oğluma öğretmenden dayakkkkk

Gidin açıkça öğretmenle konuşun, ben dahi oğluma daha bir fiske vurmamışken size böyle bir hak verdiğimi sanmıyorum ve eğer bu tavrınız devam ederse gerekli yerlere gerekli müracaatı yapacağım deyin

Arkadaşlar tamam öğretmen olarak işimiz zor. Ben çok kötü bir lisede uzun süre görev yaptım birçok saygısızlığa da şahit oldum bizim mesleğimizin zorluğunu kimseyle tartışmam ama şu gerçeği kabul etmek zorundayız çocuklar her ailenin biriciğidir. Tamam bazen çok sinirli olabiliyoruz ama bu siniri çocuklara yansıtmadan dersimize devam edemiyorsak ben kendimi öğretmen olarak göremem ki. Aynı zamanda bir anneyim çocuğum okula gidiyor okulda öğretmeni uyarabilir ,beni çağırıp konuşabilir ama oğluma vuramaz. Çünkü öğretmen çocuğa vurduğu an önemli olan canının yanması değil çocuğun sınıfta rencide olması. İşte yıllarca unutulmayan duygu bu utanma duygusu. Sonuçta kimse çocuğuna yarın okulda bol bol konuş da öğretmenini çıldırt demiyor. Keşke sınıflarda gereksiz konuşmalar olmasa her öğrenci öğretmenini dinlese ama bu mümkün değil. Ben konu sahibi arkadaşımın tepkisine bir öğretmen olarak katılıyorum. S

Siz evde tek çocukla uğraşamazken öğretmen sınıfta 30 40 çocukla uğraşıyor. Sabrın selameti de bir yere kadardır. Ki bizim annelerimiz bizi öğretmene eti sizin kemiği benim hocam diye emanet ederdi. Bizde zaman zaman dayaklar yedik, hiçbirimizin bir yeri eksilmedi çok şükür. Bence bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Önemli olan şiddetin boyutudur. Ciddi boyutta bir şiddet tabiki affedilemez, geçen bir üye konu açmıştı çocuğu ciddi bir dayak yemiş soluğu milli eğitim bakanlığında almasını ve böyle bir öğretmenin meslekte kalmaması gerektiğini söyledim. Ama şiddet ufak boyuttaysa lütfen, hele ki bir erkek çocuğuna karşı bu kadar korumacı olmayın.

Sevgili meslektaşlarım bu kadar ağır tepkiler vermeyelim. Sınıfta bazen görmeye bile tahammül edemediğimiz birçok çocuk aslında evinin, ailesinin kıymetlisidir unutmayalım. Hem çocuklara sert tepkiler gösterdiğimiz zaman aslında kendi işimizi zorlaştırıyoruz hem o çocuğun, hem ailesinin hem de diğer öğrencilerin bize cephe almasına neden oluyoruz. Konu sahibi arkadaşım çocuğunuzun öğretmeniyle baş başa konuşmayı bir deneyin umarım sorun çözülür.

ben hiçbr cocugun gelipde böyle bir yalan söyliycgıne ıhtımal bıle vermıyorum çocuklaın gözünde öğretmen büyük saygı duyulması gereken bırı.böyle birşey söyledıgınde annesının öğretmene gidicegini gayet ıyı hesaplar yanıı..sakınce konus canım

Öğretmen olduğuna inanmak istemiyorum bu üslup bir öğretmene yakışıyor mu?

eskidendi o eti sizin kemiği benım.hıc kımse sızın hastaanmasın canı yanmasın dıye gözünün içine baktıgınız evladınıza o şekılde davranamaz.ben olsam kesinlikle sakın davranamazdım.hatta öğretmenın yanına gıderken telefonumlada kayderdım konusmayı

Sınıf onlarca onun bunun oğlu, şunun bunu kızı kaynıyor. Evde 1 çocukla dahi çıldırmayan anne hangimiz ? Orada onlarca çocuk söz konusu. Ufak tefek şeylerin olması büyütülecek bir mevzu değil, tabi ki benim görüşüm. Şiddetin boyutu büyürse işler değişir. Ama az bir şaplak atmışsa ne olmuş yani, hangimiz dayak yemedik öğretmenlerimizden, hangimiz anormal insan olduk ? Üstelik her öğretmenimi de severek hatırlarım. Yediğimiz dayaklar bile ileride anlatırken eğlendiğimiz anılara dönüştü. Öğretmenlerle biraz empati yapıp anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aynı sınıfı size 1 hafta emanet etseler kimler ne dayaklar yerdi acaba.. Bu kadar korumacılığın-hele ki erkek çocuğu için- yanlış olduğunu düşünüyorum.. Benim nacizane görüşüm budur :)

bende bi öğretmenim ve şunu söyleleyim öğretmenlerinde psikolojileri var bozulan biz sinirleri çelikten yapılmış robotlar değiliz ben kaç kere okuldan gelip o sinirle eşime ters konuşup kavga ettiğimi bilirim benim aile sağlığıma ruh sağlıgıma yazık değil mi??? ha beğenmiyorsan işi bırak dersen o zaamanda evi kim geçindircek bizimde hayatlarımızı idame ettirmek için paraya ihtiyacımız var maalesefki eğitim fakültesi bitirmişiz ama inanın o fakülteyi yazarken bu kadar üzüleceğimi bilmezdim
hayaller bambaşkaydı tabi...zaten velisi ilgili olan çocuk kendini gerek dersleriyle gerek davranışlarıyla belli oluyor ama çogu veli evde çocuğuyla ilgilenmiyor oğlum/kızım okulda bugun naptınız ne öğrendiniz aç kitabını defterini bi bakalım okulda güzel durdun mu demiyor ama okulda öğretmen çocuğuna bi kızsa bağırsa hemen okulu basıyor yani sizin evde eğitemediğiniz tek bi çocuğu bizler okulda 50 sini birden idare etmeye çalışıyoruz oyuzden herkes kendi önüne bi baksın.ha bi de sınıfta öğretmen yüzünden dalga geçildim demişsin bizde öğretmn ve büyük olarak sınıfta dalga gecilir hale geldik ve o zaman sınıfta düştüğümüz durumu ve psikolojimizi düşün bi de bnmle dalga gecen çocuga gel canım seni çok seviyorum olsun sen gec dalganı mı diyelim

Katiliyorum. Ogretmenlerin psikolojisi ne olacak. Bizim de ailemiz var. Bunlari sorgulayan hic yok!

Ben de ogretmenim hanımefendi. Sizin yaşadığınız seyleri yaşadım. Ne diyeyim psikolojisi bozulmasin ogretmenlerin isteyen vursun ogrencilere. Vurduklarin zaman eminim dogru davranmayi ogreniyorlardir yoksa ovretmenler kendi sinirlerini yatistirmak icin vurmuyorlardir. Hafifce de olsa vurunca mum olacak o cocuk mumm.

Bakiyorum bdv deki konulara esinden dayak yiyene hic hafifce dokunmus bi sey olmaz kafa kirilmadi ya diyen yok. Ogretmen olunca neden degisiyor yazilanlar.

Ben anlayamiyorum hafifce de olsa vurulabilir denmesini asla da anlayamacagim

Bir velinin öğretmeni şikayet etmesi için vurması yeterli değil bu bold olarak işaretlediğim yerlerin mi olması gerekiyor sizin için. Yazık çok yazık.

benim oğlum benim gözümde çok değerli bir evlat
nasıl dalga geçer gibi öyle mi oldu böyle mi oldu oldu yazıyorsun sen
konuşsa bile vurmaya hakkı yok umarım birgün çocuğunuz dayak yedim anne deyim burda konu açarken görerim seni

Siz bu tür yorumlara aldırış etmeyin öğretmen nedir eğitimcidir değil mi? Eğitim dayakla verilmez ama ne yazık ki bunu hala anlayamamış öğretmenlerimiz var demek ki. Siz ne yaptınız konuştunuz mu öğretmenle.

hiç takmıyorum bile kim oluyorki..
oğlum 1.sınıf öğrencisi ve daha 6 yaşını doldurmadı
öğlen konuşacağım ve yazacağım burda nasıl oğlumun yalan söylemediğini

vaktiyle 2 seneye yakın ders vermişliğim vardır benim. öğretmenlik yaptım hem de meslek lisesi öğrencilerine.
meslek lisesindeki seviyeyi herkes bilir.
öğretmensiniz, eğitimcisiniz.
öğrencilerinize karşı bir şekilde disiplini idare etmeniz lazım ama bunun için illa dayak şarrt değil.
elbetteki sizlerinde psikolojisi var. ama bu size dayak atma özgürlüğü veremez.
benim öğrencilerim benim dersimde öyle kolay ses çıkaramazlardı. korkularından ya da dayak yiyeceklerinden değil. sevgi ve saygılarındna dolayı. bunu sağlamanız gerekiyor.
benim psikolojim nolacak diye dayak ya da dokunmaları masum hala sokamayız.

Y yanyana sen kocandan 3 öğün dayak yersin kızım söylemedi deme

ülkemizde kanunlar vardır... eğer bir öğretmen yada idareci çocuğa tokat attığı (şiddet gösterdiği) doğruluğu ispatlanırsa, öğretmen soruşturma sonucunda 4357 Sayılı Kanunun 7/b maddesi uyarınca “1 Günlük Maaş Kesim Cezası” ile cezalandırılır. ayrıca basit yaralama suçundan da mahkeme ayrıca ceza verir...

yok hafif vurdu şiddetli vurdu, psikolojisi bozuktu yada ailesiyle kavga etmişti ayrımı yapılmaz... cezasını alır...

ha çocuklar hata yaptığı, şiddet uyguladığı zaman ki yaptırımlar düşük olabilir. onun içinde sendikaları devreye sokmak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…