Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

11 yaşında genç bir delikanlı, ergenliğe göz kırpıyo tehlikeli bir dönem,ben ne olursa olsun annesiyle tanışması taraftarıyım, boşlukları hayalgücü ile değil gerçeklerle doldurur böylece, velayet verme birlikte yaşama anlamında değil elbette ama arada bir görüşme şeklinde olabilir

gerizekalı kadın.cocuğunu bırakıp giden kadın ...
neyse sonuçta velayeti babasında değilmi.?
içiniz rahat olsun.

Siz çok haklısınız ama eğer çocuğu gorusturmezseniz ileride ben seni aramaya hatta almaya gelmiştim diye anlatılırsa çocuk sizden nefret eder. Bende anlayabilecek ve karar verebilecek bir yaşta. Onun için ne kadar kötü olursa olsun anne işte. Siz istediğiniz kadar annelik yapın çocuğun içindeki bu boşluğu malesef dolduramazsiniz. Belki çok mutlu olacaklar ve siz bu şansı çocuğa vermelisiniz.

Ne olursa olsun o onun annesi bakmamış terketmiş olabilir ama siz öz annesinin yerini dolduramazsınız ki çocukta bunun ayırdında zaten hep anneli şeyler yazıyormuş kaldı ki kendi kararını verebilir. Yarın bir gün büyüdüğünde ben seni istedim ama vermediler derse hesap sormayacak mı. Trnağını bile kesmemiş olsa evladını görmek istiyor. Hele sizin neyseki velayet eşimde alamaz demeniz ve dahil olmanız hoş değil bu konuda karar yetkilisi siz değilsiniz eşiniz ve çocuğun annesi siz hayır vermem alamaz diyemezsiniz. Velayet babasında bile olsa evladını görmek hakkı var. Ayrıca velayet davası açabilir çocuğa sorulabilir.

çocuğa durumu açıklayıp eğer çocuk da istiyorsa görüşmelerine izin verin ama asla o kadına vermeyin çocuğu, artık 11 yaşına gelmiş, bunun kararını kendisi verebilir.

kişisel fikrime gelirsek, doğurmakla anne olunmuyor, annesi falan değil o kadın.

zaten anneliğe böyle kutsal atıflarda bulunulmasına feci halde sinir oluyorum, tuvalete doğurup üstüne sifon çeken, dilendirmek için her sene sıçan gibi yavrulayan, öz çocuğunu satan kadınlara da anne...

ne kadar merhamet sahibi briisiniz... ama şöyle düşünün o da bir anne ve piman olmuş olabilir her zaman görüşsünler çocukta sizde kalsın bu şekilde olmaz mı

Tamamen velayetini istiyor oğlumun. Kabul etmedik tabi ki 2. seçenek olarak da yaz tatili boyunca almak istediğini söyledi. Yurt dışında yaşıyor alacak ve tekrar getirmeyecek oğlumu planı bu

O senin oğlun degil büyük bir ve eminimu çocuk da annesini gormek istiyordur. Bun engel olma günaha girme. Birak annesiyle kalmak istiyorsa kalsın gormek isterse de görsün. Sen oglum diyorsunda belki çocuk o seni annesi olarak görüyor mu.

Uyum içerisinde olmamız çok mümkün değil hanımefendi yurt dışında yaşıyor

Temelli mi götürmek istiyor gerçekten de? Elbette annesini görsün, tanısın ama temelli götürmemeli bana kalırsa. Ya yeniden sıkılırsa ya yine depresyona girerse ne olacak? Oyuncak mı bu çocuk? Arama, bakma, büyütme sonra "banane banane çocuğumu istiyorum."

Ne bileyim üzüldüm gerçekten ortada bir çocuk var. Kimbilir nasıl etkilenecek psikolojisi, senelerce büyüdüğü, alıştığı çevreden kopup bir anda bambaşka bir ülkeye götürmek nasıl ister annesi? Senelerdir birlikte olduğu insanlardan ayırmak bir anda, böyle pat diye. Bilemedim. Görüşmeliler bana kalırsa ama çocuğun düzeni bir anda, böyle değişmemeli.

Kadındaki uyanıklığa bak. El kadar yavruyken bırakıp gitmeye içi acımamış, şimdi üvey anne bilmem ne teranesiyle hazır büyümüş çocuğa tepeden inme anne olacak. Bebekken bırakmış gitmiş, hali nedir dememiş, bakımı zor zamanları bitmiş, şimdi gelmiş annelik sömürüsü yapıyor. Farkında değil, çocuk asıl onda kalırsa kendisini üvey gibi hissedecek. Sorumsuz, bencil, bir de kendisini çok zeki, çevresindekileri de aptal sanan zavallı.

Anneye sinir oldum o ayrı, onunla yaşaması da bence hiç iyi olmaz ama çocuk için en azından tanışmaları gerekir. Çocuğun dünyasında o figürün boşluğu dolmalı. Öz annem kimdi, anne nasıl birşey diye düşüneceğine bırakın tanışsınlar. Hem bu tanışma sizin kontrolünüzde olursa daha rahat atlatmasına yardım edebilirsiniz. Zaten daha ileri bir diyaloğa oğlunuz da izin vermez diye düşünüyorum

Sahipleri çıkmadı bakmadı diyorsun da çocuk annesini istiyorsa bitmiştir. Kandirilacak bir durum yok

Annesini özlediğini ve merak ettiğini kabul ediyorum. Bu konuya elbetteki dahil olacağım bu kadar bencil ve sorumsuz bir anne karşısında oyuncak mı olsun çocuğum.

Tamamen velayetini istiyor oğlumun. Kabul etmedik tabi ki 2. seçenek olarak da yaz tatili boyunca almak istediğini söyledi. Yurt dışında yaşıyor alacak ve tekrar getirmeyecek oğlumu planı bu
babası konuşsun yurtdışına götürmesine izin vermesin ama yaz boyunca görüşebilirler burada desin. hem velayeti kendisinde değilse yaz tatili boyunca götürüp geri getirmezse çocuk kaçırmış sayılır annesi bile olsa çünkü velayet kendisinde değil bunu biliyors mu?

Uyum içerisinde olmamız çok mümkün değil hanımefendi yurt dışında yaşıyor
Neden olunmasın yaz tatillerinde biyolojik annesiyle kalabilir bu konularım muhasebesi yapılabilir
Çocuğa hiçbir fikrinizi enpoxe etmeyin bırakın çocuk kendisi karar versin ilerde sizi suçlayabilir

İnşallah bizimle kalmayı seçer Teşekkür ederim.

Dogurup birakan degil , buyutup emek veren , sevgi veren annedir , o cocugun annesi sizsiniz , korkmayin ve sakin birakmayin oglunuzu
Cok takdir ettim sizi , keske dunyada sizin gibi insanlar olsa hep

Lohusa depresyonundaymış gittiğinde sonrada düzenini kurmayı beklemiş açıklamaları bunlar

ne sebeple olursa olsun insan evladini hic birakabilir mi yaa? canindan bir parca o senin.

bence kesinlikle hak etmiyor evladina tamamen sahip olmaya.

fakat sizde gostermemezlik etmeyin, neticede biyolojik annesi. gelsin haftasonlari gorsun eger evladiniz da istiyorsa.

evladinizin yasi da kucuk degil. o ne diyor bu duruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…