Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Tanıştırın ama daha çocuk oldugu ıcın tek basına boylen bır karar vermesıne musade etmeyın. Cocuk babayla kalmaya devam edecegını bılmelı ve kadın oyun bıle oynayacaksa kanmamalı ayrıca hıcbır mahkeme bu kadar yıl ıcınde cocugun velayetını cocugun hıc tanımadıgı yabancı bır kadına vermez.. ama gorusmelerıne haftada bazı gunler seklınde ızın verılebılır babanın ıznıyle

Oğlumun en sevdiği yemek ne biliyor musun dedim hayır ama yeniden başlayabiliriz diye düşünüyorum onun bana benim de ona çok ihtiyacım var ve istiyorum diyor. Tanışırlar ve aralarında benim korktuğum o bağ kurulur oğlum gitmek isterse diye korkuyorum sağlıklı düşünemiyorum.

Baba ve babaanne ne diyor?

Bende sizi takdir etdim ama siz o çocuğun annesi değilsiniz.
Lütfen cocugu gurur meselesi yapmayin.

Misal vereyim: benim annem babam ayrildi. Babam birkere bile aramadi. Ama benden babaci insan yokdur.

Demek istediğim cocuklar durumu biz yetişkinler gibi algilamaz.
Yani annesi onun tirnagini kesmemiş filan fişman... bu konular asla hicbir cocugu ilgilendirmez. Cocuk psikolojisi cok başka.

Annesi vurunca bile cogu annneee diye ağlıyor.

Bence görüşsün. İlk sizin eşliğinizde.

Birde, gercekleri biliyormusunuz? Bu kadin kocasini ve bebegini niye birakip kacdi? Belkide olaylar sizin bildiginiz gibi gelişmedi.

Doğurmakla anne olunsaydı yetiştirme yurtlarında çocuk kalmazdı (ailesini kaybeden yavrularımız ayri) ..

Yüksek lisans yaparken depresyondan muaf çocuğunu birakirKen ağır depresyonda. .hikayeler hikayeler ...açık açık ayak bağı istemiyorum ,sorumluluk kaldıramam diyememiş haspam .

Seni tebrik ediyorum ! ne kadar vicdanlı ,merhametli bir kadınsın ..sen "oğlum" derken ,ben burdan hissettim samimiyetini ..umarım ayrilmazsiniz ama biyolojik annenin malesef çocuğunu alma hakkı var ..inşallah vermezler ..mahkemenin belirlediği günler gelsin ,görsün, gitsin ..18 yaşına geldiği vakit, çocuk ,kalacağı yeri kendi belirlesin ..biyolojik anne hangi heyecanla terkettiyse yine o heyecanla geri istiyor ve sorumluluk üstleneceği de muamma ..

Hayırlısı olsun !

Annesinin geldiğini henüz bilmiyor.. Okulunu öğrenir ve kapısına gider diye okuldan ben aldım bugün anneler günü için hediye yapmış bana.. Bu duruma kolay gelmedik önce babaanne düzeni sonra benim düzenim şimdi bir de annesi çıktı.. Çok zor toparladım oğlumu tekrar dağılsın istemiyorum. Tr de yaşasa belki bu kadar katı olmam ama ne yalan söyleyeyim alıp gidecek ve geri getirmeyecek gibi bir his var içimde hiç geçmiyor.

cok uzuldum durumunuza
imsallah en hayirli olacak sekilde cozumlenir

sizin korktuğunuz o bağ dediğiniz şey belki de çocuğunuzun içinde kalan , defterlerine anne yazmasına neden olan şeydir.
Sağlıklı düşünemediğiniz yazdıklarınızdan belli oluyor çok sahiplenmişsiniz ister istemez öz annenin hiç gelmeyeceğini düşünmüşsünüz. Ama yazık oğlunuz da öz annesinin bir gün geleceğini düşünüyor işte.

herkes senin gibi anne olsa keşke.. bence oğlun seni seçecek.. selvi boylum al yazmalım geldi aklıma sonunda çocuk onu büyüten babasını seçmişti çünkü sevgi emekti, sevgi iyilikti. umarım sizde de aynısı olur

Biliyorum eşimin anlattıklarından eksik fazla hiç bir şey yok zira kadın da bunu doğruladı. Psikolojisi evliliği ve çocuğu kaldıracak durumda değilmiş cahillik etmiş ve şimdi pişmanmış.
Çocuğu gurur meselesi yapıyor gibi bir halim mi var. O benim oğlum ve 40 yabancıdan farkı olmayan sadece dünyaya gelmesine vesile olan o kadın elini kolunu sallayarak sahiplenemez.

Her ne olursa olsun öz annesini tanımalı haftanın belli günleri görüşmeli , hem neden bu kadar korkuyorsunuz ki ? Bu kadar sevdiğiniz oğlunuzun mutluluğunu istemez misiniz ?

Fakat velayet babada olmalı.

Allah sizden de razı olsun.

çocuk isterse arada bir görüşsünler bence. anne sonuçta. yine sizde kalabilir ama gerçek annesini tanısın bence. ilerde daha büyük sorunlar çıkabilir ruhunda

Ben hiç sanmıyorum birden annelik duygusunun geldiğine, hele ki 11 yaşında çocuk, ergenlik nazi falan çekemez o kadın, ama çocuk görüşsün ve bunu kendi görsün,görmezse sürekli kafasında kurar, kavuşamazsın aşk olur mantığı gibi düşün, beni annemden ayırdılar gibi bir düşünceye kapılmasın

Evet gerçekleri görürse üzülecek ama görmezse de boşlukları arabesk hikayelerle dolduracak

Bir sorum var. Siz bu çocuğa kaç yıldır bakıyorsunuz. Doğduğundan beri siz mi baktınız? Sizi kaç yaşında tanıdı?
Siz oğlum diyorsunuz ama o sürekli anne yazıyormuş, demek ki aklı biraz da öz annesinde (ki bu çok normal.)

Benim annemde ablam 3 yaşındayken gelmiş kendi annesi ablam 6.sınıfa giderken görmeye geldi o istemedi bu zamana kadar nerdeydi dedi.

Sen ona kendi kızına davrandığın gibi davranıyor seviyorsan bırakma evladını osana anne diyordur sanırım, seni anne bilmiş bir nevi ona kol kanat gel yinede kendi annesindende uzaklaştırma senin uçyanındayken haftada birde olsun konuştur yanlış birşey söylemesin..

Benim de kızım aynı siz gibi . Hatta bu ara zoruma gidiyor. Babasıyla kızım 4,5 yaşındayken ayrıldık . Şimdi 12 yaşında . Bu yaşına kadar babası çok ilgisizdi . Ayda bir arar , aradığında da asker arkadaşı ile görüşüyor gibi konuşurdu . Bu yıl ne olduysa ( ben evleneceğim belki bu yüzden ) kızına düşkün oldu . sürekli msj atıyor. Bazen okuyorum yazdıklarını . kızım babacım , babişkom diyor .. anlatamam ne kadar zoruma gidiyor. Kıskanıyorum ve baba kelimesini bile haketmeyen adama babişkom , babacım demesini hazmedemiyorum.

nasıl bir duygu yaşıyor anlam veremiyorum.

Sen ne güzel bir insansın ya sen nasıl güzel cennetlik bir annesin. Anasın. Aalmaz korkma en fazla gelip görebilir mahkeme kararı ile inşallah mahkeme yaz aylarında almasına izin vermez ülke dışına çıkmaması adına karar çıkabilir. Buna dikkat edin.
Bunun dışında artık biyolojik anneden çok manevi anneye veriyor mahkemeler annelik hakkini

Hanim efendi kendiniz yamişsiniz. Korkuyorum aralarinda özbağ kurulucak diye..

Sizi anliyorum. Korkulariniz dogal. Ama o bağ cocugun ihtiyacı olan şey. Siz annelik yapdiniz ama sizin sevginiz o boşluğu asla dolduramaz.

Gurur meselesine gelince... buda cok normal... o kadinin ortaya cikip BEN ANNESİYIM demesi kim bilir saplandi kalbinize hancer gibi.

Ama öyle. O kadin onun annesi. Siz ona gül gibi bakan, seven bir insansiniz. Siz olmasa başka bir kadin olabilirdi. Babaneside 8 yil bakmış. Ama annesiyim demiyordur. Her insanin rolü başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…