oğluma öğretmenden dayakkkkk

psikolojisi bozuk öğretmenlerede gelince
3 ay
yan gelip yatcaklarına ruh ve sınır hastanelerıne yatıp tedavı olsunlar oyleyse.

ayrıca o zaman kaynanasıyla ettıgı kavganın acısını ben cocuktan cıkarmadıgını nereden bılıcem.
allah allah

hiç takmıyorum bile kim oluyorki..
oğlum 1.sınıf öğrencisi ve daha 6 yaşını doldurmadı
öğlen konuşacağım ve yazacağım burda nasıl oğlumun yalan söylemediğini

kıyamam ya benimde altı yaşında bir oğlum var birinci sınıfta..daha bebek onlar ya anasınıfı çağında Allah her zaman iyiye çattırsın bende iki yıl kadar öğretmenlik yaptım insanın çocuklara çok sinirli olduğu anlar elbetteki geliyor ama emanet onlar Allahım aklıma hemen oğlum geldi sizi çok iyi anlıyorum hemen öğretmeniyle konuşun bu ne pervasızlık herkes mesleğinin kıymetini bilmeli o pedagojik eğitim niçin alındı başedemeyip başına vurmak içinmi çocukla şiddet yoluylamı başediyor yapamıyorsa bıraksın sinirleri dayanmıyorsa ..bende dahil olmak üzere atanamayan ve alakasız işlerle uğraşan işsiz kalan bir sürü insan var kahroluyorum bunlarıokuyunca ben

kimse oğluma vuramaz kıyameti koparırım valla. öğretmenle konuşun bence

psikolojik sorunları varsa, çok basit öğretmenlik yapamaz diye rapor alır, memur olarak çalışmaya devam eder...

ben hiç haksızlığa gelemiyorum oğlumda benim gibi
arkadaşı yüzünden kafama vurdu diyorsa bu gerçektir yalanı nerden bilsin
bana anne metin yüzünde oldu diyor hem bir haksızlık var hemde bir dayak

beyin kanaması geçirmiş olabilir doktora götür darp raporu al öğretmeni şikayet et, sonra dersleri kötü gelince/okulda sorun çıkınca hocam bu çocuğa hiçbi şey öğretmiyo musunuz ya da oğlun biyerden düşünce niye sahip çıkmıyosun çocuğuma deme ama bozulurum

al benden de o kadar. hafif bi tokattan hiçbir şey olmaz. biz de yedik zamanında... nooldu kuzu kuzu dinledik dersi. psikopat katil mi olduk, işsiz güçsüz kaldık da sokaklara mı düştük sanki yooo. bunlar sözde bilinçli veliler. bilinçli olmayı gücü yettigine saldırmak zannediyorlar. hem çocuk bireydir diyorlar hem de tam tersi davranıyorlar. bilinçliler sözde

bunlara o sınıfı ver yarım saat içinde epey bi çocugu döverler eminim. hayır bi de terbiye etmek ögretmenin görevi degil ki. ögretmen disiplini saglar ve dersi anlatır. çocuga terbiye vermek ailenin görevi. çocugu terbiye edemediysen, çocuk sosyal, kuralları olan bi yerde, okulda nasıl davranacagını bilmiyorsa bunun suçlusu sözde bilinçli veliler olsa gerek illa bi suçlu aranacaksa.

bu ileri derece korumacılık erkek çocukları üzerinde kötü etki yapıyor bence de. bunlara kalsa çocuklara bagırmayacak bile ögretmen. erkek çocuklarını kız gibi yetiştiriyorlar, bi toka takmadıkları kaldı yani... ondan sonra da kız gibi büyüyen erkekler sevgilileri olunca isyan ediyorlar. bu ne yaman çelişkidir acaba?

yarın dinleyeceğim elbet ama oğlum vurdu diyorsa vurmuştur bu kadar basit
oğluma güvenim sonsuz benim asla yalan konuşmaz
ben oğluma herzaman yalan konuşmanın nasıl kötü bişey olduğunu anlatan biriyim

Bir ogrencim kopya cekti. Yakaladim. Annesi geldi, ben cocuguma guvenirim asla yapmaz dedi. Gozumle gordum. Kopyayi acti bakti. Ama veli inanmadi. Kavgaya gelmis mahalle teyzesi gibi. Oglu da cok simarikti. Davranislari bozuktu. Iste boyle velinin boyle cocugu oluyor. artik kafaya takmiyorum. Veli ugrasicak cocuguyla. Ben bir sene girip cikarim dersine. Veli bana inanmiyorsa yapcak bi sey yok. Ben senin cocugu egitemem dedim en sonunda. Diyor ki kopek mi benim cocugum. Sonra baktim cocuk sigaraya baslamis. Normalde veliye haber verirdim. Ama bu veliye haber versem benim cocugum yapmaz diyecek. Umursamadim. Simdi liseye gecmistir cocuk. Bunlari ortaokulda yapmisti. Lisede kim bilir neler yapiyordur. Veli ugraşsın dursun artik.

Ben dt

Çocuğun aklıyla iş yapanın çocuk kadar aklı yoktur. Çocuklar eğitilirken bir yandan disipline ediliyorlar. Çocuk okulda haylazlık edip , velilerde benim oğlum yapmaz diye koşa koşa okula gidip veryansın ilan ediyorlar. Öğretmenin hafif kulağını çekmesi bile sınıfta ne kadar yüz kızartıcı bir durum düşünsenize, çocuk bunu bi kaç kere yaşayınca yaptığının yanlış olduğunu anlayıp kendine çeki düzen veriyor, çocuk disipline giriyor, nerde nasıl hareket edeceğinin eğitimini alıyor bir yöne. Ama siz çocuğa kalkıpp nasıl vurur nasıl eder benim çocuğum yalan söylemez diyerek çocuğa aslında ne kadar kötü örnek olduğunuzun farkında değilsiniz , hem o çocuğun savunma mekanizması gelişmez , hem şımarık hem haylaz hemde hazırcı olur. Eğer ki gerçekten çocuk darpa uğradıysa işte o zaman hakkınızı arayın. Ben kardeşimden örnek vereyim mesela çok ama çok disiplinli bir öğretmeni vardı, kardeşimde dikkat çekmeyi seven, herkese şebeklik etsin güldürsün öyleydi, bir yaptı öğretmen kulağını kıvırdı iki yaptı kulağını kıvırdı, sonra kardeşim düzene girdi dersleri bile çok iyiydi, çok ödev verirlerdi yapma sabah yaparsın dediğimizde olmaz öğretmen kızar yapıcam diye ders çalışırdı içinden gelerek hemde. Okul değiştirdik sonra, öğretmen çok vurdum duymaz , öğrenciler yaramazlık yapsın öğretmen sadece dışarı atar, dışarı atan çocuk ne olur daha da tembelleşir, yapçağından geri kalmaz , öğretmeni takmaz bi hale geldi, eve gelince bile ödev yok der geçerdi, neden bilio musunuz ? öğretmende disiplin eksikliği vardı , kendisine sorun olan çocuklara sorumluluk yüklemez takmazdı. Demek istediğim eğitimde disiplin şart, öğretmenlerimizin dedikleri gibi 50tane çocuk bir arada bunun yaramazı hiperaktifi tembeli vs... tam tekbir için eşitlik gerek ve disiplin gerek. Bu bdv de ben kocama güveniyorum diyenleri de gördük.

Son düzenleme:
bu konularda her daim kavga çıkıyo ama ben yine dediğimden geri durmuyorum dayanamıyorum çünkü gına geldi şu benim oğlum asla yalan söylemez,yaramazlık yapmaz,öğretmen evire çevire dövmüş safsatalarından. yahu siz hiç mi çocuk olmadınız sınıfta elli çocuk ortalığı birbirine katıyo sustan anlamaz durdan anlamaz hafif dokundu belki de öğretmen defalarca uyardıktan sonra ne gereği var bu kadar abartmanın benim de kulağım çekildi ne psikolojim bozuldu ne asosyal oldum küçükken bir kere bile anneme söylemedim söyleyecek kadar önemli bi durum yoktu çünkü haksızdım biliyodum öğretmen bizim için değerliydi saygısızlık öğretilmedi.bunu anne babam bana öğrettiği için susmasını bildim. şimdiki veliler naparsa yapsın kimse ona dokunamaz diye düşünüp çocuğa da anlattıkları için çocuk arkadaşını da dövse hocaya saygısızlık da etse utanmıyor direk öğretmeni şikayet ediyor. suçlu ne öğretmen ne çocuk suçlu sizsiniz hanımefendi.

Doktora tezim icin dis taramasi yapmam gerekiyordu. 1000 tane ögrenci Almanya`da okullarda ve 1000 tane ögrenci türk okullarinda Türkiye`de dis taramasi yaptim.
Bakiyorumda burada anneler nasil aslan kesiliyor, oysa tezimde su sonuc cikti :
Almanya`nin ögrencilerinde 90 % cürüksüz, yani süt dislerinde hic bir cürük bulunmayan cocuklar, süt disleri süper bir bakim.
Türkiye ögrencilerinde 10% cürüksüz, yani her 10 cocukda 1 tanesi hic cürügü yok. 90% bir veya daha fazla cürük var.
Evet türk anneleri cocuklariniza coookk deger verdiginiz buradan öyle belli oluyorki. Cocugunuza ne egitim, nede disiplin vermeden salin dünyaya, sonrada baskalari sorumlu olsun onlardan, Ögretmenler kötü imajini veren asil siz okumayi sevemeyen annelersiniz. Büyükler kücüklere modeldir.

Hic kiyamazsiniz cocuklarina onun icin dis egitimi bile veremezken, düzenli yatma saati bile kuralini cocuklarinizda yürürlüge sokamazken. 20-40 ögrencinin tek sorumlusu ögretmenler öylemi ???
Ha bu arada, birisi Hollandayi misal vermis, simdi tabiki Hollanda, Almanya ve baska Avrupa ülkelerinde kattiyen bir ögretmen cocuk dövmez ve dövemez ama oradaki cocuklarin ne kadar uslu ve egitimli oldugunu yazmamis arkadas. suda bir gercekki, oradaki cocuklar, evinde laf dinleyen, evden egitilmis, özgüveni tam olan, büyüklerine saygisi olan, gercekten görgü kurallarini bensimsemis cocuklar, yani nerde konusulmayacagi, nerede oynayabilecegi kurallari ögrenerek geliyor okula.
Yani ögretmenin görevi o simarik cocuklari egitme degil, ögretmenin görevi evde zaten egitilmis, kurallari, disiplini bilen cocuklara dersi anlatmak, cocugun yaramazliklarini yani anne ve babanin basaramadigini okulda ögretmene yüklemek cok yanlis.
Cocuklariniza iyi örnek olun, iyi bir ögrenci, tertipli ve düzenli bir ögrenci sizin icin gelecegin hayirli evlatlari bunu unutmayin.

peki dayak yiyen öğrenci bahsettiğiniz gibi uslu ve eğitimli bir çocuksa? haksız yere yediği dayağın hesabı nolacak?
öğretmenin psikolojisi bozuk canım diye sineye mi çekmek gerekiyor?

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Bakışaçısı bu mu olmalı...
Öğretmenler sanılanın aksine 3 ay tatil yapmıyorlar temmuz 1 ağustos 31 arası tatil yapıyorlar.
Geçen gün bir öğretmen orta okul öğrencisince silahla vurularak öldürüldü.
Ölen öğretmeni hatırlayan var mı?
Bu hafta bir öğretmen ödev sorduğu için öğrencisinden yedi sülalesine küfür yedi.
Küfür eden öğrenciye ne oldu dersiniz, disiplin yönetmeliğinde okullarda hiçbir yaptırım hakkı bulunmadığından (okuldan uzaklaştırma, sınıf değiştirme, sınıf tekrarı yaptırma, okul değişikliği yaptırma vb gibi) yaptığıyla kaldı, öğretmen de küfürleri duyduğuyla.

Sınıfında evladıma ses yükselmesin, sert uyarı yapılmasın istemeniz çok naif ve haklı bir istektir, buna mukabil öğretmen her konuşup dersi böldüğünde, arkadaşına rahatsızlık verdiğinde, elinde telefon bir elinde yapılan olumsuz davranışlar çetelesi, size dakika dakika rapor da verebilir. Bu hoş olur mu?

Hiçbir şey şiddeti haklı göstermez, ne büyük birinden küçük birine ne de tam tersi.

Ben sırf ooyy tombişim benim dediği için evladımın psikolojisini bozdu diye şikayet edilen öğretmen tanıyorum...
Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz elbette ancak bir kişinin yaptığı tüm meslek gurubuna mal edilmemeli.
Kavga edip birbirine zarar veren çocukların anneleri okula geldiğinde diğer çocuğu gösterin geberteceğim diyen veliyi okadar çok gördüm ki. Hatta okul çıkışında bekleyip tokatlayanlar bile oluyor düşünün.
Hatta gözümün önünde bu çocuğun babası duysa evinizi yıkar, sizi parçalar diyen veliler biliyorum...

Kısacası hata her yerde mevcut, ancak bunlar var diye tüm veliler tü kaka diyemem, bu benim haddim olmaz...

Sayın konu sahibi, elbette oğlunuzun beyanını dikkate alıp gidip öğretmeniyle konuşun, durumdan rahatsızlığınızı dile getirin. Öfkenize hakim olarak, size yakışan tavır içinde durumun açıklamasını isteyin.

Son düzenleme:
Bildiğimizi okuyun bildiğimizi yapin kalkip benim öğretmenliğimi sorgulamak sze düşmezbu bir..ikincisi bana oyleöyle insallahli bilmem ne konusamassin.. Ben artik bu kadar degerimizin düşürülmesine katilmiyorum bu 3. Kendine çeki düzen ver ve millete ateş acicagina kendini sorgula. Bana laf yetiştirme. Benim mezun ettiğim cociklarimin hepsiyle hala görüşürüz ailecek hatta.. Acaba yolda gorsen öğretmenin yüzünü hatirliyacak misin onu da çok merak ediyorum. Son olarak tüm eğitimci arkadaslarima birkez daha sabir diliyorum ne yazikki boyle veliler de var hayatin içinde... Hepinize bol sans

oldu canım.

lütfen yorum yapmanı istemiyorum senin
ben senin ahlak yapına sahip değilim öyle mahalle karısına da ağzım hiç benzemez

Hay agzinizla yasayin kizlar, suclu ne cocuk nede ögretmen, asil suclu cocugunu kücük yasta egitmeyen ebevynler.
Benim cocugum olsaydi, öretmenin iyi yapmis, sizlerde dersde konusmayin derdim, sizden baska ders dinlemek isteyen arkadaslarinizda var onlari rahatsiz etmeye hakkiniz yok derdim. Cevrenize saygili olmak mecburiyetindesin derdim. Fazlada üstünde bile Durmaz konuyu kapatridim, onun bu kücük yasta nerde nasil ne yapilacagini ögrenmesini saglardim.
Ilk önce egitiminizi ve disiplini evde verinde, disarida nasil davranalacagini ögretin cocuklariniza. Dersde konusulmaz, bu kadar. Ha teneffüsde gülsünler, oynasilar, ama dersde konusulmaz. Daha bunun nesini tartisiyoruz burada ? Bosu bosuna o saygi duydugum, saygi deger ögretmenlerimizide böyle sacma sapan seylerle tutmaya kafalarini yormaya ne hakkiniz var yahu ? iyiki dogurdunuz, ama orada baska ögrencilerde var, onlari rahatsiz etmeye cocuklarinizin hic bir hakki yok. Orasi bir okul, ögrenmek icin ordalar, hem derslerini, hem disiplini, hemde saygiyi sevgiyi Kücük yasta ögrenecekler.

Helal olsun......

Insallah canim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…