- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.089
- 1.123
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Otizm tanısı bununla konulamaz ve 2 yaşından önce de konulamaz. Bu hareketi yaparken göz odaklanması nasıl, kayma falan var mı, yoksa oyun oynuyordur. Siz yine de gözlemleyin ama bebekler böyle garip hareketler yapar. Başını kontrol edebildiğinin farkına vardığı için yapıyor olabilir.Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)
Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.
Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....
Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...
Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Kaşımayı bilmiyorlar kiAy abi kaşınıyorsa eliyle kaşısın
Beni niye tribe sokuyor
İki eli iki kolu var
tut kaşı evladım.
Ne o garp garip hareketler
Bir de İngilizcem advanced ama hiç aklıma gelmedi..Bugün bi influencer daha paylaşmıştı
Türkçe kaynakların sonu hep felakete çıkıyor
Yabancı kaynakları daha rahatlatıcı buluyorum ben
Dil bilmiyorsan da çeviriyle filan yabancı kaynaklara sor öğren bence
İlk çocuk bakımı hakkında bi sürü bilgi öğrenmiştim ben resimli mesimli bayağı iyiydi
Benim kızım da yapıyor. Hatta aynı anlattığın şekilde 5,5-6 aylıkken başladı. Neden yapıyor acaba derken uyku öncesi de 1-2 kez yaptığını gördüm. O zamanlar sallayarak uyutuyordum. Çok kötü hissettim, sallayıp uyumaya çalışıyor kendi kendine diye düşündüm. Sonra bir daha yapmadı uyku öncesi. Daha sonra düşününce buldum, ben burnumu burnuna değdirip sağa sola sallıyorum başımı. O da beni taklit ediyordu galiba. Şimdi mutlu olunca, müzik çalarken dans ederken falan yapıyorMerhaba Hanımlar,
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.
Neler yok ki..
Ohoooo....
Ben de hamilelikteki kaybetme korkumaBen çocuklarım konusunda hep böyleyim.Beni de mental olarak cok yoruyor.Hasta olduklarında psikolojik olarak hemen cokerim.Hep derim benim bir cokcuklarim uzebilir.Benim travmam çocuğumun geçirdiği çok ciddi bir kaza oldu henüz epey küçüktü.Ben buna bağlıyorum.
O başladı bileÇookkkk NORMAL demeye geldim
Bir iki hafta sonra bırakacak merak etmeyin
Akabinde de yalandan öksürmeler başlayacak ben sizi baştan uyarayım da hasta sanmayın
Anası rakçıHadi bakalım görücem
Bir de acaba çocuğun içinde bi rakçımı yatıyoro da geldi aklıma
Bu ay tahlili yapıldıAnlattığınız hareket oğlum da da vardı
Özellikle yattığında uykudan önce yapardı
D vitamini eksikliği nedeniyle yapıyormuş kuzum, kafasının arkasındaki saçlar dökülüyordu hafif hafif o hissin kaşındırdığını da söylemişti doktorumuz
Bir tahlil yaptırmanı ısrarla öneririm, bu ay grubunda d vitamini ve Demir eksikliği çok yaygın, farkedilip takviye edilmezse uf oluyorlar
Allah cevrenizdekilere yardim etsin
Yaa beni anlıyorsunuz o zaman...Otizm tanısı bununla konulamaz ve 2 yaşından önce de konulamaz. Bu hareketi yaparken göz odaklanması nasıl, kayma falan var mı, yoksa oyun oynuyordur. Siz yine de gözlemleyin ama bebekler böyle garip hareketler yapar. Başını kontrol edebildiğinin farkına vardığı için yapıyor olabilir.
Oğlum doğduğunun 2 günü kafasını ileri geri çılgınca sallamaya başlamıştı be 2 ay kadar burnumu yerinde ve sağlam tutabilmek için epey refleks geliştirmek zorunda kalmıştımşimdi 12 yaşına gelmek üzere maşallah cin gibi. Otistik mi acaba diye Öyle korkmuştum ki anlatamam.
Ise yariyor muydu ? Su siralar evham ve anksiyete hayatimi ele gecirmis durumda da.Yok ya, haklısınız..
Hamile kalmadan önce evham üzerine terapi alıyordum
Şimdi terapi parası ile oğluma mama alıyorum, gidemem
Evet sizi hatırladımaa bu şey değil mi, benevhamda üstüme yoktur, yıllardır buraya oğlumla, hamileliğimle alakalı açtığım konuların haddi hesabı yoktur. oğlum 18 aylıkken kendi etrafında dönüp kendini sersemletmeye çalışırdı. hadi yaaa adlı bir şarkı uydurmuştu , hadi yaaa deyip deyip dönerdi. yaşadığım evhamı anlatamam. çok şükür bir rahatsızlığı olmadığı gibi her zaman bilişsel gelişimi yaşıtlarına göre önde oldu. o hareketi yaparken güldüyseniz veya o an onu bir şeyle bağdaştırdıysa tepki almak için de yapıyor olabilir. biz de sönmesini bekledik, asla büyük tepkiler vermedik. şu anda 3 yaşında, kırk yılda bir aklına gelirse ben hadi yaaa yapıcam deyip gene döner ama bunun için çok sıkılması falan lazım. daha neler göreceksiniz
Merhaba Hanımlar,
Neler yok ki..
Ohoooo....
Alırken yaradı ne yalan söyleyeyimIse yariyor muydu ? Su siralar evham ve anksiyete hayatimi ele gecirmis durumda da.
Kısa zamanda geçecektir bu yüzdenseBu ay tahlili yapıldı
D bit normal
Demir bi tık düşük
Demir ilacına başladık :)
Bu şekilde evladınıza zarar verirsiniz.
Buna katılıyorum. Hamileliğimin başında yerli forumlara göre gebeliğim kesinlikle sağlıksızdı ve sonlanacaktı. Yabancı forumları okuyup rahatlıyordum. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti hatta. Aynı şeyleri o da yaşamış. Bizde felaket tellalı çok.Bugün bi influencer daha paylaşmıştı
Türkçe kaynakların sonu hep felakete çıkıyor
Yabancı kaynakları daha rahatlatıcı buluyorum ben
Dil bilmiyorsan da çeviriyle filan yabancı kaynaklara sor öğren bence
İlk çocuk bakımı hakkında bi sürü bilgi öğrenmiştim ben resimli mesimli bayağı iyiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?