Şöyle ifade edeyim eski isim diyoruz da isim bu giysi değil ki. Tamam belki ben de iki kere düşünürüm koyarken ama her yeni doğanın ismi yeni isim olmak zorunda mı ben onu anlamadım. Yeni moda isim derken garip garip isimler çıkıyor. Ben nasıl ki onlarla dalga geçmiyorum. Ne biçim isim öyle de isim mi olur diye..
Benim tepkim begenmemesi değil elbette begenmeyebilir. Tepkim dalga geçer gibi olan tavır.. daha güzel bir şekilde ifade edilebilirdi. Ayrıca kimsenin kimseyi kovma hakkı yok burdan.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
benim adımı da babamın babası olan dedem koymuş. baba tarafında hiç kız yokmuş doğan ilk kız ben olunca annesinin adını koymuş. annem hiç sorun etmemiş de babam 4 yıl boyunca kesinlikle ismimi söylememiş, çakırım diye seslenmişbabamı ikna eden de annem.
isim konusunda cidden çok sorun yaşadım. hayatım boyunca tanıştığım insanların toplasanız 20 tanesi ismimi ilk söylediğimde anlamıştır. lise 2'ye kadar anlamını dahi bilmiyodum edebiyat hocam sağolsun o buldu. hep 18 yaşıma girince değiştircem diye dolaştım durdum. şuan 26 yaşımdayım üstüne para vercez gel değiştir deseler gitmem o derece çok seviyorum adımı
eşinizin size yaptığı hiç hoş değil emrivaki olmuş fakat bunu çocuğunuzdan çıkarmayın bence. ilerde kendisi memnun olmazsa isminden değiştirebilir en azından böyle bi şansı var bunu düşünün içinizi rahatlatın.
Ismini cok merak ettim:)
Ismini cok merak ettim:)
Miyase gerçek ismi sanırım
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Evet gunah. Kulagina hangi isim okunduysa onunla cagirilmasi lazim. Yoksa ileride ahirette duymaz derler...
GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Buradan çıkarmamız gereken ders o nüfus cüzdanı çıkarma işi babalara bırakılmayacak anlaşıldı
baksanıza ne kadar çok kafasına göre isim yazdıran baba var
en iyisi kendi işimizi kendimiz halledelim
Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin
Gorumcemin kizi oldugunda bebegin halalari annemizin adini koyacagiz diye tutturup lohusa kadinla kavgaya tutustular oda ne yapti uc gunluk sezeryaniyla gitti nufusa kendi istedigi ismi koydu helal olsun onlara o zevki tattirmadi
nesi günahmış. töbe yarabbim...evet eşim kendisi koydu yani
bu kaynanaları ne yapmalı bilmiyorummne karışırsınız burnunuzu sokarsınız ki iki isim olsa noluyomuş anlamadığım. aynı sıkıntıyı bende yaşadım yeni hamileyken diyorki millete gelinim taaa nişanlıyken söylüyodu kız olursa senin ismini koyucam ayşe koycam, ve ben hiç hatırlamıyorum öyle dediğim neyse yani yerini yaptı ve eltimin oğlu var onun ismide kayınpederimin adı tek isim bide ekliyo iki isim olmaz ikinci söylenmez sadece ayşe olacak yani :) neyse ki kızım olmadı zaten oğlum oldu ve ismini yusuf talha koydum ama 10 gün ömrü varmış melek oldu neyse benden 2 ay sonra eltim doğum yaptı kızı oldu tabi ayşe koymadılar çünkü o isim bana tapulu ben koycam :) ve eltimin kızına iki isim koydular onun için şimdide kaynanam diyorki iki isimli çocuklar çok zeki oluyormuş ölünmü öldürün mü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?