Oğlumla aramızda bir duvar...

Bunun bir sebebi olduğunu düşünüyorum.
Benim de bebeğim temas seviyor, sarılıyor.
Karakterden başka bir açıklaması var bence.

Zamanında abartıp gitseydik bir doktora keşke, ya ne olduğunu anlar veya normal olduğunu duyardım, geç kaldım abartmakta.
Bak eskiden kucağımdan inmeyen çocuk
Bizim böyle bir zamanımız olmadı(kucakta sevmek anlanında), tam tersi büyüdükçe temas artıyor bizde.
Ama bu ara tekrar azaldı, çünkü bu ara ev çok gergin.
Ağlamalarını, öfkesini karşılayamıyorum artık.
Yani az buz ağlamıyor, bazen sonradan fark ediyorum ağlamasını, ben de güya yetişkinim ama patlayıp duruyorum.
Böyle böyle örülüyor o duvar.

Bunun bir sebebi olduğunu düşünüyorum.
Benim de bebeğim temas seviyor, sarılıyor.
Karakterden başka bir açıklaması var bence.
Yani bence siz biraz içselleştirmişsiniz gibi geldi. İkimizde aynı ailede aynı davranışlarla büyüdük aynı olayları yaşayarak. Ben teması severim o temastan kaçınır.

Bebekle ilgili değil aslında.
Oğlumun zor tarafları var, bebekten önce de çok zorlanıyordum.
Allah hepimizin işini kolaylaştırsın, bir çocuk iki çocuk fark etmez ebeveynlik hep zor.
2 gram akıl kaldı işte

Bunda siz kendinizi suçlamayın. Bu sizin anneliğinizle ilgili değil. Sonucta ikisine de aynı davranmışsınızdır. Ama benim pişmanlığım ilk çocukta okuduğumuz herseyi çocukta uygulamaya çalışmak. Tecrübesizlikle onu o kalıplara sokmaya çalışmak. Ama ikinci çocukta akışına bıraktım. Uykusu yoksa uyutmak için uğraşmadım. Yemek istemiyosa yedirmrk için ısrar etmedim. O yüzden çok rahat kızım oğluma göre.
Benimde oğlum çok konusur. Ben o konusurken tüm dikkatimi verip dinliyorum. Yoksa 1 2 konusup içine kapanıyor. Onu engellemek icğn hep konusurum

Ev neden gergin?

Babacı olması değil sebep.
Babacı olsun, o sorun değil.
Temelde bir sıkıntımız var, çözemiyorum.
Çocuk kendini açamıyor, doya doya sarılamıyor, hatta bazen kaçıyor.

Herkes temasi sevmez. Benim kizimda temasi sevmez fazla. Yada sadece onun istedigi zamanda olur. Halen kizima ona bildirmeden önce sarilirsan, çok kizar. Onay vermedi çünkü.

Yani her çocuk farklidir. Bunu kabul etmek zor. Ayni zamanda sürekli büyüyorlar, tam tanidigini düsündügün anda tekrar degisiyorlar ve sende anne olarak degismek zorunda kaliyorsun. Hepimiz kendimizi bundan dolayi yetersiz his ediyoruz.

Ama o sandigin kadar duvar yok. Önemli olan zaten ille hep aktivite, hep egitici oyunlar degil. Yeterki cocuk sevildigini bilsin. Evet bazen öfkelenecez, bazen yorulacaz. Evet bunu cocukta görecek fakat hersey travma degildir. Sürekli mutlulukta normal degil, bunu çocukta ögrenecek.

Profesyonel destek bu konuda önemli olabilir. Bende psikologa gidiyorum. En azindan endiselerini elinden aliyor. Sorunlari nasil hal etme konusunda fikir veriyor.

aynı ben..daha küçücüktüm, eve misafir gelmişse yanlarına çıkmadan annem tembihlerdi "sakın seni öptüklerinde yanaklarını silme diye" ki yine de silerdim. Konu sahibi, aynı şey geçmişten bugüne, anne ve babamla olan ilişkimde de geçerli, hatta eşimle..hiç hoşlanmıyorum dokunmatik hallerden.. Hatta bir arkadaşım bana sarılmayı öğretmeyi kendine görev edindi, başaramadı. Diyeceğim o ki bir insanın hali çocukluktan belli oluyor. Kendinizi üzmeyin.Yakınlık sadece dokunma sarılma ile değil hisler, bakışlarla da kurulabiliyor.

Kızım 18 aylık evin icinde bile anni diye sesleniyor.
İnanın bu da cok yyorucu.
Yarım gün calısıyorum,kapıda yarımsaat kısa metraj drama cekiyorz.
5 saat yokum hepi topu sarılmalar,kucaktan inmemeler.
Her cocuk bir değil.
Annesisiniz illaki sizi seviyor,arıyordur.
Ama mizacı öyledir.
Bir pedagogdan yardım alınabilinir.
Ama anneci cocukta cok zor inanın.
Heleki calısan anne icin

Babacı olması değil sebep.
Babacı olsun, o sorun değil.
Temelde bir sıkıntımız var, çözemiyorum.
Çocuk kendini açamıyor, doya doya sarılamıyor, hatta bazen kaçıyor.
Bebekliğinden beri sarılmaya, öpmeye, sevgi sözcükleri duymaya alışkın mı?

Her çocuğun karakteri farklıdır, baba demesi sizi istemediği anlamına gelmez.
Ben gayet ‘sen git babam gelsin, abimin annesisin sen, babam bana bakar ben onu seviyorum’ cümlesini duydum 3 yaşındaki veletten.

Bu cümleyle sirkelenip, kendini irdeleyip, hatalarımı buldum ve hiç vakit kaybetmeden harekete geçtim.

Ben duvar göremedim o yaşta ki çocuklar hareketli oldukları için ve opulmek kucaklanmak istemedikleri için sıkılıp kaçıyorlar.bizde fırsat vermiyoruz yani ben gel annem seni bir öpeyim gel annem kucaklayım çocuk ozlemiyorki biraz mesafeli davranınca zaten kendi izleyip geliyor ama ıslak öpücükler den rahatdiz olmasi ve oyun varken uzun sarilmalardan sıkılması normal.biraz büyüyünce de hep istiyor çünkü artık gerçek sevgiyi hissediyor ama küçük çocuk sevgiyi somut olarak çok göstermez .kim oyuncak alırsa cikolra tablet verirse onu sever .

Merhabalar 3 Yaşına doğruı aynı problemleri bende oğlumla yaşamaya başlamıştım.
Konuşan çocuk anlamadığım şekilde anlamsız konuşmaya başladı.
3 yıldır dil terapistine gidiyoruz.
Bizle ara ara bağlantısını koparıp ayrı dünyada yaşadığı da oluyor.
Kendi halinde bir çocuk..
Travma yaşamış dediler ne olduğunu hala bulamadık
Şu anda da Üstün zekalı olabilir diyorlar hala eğitimlere devam ediyoruz.

Size faydası olabilecek bir kaç kitabın görselini yüklüyorum.
Kitapları Web’den araştırın sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

Çocuğunuz anaokuluna gidiyor mu?
Cevap hayırsa, bunu gündeminize almanızı tavsiye ederim.

Eklentiler

• CE8D863B-AD3C-4FFF-B476-1DA752CCF10D.webp
    98,5 KB · Görüntüleme: 37
  • 90EFD674-0099-4D4D-89DA-EA3A0F1C85D8.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 3CB560A3-C0B2-4E81-A846-DC3B96B42421.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 40
  • 2FFC820C-8099-49A8-9E3F-346878ADA764.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 36
  • F2ECFB69-EFC8-4649-AF6C-DFEE51895DF9.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 34
  • AECA6AF6-552A-4074-BD4F-DF52DA6C498B.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 32
  • BAB68039-F06D-4837-A0C3-5DC276972A4E.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 34
  • 81C0CAA0-87A6-4953-8E83-6BE5CC4644D9.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 45
  • CF468AFD-6A03-4EF5-988B-358F04FE92CE.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 40
Bizimki de aman aman sevmez temas. Ama düşünüyorum bir çocuğun teması sevip ona alışması için annesinin sarılması yeterli değil bence. Anne ile baba sarılıyor mu, temas ediyor mu, baba çocuğa sarılıyor mu vs bunlar da önemli

Evet ilk çocuklar çıraklık eseri gibi, biraz yamuk yumuk gidiyor işler.
Ben birsüre sonra takip edemiyorum ne yazık ki, döne döne hızlı konuşuyor, çok ayrıntıya giriyor, konuşurken çok takılıyor, diyaloğa giremiyoruz bazen.
Başkaları hiç takip edemiyor alışık olmayınca, bu sefer dinlenilmediği için sinirleniyor üzülüyor.
Bu şekilde konuşan çocuk gördüğümden emin değilim, normal diyemiyorum.
Her konuşması böyle değil elbette ama bütün gün bu şekilde geçirdiğimiz oluyor ve ben gün sonu kendimi başka odaya kapatıyorum bazen, beynim uğulduyor

Sizin gibi düşünebilmeyi isterdim.
Bir bebek neden temas sevmez?
4,5 yılda bunu tespit edip çözebilmeliydim.

e her bebek kişiliği ile doğmuyor mu ? büyüdüğündede de temas sevmeyen bir insan olacak yani.
bence sırf bebek/çocuk oldukları için kendi tavırları-tutumları olduklarını kabul edemiyor çoğu ebeveyn.

Kahve telvesi birak babasini sevsin, babasini daha cok sevsin. Bu bir sorun degil ki. Bu senin kotu bir anne oldugunu gostermez. Anneler isin hep biraz eglencesiz tarafinda. Alt degistirme, ek gida verme vs. Babalar annelere gore daha kisitli zaman gecirdiklerinden hep eglence, hep aksiyon, hep bir cumbus. Zavalli annelerin nefes almaya kadar enerjisi kaldigindan bu eglenceli dunyayi sunamiyorlar. Bir cocugu 4,5 yasina kadar getirene kadar kimbilir kendinden ne kadar verdin. Sal babasina, uzak bacaklarini, bir de kahve yap. Artik dinlenmeyi sen de hak ettin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…