• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Alırken yaradı ne yalan söyleyeyim
Ama anlıktı yani
Bırakınca hortladı
Seans ücretleri olmuş araba taksidi... nasıl gideyim şimdi :KK70:
sonra ay sonunu getirmek için evham yapıyorum
Aynenn oylee nasil uçuk rakamlar seanslar.Oraya verecegime bez alirim diyorum bende ama bir yandan kafamda dolananlarr,evhamlarim...🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu şekilde evladınıza zarar verirsiniz.
Ben de sizin gibi düşünseydim evladımı bu yüzden doktora götürmeseydim ona gerçekten zarar verirdim
Oğlum bu hareketi d vitamini ve Demir eksikliğinden yapıyormuş
Alt tarafı doktora gidip danışacak bunda evladının zararına değil karına birşey

Tecrübeli analar: Bir de şu soruma cevap verir misiniz?
6.5 aylık bebeğe püre kıvamında mı yedirmeliyim?
BLW yapmıyorum, yapmayacağım ama besin kıvamı ne olmalı?

Evet bi tane vurasım geliyor aşırı sevmekten :KK70:
Tipini yediğim
Ben kendi bacağıma vurur sıkardım dişlerimi içim nasıl coşardı eşimi ısırıyordum yine sakinleşemiyordum
Şimdi büyüdü çat çat vura mıncıklaya ısıra ısıra seviyorum
Yine doyamıyorum gerçi

Çatalla ezersen hafif pütürlü kalırsa çiğneme refleksi sorunsuz gelişir yeme problemi yaşamazsın
Ben akşamdan zeytini suya koyardım sabah kabuğunu alır çatalla ezerdim, hiç bulamaç vermedim, herşeyin tadını ayrı ayrı aldı
Babası yemek seçer hiç yemediği şeyler vardır ama çocuğun yanında bir kez bile bunu yemem lafı geçmedi
Aaaa senin çocuğun bunu da mı yiyooooo çocuklar hiç sevmez diyenin lafını ağzına tıkıp bizim evimizde ne pişerse onu yiyoruz dedim
Oğlumun yediği yemekleri bilsen sen ben yemeyiz yani

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
İnternete bakarsak kesin, prostat beilirtileri bile buluruz kendimizde kesin. O işin şakası tabi ama anne olarak bazen evhamlarımızı kontrol edemeyebiliyoruz. Kimimiz yopun yaşıyor kimimiz daha kolay başediyor. Ama endişe negatif sua demektir. O yüzden zor olsada hep ferah düşünmek lazım. Hiç akla gelmeyecke çok basit bir nedeni bile olabilir. Endişe etmeyin ama doktora da tabiki gösterin. Bir atkadaşımım bebeği durup durup titriyordu mesela epilepsiden çok korkmuştu. Sinirlerin gelişimindenmiş meğer. Şimdi, büyüdü öık sağlıklı mesela. O arkadaş şüphelendiği anları kameraya almıştı isterseniz siz de kameraya çekin, doktorun da görmesi için. Sağlıkla büyütün inşaallah

Ben hiç blender kullanmadım. Çatalla ezip hafif pütürlü verdim. Maşallah hiç yutma çiğneme sorunu yaşamadık, çok çabuk kavradı. Püreye alışınca katıya geçmek zor oluyor.

Çatalla ezersen hafif pütürlü kalırsa çiğneme refleksi sorunsuz gelişir yeme problemi yaşamazsın
Ben akşamdan zeytini suya koyardım sabah kabuğunu alır çatalla ezerdim, hiç bulamaç vermedim, herşeyin tadını ayrı ayrı aldı
Babası yemek seçer hiç yemediği şeyler vardır ama çocuğun yanında bir kez bile bunu yemem lafı geçmedi
Aaaa senin çocuğun bunu da mı yiyooooo çocuklar hiç sevmez diyenin lafını ağzına tıkıp bizim evimizde ne pişerse onu yiyoruz dedim
Oğlumun yediği yemekleri bilsen sen ben yemeyiz yani
Ben boza kıvamında yapıyordum ya
Pütürlüye geçeyim

Yaa beni anlıyorsunuz o zaman...
İnsan korkuyor, napsın...
Bizimkininde sağlam kafaları var...
Geriye gidip küt diye yapıştırdığı çok :KK70:
Gözünde kayma yok
Yüzünde hınzır bir gülüşle sallıyor
Her anne evhamlıdır biraz gözlerini odaklanmasını, yüz ifadesini takip edin, komut alışına uyaran tepkilerine dikkat edin. Zihinsel ya da nörolojik bir sorun en çok bunlarla anlaşılır.

Ben hiç blender kullanmadım. Çatalla ezip hafif pütürlü verdim. Maşallah hiç yutma çiğneme sorunu yaşamadık, çok çabuk kavradı. Püreye alışınca katıya geçmek zor oluyor.
Ayy 1 ay oldu alışmamıştır inşallah 😄
Yarından itibaren çatalla ezeceğim
Çok boğuluyor ama ya

Bir de İngilizcem advanced ama hiç aklıma gelmedi..
Ama korkuyorum yazmaya
En iyisi yazmayayım :KK70:
Türkçe yazacağına ingilizce yaz bari
İnan daha rahat cevaplara ulaşacaksın
Her şeyin sonu felakete çıkmıyor
Ve genelde ülkelerin sağlık bakanlıklarının filan çok açıklayıcı bilgileri oluyor
Buna katılıyorum. Hamileliğimin başında yerli forumlara göre gebeliğim kesinlikle sağlıksızdı ve sonlanacaktı. Yabancı forumları okuyup rahatlıyordum. Bana da bir arkadaşım tavsiye etmişti hatta. Aynı şeyleri o da yaşamış. Bizde felaket tellalı çok.
Ben de uzun zamandıe hiç türkçe kaynaklara bakmıyorum
Zaten her yerimiz felaket daha da üstüne dert yüklenmek istemiyorum
Kafa yapısı olarak bizden daha rahat geliyorlar bana

Ayy 1 ay oldu alışmamıştır inşallah 😄
Yarından itibaren çatalla ezeceğim
Çok boğuluyor ama ya
Püre yerken de mi? Minik minik ver, boğulmaz. Bir de sizi yemek yerken izliyor mu? Çiğneme hareketi yap karşısında. Zaten her şeyi taklit ediyorlar. Bizim kız 4 aylıkken biz sofrada yemek yerken ağzını şapırdatmaya, tabağa uzanmaya başlamıştı :D Bebeğine göre bakarsın işte nasıl vereceğine, o seni yönlendirir zaten.

Hoşuna gidiyordur o hareket. Yeğenim de bazen değişik değişik hareketler yapar. Hiç de otizme vsye yormadık. Gülüyor demeseydiniz belki uykusu geliyor diye yapıyor derdim. Altında farklı şeyler aramayın. Akışına bırakmaya çalışın. Doktora gidip deseniz sizi kovalar bina kapısına kadar :KK48:

İzninle başımı azıcık duvarlara vurabilirm\yim:kızgın:

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Ne zamandır yapıyor 6 ay aşısından sonra mı?

Back
X