Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

yogurtbogurtlen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
484
577
103
Merhaba

Eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var 8 yaşındaydı birlikte yaşamaya başladığımızda.. Öz anne doğumdan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuş.. İran asıllı azeri bir hanım en son farklı bir ülkeye yerleştiği yüksek lisans yaptığını biliyor eşim.. Çocuğunu hiç aramamış eşimle boşandığı gibi çocuğundan da boşanmış. Babaannemiz büyütmüş 8 yaşına kadar, evlendiğimiz günden beri benimle yaşıyor. bir de kızım oldu 2 yaşında abi kardeş birbirlerini çok seviyorlar uyumlular.. Şimdi 11 yaşında oğlum.. onun ihtiyacı olan her şeyi karşıladığımızı düşünüyorum. Dersleri gayet iyi uyumlu bir çocuk ara sıra defterine yazdığı anneli cümleler dışında mutlu bir çocuk diye düşünüyorum. Kabul etmek istemesem de anne konusunda kafasında bir boşluk ve özlem var

Benim üvey olduğum ayırtına varabilecek yaşta olduğu için annesiyle olan durumunu pedagog ve psikolog nezaretinde anlattık. Annen benim geri geldim dersek ve bir gün biyolojik anne geri dönerse çok büyük hata etmiş olurduk.. Zira biyolojik anne geri döndü ve oğlunu istiyor. Kafası karışmış, lohusa depresyonuna girmiş, ne yaparsa yapsın oğlunun eksikliğini dolduramamış bla bla bir sürü şey.. Velayeti babasında yasal olarak bir şey yapma lüksü yok ama oğlumu kandırır ve bizden alır diye çok korkuyorum.

Dün kayın validemin evine gitmiş bizi aradı gelin durum bu diye tabi ki oğlumu götürmek istemedim belki hataydı bilmiyorum annesiyle görüşmesini istemedim. Eşimle beraber gittik. Çocuğumu geri istiyorum üvey anne ile büyüsün istemiyorum, beni tanısın istiyorum, hayatımı onunla devam ettirmek istiyorum vs vs şeyler söyleyip durdu. Dün hiç uyumadım. Oğlumu ne istediğini bilmeyen, sorumsuz bir kadının eline vermek istemiyorum. Yapabileceğim ne var bilemiyorum eşim rahat ol asla alamaz zaten o gitmek istemez diyor. Henüz adresimizi bilmiyorum yarın kapıma da dayanabilir. Okuldan alıp ikna etmeye de çalışabilir aklıma bir sürü şey geliyor. Ne olur yardım edin çok üzgünüm
Not;
Ama o annesi diye bana tepki vermeyin 11 yıldır bir tırnağını kesmemiş insan annesi olamaz

Ne güzel bir insansiniz. Oglum diye ne guzel soyluyorsunuz. Anne bir tek dogurmakla olunmuyor. Yillardir yokmus aramamis sormamis. Nerden cikmis bu cocuk ozlemi. Bende sizden alabilecegini dusunmuyorum. Mahkemelik bile olsaniz velayet sizde kalir. Yillardir ortada yokmus oyle pat diye alamaz. Sonucta cocuk onu tanimiyor resmen. Bence icinizi ferah tutun.

Ben de dogurmanin degil "guzel" buyutmenin annelik olduguna inaniyorum ama maalesef ki yapabileceginiz bir sey yok.
Eger zannettiginiz kadar mutlu bir cocuksa sizi birakmaz ama diger taraftan annesini de daima merak edecektir.
Hepinizin hakkinda hayirlisi olsun ama en cok oglunuz hic yara almasin insallah.

Valla bilemedim ki çok tartışmaya açık bi konu. Sonuçta annesi görmek hakkı, ama tamamen ona vermek de çocuğu dibi görünmeyen suya atmak gibi olur. Birde yurtdışına götürmeye kalkarsa sorun olur. Belki yine bir psikolog veya pedagog dan yardım almalısınız, çocuğun da fikri önemli. Pedagog eşliğinde çocukla konuşup birkaç saat görüşmesine izin vermelisiniz

Keşke eşiniz bu tarz bi kadından çocuk yapmasaymış, ne diyim zor konular. Keşke çocuk biraz daha büyük ve aklı eriyor olsaydı.

Çocuğu mahkeme tamamen ona vermez sanmıyorum , çünkü evlat edinen ailelerde bile öz aile çıkıp gelse mahkeme kendi ailesine vermiyor

Evet sokakta yan yana yürüseler birbirlerini tanımaları mümkün değil.. gerçekten nereden çıktı cocuk özlemi bilemiyorum alamaz değil mi yıllardır aramadığını annelik etmediğini mahkemede ispatlarız ama oğlumu kandırır ikna eder diye çok korkuyorum.

Zaten çocuğun en zor zamanlarını eşiniz ve babannesi atlatmış daha sonra da siz onu kendi evladından ayırt etmemişsiniz.Kadındaki bencilliğe bakın ki çocuğun düzenini bozmak pahasına onu almak istiyor.Büyük konuşmamak lazım tabiki her şey insanlar için de şimdi çocuk büyüyünce mi anneliği aklına gelmiş.Bana kalırsa 18 yaşına kadar sizinle yaşasın daha sonra kendi kararını verebilir oğlunuz.İster annesiyle kalır ister babasıyla çocuğun kararına bağlı.

Şu an gözlerim doldu yazdıklarınızı okurken ne kadar güzel bir annesiniz siz. İnanın çok duygulandım sadece içimden geçen bir şeyi söylemek istiyorum size oğlunuz küçük 11 yaşında ama İnan'ın öz annesine dahi gitse sizdeki bu sıcaklık özveri olduğu sürece o kadında çok kalmaz gibime geldi. Sizi tercih edeceğini umuyorum. Rabbim yardımcınız olsun

Iyi is cikarmissiniz tebrikler. Herkes basaramaz esinin baska bir evliliginden cocuguna bakmayi. Ben ucunuzun de cocugun hayatinda olacak sekilde uzlasmasini tavsiye ederim. Yoksa simdi olmasa da 10 sene sonra durumun negatif etkilerini gormeye baslayabilirsiniz. Herkes birbiriyle empati kursa cok iyi olur bu surecte.

Son düzenleme:
Çocugun biyolojik annesinin cocugu sizden almasi mumkun görünmüyor ama bence muhakkak öz annesiyle tanistirilmali. Bunu tek basiniza yapmayın tabi ki veya cocugu o kadinla tek basina bırakmayın. Bir cocuk psikologundan seans alin esiniz siz bebeğiniz oglunuz bi koltukta otursun karsi koltukta da o otursun. Okulda da muduru ogretmenleri vs sıkı sıkı tembihleyin ki hic tek baslarina gorusmesinler cocugun psikolojisini olumsuz etkileyebilir

Sizin emeğiniz elbette çok büyük ama o da onun öz annesi. Bence yumuşak bir geçiş dönemiyle birlikte hem sizi hem de onu görmesi daha iyi olabilir. Çocuğun annesiyle birleşmesine, o duyguyu geç de olsa ikisinin de tatmasına engel olmayacağınızı tahmin ediyorum.

Birde çocuk açısından bakın olaya..
Sizin öz annesi olmadığınızı bildiği için içinde hep annem derde ? neden benimle görüşmek istemiyor? Soruları ve öz anneye karşı bir merak vardır. Bence çocuğunuz için düşünerek hareket etmelisiniz.
Elbetteki oğlunuz için sizin yeriniz her zaman ayrı olacak size sevgisi olacak merak etmeyin.
Sizi ve babasını bırakıp yıllar sonra tanıdığı annesine gitmez zaten. Ama görüşmeleri gerekir ki çocuk annesinin kendini istemediği düşüncesinden kurtulur.

Ispat olduktan sonra cok zor almasi. Yillar sonra aslinda ben senin annenim diyip karsisina ciktiginda kim isinip hemen kanabilir ki. Kaldi ki bir cocuk onun icin isinmak zor olur. Icten ice kirilir. Bu surecte pedagog cok onemli. Icine kapanmamasi icin ozellikle

ya bayildim sana..keske oz anneside senin tirnagin kadar olsaymis..baskasi olsa belki kolayca vazgecerdi..ama bu sekilde dusunmen cok hos. tabii iki evladinida dusunuyorsun bu durumda..kizinda abisini ozler giderse abisi...sinek kucuk mide bulandirir derler..umarim bu kadarla kalir.

Sizi tebrik ederim duruşunuzdan dolayı.
Ben konuya çocuğun gözünden bakmak istedim. 11 yıl seni aramasın sormasın gelsin aniden lohusa depresyonu fasa fiso diye hayatına daaan diye girsin. Tüm düzeni psikolojiyi alt üst etsin. Olacak iş değil. Ne kadar bencil bir kadın. Çocuğuna geri dönüş sebebi bile çok bencilce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…