- 23 Temmuz 2016
- 2.142
- 2.838
- 133
- 31
- Konu Sahibi yogurtbogurtlen
-
Kadındaki uyanıklığa bak. El kadar yavruyken bırakıp gitmeye içi acımamış, şimdi üvey anne bilmem ne teranesiyle hazır büyümüş çocuğa tepeden inme anne olacak. Bebekken bırakmış gitmiş, hali nedir dememiş, bakımı zor zamanları bitmiş, şimdi gelmiş annelik sömürüsü yapıyor. Farkında değil, çocuk asıl onda kalırsa kendisini üvey gibi hissedecek. Sorumsuz, bencil, bir de kendisini çok zeki, çevresindekileri de aptal sanan zavallı.
Anneye sinir oldum o ayrı, onunla yaşaması da bence hiç iyi olmaz ama çocuk için en azından tanışmaları gerekir. Çocuğun dünyasında o figürün boşluğu dolmalı. Öz annem kimdi, anne nasıl birşey diye düşüneceğine bırakın tanışsınlar. Hem bu tanışma sizin kontrolünüzde olursa daha rahat atlatmasına yardım edebilirsiniz. Zaten daha ileri bir diyaloğa oğlunuz da izin vermez diye düşünüyorum
Doğurmakla anne olunsaydı yetiştirme yurtlarında çocuk kalmazdı (ailesini kaybeden yavrularımız ayri) ..Merhaba
Eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var 8 yaşındaydı birlikte yaşamaya başladığımızda.. Öz anne doğumdan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuş.. İran asıllı azeri bir hanım en son farklı bir ülkeye yerleştiği yüksek lisans yaptığını biliyor eşim.. Çocuğunu hiç aramamış eşimle boşandığı gibi çocuğundan da boşanmış. Babaannemiz büyütmüş 8 yaşına kadar, evlendiğimiz günden beri benimle yaşıyor. bir de kızım oldu 2 yaşında abi kardeş birbirlerini çok seviyorlar uyumlular.. Şimdi 11 yaşında oğlum.. onun ihtiyacı olan her şeyi karşıladığımızı düşünüyorum. Dersleri gayet iyi uyumlu bir çocuk ara sıra defterine yazdığı anneli cümleler dışında mutlu bir çocuk diye düşünüyorum. Kabul etmek istemesem de anne konusunda kafasında bir boşluk ve özlem var
Benim üvey olduğum ayırtına varabilecek yaşta olduğu için annesiyle olan durumunu pedagog ve psikolog nezaretinde anlattık. Annen benim geri geldim dersek ve bir gün biyolojik anne geri dönerse çok büyük hata etmiş olurduk.. Zira biyolojik anne geri döndü ve oğlunu istiyor. Kafası karışmış, lohusa depresyonuna girmiş, ne yaparsa yapsın oğlunun eksikliğini dolduramamış bla bla bir sürü şey.. Velayeti babasında yasal olarak bir şey yapma lüksü yok ama oğlumu kandırır ve bizden alır diye çok korkuyorum.
Dün kayın validemin evine gitmiş bizi aradı gelin durum bu diye tabi ki oğlumu götürmek istemedim belki hataydı bilmiyorum annesiyle görüşmesini istemedim. Eşimle beraber gittik. Çocuğumu geri istiyorum üvey anne ile büyüsün istemiyorum, beni tanısın istiyorum, hayatımı onunla devam ettirmek istiyorum vs vs şeyler söyleyip durdu. Dün hiç uyumadım. Oğlumu ne istediğini bilmeyen, sorumsuz bir kadının eline vermek istemiyorum. Yapabileceğim ne var bilemiyorum eşim rahat ol asla alamaz zaten o gitmek istemez diyor. Henüz adresimizi bilmiyorum yarın kapıma da dayanabilir. Okuldan alıp ikna etmeye de çalışabilir aklıma bir sürü şey geliyor. Ne olur yardım edin çok üzgünüm
Not;
Ama o annesi diye bana tepki vermeyin 11 yıldır bir tırnağını kesmemiş insan annesi olamaz
ne sebeple olursa olsun insan evladini hic birakabilir mi yaa? canindan bir parca o senin.
bence kesinlikle hak etmiyor evladina tamamen sahip olmaya.
fakat sizde gostermemezlik etmeyin, neticede biyolojik annesi. gelsin haftasonlari gorsun eger evladiniz da istiyorsa.
evladinizin yasi da kucuk degil. o ne diyor bu duruma?
Annesinin geldiğini henüz bilmiyor.. Okulunu öğrenir ve kapısına gider diye okuldan ben aldım bugün anneler günü için hediye yapmış bana.. Bu duruma kolay gelmedik önce babaanne düzeni sonra benim düzenim şimdi bir de annesi çıktı.. Çok zor toparladım oğlumu tekrar dağılsın istemiyorum. Tr de yaşasa belki bu kadar katı olmam ama ne yalan söyleyeyim alıp gidecek ve geri getirmeyecek gibi bir his var içimde hiç geçmiyor.
Oğlumun en sevdiği yemek ne biliyor musun dedim hayır ama yeniden başlayabiliriz diye düşünüyorum onun bana benim de ona çok ihtiyacım var ve istiyorum diyor. Tanışırlar ve aralarında benim korktuğum o bağ kurulur oğlum gitmek isterse diye korkuyorum sağlıklı düşünemiyorum.
Baba ve babaanne ne diyor?
Bende sizi takdir etdim ama siz o çocuğun annesi değilsiniz.
Lütfen cocugu gurur meselesi yapmayin.
Misal vereyim: benim annem babam ayrildi. Babam birkere bile aramadi. Ama benden babaci insan yokdur.
Demek istediğim cocuklar durumu biz yetişkinler gibi algilamaz.
Yani annesi onun tirnagini kesmemiş filan fişman... bu konular asla hicbir cocugu ilgilendirmez. Cocuk psikolojisi cok başka.
Annesi vurunca bile cogu annneee diye ağlıyor.
Bence görüşsün. İlk sizin eşliğinizde.
Birde, gercekleri biliyormusunuz? Bu kadin kocasini ve bebegini niye birakip kacdi? Belkide olaylar sizin bildiginiz gibi gelişmedi.
Biliyorum eşimin anlattıklarından eksik fazla hiç bir şey yok zira kadın da bunu doğruladı. Psikolojisi evliliği ve çocuğu kaldıracak durumda değilmiş cahillik etmiş ve şimdi pişmanmış.
Çocuğu gurur meselesi yapıyor gibi bir halim mi var. O benim oğlum ve 40 yabancıdan farkı olmayan sadece dünyaya gelmesine vesile olan o kadın elini kolunu sallayarak sahiplenemez.
Benim annemde ablam 3 yaşındayken gelmiş kendi annesi ablam 6.sınıfa giderken görmeye geldi o istemedi bu zamana kadar nerdeydi dedi.Merhaba
Eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var 8 yaşındaydı birlikte yaşamaya başladığımızda.. Öz anne doğumdan kısa bir süre sonra ortadan kaybolmuş.. İran asıllı azeri bir hanım en son farklı bir ülkeye yerleştiği yüksek lisans yaptığını biliyor eşim.. Çocuğunu hiç aramamış eşimle boşandığı gibi çocuğundan da boşanmış. Babaannemiz büyütmüş 8 yaşına kadar, evlendiğimiz günden beri benimle yaşıyor. bir de kızım oldu 2 yaşında abi kardeş birbirlerini çok seviyorlar uyumlular.. Şimdi 11 yaşında oğlum.. onun ihtiyacı olan her şeyi karşıladığımızı düşünüyorum. Dersleri gayet iyi uyumlu bir çocuk ara sıra defterine yazdığı anneli cümleler dışında mutlu bir çocuk diye düşünüyorum. Kabul etmek istemesem de anne konusunda kafasında bir boşluk ve özlem var
Benim üvey olduğum ayırtına varabilecek yaşta olduğu için annesiyle olan durumunu pedagog ve psikolog nezaretinde anlattık. Annen benim geri geldim dersek ve bir gün biyolojik anne geri dönerse çok büyük hata etmiş olurduk.. Zira biyolojik anne geri döndü ve oğlunu istiyor. Kafası karışmış, lohusa depresyonuna girmiş, ne yaparsa yapsın oğlunun eksikliğini dolduramamış bla bla bir sürü şey.. Velayeti babasında yasal olarak bir şey yapma lüksü yok ama oğlumu kandırır ve bizden alır diye çok korkuyorum.
Dün kayın validemin evine gitmiş bizi aradı gelin durum bu diye tabi ki oğlumu götürmek istemedim belki hataydı bilmiyorum annesiyle görüşmesini istemedim. Eşimle beraber gittik. Çocuğumu geri istiyorum üvey anne ile büyüsün istemiyorum, beni tanısın istiyorum, hayatımı onunla devam ettirmek istiyorum vs vs şeyler söyleyip durdu. Dün hiç uyumadım. Oğlumu ne istediğini bilmeyen, sorumsuz bir kadının eline vermek istemiyorum. Yapabileceğim ne var bilemiyorum eşim rahat ol asla alamaz zaten o gitmek istemez diyor. Henüz adresimizi bilmiyorum yarın kapıma da dayanabilir. Okuldan alıp ikna etmeye de çalışabilir aklıma bir sürü şey geliyor. Ne olur yardım edin çok üzgünüm
Not;
Ama o annesi diye bana tepki vermeyin 11 yıldır bir tırnağını kesmemiş insan annesi olamaz
Baba ve babaanne ne diyor?
Bende sizi takdir etdim ama siz o çocuğun annesi değilsiniz.
Lütfen cocugu gurur meselesi yapmayin.
Misal vereyim: benim annem babam ayrildi. Babam birkere bile aramadi. Ama benden babaci insan yokdur.
Demek istediğim cocuklar durumu biz yetişkinler gibi algilamaz.
Yani annesi onun tirnagini kesmemiş filan fişman... bu konular asla hicbir cocugu ilgilendirmez. Cocuk psikolojisi cok başka.
Annesi vurunca bile cogu annneee diye ağlıyor.
Bence görüşsün. İlk sizin eşliğinizde.
Birde, gercekleri biliyormusunuz? Bu kadin kocasini ve bebegini niye birakip kacdi? Belkide olaylar sizin bildiginiz gibi gelişmedi.
Sen ne güzel bir insansın ya sen nasıl güzel cennetlik bir annesin. Anasın. Aalmaz korkma en fazla gelip görebilir mahkeme kararı ile inşallah mahkeme yaz aylarında almasına izin vermez ülke dışına çıkmaması adına karar çıkabilir. Buna dikkat edin.Merhaba
Not;
Biliyorum eşimin anlattıklarından eksik fazla hiç bir şey yok zira kadın da bunu doğruladı. Psikolojisi evliliği ve çocuğu kaldıracak durumda değilmiş cahillik etmiş ve şimdi pişmanmış.
Çocuğu gurur meselesi yapıyor gibi bir halim mi var. O benim oğlum ve 40 yabancıdan farkı olmayan sadece dünyaya gelmesine vesile olan o kadın elini kolunu sallayarak sahiplenemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?