Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Otizm tanısı bununla konulamaz ve 2 yaşından önce de konulamaz. Bu hareketi yaparken göz odaklanması nasıl, kayma falan var mı, yoksa oyun oynuyordur. Siz yine de gözlemleyin ama bebekler böyle garip hareketler yapar. Başını kontrol edebildiğinin farkına vardığı için yapıyor olabilir.

Oğlum doğduğunun 2 günü kafasını ileri geri çılgınca sallamaya başlamıştı be 2 ay kadar burnumu yerinde ve sağlam tutabilmek için epey refleks geliştirmek zorunda kalmıştım şimdi 12 yaşına gelmek üzere maşallah cin gibi. Otistik mi acaba diye Öyle korkmuştum ki anlatamam.

7bucuk aylık kızım 2-3 hafta önce epey sık sallıyordu kafasını. Biz burnumuzu onunkine surterken salliyorduk sonra o da başladı. Biz guldukce daha çok yaptı. Bu aralar bıraktı. Yeni bir davranış kazanınca diğerini unutuyor hiç aklıma gelmedi kafasını sallamasinin sıkıntı olabileceği.

Ay abi kaşınıyorsa eliyle kaşısın
Beni niye tribe sokuyor
İki eli iki kolu var
tut kaşı evladım.
Ne o garp garip hareketler
Kaşımayı bilmiyorlar ki 7 aylıkken kızımın kulağını deldirdim, acıyan yere elini atmayı beceremedi.

aa bu şey değil mi, ben evhamda üstüme yoktur, yıllardır buraya oğlumla, hamileliğimle alakalı açtığım konuların haddi hesabı yoktur. oğlum 18 aylıkken kendi etrafında dönüp kendini sersemletmeye çalışırdı. hadi yaaa adlı bir şarkı uydurmuştu , hadi yaaa deyip deyip dönerdi. yaşadığım evhamı anlatamam. çok şükür bir rahatsızlığı olmadığı gibi her zaman bilişsel gelişimi yaşıtlarına göre önde oldu. o hareketi yaparken güldüyseniz veya o an onu bir şeyle bağdaştırdıysa tepki almak için de yapıyor olabilir. biz de sönmesini bekledik, asla büyük tepkiler vermedik. şu anda 3 yaşında, kırk yılda bir aklına gelirse ben hadi yaaa yapıcam deyip gene döner ama bunun için çok sıkılması falan lazım. daha neler göreceksiniz

Bir de İngilizcem advanced ama hiç aklıma gelmedi..
Ama korkuyorum yazmaya
En iyisi yazmayayım

Benim kızım da yapıyor. Hatta aynı anlattığın şekilde 5,5-6 aylıkken başladı. Neden yapıyor acaba derken uyku öncesi de 1-2 kez yaptığını gördüm. O zamanlar sallayarak uyutuyordum. Çok kötü hissettim, sallayıp uyumaya çalışıyor kendi kendine diye düşündüm. Sonra bir daha yapmadı uyku öncesi. Daha sonra düşününce buldum, ben burnumu burnuna değdirip sağa sola sallıyorum başımı. O da beni taklit ediyordu galiba. Şimdi mutlu olunca, müzik çalarken dans ederken falan yapıyor Başı dönene kadar yapıyor bazen

Ben de hamilelikteki kaybetme korkuma
Konum bile var
Eşya bile almıyordum ya doğmazsa diye.. Tövbeler olsun

Bu ay tahlili yapıldı
D bit normal
Demir bi tık düşük
Demir ilacına başladık :)

Yaa beni anlıyorsunuz o zaman...
İnsan korkuyor, napsın...
Bizimkininde sağlam kafaları var...
Geriye gidip küt diye yapıştırdığı çok
Gözünde kayma yok
Yüzünde hınzır bir gülüşle sallıyor

Evet sizi hatırladım
Koltuğunuzdan edeceğim açacağım konularla

Her muayene ve teşhis kişiye özeldir. Gerçekten mantıklı bir şüpheniz varsa doktora götürün yoksa google da aratarak dakika başı kanser çıkıyor herkes…

Ise yariyor muydu ? Su siralar evham ve anksiyete hayatimi ele gecirmis durumda da.
Alırken yaradı ne yalan söyleyeyim
Ama anlıktı yani
Bırakınca hortladı
Seans ücretleri olmuş araba taksidi... nasıl gideyim şimdi
sonra ay sonunu getirmek için evham yapıyorum

Bu ay tahlili yapıldı
D bit normal
Demir bi tık düşük
Demir ilacına başladık :)
Kısa zamanda geçecektir bu yüzdense
Enseye yakın saçlar dökülüyor mu? Onların dökülmesi bitince de bırakabilir
Yada oyun yapıyordur sizin nabzınızı uzun süre daha arttırır
Ama çok tatlı dimiiiiii

Buna katılıyorum. Hamileliğimin başında yerli forumlara göre gebeliğim kesinlikle sağlıksızdı ve sonlanacaktı. Yabancı forumları okuyup rahatlıyordum. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti hatta. Aynı şeyleri o da yaşamış. Bizde felaket tellalı çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…