kıyamıyoruz.insanlar ne zorluklarla çocuk okutuyo.sen elalemin çocuğuna nasıl vurursun diye.adam üstüme yürüdü.beni de dövmeye kalktı.o deli ben deli.neyse okulun bahçesine çıktım.babamı aradım hemen.o da şehir dışındaydı.hemen ankarayı milli eğitim bakanlığını ararmış.durumu anlatmış.eşime kızıma saldırmaya kalkışıldı okulda ben şehir dışındayım müdahale edemiyorum lütfen yetkili birilerini yönlendirin demiş.yarım saat geçmedi bulunduğumuz ilin milli eğitim müdürlüğünden geldiler.duruma el kondu.şikayetçi olduk.dava açıldı.mahkeme ve sonuç adam meslekten atıldı.daha önce başka bir veliye saldırmış dövmüş zaten.ruh hastası.öğretmenlere saygımız sonsuz ama böyle psikolojisi bozuk insanlara da çocuklarımızı emanet edemeyiz.yani kesinlikle sessiz kalınması taraftarı değilim.en azından bir gidip görüşüp vurmaya hakkının olmadığını belirtmelisiniz.

Bana sanki alay ediyomussunuz hissi verdi.
İyle degil diyosaniz peki madem
Yok alay degil. Bir KK gerceginiz sarkastik bir bicimde dile getirdim. Simdi saat gec oldu. Millet uyuyordu. Bir sabah olsun izleriz hep beraber veli & ogretmen savaslarini. Bir KK klasigi...

Turkiyede ogretmenler neden kendinde cocuklari dovme hakkini goruyor? Hollandada birakin vurmayi cocuga dokunamaz bile. Bu durumda tutuklanirdi ogretmen. Hollandanin bu yonunu cok seviyorum. Anneler daha iyi bilir cocuklar cok yaramaz olunca bile bagirmaya kiyamazken gelecek elin adami dovcek cocugumu. Dusuncesi bile ellerimi kasindiriyo

Kendi çocukşuğumu düşünüyorum bazen böyle şeyleri duyunca. Bende bunun gibi bir nedenden başıma vurulmuştu aslunda vurmak değilde parmakla ittirmek aileme anlattım tabi vurdu dedim. Nedenini söylediğimde babam kızım o sınıfta 40 çocuk var sizin göreviniz dersi dinlemek öğretmende sizin anne babanız sayılır her kesi tek tek uyaramaz demişti. Ve ben tek çocuğum hiçte evimde dövülmeden büyüdüm. Ertesi gün okula gitmek istemedim. Babam götürdü öğretmen yanımıza geldi ben hiç yüzüne bakmayınca babam sana küsmüş hocam dedi. Öğretmende bana sarılıp öptü. Elimi tutup hadi cimcime yok öyle küsmek dedi. Ilk okul öğretmenim bu okadar Severim ki anlatamam düğünüme bile çağırdım geldi. Ama babam celallenerek hesap sorsaydı bu hikayenin sonu ne olurdu bilmem.

Sormaya sorun da bakal ogretmen dohruyu soyleyecekmi
gecen gun kizimin ogrwtmeni siniftan cocugun sacina dibunden asilmis kizim diyor ki anne resmen bir gozu japon gibi oldu dedi
o an dasa tam coxugun annesi sinifa girmis kalanini tahmin edin
ertesi gun mudurun odasundan ciktiginda ogretmenimiz diyor ki ufacik elimi degdirmistim oysaki:*

Dayaga karsiyim.6 senedir hicte atmadim ama su "aileler yaramazlik yapsa bile bagirmaya kiyamaz" dediginiz cocuklarin kimse okulda simarikliklarini cekmek zorunda degil.Birer sorun yumagi olarak okula geliyorlar cocuklar.Sonra neden benim cocuguma iyi davranilmiyor oluyor.Babannesine simarir gibi simarirsa,evde yaptigi simarikliklari okulda yapar sinif duzenini bozarsa hicbir ogretmen o cocuga yanasmak istemez.Biraz ogretmende degil anne babada sorunu da aramak lazim.

Size iki animi anlatayim
Ilkokul birdeyim
Ogretmenim defterinizi ters cevirin dedi.cumleler soyledi yazin dedi.
Ben ters ve yamuk yazmisim.
Defterler verilirken sildim bir daha yazdim
Kopya cektin diye sinifin ortasinda rezil etti.millet dalga gecti.ben kopyanin anlamini bile bilmiyordum
Bir digeri...
Erkekler olay cikartmisti sira dayagina cekti hepimizi.sucumuz yokken.hayatimda ilk kez sinirden agladim.

Bunlari unutamiyorum ben.
Sonraki sene yani 3.sinifta validen karne alacaksiniz dedi.ben de sevincle uyandim.gittim sacimi topuz ysptirdim.en guzel kiyafetlerimi giydim.cocukluk iste.
Sonra bi gittik 10 kisi secmis.ben yokum
Bi de bi ozelligi vardi.iyi anlasirdi velilerle.hep onlarin cocuklarini secmis.cok afladim 4.sinifta annem baska okula verdi.
Niye boyle yaparlar bazi ogretmenler anlamam.
Babam ogretmen.bi keresinde sinifi susturmak icin cetvelle vurmus siraya.cocugun cetveli kirilmis.gidip guzel bi cetvel takimi aldi verdi.boyle olsaniza iste.
Bence cocugunuz cok takarsa kafasina alin hemen.bu olaylar aklindan cikmiyor insanin yazik ya....
Cocugunuz kacinci sinif bi de

Ceza diye birsey var bilmem duydunuzmu? Hollandada yaramazlik yapan cocuklar 2 saat daha uzun kaliyorlar okulda. Cocuklarda bu ceza yuzune korkuyor ve daha dikkatli oluyorlar. Ne bagirma var ne dovme. Ogretmenseniz o cocuga dogruyu ogretmek zorundasiniz. Cocugu okuldan sogutmak yerine ona okulu sevdirtmelisiniz. Ailelerde ogretmenlerin istedigi gibi bir cocuk yetistirmek zorunda degil. Her insan farkli yetistiriyor cocuklarini. Yaramazlik yapiyorsa ceza verin. Ama dayak asla kabul edilir birsey degil!

Üff. Bu konular kk'da kavga dövüşten başka birşey yapmıyor. Çünkü ne işin aslını biliyoruz, ne aynı şeyden bahsediyoruz üyeler olarak. Bir çocuğun doğru mu yanlış mı belli olmayan iddiasıyla herkes birbirine giriyor. Geçen onlarca sayfa yorumdan sonra çocuğun abarttığı ve çarpıttığı ortaya çıktı, hoca aklandı, konu sahibi rahatladı. Ama yorumcular kavgaya devam etti...

"Benim çocuğum asla yalan söylemez" kesin tavrını ve önyargıyı bir kenara bırakıp objektif olarak gidin öğretmene sorun. Metin zorla mı konuşturmuş da " Metin konuşturdu" diyor ısrarla? Konuşmasaymış oğlunuz. Konuştuk ya da sordu cevapladım demek yerine tüm suçu başkasına atmış işte. Alın size yalan. Suçluluk psikolojisi, savunma psikolojisi, çocuk psikolojisi artık ne derseniz. Sorsanız kimsenin çocuğu asla yalan söylemez hanımefendi.

Olayları çarpık ya da abartılı anlatır çocuklar çoğu kez. Bu kadar emin olmadan önce gidin öğretmeniyle teyit edin olayı.

Orasi Hollanda burasi Turkiye.Burda benim cocugumun psikoljisi diye sayiklayan velilerle dolu ve olasi bir cezada okul basiyorlar.2 projeksiyon takdirdi diye okulun sahibiymis gibi geziniyorlar..Son 12 yilda bu meslegi ayaklar altina alan devlet buyuklerimiz var bizim.Bilmem kac ay tatil yapip yatiyorlar diyen ogretmenlik mevzuatindan bi haber maliye mezunu bir milli egitim bakani oldu mu Hollandanin?Turkiyede oldu.Ya da en son sigara icti diye ceza verip okul mudurunu dovup olduren ogrenci?O dediklerin o egitim sistemi cezalar,yaklasimlar,yontemler burda sokmez yani.Sundan haberin var mi diye de kimse kimseye isini ogretmesin goreve yeni baslamis bir ogretmen degilim.Bu ulkede sistem boyle gittigi muddetcede degisen hicbirsey olmayacaktir.Hollandaya ve egitim sistemine sevgiler burdan :)

Gecen hafta sinifa kizdim,ödevlerini yapmadiklari ve sinifi çöplüğe çevirdikleri için. Kiz öğrencinin biri eve gidip öğretmen bize Akaretler etti vs vs abartmis.ertesiggün veli geldi.gelin başbaşa konusalim dedim.kadina 2 gün öncesenin kkuzinibizzat azarladim onu sşikayet etmedi mi dedim yok dedi? Veli toplantisina geç katildim beni hocalara şikayet etmiş veli.hocalardan senin kizin zaten sorunlu hiçbirimizmemnun ddeğiliz demişler.
Valla veli olarak en az 2 kez düşünün.vurmuş derken bizde enseye ufacik dokunuyoruz..derslerde egleniyoruz,öğreniyoruz İster istemez bizim de sinirli oolduğumuz günler oluyor, biraz daha adil dusunulmeli.
Burada öğretmene hak verdiğim dusunulmesin!

utsa, post: 37645221, member: 570243"]yarın dinleyeceğim elbet ama oğlum vurdu diyorsa vurmuştur bu kadar basit
oğluma güvenim sonsuz benim asla yalan konuşmaz
ben oğluma herzaman yalan konuşmanın nasıl kötü bişey olduğunu anlatan biriyim[/QUOTE]
Cocugunuza derste konuşmaması gerektiğini de ogretirseniz sorun kalmaz.her şurada bi kişikkonuşsaders mi iişlenir allah aşkına

Kusura bakmayin ama bi anne olarak size dehşetle bi öğretmen olarak kinayarak bakiyorum. Anlasilan çocuğunuz daha küçük. Tam hayalperest zamanlar yalan söylemez mismismissss cocuklarin dogasinda yalan var arkadasim. Hayir farzetki vurdu beyin kanamasi mi geçirdi zeka geriliği mi oldu aman allahim boyundan asagsi tutmuyo mu yoksa:) arkadaşlar bu kadar öğretmenlerin üstüne gitmeyin. Onlar da insan artik o cooook bilen önüne bilgisayar atip çocuğunun yemeğini yapan aman her istediğini yapan benim çocuğum yapmaz diye çekilen gerektiği yerde öğretmene diş bilmeyen sen nasil vurursun benim oğluna himm bak senn.. Ya bi yürüyün ya bu kafadan bi uzaklasin. Herkesin evladi kendine değerli

Bu nasil kafa ya Allah rizasi icin ogretmensiniz bir de. Farzet ki vurdu ne olacak oyle mi? Ben de ogretmenden yedigim dayaklardan sonra beyin kanamasi gecirmedim felc de olmadi ama ruhen yaralandim, sinifta dalga gecildim, ozguvenim zedelendi. Ne olacak dimi? Hic mühim seyler degil bunlar.

Burada ogretmen vurmus mudur vurmamis midir bilmiyorum.Ama vurmussa yok simarik yok konuşuyordu öyleydi boyleydi bahanelerini arkasina sığınmaz. Vurmayacak arkadas acik net

Evet sende agir tramvalar var canim... Kiyamam yaa sen o yüzden okumaktan da sogumusundur.. Belki de şuan asosyal oldun. Aman Allahim ben yerinde olsam o öğretmeni bulur bende onun kafasina vururdum hatta sonra dava acardim bide temiz para alirdim. Cocugumuda koleje verirdim malum incileri düşmesin.offf offf hayat

Senin gibi ogretmencik de var. Eli opulesi ogretmenler de var. Neyse ki hep ogretmenciklere denk gelmedim de okumaktan sogumadim asosyal olmadim. Ya hep sen gibi ogretmenciklere denk gelseydim nolurdu halim? Allaha bir kez daha sukretme sebebi oldun simdi

insanlarla böyle dalgacı bir halde konuşuyorsanız sizin öğretmenliğiniz ne haldedir düşünmek lazım. yazık sizin öğrencilere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…